Porce ryby zakapat citronem, osolit a nechat 10 minut odležet. Obalit v hladké mouce a opéct na rozehřátém oleji. Maso vyjmout, do výpeku přidat máslo...
více o Treska na kari se žampiony
Cibulku nakrájíme na drobno a zpěníme. Doporučuji hlídat a nenechat dojít až do zlatova (jinak by se mohla připálit během další přípravy).
Přidáme po...
více o Gulášová polévka po anglicku
Sóju namočíme na 1 hod. do horké vody. Potom sóju scedíme, a společně s 1 cibulí umeleme. Přidáme vejce, prolisovaný česnek, osolíme, opepříme,...
více o Sójové koule
Z přísad vymícháme marinádu. Maso nakrájíme na kostky a marinujeme 1-2 hodiny. Slaninu nakrájíme na silnější plátky a na jehly napichujeme střídavě...
více o Krůtí špízy
Kroupy uvaříme. Na másle opražíme nakrájenou cibuli, přidáme špenát a podusíme ho.
Odstavíme z ohně a přidáme jogurt, mouku, vejce, bazalku, sůl,...
více o Kroupové karbanátky se špenátem
Menší brambory umyjeme a i se slupkou nakrájíme na kolečka silná 1 cm. Cibuli nakrájíme na kolečka, slaninu na silnější plátky.
Na špejle napichujeme...
více o Bramborové ražniči III.
Párky ohřejeme v horké vodě a narovnáme do horké gulášové omáčky.
Mezitím, co se párky a omáčka ohřívají, na trošce oleje připravíme volské oko....
více o Guláš podle vídeňských drožkářů
Nakrájíme uzené maso na kostičky, šunku na flíčky, žampiony na plátky (nebo již krájené z konservy). Silné pláty (asi 2-3 cm) vepřové krkovice po...
více o Zingara
Cuketu nastouháme, osolíme a necháme trochu vypotit. Cibuli nakrájíme a spolu s nastouhanou a vypocenou cuketou restujeme na oleji, až cuketa začne...
více o Slaný cuketový koláč
Maso nakrájíme na nudličky, dáme do přiměřeně velké mísy, přidáme gyros koření a promícháme. Zalijeme olejem a mlékem, zhruba v poměru 2:1 přidáme...
více o Gyros na smetaně
Cibule na drobno nakrájíme a ve větším hrnci osmahneme do zlatova, přídáme asi 3 lžíce mouky a uděláme jíšku. Hotovou jíšku necháme si 5 minu...
více o Špenát II.
Fazolky uvaříme, vyjmeme z vody a nakrájíme na obvyklé kousky.
Na tuku zpěníme nakrájenou cibuli, vložíme fazolky, zalejeme pivem a přidáme ostatní...
více o Fazolky na pivě
Játra nakrájíme na nudličky a v sáčku naklepeme tak, aby se nerozdrtila. Opepříme a obalíme v hladké mouce. Zprudka opečeme na oleji a másle po obou...
více o Vepřová játra ve vinné omáčce
Oloupané brambory pokrájíme na kolečka. Žampiony a salám pokrájíme na menší kousky. Cibuli nakrájíme nadrobno. V pekáčku rozpustíme sádlo, přidáme...
více o Zapečené brambory se žampiony
Začínáme rýží, kterou necháme povařit do poloměkka. V hlubší pánvi (např. Wok) rozpálíme olej, přidáme nahrubo nakrájenou cibuli a zlehka osmahneme....
více o Zapečená rýže se zeleninou a masem
Kuře a kolečka citronu naložíme do směsi oleje, medu a soli a necháme 2-3 dny marinovat. Pak kuře vyjmeme, posypeme mletou skořicí a z obou stran asi...
více o Sladké kuře z Lotyšska
Rozehřejeme olej na pánvi, osmahneme maso, přidáme sůl, pepř. Přidáme drcená rajčata a 2 min. podusíme. Přidáme kečup, chilli a ještě 2 min. dusíme....
více o Čertovy brambory
Omyté kuřecí maso osolíme, opepříme, pokmínujeme a posypeme trochou skořice. Do pekáče nalejeme olej, do kterého dáme zbytek skořice, na čtvrtky...
více o Skořicové kuře
V mléce rozšleháme vejce, mouku, sůl, strouhaný párek a sýr. Plátky veky obalujeme v těstíčku a smažíme v rozpáleném oleji po ubou stranách do zlatova...
více o Tousty trochu jinak
Z masa nakrájíme 4 roštěnky, nasekneme je na okraji a naklepeme. Osolíme, opepříme a na oleji opečeme. Vyjmeme je a udržujeme na teple. Na výpeku...
více o Karpatské roštěnky
Rýži několikrát propláchneme ve studené vodě a necháme 15 minut odpočinout v nádobě s vodou. Mezitím dáme vařit sojovou drť ve vodě s Masoxem (vaříme...
více o Rizoto se žampiony
Vločky spaříme vroucí vodou a necháme okapat, pórek opereme a nakrájíme na nudličky, které krátce povaříme, slijeme, v míse rozšleháme vejce s mlékem,...
více o Ovesná omeleta
Na oleji zpěníme cibuli, přidáme maso pokrájené na kostky. poprášíme paprikou a přidáme bujón, orestujeme, podle potřeby podlijeme vodou a necháme...
více o Masová polévka "Chaben"
Cibuli nakrájíme na kostičky, osmahneme na oleji dozlatova, přidáme plátky česneku. Zalijeme rajčaty z konzervy, ochutíme Vegetou, pepřem a pomalu...
