Slaninu zprudka opečeme na olivovém oleji, odstavíme a necháme v pánvi. Cibuli nakrájíme nadrobno, osmahneme v hrnci, poté přidáme čerstvý nebo lehce... více o Noky se špenátem
Cibuli nakrájíme na kostičky, mrkev a celer nastrouháme a spolu s cibulí orestujeme na olivovém oleji ve větším hrnci. Rajčata spaříme horkou vodou,... více o Rajská polévka se špeclemi
Kuřecí maso si nakrájím na kostičky, slaninu jakbysmet. Cibuli (2 ks) nahrubo. Cheddar (pokud se vám zdá cheddar moc drahý, prosím, nedávejte tam... více o Quesadillas II.
Cibuli nakrájejte na plátky, osmahněte na oleji, dokud nezezlátne. Pak přidejte koření a půl minuty dál smažte a míchejte. Přidejte houby, cizrnu a... více o Marocké žampiony s cizrnou
Cuketu rozkrajíme na plátky, plátků muže být jakékoli množství (např. 20). Do vody nasypeme tolik soli, dokud se bude rozpouštět (voda nemusí být... více o Cuketové chipsy II.
Troubu jsem si předehřála na 200 stupňů a plech vyložila pečícím papírem, který jsem zlehka otřela olivovým olejem. V misce jsem si smíchala všechny... více o Kuřecí kuličky v rajčatovo-bazalkové omáčce
Do hrnce dáme lžíci olivového oleje, rozpálíme. Přidáme nadrobno nakrájenou máslovou dýni (může být i jiná). Trochu dýni posolíme a krátce ji... více o Dýňová tofu pomazánka
Všechny ingredience nasypeme a nalejeme do misky a dobře prohněteme. Vody přidáváme tolik, aby se vzniklá hmota nelepila na váleček a byla vhodná k... více o Psí keksy
1. Očištěné kuřecí maso nakrájíme na nudličky, naložíme do olivového oleje a hořčice se solí a pepřem. Necháme chvíli odležet v lednici. 2. Orestujeme... více o Kuřecí nudličky po sedlčansku
Těstoviny uvařte na způsob al dente. Kuřecí maso nakrájejte na menší kousky. Na olivovém oleji orestujte nasekanou cibuli a česnek, přidejte maso,... více o Těstoviny s kuřecím masem a hruškou
Je vhodné, abyste při vaření omáčky použili nádobu, kterou budete moct dát do trouby. Na omáčku si rozehřejte lžíci olivového oleje a osmažte na něm 1... více o Spaghetti con polpettini
Zelenina vhodná pro tento recept: cibule, pórek, paprika, mrkev, cuketa. Na dno zapékací nádoby (hlubšího pekáčku) nalijte trochu olivového oleje a... více o Brambory zapečené se zeleninou
Předehřejte si troubu na 200°C. V robotu nebo hmoždíři zpracujte 2 lžíce olivového oleje, čerstvé lístky ze 3 snítek oregána a rozmarýnu, 3 stroužky... více o Jehněčí na bylinkách a rajčatech
Kuřecí prsíčka posypte solí a mletým kmínem. Pokapejte trochou tekutého medu. Pak rozehřejte na pánvi olivový olej a kuře osmahněte na středním... více o Marocké kuře
Těstoviny uvaříme a slijeme. Do misky si připravíme olej a protlačíme česnek, přidáme uvařené těstoviny a promícháme. Nandáme do talíře/misky, nahoru... více o Chřipkové špagety
Nakrájíme si malou cibuli nadrobno, kuřecí prsa na kostičky, okořeníme, osolíme, můžeme přidat kurkumu a dáme smažit. Mezitím si připravíme salát.... více o Zeleninový salát s kuřecím masem
Na olivovém oleji jemně osmahněte nakrájenou cibuli, než zesklovatí. Přidejte vývar a nakrájenou červenou řepu a přiveďte k varu. Vaříme, dokud řepa... více o Polévka z červené řepy s pomerančem
