Celer nastrouháme se sýrem na jemném struhadle do mísy. Přidáme na drobno pokrájenou šunku nebo slaninu, Lučinu, vejce, trošku sušeného česneku (je... více o Celerovo-sýrové placičky s Lučinou
Vařené brambory rozšťoucháme nebo nastrouháme. Přidáme na větších slzách nastrouhaný syrový květák, jemně nastrouhaný česnek, vejce, drobně pokrájenou... více o Bramborovo-květákové karbanátky
Do mísy vyklepněte vejce, přidejte cukr, citronovou kůru a ušlehejte do nadýchané pěny. Pak do těsta zapracujte hladkou i špaldovou mouku smíchanou s... více o Borůvkový chlebíček
Vejce ušlehejte s cukrem do pěny. Postupně přisypávejte mouku smíchanou s práškem do pečiva, olej a nakonec do těsta vmíchejte rozmačkané banány a... více o Banánový chléb s malinami
Nejprve připravte máslo. Nasekejte česnek a bylinky na velmi jemno a spolu s chilli a citronovou kůrou zatřete do másla. Máslo vytvarujte do hranolu a... více o Kyjevský řízek s brokolicovou kaší
Troubu předehřejte na 190 °C. Brambory nastrouhejte nahrubo a vymačkejte z nich všechnu vodu. V míse je smíchejte s prolisovaným česnekem, nasekanou... více o Křepelčí vejce v bramborovém košíčku
Uvaříte špagety, ale jen tak na půl doby, než je psáno. Na pánvičce osmahnete kousky kuřecího (může být ale i vepřové či mleté) masa. Na něj vylijete... více o Torta di spaghetti KOPRA
Žampiony očistíme a odstraníme z nich nohy, které použijeme do mleté směsi (případně do polévky či pod maso). Drobně pokrájenou cibuli osmažíme na... více o Plněné žampiony mletou směsí
Zapněte pomalý hrnec a nechte ho nahřát, je-li to nutné. Poté rozehřejte na nepřilnavé pánvi trochu oleje, přidejte pokrájenou cibuli, mrkve, celer a... více o Masové kuličky v rajčatové omáčce z pomalého hrnce
Nivu pokrájíme na zhruba centimetr silné plátky. Ty obalíme v hladké mouce, rozšlehaných vejcích a strouhance. Pak ještě jednou ve vejcích a... více o Smažená Niva v trojobalu
V kastrolu rozehřejte olej a orestujte na něm na kostky nakrájené a osolené hovězí maso, asi 4 minuty. Poté přisypte na plátky nakrájenou cibuli a dál... více o Hovězí Massaman karí s batáty
Ve woku rozehřejte lžíci oleje a orestujte na půlkolečka nakrájenou červenou cibuli a nahrubo nakrájenou cuketu, asi 2 minuty. Nyní přidejte kari... více o Zelené thajské karí s krevetami a udon nudlemi
Vindaloo pastu promíchejte v misce s kuřetem a nechte alespoň hodinu marinovat. Na oleji orestujte dozlatova nadrobno nakrájenou cibuli. Vložte maso i... více o Kuře Vindaloo
Na trošce oleje osmažíme lehce dozlatova drobně pokrájenou cibuli, ke které přidáme mleté maso, které též do osmažíme a při smažení vařečkou... více o Kapustová polévka s bramborem a mletým masem
Očištěné kachní prso pokrájíme na nudličky, které necháme naložené dvě hodiny v marinádě umíchané z medu, octu, sojovky a rozetřeného nebo... více o Kachní prsa ala čína
Brambory uvaříme v osolené vodě doměkka, scedíme, rozšťoucháme a necháme zchladnout. K rozšťouchaným bramborám přidáme vejce, drobně pokrájená, od... více o Bramborové placky - bezmasé, se zeleninou
