Játra nakrájíme na nudličky, spolu s cibulkou je vložíme na rozpálený olej, zakápneme sojovou omáčkou, přidáme na nudličky kapii, sůl, pepř a kari....
více o Játra s kapií
Z oleje, medu, pepře, zázvoru, česneku (strouhaného), kečupu, koriandru, sojové omáčky si připravíme marinádu, do které křídla naložíme asi na 2...
více o Thajská křidélka
Řízky naklepeme, osolíme a obalíme v mouce, rozšlehaném vajíčku a strouhance smíchané s kokosem. Na oleji z obou stran smažíme.
Na oleji opražíme...
více o Řízky jinak
Kuřecí maso a klobásy nakrájíme na malé kostičky, brambory nastouháme na jemném struhadle, česnek vymačneme a přidáme vše ostatní a důkladně smícháme....
více o Bramboráčky ala Lucie
Maso nakrájíme na nudličky, vložíme do mísy, přidáme trochu oleje, asi dvě lžičky škrobové moučky a tři lžičky koření. Necháme odležet na hodin. Na...
více o Rychlá čína
Brambory nakrájíme na kolečka a poklademe je dno vymaštěného pekáčku. Okořeníme, přidáme cibulku nakrájenou na kolečka, dále klademe plátky uzeného...
více o Krušnohorská šlichta
Na oleji zpěníme cibulku nakrájenou na drobno, (pokud máme šunku, tak ji přidáme k cibuli a chvíli orestujeme). Přidáme kuřecí prsa pokrájená na...
více o Kuřecí s kukuřicí
Do misky vyklopit protlak, silněji osolit, vmíchat podle chuti oregano a česnek (pasta by měla být chuťově výraznější).
Nakonec vmíchat olej, asi 1/4...
více o Skvělá pasta na pizzu II.
Z bílků s cukrem a vanilkou ušleháme tuhý sníh, dobře do něj zašleháme žloutky, přidáme hladkou mouku, kakao a zlehka zamícháme.
Rozdělíme na dvě...
více o Banánová roláda
Plech pokapeme olejem. Každou porci filé osolíme a zabalíme do anglické slaniny a dáme doprostřed plechu.
Brambory oloupeme a nakrájíme na větší...
více o Filé po italsku
Z vajec, mouky, škrobu, trochy vody uděláme tekuté těstíčko. Pórek nakrájený na kolečka krátce povaříme v osolené vodě. Vychladlý pórek a nadrobno...
více o Pórkové palačinky
Ušleháme vejce s cukrem, postupně zašleháváme olej. Do mouky přidáme prášek do pečiva a vmícháme do ušlehané hmoty. Nakonec přidáme Fantu (zdá-li se...
více o Džusové řezy
Z uvedených přísad umícháme marinádu, do které dáme na kousky nakrájené kachní maso. Necháme přes noc odležet. Na oleji osmažíme nadrobno nakrájené...
více o Dušanova kachna
Zpracujeme hustější hmotu jako na bramboráky. Vylijeme na plech a navrch poklademe pokrájenými paprikami, rajčaty a posypeme sýrem.
V zimním období...
více o Cmundopizza
Maso libové dáme do mrazáku a necháme trochu zamrazit, pak se nám hezky nakrájejí slaboučké až průhledné plátky asi 4x4 cm, ty naložíme do všech...
více o Moje čína
Jde v podstatě o klasické řízky. Vtip je v tom, že do strouhanky najemno nastrouháme tvarůžky. Takže maso naklepeme, osolíme, obalíme v mouce, v...
více o Voňavé řízky
Cibuli nasekáme a osmahneme na oleji. Přidáme utřený česnek. Cukety nakrájíme na kostičky a přihodíme k cibuli. Trochu podlejeme vodou a pod pokličkou...
více o Cuketa dušená jako příloha
Sýr smícháme s vejcem, škrobem, na kostičky nakrájenými žampiony a šunkou, solí a kořením. Tvarujeme kuličky a smažíme.
**Omáčka:** všechny...
více o Smažené sýrové koule II.
Těsto: olej a vodu svaříme. Přidáme hladkou mouku a upálíme na hustou kaši - nesmí se lepit na vařečku. Po vychladnutí zamícháme 11 vajec. Po...
více o Slavnostní věnečky
Mléko zahřejeme, přidáme cukr, olej, sůl, kvasnice, žloutky a mouku. Vše mícháme tak dlouho, dokud těsto nezhoustne a nedělá vzduchové bubliny. Dáme...
více o Olejové koláčky naší babičky
Cibuli osmažíme do žluta na másle, přidáme rozmačkaný česnek, rýži a vejce a dobře zamícháme s masem. Ochutíme kořením a solí. Vytváříme kuličky...
více o Řecké biftečky z mletého masa
Vše smícháme ručním šlehačem.
Na plech dáme pečící papír a nalijeme těsto. Dáme do předehřáté trouby péct asi na 180 °C přibližně 20 minut. Musíme si...
více o Lahodný perník
Celer oloupeme a nakrájíme na plátky asi 1 cm tlusté a uvaříme den předem ve vodě ochucené trochou octa nebo citronové šťávy.
