Kuřecí maso den předem nakrájíme na proužky. Osolíme, opepříme, přidáme solamyl (1-2 lžíce), nakrájenou cibuli na půlkolečka a 1/2 pórku nadrobno....
více o Směs z kuřecího masa
Vepřové maso nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme, opepříme, potřeme česnekem, pokapeme olejem a necháme odležet. Slaninu nakrájíme na kostičky,...
více o Závitky se zelím II.
Lehce utřeme žloutky, cukr, olej, vmícháme opatrně mouku a sníh z bílků. Nalijeme na vymazaný a vysypaný pekáč.
Tvarohová náplň: smícháme všechny...
více o Peřinkový koláč II.
V hrnci uvaříme noky dle návodu, slijeme a připravíme velký pekáč, který trochu vymastíme máslem a nasypeme noky do pekáče. Ve větší pánvičce...
více o Gnocchi s kuřecím masem a smetanou
Celá vejce šleháme s cukrem do pěny, pak přisypeme mouky, prášek do perníku, sodu a kakao, přilijeme ohřáté mléko a vše důkladně vyšleháme.
Nakonec...
více o Hrníčkový perník II.
Uvaříme rýži dle návodu na krabici. Do vody přidame kapku oleje. Mezitím nadrobno nakrájíme cibuli a lehce ji osmahneme na oleji. Uvařenou rýži...
více o Nejlepší rýže
Na nudličky pokrájené maso orestujeme na oleji s kouskem másla. Osolíme, opepříme, přidáme cibuli a promícháme. Zakápneme sojovkou, přidáme na proužky...
více o Kuřecí směs s bramboráčky
Na oleji zpěníme cibulku, na to vhodíme propláchnutou syrovou rýži a trochu osmahneme, až se přestane lepit ke dnu kastrolu. Do rýže zamícháme maso...
více o Rychlé rizoto z uzeného kuřete
Uvaříme si dopředu namočenou cizrnu. Špagety polámeme na menší kousky a uvaříme je v neosolené vodě. Ještě teplou uvařenou cizrnu a špagety smícháme,...
více o Dijonská cizrna
Listové těsto rozválíme. Potřeme ho směsí kečupu s prolisovaným česnekem a posypeme kořením na pizzu. Na směs poklademe nejdříve kolečka salámu, poté...
více o Minipizzy - šnečci
Fazole namočíme - nejlépe přes noc. Uvaříme je podle návodu uvedeného na balíčku.
Na oleji osmahneme nakrájenou cibuli, do které přidáme lečo,...
více o Fazolová směs
Brambory uvaříme ve slupce - množství záleží podle toho, kolik vás bude, ale min. 1 kg. Necháme vychladnout, vychladlé oloupeme. Vymažeme plech olejem...
více o Pečené brambory s rozmarýnem
Kuřecí maso nakrájíme na nudličky, podle chuti dochutíme a namočíme do medu. Vedle v misce rozmačkáme kukuřičné lupínky na jemno (mohou být i kousky)...
více o Křupavé kuřecí nudličky ve smetanové omáčce
Dáme vařit rýži. Maso nakrájíme na malé kostečky a na pávičce naprudko smažíme do měkka. Uvařenou ryži vysypeme do hrnce, k ní přidáme měkké maso. Na...
více o Rychlé rizoto II.
Kuřecí maso, nejlépe z vykostěných stehýnek (event. i prsíčka), rozkrájíme na kousky cca 2x2-3 cm - perly. Osolíme, okořeníme čerstvě nadrceným...
více o Bílé perly Naomi Campbell
Krajíčky chleba rozkrojíme napůl a z jedné strany pomažeme játrovou zavářkou (polotovar na játrové knedlíčky), do které jsme rozmíchali jedno vejce,...
více o Rychlomňamka
Kapustové listy spaříme v hrnci po dobu 1-2 minut (nepřiklápíme), po zchladnutí okrájíme velké košťály. Kapustu umeleme, přidáme nastrouhaný sýr,...
více o Kapustové krokety se sýrem
V misce rozmícháme vejce s 1 lžičkou škrobové moučky, osolíme. Přidáme na kostičky nakrájené kuřecí maso, promícháme a necháme alespoň 15 minut...
více o Milovníků kuře s chřestem
V kastrole rozehřejeme olej, vhodíme nadrobno nakrájenou cibuli a na kostky nakrájené osolené a opepřené maso. Opečeme. Podlijeme vodou a dusíme dokud...
více o Rančerský fazolový hrnec
Vykostěná krůtí prsa upravíme na plát a naklepeme. Okraje odřízneme a semeleme společně s vepřovým masem. Na rozškvařené slanině orestujeme na...
více o Krůtí roláda půvabné komtesy
Brambory uvaříme ve slupce, horké oloupeme a nakrájíme na silnější kolečka, která opečeme krátce na rozpáleném oleji. Osolíme, opepříme, přidáme...
více o Brambory s česnekem
Směs: kuřecí prsa nakrájet na kostičky, osolit a dát péci na rozpálený tuk. Když jsou téměř hotová, přidat na jemno pokrájený česnek, tři lžičky Sweet...
více o Sypaný bramborák plněný čínskou směsí
Kuřecí stehna lehce osolená a opepřená potřeme paprikou a osmažíme dozlatova na lžičce oleje z obou stran (nesnažte se je propéct, dlouho se smažící...
více o Kuře de La Vera
Přebranou pohanku vsypeme do vařící vody, promícháme, vaříme asi dvě minuty a poté odstavíme z ohně, přikryjeme utěrkou a dáme do tepla (pod peřinu)...
více o Pohanka s droždím tebi
Řízky naklepeme, osolíme, na pánev dáme rozehřát olej, med, ocet, obě omáčky, vložíme maso, během smažení přidáme kari a na drobno pokrájený česnek ...
více o Krůtí řízky neřízky na medu
Kuře zevnitř potřeme prolisovaným česnekem, naplníme směsí nakrájených tvarůžek, na proužky nakrájené slaniny a papriky. Uzavřeme a na povrchu...
více o Kuře mnoha vůní III.
