Maso pokrájíme na kostky. Cuketu pokrájíme na větší kostky. Poté střídavě napichujeme na grilovací jehly nebo špejle. Z oleje, chilli, česneku a...
více o Cuketové špízy s masem
Papriky a okurku pokrájíme na kostičky. Na pánvi rozpálíme olej a zprudka na něm orestujeme nejprve pokrájené maso. Přidáme zeleninu, Gyros koření ...
více o Superrychlý gyros
Uvařené brambory nastrouháme a přidáme všechny ingredienci. opepříme, osolíme a pořádně zamícháme. Podáváme klasicky na topince.
Dle chuti můžete...
více o Babiččin falešný tatarák
Z ingrediencí na palačinky umícháme řidší těstíčko, ze kterého smažíme slabé menší palačinky (z obou stran dozlatova) na pánvi s rozpáleným olejem....
více o Palačinky s jahodovým přelivem
Cibuli nakrájíme na drobno a zpěníme ji na oleji ve velkém hrnci. Na cibulový základ nasypeme na kostky nakrájené maso a necháme zatáhnout. Přisypeme...
více o Jednoduchý segedín
Maso pokrájené na nudličky orestujeme na rozpáleném oleji. Pak přidáme česnek a zázvor pokrájený na kostičky a bílou část pórku (kolečka). Společně...
více o Masové nudličky s pórkem na zázvoru
Klobásu nakrájíme na kousky cca 20 - 30 cm dlouhé a stočíme je do šneku, ne příliš pevně, aby ve středu zůstala mezera. Šneky sepneme párátkem, aby...
více o Kořeněná vinná klobása
Na oleji zpěníme jemně pokrájenou cibuli, přidáme částečně rozmražený špenát a na plátky pokrájený česnek a dusíme, dokud se voda ze špenátu neodpaří....
více o Vinná klobása ve špenátu
Těstoviny uvaříme dle návodu v osolené vodě. Drobně pokrájenou cibuli osmažíme dozlatova na trošce oleje ve velké pánvi. Pak přidáme pyré s česnekem,...
více o Ryba s těstovinami
Rozpékané brambory jsou nejlepší z nových brambor, ale nutné to není. Brambory neloupeme, jen je dobře omyjeme a podélně nakrojíme (klidně vícekrát) -...
více o Rozpékané bylinkové brambory
Steaky jemně naklepeme, abychom nenarušili jejich strukturu (stačí pouze klouby rukou). Dobře posypeme pepřem. Nesolíme! Olej rozehřejeme na těžké,...
více o Hovězí steak na pepři s přelivem (omáčkou)
Přebrané a umyté fazole den předem namočíme. Druhý den je ve stejné vodě dáme vařit. Uzené maso vložíme do vroucí vody a uvaříme do měkka.
Během...
více o Kyselá fazolová polévka s uzeným masem
Ze surovin na těsto umícháme hladké těstíčko. Na rozpálené pánvi s olejem upečeme tenké palačinky, které necháme vychladnout.
Cibulky a ředkvičky...
více o Palačinkové rolky (roládky)
Na těstíčko spolu prošlehejte mouku, prášek do pečiva, podmáslí a vejce. Vmíchejte petržel a osolte. Olej rozehřejte ve vyšší pánvi nebo kastrůlku, a...
více o Křupavé cibulové kroužky
Rajčátka rozpůlíme, opepříme, naskládáme je na vymazaný pekáček a posypeme nastrouhaným sýrem. Dáme do rozpálené trouby zapéct na cca 10 minut....
více o Česnekové těstoviny se sýrovými rajčátky
**Špecle:** Vejce si rozšleháme se špetkou soli, přidáme vodu, přisypáváme mouku a mícháme. Mouky přidáme tolik, aby nám vzniklo těstíčko husté tak,...
více o Špecle se slaninou a žampiony
Těstoviny uvaříme tak, aby nebyly úplně měkké. Maso osolíme a opepříme a navlhčenýma rukama z něj tvoříme malé kuličky. Zeleninu očistíme, nakrájíme...
více o Masové kuličky v těstovinách se zeleninou
Zelí necháme okapat (případně i propláchneme) a dáme ho na orestovanou cibuli na oleji. Přidáme 2 lžíce vína, osolíme, opepříme a dle chuti osladíme....
více o Mangové zelí s kotletou
Tykve oloupeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na kostky. Papriky nakrájíme na nudličky a s kostkami tykve opečeme na horkém tuku. Přidáme nakrájená...
více o Tykev s paprikou a rajčaty
Tagliatele dáme vařit dle návodu. (Mohou být samozřejmě i jiné těstoviny - dle chuti).
Než se uvaří těstoviny připravíme si větší pánev ve které...
více o Pikantní těstoviny a la Lenka
Kuře polijeme a namočíme na noc do citronové šťávy. Špek osmažíme na oleji - kuře vysolíme a dovnitř dáme provensálské koření a česnek. Dáme do pekáče...
více o Kuře na citronu
Maso pokrájíme na kostičky, posypeme kořením, zakapeme lžičkou oleje, přidáme česnek, scezené žampiony a promícháme. Masovou směs si můžeme připravit...
více o Masíčko v hermelínu-minutka
**Těsto :** Z bílků si ušleháme sníh (lepší je přidat špetku soli). Smícháme všechny ostatní suroviny na těsto a ušleháme mixérem. Nakonec přidáme...
více o Mňamka - rychlá ovocná buchta
Uvařené maso ve slané vodě necháme vychladnout (ztuhnout) a pak nakrájíme na 0,5 cm plátky, které nejdřív obalíme v rozšlehaném vejci, pak v sýru a...
více o Hovězí řízky obalované sýrem
Maso pokrájíme na nudličky nebo kostičky, posypeme kořením, přidáme plátky česneku, cibuli, scezené žampiony a zakapeme olejem. Vše promícháme a...
více o Česnekovo-žampionové masíčko: minutka
Nejdříve na oleji osmažíme cibulku,po chvíli přidáme salám,nakrájený na kostičky.
