Hrášek a špenát opláchněte a osušte. Omytou cuketu nakrájejte na plátky, očištěnou jarní cibulku nadrobno, lístky petržele a tymiánu nasekejte. Troubu... více o Zeleninová frittata
Houby poduste na rozehřátém oleji, promíchejte s pokrájenými rajčaty a rozdrobeným sýrem, osolte, opepřete, rozdělte na rozkrojenou bagetu a krátce... více o Bageta s houbami
Mrkev a brambory oloupejte a nakrájejte na kousky, opláchnutou cibulku na kolečka. V hrnci rozehřejte 1/2 lžíce oleje a zeleninu na něm krátce poduste... více o Eintopf s jehněčím masem
Omyté maso nakrájejte na kousky. Na rozehřátém oleji v hrnci osmažte na plátky nakrájené cukety a kostičky cibule, přidejte vývar, 200 ml vody a... více o Drůbeží polévka
Sojové nudličky (kostky) uvaříme dle návodu, scedíme (vodu si dáme stranou), necháme vychladnout, vymačkáme přebytečnou vodu. Pak je naložíme do... více o Veganská houbová omáčka
Oloupanou a očištěnou cuketu nakrájíme na kostky. Kostky vložíme do zapékací mísy, osolíme, pokapeme olejem a pečeme v troubě na 180° C asi 20 minut.... více o Cuketa na medu
Ve směsi z poloviny vína, oleje a hořčice nechte marinovat asi 30 minut maso. Zbylý olej rozehřejte a osmažte na něm očištěnou a na kostky nakrájenou... více o Medailonky v zelenině
1) Smícháme sůl a citronový pepř. Směsí potřeme lososa (použijeme filé i s kůží), ten pomažeme vrstvou olivového oleje a necháme odstát. 2) Omyté... více o Losos s citronovým pepřem
Cibuli nakrájíme a orestujeme na rozpáleném oleji, přidáme předem okořeněné maso, které na cibuli opečeme. Přidáme jednu polovinu zelí a dusíme do... více o Segedínský guláš s krůtím masem Institutu kompliment
Troubu předehřejte na 240 °C. Kůžičku na mase nakrojte šikmými řezy. Zakápněte olejem, potřete solí, pepřem, fenyklem a muškátovým oříškem. Maso... více o Pikantní vepřová pečínka
Přichystáme si čistou sklenici se šroubovacím uzávěrem, na dno naskládáme trošku kopru a hříbky. Přisypeme dle chuti sůl, pepř, kmín, naskládáme... více o Houby nakládané v oleji na koprové peřince
Uvaříme si těstoviny, ty smícháme se všemi ingrediencemi a dáme zapéct. Na vrch ke konci pečení nasypeme sýr. Celé se to peče cca 15-20 minut... více o Zapečené těstoviny po italsku
Salát rozebereme na listy, vypereme v proudu studené vody, roztrháme na středně velké kousky a dáme přikryté chladit do lednice. Dresink si připravíme... více o Salát Caesar II.
Hned na začátku si troubu rozehřejeme na 200 °C Brambory budeme dělat se slupkou. Takže si omyjeme brambory. Pečlivě, kartáčkem, nebo drátěnkou. Zase... více o Pečené brambory I.
