Omyté fialové brambory ve slupce vložte do hrnce, zalijte studenou vodou, osolte a dejte vařit. Nevařte ale moc dlouho, aby brambory neztratily barvu... více o Restovaný bramborový salát podle Zdeňka Pohlreicha
Čočku nasypte do hrnce a zalijte studenou vodou tak, aby byla zrnka ponořená. Přidejte jeden oloupaný stroužek česneku a polovinu petržele, opepřete a... více o Zelená čočka podle Zdeňka Pohlreicha
Rukolu v cedníku spařte vroucí vodou, nechte prochladnout, vymačkejte z ní co nejvíce tekutiny a rozmixujte dohladka (tyčovým mixérem nebo sekáčkem).... více o Nadýchané domácí noky s rajčatovou omáčkou
Těsto rozválíme na slabší plát. V míse připravíme směs s vajíčka, ricotty, parmazánu a bazalky, osolíme, opepříme. Cuketu nastrouháme nebo nakrájíme... více o Vegetariánské minilasagne s cuketami a ricottou
Grilovaná krkovička Den předem naložíme krkovičku do výše uvedených surovin tak, že opláchnutou krkovičku potřeme sypkými surovinami, poté přidáme na... více o Grilovaná krkovička se zeleným chřestem a dvojím pyré
V misce smícháme mouku s práškem do pečiva, přidáme vajíčko, sůl a olej. Vzniklé těsto rozválíme na tenký plát, nakrájíme ho na menší obdélníky a... více o Rolky bez kynutí, plněné šunkou, sýrem a cuketou
Dáme vařit vodu na Gnocchi a uvaříme je dle návodu. Na troše olivového necháme cibuli zesklovatět, pak přidáme slaninu nakrájenou na drobné kousky a... více o Gnocchi se slaninou, sušenými rajčaty a parmazánem
Troubu si rozehřejeme na 180 stupňů. Lososa si stáheneme z kůže, lehce opepříme, posypeme tymiánem. Lososa si dáme na alobal, přidáme kolečko citrónu,... více o Losos s mačkaným hráškem a kukuřicí
1.Troubu si předehřejeme na 200 stupňů. Na plech vyložený pečícím papírem dáme nakrájenou mrkev s batáty a pečeme cca 15 minut. 2.Na trošce olivového... více o Mrkovo-batátový krém
1.Troubu si předehřejeme na 180 stupňů a na plech vyložený pečícím papírem dáme na půlky nakrájená rajčata. Osolíme, opepříme, zakápneme olivovým... více o Polévka z pečených rajčat se sýrovým toustem
V hrnci na trošce oleje necháme zatáhnout z každé strany omyté a očištěné krůtí maso. Po zatažení jej vyjmeme a přendáme na talíř. V hrnci orestujeme... více o Krůtí na smetaně
1.Kuřecí prsa si omyjeme, očistíme, osolíme, opepříme a dáme na rozpálenou pánev. Necháme zatáhnout z obou stran, poté dáme na alobal a okraje alobalu... více o Kuřecí prsa a cuketové špagety
Rajčata a mozzarellu nakrájíme na plátky a prokládáme na talíři. Přidáme lístky bazalky a zakápneme olivovým olejem. Podle chuti můžeme posolit.... více o Salát Caprese II
3 lžíce olivového oleje smícháme se lžičkou medu a šťávou z poloviny citronu. Osolíme, opepříme a vmícháme do omyté rukoly. Do hrnce si nalijeme vodu... více o Rukolový salát se ztraceným vejcem
Těstoviny uvařte podle návodu na obalu. Na oleji orestujte nadrobno nasekané šalotky, přidejte ricottu, gorgonzolu a hrášek. Podlijte vývarem.... více o Těstoviny s hráškem a sýry
Hrášek a kukuřici krátce povařte. Smíchejte je s petrželkou, pažitkou a kapary. Přidejte vejce a mouku, osolte a opepřete, dochuťte solí a pepřem,... více o Burger s kukuřičnohráškovým karbanátkem