Smícháme suché ingredience (mouka atd.) rozklepneme vejce a bílky odložíme Přidáme žloutky mléko a olej - zamícháme ušleháme sníh z bílků a přimícháme... více o Tvarohová Buchta - Anďelské Sny
Česnek oloupejte, zázvor dobře umyjte. Všechny suroviny utřete dohladka v hmoždíři nebo v mixéru. Recept pro vás připravil časopis F.O.O.D.... více o Vindaloo pasta
Cibuli pokrájejte nahrubo, česnek oloupejte, zelenou chilli papričku očistěte, rajčata pokrájejte na poloviny, koriandr omyjte a osušte, stonky... více o Mexická polévka
Podmáslí promícháme s cukry, rumem, solí, skořicí, vajíčkem, mouku a sodou na hladké husté těstíčko, které necháme asi čtvrt hodiny odpočinout.... více o Smažené jahody v těstíčku
Vepřové maso pokrájíme na nudličky nebo kostky, osolíme, opepříme a dáme osmažit do pánve s rozpáleným olejem společně s očištěnou a na měsíčky... více o Vepřové s hruškou a Hermelínem
Mouky nasypeme do mísy, přidáme sůl, vanilkový cukr a vše promícháme. Uprostřed uděláme důlek, do kterého nasypeme moučkový cukr, rozdrobíme droždí,... více o Pudinkové růže s marmeládou
Do velké mísy prosít přes síto hladkou mouku, osolit, přidat 1 celé vejce a 3 žloutky, rozpuštěnou Heru, olej a vykynutý kvásek. Z vykynutého těsta... více o Vracovské beleše
Vezmeme si pekáček, nejlépe kulatý, ale nezáleží na tom. Vymažeme ho olejem a poskládáme do něj tortily, tak jak je to na obrázku. Na dno nasypeme sýr... více o Plněná tortilla s mletým masem, sýrem a omeletou
Těstoviny uvaříme dle návodu v osolené vodě, scedíme a vmícháme do květákové směsi. Jemně pokrájenou cibuli smažíme na oleji nebo másle dosklovata,... více o Květákové flíčky se slaninou
Až cibulka zhnědne, zasypeme ji moukou a umícháme jíšku. Necháme ji trochu osmažit, načež přidáme rajský protlak a také chvíli smažíme. Poté přelijeme... více o Plněná kuřecí prsa s rajskou omáčkou
Nejprve předehřejte troubu na 170 °C. Pokud nemáte dostatek forem na korpus (6 ks), můžete použít jednorázové alobalové dortové formy, které koupíte v... více o Duhový dort
Vařené brambory nastrouháme nebo rozšťoucháme a dáme do mísy, kde je dochutíme dle chuti solí, kořením nebo bylinkami, přidáme vajíčka, drobně... více o Brokolice/květák v bramborovém těstě
Nivu nastrouháme do misky, přidáme vejce a trošku mléka, promícháme, přilijeme zbylé mléko, rozetřený česnek a pepř. Vsypeme polohrubou mouku s... více o Brokolice / květák v těstíčku s Nivou
Mleté maso dáme do mísy, přidáme jemně nastrouhaný česnek a sýr dle chuti, hrubě nastrouhané žampiony, vejce, koření a sůl dle chuti a vše dobře... více o Mleté karbanátky se žampiony a sýrem
Mouku nasypte do mísy robotu, přidejte na kostky nakrájené máslo a sůl. Míchejte hákem střední rychlostí, dokud nevznikne drobenka. Nyní přidejte... více o Quiche s čedarem a rajčaty
Kuřecí maso si pomeleme. Na oleji osmahneme na drobno nakrájenou cibuli, poté přidáme maso. Až se zatáhne přidáme sůl a pepř (koření dle chuti).... více o Lasagne se špenátem a kuřecím masem bez bešamelu
Na rozehřátém tuku osmažíme cibuli dosklovata. Přidáme na kostky nebo plátky pokrájené, osolené a opepřené hovězí maso, které osmažíme ze všech stran.... více o Hovězí na žampionech