1. do nastrouhaného sýra vyklepnu syrová vejce a šlehám vidličkou až to udělá pěknou homogenní kaši 2. lžící nalévám do rozpáleného oleje na pánvi 3.... více o Sýrové placky
Do 1 litru vroucí vody přidáme koření (3 ks nového koření, 3 bobkové listy, 1 lžíce římského kmínu, 1 lž. tymiánu, 1 lž. kari madras, 1 kostka... více o Veganský indický sójový guláš
Citron ostrouhejte a šťávu vymačkejte, oloupaný zázvor nadrobno nakrájejte. Kůru, šťávu a zázvor promíchejte se 2 lžícemi oleje a skořicí. Do této... více o Grilovaný candát na rajčatech
Opláchnutý celer zbavte tuhých vláken (stáhněte je po délce stvolu špičkou nože) a nakrájejte jej na plátky. Oloupané brambory nakrájejte na kostičky.... více o Celerová polévka s rybou
Nakrájíme cherry rajčátka na půlky. Do bílého jogurtu přidáme kapku octu a olivového oleje, špetku soli, pepř, lehce pokapeme citronovou šťávou a... více o Rajčatový salát s bazalkou Institutu kompliment
Chřest operte, spodní třetiny oloupejte a dřevnaté konce odkrojte. Stonky nakrájejte na kousky. Mrkev očistěte, lehce oškrábejte a pokrájejte na tenké... více o Kuře s chřestem v alobalu Institutu Kompliment
Nakrájejte lilek, cibule a rajčata na kostičky, papriky na proužky, tři stroužky česneku na jemné plátky. Cukety rozkrojte podél a nakrájejte na... více o Ratatouille III.
Na oleji nejprve zprudka opečte ze všech stran maso. Vyndejte a na zbylém tuku opečte cibuli a česnek, asi 10 minut, aby se zelenina nezabarvila. Maso... více o Vepřové na pomerančích
Lilky rozkrájíme podélně na půlky, vydlabeme. Vnitřky nakrájíme na kostičky, osolíme a necháme "vypotit". Mezitím si kuřecí maso nakrájíme na kostičky... více o Zapečený lilek s kuřecím masem
**(Obr. 1)** Do mísy dejte mouku, krupičku, 2 žloutky a obě vejce, lžičku soli, 150 ml vody a olivový olej. Vypracujte hladké vláčné těsto,... více o Ravioly s ricottou
Na 1 PL oleje orestujeme papriku, poté jí smícháme se sýrem a s nasekanou jalapeno papričkou. Směsí naplníme tortillu a přehneme jí napolovinu.... více o Vegetariánská Quesadilla
Mouku a sůl prosejte do mísy. Rozdobené droždí umíchejte se dvěma lžícemi vlažné vody a špetkou cukru na kašičku. V mouce udělejte důlek a vlijte do... více o Pizza s chřestem a parmskou šunkou
Maso nakrájejte na větší kostičky. Rozšlehejte vejce a přidejte solamyl, aby Vám vzniklo takové těstíčko (hustá konzistence). Přidejte maso, osolte a... více o Čína se zeleninou
Mangold očistěte, opláchněte a osušte. Listy nadrobno natrhejte, řapíky nakrájejte rovněž nadrobno. Omyté broskve osušte, rozpulte, vyjměte pecku a... více o Salát z mangoldu a broskví s kozím sýrem
Chřest oloupejte, odlomte tuhé konce a šikmo nakrájejte na kousky. Oloupané mrkve nakrájejte nadrobno, stejně jako opláchnuté a osušené maso. V... více o Jehněčí na kari s chřestem
Omyjeme maso, popř. nařízneme (pokud je silnější) a zprudka opečeme z obou stran na pánvi s olivovým olejem (pokud máme titanovou pánev, můžeme i bez... více o Hermelínové kuře s rajčátky
Maso omyjeme, jemně naklepeme. V misce si smícháme veškeré suroviny krom rozmarýnu. Maso vložíme do uzavíratelné misky a prohněteme s marinádou. Na... více o Krkovice na medu a rozmarýnu
Celé neloupané cibule ogrilujte. Pak je oloupejte a nakrájejte na klínky. Mrkve nastrouhejte nahrubo, promíchejte s cibulí, hojně zakapejte olivovým... více o Salát z grilované cibule a mrkve