Chléb nakrájejte na kostičky. Na rozehřátém oleji orestujte nakrájenou cibuli, nadrobno pokrájené uzené, žampiony, česnek, řapíkatý celer. Promíchejte... více o Bezlepková nádivka s uzeným
Vejce osolte, opepřete a zlehka vyšlehejte se smetanou a moukou. Na pánvi rozehřejte olej. Orestujte na něm kousky šunky, zalijte je vaječnou směsí.... více o Omeleta se šunkou a špenátem
Vejce jen zlehka rozšlehejte a nalijte na pánev potřenou troškou olivového oleje. Snižte teplotu a vařečkou je načechrejte, do případných skulin vejce... více o Omeleta s hráškem a sýrem
Červenou řepu si očistíme a omyjeme a dáme vařit v osolené vodě cca 25 minut (dle velikosti bulvy). Necháme vychládnout a nakrájíme na plátky.... více o Grilovaný hermelín s červenou řepou
Na trošce olivového oleje orestujeme cibulku, přidáme na kostky nakrájenou mrkev a batát. Osolíme, opepříme a zakápneme šťávou z jednoho pomeranče.... více o Mrkvová polévka s pomerančem
Lilek si omyjeme, rozkrojíme na dvě půlky, vydlabeme dužinu (zanecháme od okraje asi 1 cm), osolíme, opepříme a potřeme olejem a dáme péct do trouby... více o Zapečené lilky
Opékejte cibuli ve velkém hrnci asi 10 minut , až je měkká ale ne hnědá .Pak přidejte česnek a vařte dalších asi 30 sekund Odstraňte z hrnce a... více o Brazilské dušené hovezí s chutí kávy
Žampiony opláchneme vodou a odřízneme stopky. Vnitřek klobouku pokapeme olivovým olejem a naplníme sýrem niva, který jsme si nakrájeli na malé... více o Žampiony plněné s olivovým olejem a nivou
Sýry a cibuli nakrájíme na kostky, které jsou malé asi 2 až 4 cm. Smícháme s kořením a bylinkami a necháme odležet. Mezi tím dáme smíchané oleje... více o Naložené sýry
Rýži uvaříme dle návodu. Já ráda k jejímu vaření používám MV troubu (s dvojnásobným množstvím vody a špetkou soli na 15 minut - dle výkonu MVT). Dále... více o Rýže po italsku
Očištěný a na růžičky rozebraný květák 5 minut povařte. Sceďte a zprudka orestujte na 2 lžících oleje dozlatova. Přidejte proprané fazole, nadrobno... více o Salát s fazolemi, čekankou a květákem
Stehna rozdělíme v kloubu na dvě části. Kuřecí díly osolíme, zaprášíme ze všech stran jak uzenou, tak i sladkou paprikou a necháme maso alespoň hodinu... více o Baskické kuře
Mouku prosejte do mísy a promíchejte s droždím. Uprostřed udělejte důlek, přidejte 4 lžíce oleje a 300 ml vlažné vody a zadělejte těsto, pokud... více o Plněná focaccia se šunkou
Okurku omyjte, odřízněte špičky a nakrájejte na dlouhé podélné plátky, dobře to půjde třeba škrabkou na sýr. Řapík celeru nakrájejte na tenké plátky,... více o Křupavý salát se šunkou
Očištěné filety osolte a opepřete, vložte do pečicího papíru, přidejte lístky šalvěje, snítky tymiánu, citron nakrájený na měsíčky, cherry rajčátka.... více o Candát v papilotě
Pstruha očistěte, osolte a opepřete. Z toastového chleba odkrojte kůrky a rozkrájejte ho na co nejmenší kostičky. Smíchejte je se smetanou a olejem,... více o Pstruh s bylinkovou krustou
Rozehřejte lžíci oleje a orestujte jemně nasekanou cibuli. Přidejte mrkev a drcený česnek, osolte, opepřete a 2 minuty provařte. Fazole s citronovou... více o Placičky z bílých fazolí