Na těstíčko: nastrouháme...
více o Celer v sýrovém těstíčku
Nasekanou cibulku osmahneme na oleji a přidáme rozmačkaný česnek. Přisypeme lilky nakrájené na kostičky. Dochutíme solí, pepřem, bazalkou sušenou nebo...
více o Lilek dušený s kroupami
Na oleji osmahneme česnek a cibuli, dáme na něj na kostičky nakrájené plecko a necháme zatáhnout. Osolíme, opepříme, přidáme kari a orientální koření,...
více o Vepřová plec s arašídy
Na oleji osmahneme cibuli a česnek, přidáme tuňáka, lehce orestujeme a přidáme rajčata nebo rajský protlak. Necháme asi 5 minut povařit, pak přidáme...
více o Omáčka na těstoviny s tuňákem
Brambory najemno nastrouháme a pokropíme horkým mlékem, aby nezhnědly. Osolíme, opepříme, přidáme kmín, prolisovaný česnek a majoránku. Pak přidáme...
více o Bramborák rodeo II.
Na pánvičku si dáme olej, nakrájenou cibulku najemno a necháme orestovat do zlatova. Poté přidáme párek nakrájený na kolečka a pěkně opečeme, přidáme...
více o Mexické těstoviny ala Lucy
Čočku uvaříme s masoxem a trochou soli doměkka, těsně před změknutím přihodíme nadrobno krájenou mrkev a celer.
Zasmažíme jíškou, kterou děláme na...
více o Lahůdková čočka
Krátce povaříme celý květák v osolené vodě.
Připravíme si směs mletého masa, které upravíme jako na sekanou, jak máme rádi. Lžičkou či prstama směs...
více o Plněný květák mletým masem
Připravíme si klasické smažené řízky z vepřové kýty, nebo z čeho je máme rádi a osmažíme.
Na kousku másla chvilku podusíme sterilované žampiony, pokud...
více o Řízek se žampionovou omáčkou
Na oleji (na sádle) zesklovatíme drobně nakrájenou cibuli, přidáme čočku, na půlkolečka nakrájenou klobásu, zalijeme vodou a uvaříme. Čočka by neměla...
více o Argentinská čočka
Natrháme omytý salát do mísy. V jiné nádobě umícháme pár lžic vody, ocet, balsamik, olej, pepř, cukr, sůl - doupravíme chuť podle toho, zda tíhneme k...
více o Salát po rakousku
Kuřecí prsa naklepeme na tenké plátky, osolíme a opepříme. Na naklepané plátky vložíme plátek sýra, plátek šunky s nakrájenou kyselou okurku a...
více o Senátorské závitky
Ředkvičky nakrájíme na kolečka nebo půlkolečka (podle velikosti) a krátce osmahneme na másle. Poté přidáme 3 vrchovaté lžíce hladké mouky a orestujeme...
více o Ředkvičková polévka
Do vlahého ocukrovaného mléka nadrobíme kvasnice a necháme vykynout. Prosijeme mouku, osolíme, osladíme, přidáme žloutky, majolku, olej a přidáme...
více o Koláčky z majonézy
Do mísy dáme ovesné vločky, hrnek celozrnné mouky, oprané rozinky, kávovou lžičku skořice, špetku soli a trochu oleje. Směs zalejeme dvěma hrnky vody...
více o Sladké ovesné placičky
Uvaříme obvyklým způsobem těstoviny v osolené vodě. Kysané zelí podusíme do měkka a smícháme s těstovinami, osolíme opepříme.
Místo zelí můžeme dát...
více o Celozrnné nudle se zelím
Uděláme si těsto a rovnoměrně ho rozložíme na plech
(je tužší, tak je dobré použít pergamenový papír a ruce si namáčet do studené vody, aby se těsto...
více o Tvarohové řezy IV.
V míse vařechou rozmícháme vajíčka s cukrem a postupně přidáváme střídavě mouku rozmíchanou s práškem do pečiva, kakaem a solí, mléko, olej a nakonec...
více o Jablkové řezy tmavé
Kuřecí maso a játra nakrájíme na kostky, klobásu na menší plátky.
V hluboké pánvi rozpálíme olej, opečeme maso a játra, po chvíli přidáme klobásu a...
více o Pivovarské tajemství
Kuřecí kousky posypeme a ochutíme solí a pepřem a poskládáme kůží dolů na lehce vymazaný pekáček. V předehrřáté troubě na 200 °C pečeme bez obracení a...
více o Kuře s ústřicovou omáčkou
Ze surovin vypracujeme spodní těsto.
Vyválíme jej a položíme na předem vymazaný a moukou vysypaný plech.
Na těsto rozetřeme jablkovou náplň...
více o Dvojbarevný jablečný koláč
Říkáte si rajská..., já si to říkala taky, než tu mou začali naši známí opěvovat. Tak se podělím.
Klasika, cibuli zeskovatět, přidat hnedle všecko...
více o Moje rajská
Na oleji osmahneme karí - pár vteřin - a přidáme na kostky nakrájené maso, chvilku smažíme, než se maso zatáhne, mírně posolíme, přidáme kurkumu,...
více o Vepřové na karí
Brambory uvaříme ve slupce a oloupeme.
Nakrájenou cibuli opražíme na trošce oleje, přidáme zelí a na proužky nakrájené papriky, osolíme, opepříme a...
více o Brambory s kysaným zelím
Filé posypeme kořením na ryby a na panvi zprudka opečeme. Vložime do vymazaného pekačku. Filé zalejeme rozšlehanými vejci a posypeme nivou. Dáme do...
více o Filé zapečené s nivou
Maso nakrájíme na řízky, naklepeme, osolíme, opepříme a potřeme hořčicí. Obalíme nejprve ve strouhance a potom v rozšlehaném vejci. Vložíme na...
více o Zapékané hovězí řízky