Troubu předehřejte na 150 °C. Očištěný a opláchnutý mangold nakrájejte na větší kusy. V hrnci rozehřejte lžíci oleje, přidejte mangold a nechte ho... více o Polévka z mangoldu s plísňovým sýrem
Většinu oloupaného zázvoru nakrájejte na velmi drobné kostičky. Polovinu zázvoru promíchejte s pomerančovou šťávou a kůrou, pepřem a omáčkou teriyaki... více o Špíz s mořskými plody po asijsku
Velmi drobně nakrájená rajčata promíchejte s limetkovou kůrou, petrželí a mátou. Sýr rozdělte na 16 stejně velkých kousků. Těsto nakrájejte na 16... více o Balíčky s pikantní náplní
Šunku promíchejte v míse s kůrou a velmi jemně nakrájenou šalvějí. Panenky očistěte a každou rozkrojte napříč na polovinu. Podélně nařízněte asi do... více o Vepřová panenka po středomořském způsobu
Meruňky nakrájejte na velmi malé kostičky. Na 2 lžících rozehřátého oleje poduste oloupanou a pokrájenou cibuli a česnek. Nechte vychladnout. Mleté... více o Orientální jehněčí kebaby
Brambory důkladně omyjeme, celé se slupkou vložíme do hrnce s osolenou vodou a vaříme cca 15 minut. Potom brambory vyjmeme, lehce zmáčkneme aby trochu... více o Brambory na olivovém oleji
Vepřovou panenku osolíme, opepříme. Na pánvi rozehřejeme olivový olej. Hodíme na pánev a necháme z obou stran zatáhnout. Potom dáme do zapékací misky... více o Vepřové medailonky s žampionovým přelivem
Česnek a cibuli nakrájíme na drobno. Kuřecí paličky osolíme a opepříme. Dáme do pánve a ze všech stran dohněda opečeme. Přidáme česnek a cibuli.... více o Kuřecí paličky s oříšky
Čtverce filé rozmrazíme. Rozmražené propláchneme pod tekoucí vodou, abychom se zbavili rybího "pachu". Po obou stranách osolíme. Připravíme si koření ... více o Bazalkové filé - treska
Nakrájíme šunku a papriky na kostky, chilli papričku nakrájíme na malé kousky. Sušené houby dáme do hrnku a zalijeme horkou vodou. Na rozpáleném... více o Špagety z pánve
Tuňáka nakrájejte na silnější plátky. Osolte a na rozpáleném oleji opečte na grilu nebo na pánvi. Chřest očistěte – odřízněte nebo odlomte spodní... více o Pečený tuňák s chřestem a holandskou omáčkou
V misce rozmíchejte kozí sýr s částí najemno nasekané pažitky a dochuťte solí. Vodu s octem přiveďte k varu a opatrně do ní vyklepněte vejce. Vařte 4... více o Kozí sýr s pažitkou a pošírovaným vejcem
V kastrolu na másle krátce zpěňte najemno nakrájenou cibuli. Přidejte česnek a pórek, nakrájený na kostičky. Lehce zpěňte. Zalijte vývarem, provařte... více o Hrášková polévka s česnekovými krutony se slaninou a bramborové pyré
Oloupaný česnek nakrájejte na velmi jemné plátky. Rajčatům nařízněte slupky a spařte je vroucí vodou. Očištěné fazolky podélně rozkrojte na tenké... více o Těstovinový balíček se zeleninou
1. Filé z lososa mírně posolíme, obalíme v bazalce a krátce osmažíme na olivové oleji 2. Na stejné pánvi podusíme pórek, přidáme 2 lžíce mouky... více o Losos s pórkovým přelivem
1. Den předem namočíme cizrnu 2. Pohanku uvaříme dle návodu 3. V troubě upečeme kuřecí čtvrtky na cibulce 4. Na olivovém oleji mírně osmahneme a... více o Pohankové rizoto s cizrnou a kuřecím masem
Lososa omyjeme a osušíme. Mezitím si připravíme marinádu z kopru, oleje, šťávy z citrónu, soli a pepře. Všechny ingredience rozšleháme metličkou, aby... více o Losos v koprové marinádě s bramborovou kaší s pohankou
Z pohanky a čočky uvařte v zeleninovém vývaru hustou kaši. Nechte ji vychladnout a zatím si na pánvičce osmažte najemno pokrájenou červenou cibuli s... více o Karbanátky z pohanky, červené čočky a mrkve