Vejce vyšleháme s cukry a solí, přilijeme rum, olej a kefír, přisypeme mouku s citronovou kůrou a sodou. Vymícháme těsto, které bude lepivější a... více o Kefírové vdolky s parádou
Vejce vyšleháme s cukrem, solí a rumem do pěny. Přilijeme mléko, přisypeme mouku s kypřidlem a dochutíme skořicí nebo citronovou kůrou dle chuti.... více o Ovoce v těstíčku
Brambory nastrouháme na jemno do mísy. Přidáme mleté maso, vejce, česnek, sůl a koření dle vlastní chuti, stejně jako na klasické. Pokud chceme použít... více o Bramboráky s mletým masem
Očištěnou čerstvou rybu pokrájíme na menší díly, které osolíme. Vejce vyšleháme s kukuřičným škrobem, sezamem, zázvorem a česnekem na kašičku, kterou... více o Ryba v sezamovém těstíčku
Vejce vyšleháme se solí, přidáme olej, mléko a téměř 300 gramů mouky. Vše promícháme na hustější kašičku, kterou necháme stát asi 15-20 minut odstát.... více o Hop do vody - přílohové noky
Sépie omyjeme pod tekoucí studenou vodou a po stranách těla odkrojíme tuhé průsvitné okraje. V hlavové části najdeme a vykrojíme tuhou část ve středu... více o Grilovaná sépie s citronem
Do mísy nastrouháme najemno očištěnou dýni, přidáme vejce s cukrem a vše dobře promícháme. Dále přilijeme olej, přisypeme mouku s kypřidlem a opět vše... více o Dýňový perník
Mouky nasypeme do mísy, přidáme citronovou kůru, sůl, vanilkový cukr a vše promícháme. Uprostřed uděláme důlek, do kterého dáme žloutek, rozdrobíme... více o Kynutý koláč s jablečnou náplní
Jemně nastrouhanou mrkev v míse smícháme s cukrem, vejci, skořicí a olejem. Přisypeme cca 250 gramů mouky (záleží na šťavnatosti mrkve) a necelý... více o Mrkvový dort / řez s karamelovou polevou
Vejce vyšleháme s cukry do pěny, přidáme citronovou kůru, rum, olej a vlažné mléko. Vše dobře promícháme a přisypeme mouku s kypřidlem. Opět vše řádně... více o Tvarohovo-povidlový koláč
Drobně pokrájenou cibuli krátce osmažíme dosklovata. Přidáme na menší kousky pokrájené kuřecí maso, které jsme osolili a okořenili kari kořením a na... více o Kuřecí směs s rýží a zeleninou
Knedlík si před přípravou svačinky nebo večeře vyndáme z chladničky dříve., aby se nám s ním dobře pracovalo, nelámal se a nedrolil. Je lepší, mít ho... více o Knedlíkové nebo toustové kapsy
Okapané zelí pokrájíme na kratší kousky, šunku nebo slaninu na drobno, sýr s česnekem nastrouháme na jemno. Vše dáme do mísy, přidáme vejce, smetanu,... více o Zelňáky z kysaného zelí se sýrem
Na trošce oleje osmažíme drobně pokrájenou cibuli dosklovata, přidáme maso, které během smažení mícháme a rozebereme na kousky. Když je maso zatažené,... více o Tousty s masovou směsí
V míse promíchejte mouku, prášek do pečiva, sůl a přilijte horkou vodu. Vypracujte těsto, které bude kompaktní a tuhé. Naplňte jím zdobící sáčkek s... více o Churros
Kuřecí maso pokrájíme na kostičky nebo nudličky, mírně osolíme a více opepříme. Očistíme hrušky. Pokud mají jemnou slupku, nemusíme je loupat, stačí... více o Kuřecí s hruškou
Smíchejte mouku, sůl a cukr. Odměřte 300 ml studené vody, přidejte sušené droždí a smíchejte. Hněťte 10 minut. Poté vytvarujte z těsta bochánek a... více o Croissanty: recept na francouzskou klasiku