více o Lehká rajská omáčka
Do ohnivzdorné mísy na dno nasypeme trochu strouhanky (není potřeba mísu vymazávat), na ni poklademe nakrájenou čekanku nebo lístky špenátu. Používáme...
více o Květákový gratin
Maso naklepeme, osolíme, opepříme, rozložíme šunku, podélně položíme jednu řadu broskví pokrájených na měsíčky, zasypeme trochu strouhaným sýrem a...
více o Hovězí roláda s broskvemi
Očištěnou mrkev nakrájíme a restujeme na rozpáleném oleji. Restujeme tak dlouho, dokud mrkev není měkká. Poté zalijeme vývarem a rozmixujeme. Přidáme...
více o Mrkvový krém de luxe
Na oleji vzpěníme cibulku, přidáme nakrájený pórek, zelené papriky, nastrouhaný celer, cukety, podusíme pod pokličkou asi 10 minut. Přidáme konzervy...
více o Barevná zeleninová pánev s nivou
Kuře upečeme, obereme a nakrájíme na malé kousky. Potom na velké pánvi rozehřejeme olej a přidáme kuře. Chvilku orestujeme a přidáme nakrájený pórek....
více o Kuře s vínem
Těstoviny uvaříme a scedíme. Maso nakrájíme na nudličky a naložíme na 5 minut do marinády (1 lžička podravky, 3 lžičky koření Klasik). Maso orestujeme...
více o Kuřecí maso s brokolicí
Maso: krkovici nakrájíme na 1,5 cm silné plátky, naklepeme, osolíme, opepříme a z obou stran potřeme hořčicí, na oleji zprudka opékáme cca 6 minut....
více o Senzační bifteky se žampióny
Všechny ingredience promícháme a do marinády naložíme tenké plátky vepřových jater na 24 hodin. Takto upravené prudce orestujeme na oleji.
**Příloha>*...
více o Játra na oreganu
Nakrájíme si cibuli, slaninu a papriku na stejně velké kostky. Na pánvi osmahneme cibuli, pak přidáme slaninu. Když je vše osmažené, přidáme papriku a...
více o Mexické fazole na slanině
Na oleji osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme na kostičky nakrájená rajčata nebo rajský protak naředíěný šťávou z fazolových lusků, osolíme....
více o Bulharská fazolová omáčka
Kuřecí stehna osolíme, mezitím si dáme trošku másla s olejem do hrnce a uděláme cibulový základ, ne do zlatova - jen krátce. Vložíme kuřecí stehna,...
více o Kuřecí stehna s meruňkovou šťávičkou
Cibulku orestujeme na trošce oleje do zlatova, přidáme maso na kousky smíchané s kořením. Osmahneme, osolíme, vmícháme protlak a dusíme do měkka....
více o Cizrna s kuřecím masem
Žloutky + voda vymíchat, přidat práškový cukr a olej, postupně kakao + mouka + prášek do pečiva, hrst ořechů, rozinky a sníh ze 6-ti bílků. Použijeme...
více o Ovocná bublanina
Těstoviny na boloňské špagety uvaříme v osolené vodě dle návodu.
Omáčka: na oleji osmažíme cibuli, přidáme maso a nakrájené žampiony. Když maso...
více o Skvělé boloňské špagety
Řízky jemně naklepeme, osolíme opepříme. Na doladění chuti použijeme čerstvý či sušený tymián nebo oblíbenou bylinku. Vejce našleháme se solí a...
více o Kuřecí řízek na špenátu
Na troše oleje opražíme nakrájené filé, rozmačkáme ho vidličkou. Vmícháme jíšku připravenou z trochy oleje, mouky a vody. Promícháme a přidáme sekanou...
více o Rybí taštičky
Těsto: vejce vyšleháme s cukrem, přidáme vodu, olej a ještě chvíli šleháme. Potom přidáme mouku s kakaem a práškem do pečiva. Pečeme při 180 °C 20...
více o Slovan kostka
Plátky krkovičky naklepeme, osolíme, opepříme, z obou stran hodně potřeme rozdrceným česnekem. Plátky naložíme do mléka tak, aby byly ponořené,...
více o Česneková krkovička naložená v mléce
Maso nakrájíme na kostky (špíz) nebo plátky (steak). Do misky nalijeme 1/2 malé skleničky oleje, přidáme 1-2 lžíce magi, pepř, sůl,1 lžici oregána a...
více o Mňamka - špíz či steak
Žloutky s oběma cukry ušleháme do pěny. Postupně přidáme olej, mléko, kakao a mouku s práškem do pečiva. Z bílků ušleháme sníh a lehce vmícháme do...
více o Banánové řezy II.
Cuketu očistíme, vydlabeme dužinu a položíme ji na vymazaný na trochou vody podlitý pekáč.
Na oleji zpěníme kolečka jarní cibulky, přidáme maso,...
více o Plněná cuketa
Na celý pekáč položíme alobal a na jedne straně necháme tu samou velikost alobalu volnou, kterou se později pekáč zakryje. Alobal na pekáči potřeme...
více o Vepřové kotlety v alobalu
Předem nakrájíme papriky na drobné kostičky, nastrouháme sýr, nakrájíme cibuli. Na oleji smažím cibuli a když začíná zlátnout přidám rozdrobené droždí...
více o Smraďoch
Na oleji zpěníme na kostičky nakrájenou cibuli, přidáme na kostičky nakrájenou slaninu a chvíli škvaříme. Přidáme špenát, nastrouhanou nivu a chvíli...
více o Špenát jako samostatné jídlo