Fazole den předem namočte, pak je propláchněte a uvařte doměkka. Sceďte. Do krémové konzistence rozmixujte s tahini, drceným česnekem, petrželkou,... více o Filet mignon a fazolový humus
Čočku namočte, propláchněte a v osolené vodě uvařte. Oloupanou dýni a řepu nakrájejte na malé kostky. Na dvou pánvích zahřejte po lžíci oleje, na... více o Čočkový salát se zeleninou
Hrášek a nakrájený celer povařte 4 minuty ve vodě, malé kostky brambor uvařte do poloměkka. Nasekanou cibuli nechte zesklovatět na rozehřátém oleji.... více o Hrášková Frittata
Čočku propláchněte. Mrkev nakrájejte na kostičky, cibuli s česnekem nasekejte najemno, zázvor nastrouhejte. Vše opékejte na rozehřátém oleji, dokud... více o Čočková polévka s kokosovým mlékem
Do pekáčku naskládejte všechny ingredience kromě fety, zakápněte olivovým olejem a důkladně promíchejte. Pečte asi 20 minut v troubě předehřáté na 180... více o Olivy s ginem
Bulgur uvařte podle návodu a nechte vychladnout. Nastrouhejte bramboru a řepu, spařte špenát. Vše důkladně promíchejte. Zahustěte moukou, osolte,... více o Bulgurové placky s červenou řepou
Troubu zapněte na 200 °C. Otevřené ústřice vyskládejte na plech a 1 minutu pečte, pak z nich vylijte přebytečnou tekutinu. Zasypejte je strouhaným... více o Zapečené ústřice
Nasekanou petržel a bazalku smíchejte s utřeným česnekem, nadrobno nasekanými filety ančoviček a kapary. Dochuťte octem, cukrem, citronovou šťávou a... více o Hovězí steak se salsou verde
Avokáda oloupejte a nakrájejte na menší kousky. Přidejte propláchnutou cizrnu, tahini i drcený česnek a vše dobře rozmixujte. Dochuťte solí, pepřem a... více o Placky s humusem z avokáda
Maso osolte a opepřete a orestujte na oleji z obou stran dozlatova, po vychladnutí nakrájejte na tenké plátky. Celer nastrouhejte najemno, zakápněte... více o Celerový sendvič s kuřecím masem
Kořenovou zeleninu nastrouhejte nahrubo, osolte a opepřete, zakápněte olejem a dejte péct do předem rozehřáté trouby na 180 aC, asi 30 minut. V hrnci... více o Zeleninový vývar
Králíka rozporcujte, osolte, opepřete a spolu s česnekem a olejem naložte nejlépe přes noc. Uzený bok nakrájejte na kousky, nadrobno nasekejte cibuli... více o Beskydský králík
Maso odblaňte, osolte, opepřete a vložte s česnekem, očištěnou mrkví a s polovinou porce másla do vakuovacího sáčku. Vakuujte a poté vložte do sous... více o Vepřový ořech s mrkvovým pyré
Zeleninu na vývar očistěte a nakrájejte na větší kousky. Opečte ji na oleji ve větším hrnci, přidejte kuřecí křídla a skelety, bobkový list, jalovec,... více o Jelení steak se zelím a uzenou křenovou omáčkou
Z oleje, citronové šťávy i kousků citronové kůry (postačí pár hoblinek žluté kůry) nasekaného česneku a bylinek vymícháme v hlubokém talíři marinádu,... více o Losos (nejen) v bylinkách
Pokud máte krůtí stehno, vykostěte jej. Změklé máslo smíchejte s bylinkami, česnekem, solí a pepřem. Vmáčkněte krůtě pod kůži a rozprostřete po celé... více o Pečená krůta s čočkovým salátem
Nakrájejte cibuli a zelí na tenké plátky, osolte a nechte odležet ideálně 24 hodin v chladu. Vymačkejte přebytečnou tekutinu, přendejte zeleninu do... více o Pizza se zelím a kozím sýrem