Půlku hlávky středně velkého zelí nakrájíme,rozdělíme,na proužky....
více o Dušené zelí se salámem
Ušlehat cukr, vejce a olej.
Postupně přidat ostatní přísady, smíchat, vylít na vymazaný a vysypaný plech.
Pečeme asi 20 - 25 minut....
více o Řezy s limonádou
Kuřecí prsa omyjeme a nakrájíme na kousky. V misce smícháme sůl, pepř, trošku kari, trošku grilovacího koření a asi 2 lžíce sladké chilli omáčky. Dodá...
více o Kuřecí kousky s kari omáčkou a arašídy
Připravíme topinky z veky a na ještě horké, položíme tenké plátky játrového sýru. Ten překryjeme plátky tvrdého sýru a v horké troubě zapékáme, dokud...
více o Sýrové topinky s játrovým sýrem
*Množství pro dvě osoby.
Lilek rozpůlíme-podélně a vydlabeme dužinu. Lilek uvnitř posolíme, dužinu také a necháme vypotit. Pak vysušíme ubrouskem nebo...
více o Lilkové lodičky
Maso mírně naklepeme, osolíme a opepříme. V misce smícháme jogurt a nastrouhaný sýr, přidáme podle chuti pepř, sůl a chilli. Můžeme přidat i další...
více o Kuře v sýrovém těstíčku
Lilek pokrájíme na plátky,posolíme a necháme vypotit,pak vysušíme papírovou utěrkou. Zapékací mísu si vymažeme olejem nebo máslem. Na dno mísy dáme...
více o Zapečený lilek (nejen) s rýží
Množství surovin záleží na počtu strávníků a na velikosti pláků (plátu) masa.
Maso si nakrájíme na větší plátky nebo na velký plát, který jemně...
více o Rolády (závitky) s vinnou klobásou
Plátky chleba osmažíme z obou stran dozlatova (dáme na ubrousek odsát přebytečný tuk) a na horké ihned položíme plátky sýru. Na každou topinku...
více o Sýrové topinky s vejcem a křenem
Žloutky si vyšleháme s cukrem do husté pěny, pak vmícháme olej, mouku a nakonec zlehka i tuhý sníh z bílků.
Polovinu těsta si nalijeme na plech s...
více o Lehká "strakatá" roláda
V misce smícháme olej, hořčici, worcestr, sojovku, česnek, chilli a zeleninové lečo. Ve směsi obalíme naklepané a nasolené plátky masa a necháme přes...
více o Marinované plátky s bramborem-zapečené
Králíka rozdělíme na porce, osolíme a naložíme na 24 hodin do marinády.
Marináda: olej, šťáva z jednoho citrónu, med, sójová omáčka, kari koření,...
více o Králík v medové marinádě
Plátky jemně naklepeme, nařízneme kraje, osolíme, opepříme, potřeme rozetřeným česnekem a jemně pokrájenou slaninou je posypeme. Necháme v chladu...
více o Česnekové plátky se slaninou
Nejprve si připravíme nálev. Dáme vařit vodu s octem. Ve varu přidáme sůl, cukr, olej, bobkový list a chilli a necháme 2 minuty povařit. Nálev pak...
více o Utopenci podle Martina Kohouta
Brambory rozšťoucháme nahrubo (né na kaši). Brambory, vejce a smetanu smícháme v misce. Osolíme, okmínujeme a mouku přidáme dle hustoty těsta. Nesmí...
více o Bramborové placky se zakysankou
Maso pokrájíme na kostičky (osolíme), klobásu a pórek na kolečka a papriku na kousky přibližně stejně velké, jako ostatní suroviny.V misce si smícháme...
více o Marinované špízy
Maso pokrájíme na plátky. Po krajích plátky nařežeme, aby se nezkroutily při smažení. Naklepeme je a nasolíme, pak je potřeme rozetřeným (nastrouhaným...
více o Sedlácké karé (kotleta) - minutka
Ze všech surovin vypracujeme řidší těsto, nalijeme do vymazané, vysypané formy a pečeme zvolna 45 - 60 minut. Po upečení a vychladnutí bábovku...
více o Rumová bábovka III.
Hermelín si rozpůlíme, lžičkou vydlabeme potřebnou část měkkého středu, do kterého vložíme tvarůžek, přiklopíme, přitiskneme a obalíme v klasickém...
více o Smažený tvarůžek v hermelínu
Jablko nastrouháme do misky (klidně i se slupkou), přidáme vejce, mléko, cukr, sůl a zamícháme. Pak přidáváme mouku - tolik, aby vznikla kašovitá,...
více o Jablečné (mini) palačinky
Kuřecí maso pokrájíme na kousky, pórek na kolečka dáme do misky, osolíme, posypeme kari, zakápneme cca 2 lžícemi oleje a necháme odležet alespoň 2...
více o Kuře ,,MACO“
Nejde o žádný převratný recept, jen o návod, jak si připravit pokrm chutnější, s menším množstvím tuku.
Pokud obalujeme řízky, sýr, zeleninu v...
více o Chutnější obalované řízky nebo zelenina