Plátky z hovězí kýty lehce naklepeme, po obvodu několika mělkými řezy nařízneme, aby se maso během tepelné úpravy nekroutilo, a z obou stran okořeníme... více o Hovězí plátky s houbovou omáčkou a dýňovobramborovou kaší
V osolené vodě uvaříme tagliatelle. Mezitím si na pánvi rozpustíme máslo, olivový olej, přidáme česnek nakrájený nadrobno. Když se máslo roztopí a... více o Tagliatelle se špenátem, mascarpone a parmezánem
1) Na pánev dejte olivový olej a rozehřejte. 2) Přidejte kari pastu a opečte asi minutu. 3) Přidejte kuřecí maso nakrájené na kostky a opečte. 4)... více o Thajské kuře s rýží Basmati
Dáme vařit osolenou vodu. Jakmile začne voda vařit, dáme vařit rýži. Já osobně mám nejradši v sáčcích. Je i chutnější. Ale může být i normální. Poté... více o Vegetariánská rýže
Do mísy prosejte mouku se sodou. Přidejte vejce, mléko, sýr a sůl a vymíchejte hladké těsto. Přidejte zrnka seříznutá z kukuřičných klasů, chilli... více o Kukuřičné placičky s uzeným lososem
Kuřecí křidýlka a paličky potřete směsí medu, oleje, soli, pepře a šťávy z citronu. Zprudka je orestujte na pánvi a pak vložte společně se šťávou na... více o Kuřecí na medu s kuskusem
Rajčátka omyjte a nakrájejte na poloviny. Šalotku a česnek nasekejte a orestujte na olivovém oleji. Přidejte rajčátka, pár si jich nechte stranou na... více o Rychlá rajská polévka s pistáciemi
Rajčata omyjeme a rozkrájíme na čtvrtiny. Cibuli očistíme a nasekáme. Vše osmahneme na olivovém oleji. Přidáme sůl, pepř, čerstvou bazalku a dusíme ve... více o Rajská polévka z čerstvých rajčat
Filety z lososa omyjeme, pokapeme citronovou šťávou a osolíme. Lososa obalíme v sezamu a dáme jej smažit do horkovzdušné trouby nebo konvektomatu na... více o Losos v sezamové krustě
Na oleji osmahneme cibuli, kořenovou zeleninu, červenou řepu, hokaido. Zalijeme vodou, přidáme koření, povaříme. Přidáme rozdrcený česnek, trochu... více o Dýňová polévka s fíkem
Brambory oloupejte a nakrájejte na tenká kolečka. Zapékací misky vymažte olivovým olejem, vyskládejte bramborami, osolte a opepřete. Přidejte malé... více o Zapečené brambory s brokolicí a modrým sýrem
Pstruhům odřízněte hlavu, vykostěte, ale nechte spojené ocasem. Osolte, opepřete, přidejte bylinky, pokapejte olejem a přeložte druhým filetem. Vložte... více o Pečený pstruh s holandskou omáčkou
Filety pražmy osolte, opepřete a orestujte – nejprve stranou, na které je kůže – na olivovém oleji dozlatova z obou stran. Lehce přitom prsty přidržte... více o Salát s pražmou
Filety naporcujte, nařízněte kůži, osolte a opepřete. Lehce pomoučněte tam, kde je kůže. Orestujte na oleji z obou stran dozlatova a přidejte kousek... více o Candát s chřestem
Tuňáka nakrájejte na 4 stejné steaky, potřete je olejem, přidejte nakrájenou chilli papričku a koriandr a marinujte 2 hodiny. Potom steaky z tuňáka... více o Grilovaný tuňák se salátem a broskví
Kuřecí maso potřete olejem s estragonem. Nechte hodinu odležet. Mezitím si připravte fenykl, zbavte ho vrchní vrstvy a překrojte. Osolte, opepřete a... více o Kuřecí prsa s grilovaným fenyklem
