Chobotnici nakrájíme na menší kousky, cibuli na kolečka a česnek na plátky. Na pánvi rozpálíme olej, vložíme cibuli a mírně orestujeme. Přidáme...
více o Chobotnice na cibuli
Nakrájíme na drobno kuřecí maso, vložíme jej do misky spolu s trochou oleje, soli, pepřem a kari kořením. Necháme chvíli odležet v lednici. Poté maso...
více o Těstoviny s kuřetem a kukuřicí
Kolena rozsekneme na porce, vložíme do vody, osolíme, přidáme kmín a uvaříme do měkka.
Na oleji orestujeme nakrájenou cibuli, přidáme zelí, podlijeme...
více o Vepřové koleno v zelí
Mleté maso osolíme, opepříme, přidáme kmín, prolisovaný česnek, nakrájenou a na trošce oleje orestovanou cibuli, nakrájené a v mléce rozmočené žemle,...
více o Chatařská sekaná
Plátky mírně naklepeme, osolíme a potřeme prolisovaným česnekem. Na to položíme sýr zabalený v plátku šunky.
Plát srolujeme a sepneme párátky....
více o Kuřecí ptáček
Brambory uvařené, oloupané, řádně rozšťoucháme, přidáme tvaroh, špek na jemno nakrájený a opečený a dozlatova osmahlou cibuli. Opepříme, osolíme....
více o Pirohy vařené
Brambory očistíme a dáme vařit v osolené vodě v celku a ve slupce. Cibuli nakrajíme na kolečka a osmažíme spolu s česnekem, který nakrájime na drobné...
více o Mexické brambory
Na omastku orestujeme cibulku, přidáme na plátky česnek a nakrájené zelí na nudličky a párky na půl kolečka. Osolíme, aby zelí pustilo štávu, přidáme...
více o Zelná čína
Žloutky utřeme s cukrem, přidáme olej, znovu našleháme. Mouku smícháme s práškem do pečiva a ořechy a po částech střídavě přidáváme žloutkovou hmotu s...
více o Velikonoční beránek s ořechy
Vyšlehat žloutky s cukrem, přidat olej, mouku s práškem do pečiva, sníh a kakao. Dát péct do vymaštěného a vysypaného, hlubokého plechu.
Náplň 1: z...
více o Koláč z jíšky
Kuřecí maso nakrájíme na nudličky, posypeme vegetou, promícháme a necháme odležet alespoň 1 hodinu. Potom orestujeme na pánvi na rozehřátém oleji,...
více o Kuřecí maso v sýrové omáčce
Brambory uvaříme ve slupce, oloupeme a nastrouháme na hrubém struhadle. Přidáme nahrubo nastrouhaný sýr, nadrobno nakrájenou cibulku, najemno...
více o Bramborové válečky
Mladé cukety rozřízneme podél a vydlabeme. Kuřecí prsíčka, slaninu, papriku a cibuli si nakrájíme na velmi drobné kostičky. Rajče oloupeme, zbavíme se...
více o Plněné cukety
Dáme vařit rýži.
Mezitím na oleji a trošce másla osmahneme cibulku dozlatova, přidáme nakrájené rajče, hořčici, chilli, malinko pepře a bazalku,...
více o Rychlé pikantní rizoto
Na pánev vložíme tavený sýr, na mírném plamení rozpustíme, mírně vlijeme smetanu (ne moc, ať to není řídké), přidáme eidam a žampiony.
Osolíme,...
více o Kuřecí prsa od Richarda
Z bůčku odstraníme kůží a naložíme jako na udění na 3 týdny a nejmíň dvakrát obratíme. Naložený bůček oplachneme a nakrájíme na kostky. Cibulku...
více o Segedín z naloženého bůčku
Ryby a hříby nakrájíme na menší kousky i se zeleninou, přidáme na drobno nakrájenou cibuli a feferonky, pepř, trošku oleje a promícháme. Necháme v...
více o Pepřenky trochu jinak
Vepřovou plec nakrájíme na větší kostky, posolíme, popepříme, a "vymácháme" je v misce s olejem, okořeníme staročeským kořením (nemusí být, staročeské...
více o Pikantní "thajské" maso se zeleninou
Vepřovou pečeni lehce naklepeme, nařízneme, lehce posolíme, popepříme, posypeme staročeským kořením (běžně ke koupi v každém supermarketu) a na oleji...
více o Vepřová pečeně zapečená s nivou a paprikou
Uvařené a oloupané brambory nakrájíme na tenké plátky a naskládáme do vymazaného pekáčku. Brambory posolíme a posypeme kořéním na americké brambory....
více o Zapékané brambory
Na oleji udělat jíšku a zalít rajčatovým džusem a nechat 20minut vařit. Pak přidat perníkové koření dle chuti. Kdo má rád přidá smetanu, ale nemusí...
více o Rychlá rajská
Z uzeného plecka odstraníme síťku.
Uzené nakrajíme na asi centimetrové porce, které nedořežeme, aby maso zůstalo v celku.
Zabalíme do alobalu a dáme...
více o Uzené maso v alobalu
Připravíme si 1. těsto - vše smícháme a ručně vypracujeme.
Vyválíme placku, kterou přeneseme na vymazaný, vysypaný plech.