Řízky zlehka naklepeme, osolíme, opepříme, položíme kousek banánu (délka podle šířky řízku), stočíme do závitku a sepneme párátkem. Závitek obalíme v...
více o Tajemství z kuřete
Kuskus připravíme dle návodu (přidat 3 lžíce oleje, pořádně promíchat, přisypat do 250 ml vroucí vody a vařit, než se voda vsákne/vypaří, odstavit s...
více o Výborný kuskus
Kuřecí maso nakrájené na nudličky a na oleji osmažíme, přidáme sojovou omáčku a ústřicovou omáčku. Poté přidáme kešu oříšky a chvíli restujeme. Po...
více o Kešu chilli čína
Na pánvičku dáme trošku oleje (já používám olej Carotino, je velice chutný a především zdravý!), než se olej rozehřeje, nakrájíme salám na kostičky a...
více o Vaječný hrášek
Nejprve vymažeme zapékací misku. Nakrájíme knedlík na malé kostičky a vložíme do misky. Do pánve dáme olej a nakrájemé kuřecí maso, osmažíme, a...
více o Bramborové noky se špenátem
Vepřové maso (lze nahradit i kuřecím) nakrájíme na kousky a dáme na rozpálenou pánev. Chvilinku orestujeme a pak osolíme, opepříme. Nakonec přidáme...
více o Vepřové maso s oregánem
Na oleji zesklovatíme cibulku, přidáme na hrubo nastrouhanou mrkev, osolíme, okořeníme a krátce orestujeme.
Přimícháme na kousky nakrájená rajčata a...
více o Tuňákové rizoto
Kotletu nakrájíme asi na 8 plátků. Naklepeme, osolíme a opepříme. Oloupeme brambory a nakrájíme je na plátky (ne moc silné). Cibuli nakrájíme na slabá...
více o Kotlety na smetaně zapečené s brambory
Vepřové plátky naklepeme, osolíme a opepříme, brambory a cibuli nakrájíme na kolečka a dáme na alobal. Přidáme lžíci oleje, pár kapek kečupu, sýr,...
více o Pochutnání z alobalu
Den starý rohlík nebo housku nakrájíme na tenké plátky a ty potom na tenké nudličky (asi 2 mm) a necháme trochu oschnout. (Nedoporučuji dělat si je do...
více o Vychytávka ke klasickému řízku
Maso mírně naklepu, osolím, pokmínuji, dám do trouby péci s trochou oleje a pak podliju vodou. Peču pod přiklopeným pekáčkem do měkka.
Z hub udělám...
více o Kotlety nebo krkovička zapečené s houbami
Zeleninu nakrájíme (mrkev, petržel na kolečka, kedlubnu na malé kostky, fazolky na 3 cm kousky, atd.). Na trošce oleje osmažíme nakrájenou cibuli,...
více o Zeleninová polévka s krupicovými haluškami
Bažanta naporcujeme a nejméně den předem naložíme do marinády a uložíme do chladu.
Poté maso osolíme, mírně opepříme a opečeme na oleji. Přidáme celé...
více o Středomořský bažant
Uvaříme těstoviny a zeleninu. Na pánvi zpěníme na oleji cibulku spolu s bazalkou, přidáme 3 kostky taveného sýra, kostku bujonu, zalejeme mlékem a...
více o Těstoviny raz dva
Řízky naklepeme, osolíme, opepříme, posypeme grilovacím kořením, zakápneme olejem a necháme v lednici do druhého dne odležet. Pak řízek dáme na alobal...
více o Řízky v alobalu
Mrkve očistíme a nastrouháme nahrubo.
Česnek oloupeme, pokrájíme a smícháme s mrkví. Dáme na dno vymazané zapékací misky.
Na mrkev dáme porce tuňáka a...
více o Tuňák na mrkvi
Těsto vypracujeme, rozdělíme na 5 dílů a všechny vytahujeme na stejně velké tenké obdélníky (jako na závin).
Necháme přikryté na teple 10 minut...
více o Plečinta
Dáme uvařit těstoviny do vrouci osolené vody, potom scedime. Zapékací misu vymažeme olejem, přidáme mušle.
Na pánvi připravíme nakrajenou cibuli,...
více o Těstoviny s klobásou
Kotlety na okrajích nařízneme, naklepeme, osolíme, opepříme, poprášíme hladkou moukou a zprudka opečeme na rozpáleném oleji.
Vyjmeme, v oleji zpěníme...
více o Vepřové kotlety na hořčici
Vypracujeme těsto nudlové tuhosti, necháme 1/4 hodiny přikryté odpočinout, potom vyválíme "na stéblo" silné.
Rozválené těsto krájíme vroubkovaným...
více o Boží milosti podle Anušky
Brambory se nastrouhají najemno, pak se přidají vejce, sůl, pepř a majoránka, nastrouhaná cibule a rozetřený česnek. Přidá se mouka na zahuštění.
Na...
více o Plněný bramborák II.
Do hrnce dáme olej a zamícháme hladkou mouku a uděláme jíšku.
Zalijeme asi 1,5 l studené vody, přidáme rajský protlak. Přidáme fazolové lusky a...
více o Rajská polévka s fazolovými lusky