Panenku rozkrojte na 4 steaky, opepřete, potřete olejem smíchaným s lístky šalvěje a marinujte. Maso grilujte z každé strany 3–4 minuty a teprve pak... více o Panenka s olivovou tapenádou
Maso nakrájejte přes vlákno na čtyři stejně velké steaky. Každý pokapejte olejem, potřete utřeným česnekem, přidejte tymián nebo rozmarýn a drcený... více o Rib eye steak se sušenými rajčaty
Dáme vařit špagety - nezapomeneme přidat olej a sůl. Mezitím si oloupeme česnek a jednotlivé stroužky nakrájíme na tenké plátky. Nakrájíme na plátky... více o Špagety aglio olio s citronovou kůrou a tuňákem
Brambory omyjeme, větší přepůlíme a vaříme. Po asi 10 minutách přidáme kukuřičné klasy a vaříme dalších 8-10 minut, dokud se brambory nedovaří.... více o "Uzené" kuřecí se salátem z brambor a kukuřice
Nejdříve si připravte těsto. Do mísy prosejte hladkou mouku, přidejte sušené droždí, sůl, promíchejte a poté přidejte teplou vodu s olivovým olejem a... více o Pizza s cuketou
Nejprve vytřeme pekáč nebo zapékací mísu olivovým olejem. Dáme vařit brambory v celku (v slupce) a po uvaření oloupeme. Mezitím si nakrájíme uzené... více o Zapečené brambory 2
Předvařte si plátky lasagní (pokud je tedy nemáte čerstvé). Mezitím co se vám vaří, nakrájejte houby a 2 stroužky česneku na drobno a osmahněte na... více o Cannelloni s houbami a rajčatovou omáčkou
Do misky dáme zakysanou smetanu, přisypeme koření, byl. sůl, najemno nakrájenou pažitku nebo petrželku. Utřeme česnek, přidáme olej a zamýcháme. Pokud... více o Kuřecí prsa v zakysané smetaně
Kuřecí prsa nakrájejte na plátky, aby se při smažení rovnoměrně propekla. Ty pak ještě lehce nakrojte a vmasírujte do nich kari smíchané s 2 lžícemi... více o "Korunovační" kuřecí salát
1. Oloupejte a na jemném struhadle nastrouhejte okurku; mezi talíři nebo v pěstičkách okurku dokonale vymačkejte (dokonale = z jedné velké okurky vám... více o Tzaziky
Papričku, česnek a stonky bazalky nakrájíme nadrobno a lehce osmahneme na rozehřátém oleji. Přidáme rajčata a lístky nasekané bazalky (stranou si... více o Těstoviny s rajčatovou omáčkou
Zelené mungo fazolky si přes noc namočíme do vody. Poté vaříme cca 15 minut v osolené vodě. Kuskus si těšně před vařením zalijeme horkou vodou a... více o Teplý mungo salát s tofu a kuskusem
Dáme vařit vejce a do osolené vody přepůlenou řepu společně s bobkovým listem. Tuňáka necháme okapat a mezitím pokrájíme na nudličky čínské zelí.... více o Půlnoční salát
Penne uvařte na skus (//al dente//). Slijte tuňáka, kukuřici, salát opláchněte a rukama natrhejte na menší kousky. Smíchejte s těstovinami, jogurtem,... více o Penne s tuňákem a kukuřicí
Špagety uvaříme v osolené vodě se lžící olivového oleje. Na pánvi opečeme na plátky nakrájeného lososa, poté osolíme a opepříme. Špagety dáme do pánve... více o Špagety s lososem
Na pánev (r=22 cm) dáme 1 lžičku oleje, 1 lžičku másla a rozehřejeme na středním žáru. Přidáme šalotku a pražíme asi 2 minuty. Přidáme žampiony,... více o Provensálská omeleta
Kuskus nasypeme do mističky, ve které budeme podávat, přidáme lžičku oleje, trochu soli, čerstvou bazalku natrhanou na malé kousky a zalijeme vařicí... více o Kuskus senzeleninou v moderním provedení