Na ni natřeme vrstvu džemu ...
více o Buchtiška
Arašídy velice na drobno nasekám v mixeru. Plátky masa osolím, opepřím a lehce naklepu. Poté posypu rozdrcenými oříšky a zaklepu pořádně do masa. To...
více o Vepřové maso s arašídy
Nevyloupané mandle spaříme vroucí vodou, případně chvíli povaříme, aby nam povolila slupka. Mandle postupně zbavujeme slupek. Po vychladnutí se mandle...
více o Pražené mandle
Žloutky vyšleháme s cukrem, postupně přidáváme ostatní ingredience a nakonec vmícháme opatrně sníh z bílků. Vlijeme na vymazaný a vysypaný vyšší plech...
více o Buchta z limonády
Na oleji osmažíme nakrájenou cibuli dozlatova. Pak přidáme pokrájené maso, po chvilce protlak a za neustálého míchání restujeme, až se maso zatáhne....
více o Poldiho zelný guláš
Maso spojíme s cibulí, solí, paprikou, pepřem, namočenou a vymačkanou houskou a oregánem. Vytvoříme kuličky, a zprudka opečeme na pánvi na oleji....
více o Masové kuličky na smetaně
Vepřové plátky naklepeme, osolíme, opepříme, posypeme nastrouhaným sýrem a stočíme jako roládu. Obalíme v trojobalu a smažíme na oleji dozlatova. Před...
více o Smažený vepřový řízek se sýrem
Těstoviny uvaříme do poloměkka dle návodu. Mezitím nakrájíme šunku na kostičky a připravíme omáčku - přivedeme k varu smetanu s nastrouhaným sýrem,...
více o Zapečené těstoviny se sýrovou omáčkou
Do mísy nasypeme strouhanku, ve větším rendlíku nebo na pánvi osmahneme na oleji plátky cibule, osolíme, opepříme, přidáme zázvor a papriku, feferonku...
více o Vegeteriánský hubník
Maso nakrájíme na hodně malé kousky, naložíme s kořením "mexické kotlety" a zalijeme pomerančovým džusem. Necháme uležet v lednici.
Maso osmažíme na...
více o Špagety s masem a zeleninou na woku
Maso nakrájíme na kostičky, osolíme a opepříme jen jestli máme rádi solená jídla (když jsem to dělala, tak jsem to ani nesolila, protože ten čenek a...
více o Těstoviny s kuřecím masem a omáčkou
Uvařené brambory oloupeme a nakrájíme asi na 1 cm silné plátky, pokud jsou menší tak na čtvrtky.
Postupně opečeme na pánvi, až jsou alespoň z jedné...
více o Francouzské brambory pro mlsouny
Každou porci připravíme zvlášť na talíř. Takže na každý talíř dáme doprostřed kupičku nadrobno nakrájeného salámu, v kupce lžící nebo rukou uděláme...
více o Salámový švec
Orestujeme cibuli, přidáme pokrájené brambory a uvedenou zeleninu. Osolíme, opepříme a přidáme mletou papriku a vegetu.
Když jsou brambory do 2/3...
více o Rybí paprikáš se zeleninou
Na oleji zpěníme na plátky nakrájené cibule, jen zesklovatět, ne zhnědnout. Přidáme na kostky nakrájené syrové brambory, orestujeme, zaprášíme lžičkou...
více o Selský kotlík od Pihule aneb lžícostoják
Předem si nasmažíme palačinky. Papriky a rajčata nakrájíme na kostičky, mrkev na tenké nudličky. Na rozpáleném oleji restujeme na kolečka pokrájené...
více o Slaný palačinkový dort
Bulgur přelijeme 1 hrnkem vařící vody a asi 2 minuty povaříme. Necháme asi 20 minut stát - voda se musí vsáknout. Na oleji osmažíme cibuli a česnek....
více o Krvavý bulgur
Brambory uvaříme v slupce, oloupeme a necháme vychladnout.
Potom je nastrouháme na jemno, přidáme mouku, vejce, osolíme a vypracujeme těsto jako na...
více o Smažené bramborové placičky
Pokud máme zmražené listové těsto necháme předem rozmrznout. Připravíme si špenát tak jak jsme zvyklí, lepší je hustější konzistence a necháme...
více o Špenátové závitky
Játra omyjeme, odblaníme a tak jak jsou mokrá je posypeme ze všech stran grilovacím kořením. Nachystáme si pekáček, každý kousek játra obalíme jen ve...
více o Rychlá drůbeží játra, jako smažená
Křidélka napatláme směsí, zbytkem zalejeme, necháme 2 dny odležet v chladničce, občas promícháme. Po dvou dnech dáme na pekáček, který můžeme vymyzat...
více o Křídélka v medu
Krkovici naklepeme, osolíme, opepříme a orestujeme po obou stranách. Do výpeku dáme cibuli a na orestovanou cibuli dáme žampiony.
Tuto směs dáme do...
více o Bohaté řízky
Troubu předehřejeme na 200 °C, zapékací misku vytřeme olejem. Cibule oloupeme a nakrájíme na kolečka. Brambory oloupeme a nakrájíme na plátky. Kotlety...
více o Kotlety zapečené v bramborech
Dvě hrsti bulguru uvaříme v dostatečném množství vody ochucené kostkou houbovéhu bujonu. Hotový bulgur slijeme a promícháme s houbami, předem...
více o Bulgurové placičky s houbami