Maso pokrájíme na kostičky, osolíme a opepříme. Na rozpáleném oleji osmažíme cibuli, přidáme osmažit maso, ke konci přidáme nastrouhaný česnek a...
více o Tymiánové kuře s rajčaty a smetanou
Těsto: žloutky vyšleháme s cukrem do pěny, přidáme olej, vodu, mouku s kypřidlem a nakonec zlehka vmícháme i tuhý sníh z bílků. Těsto nalijeme do...
více o Piškotový řez s medovými jablky
Uvařené špagety (nebo jiné těstoviny) dáme do větší mísy, přidáme pokrájená rajčata, ochutíme tymiánem.
Na pánvi s troškou oleje osmažíme dosklovata...
více o Těstoviny se žampiony ala pizza
Tuňáka slijeme, důkladně promícháme s ricottou, parmezánem, vejcem a trochou čerstvě nasekané petrželky, zahustíme troškou strouhanky, osolíme a...
více o Báječné tuňákové placičky s ricottou
Cuketu pokrájíme na plátky, papriku na proužky a na malém množství oleje orestujeme, ke konci přidáme plátky česneku. Osolíme a opepříme, ochutíme...
více o Kroupový salát s tuňákem
Rohlík rozdrobíme nebo nastrouháme, zakapeme mlékem, přidáme vejce, strouhaný sýr a pokud nechceme mít papriky bezmasé přidáme i šunku nebo salám....
více o Papriky plněné sýrovou nádivkou
Křídla očistíme, nasolíme a dáme péct na olejem vymaštěný plech. Pečeme doměkka, zhruba 10 minut před dopečením je vyndáme z trouby a naneseme na ně...
více o Achillova pikantní křidýlka
Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny, vmícháme olej, vodu, mouku s kypřidlem a nakonec zlehka i tuhý sníh z bílků. Těsto nalijeme do vymazané a vysypané...
více o Dvoubarevný smetanový piškotový dort
Brokolici vybalíme z folie omyjeme ji a uřízneme nožičku. Následně celý květ ručně rozděláme na menší růžičky u kterých také uřežeme nožičky. Dáme do...
více o Brokolicová polévka bez smetany
Žloutky vyšleháme s cukry do pěny, přidáme olej, vodu, polohrubou mouku s práškem do pečiva a promícháme. Nakonec vmícháme i sníh z bílků, těstem...
více o Broskvový želé řez
Brambory pokrájíme na malé kostičky a na rozpálené teflonové pánvi s trochou oleje je osmažíme dorůžova. Pak přidáme orestovat kostičky šunky a plátky...
více o Bramborová omeleta se šunkou a žampiony
Vyšleháme med, olej a vejce. Postupně přidáme mléko, mouku, prášek do pečiva, pudinkový prášek a vanilkový cukr (ten jen dle chuti a nebo nemusí být...
více o Medová bábovka II
PIŠKOT: Nejprve si vymažeme a vysypeme plech na piškot. Oddělíme si žloutky od bílků. Do mísy se žloutky přidáme cukr a olej. Nachystáme si mouku a...
více o Piškot s meruňkami a želatinou
Na oleji si osmažíme dosklovata cibuli, ke které dáme osmažit pokrájenou slaninu, kostičky osoleného a opepřeného kuřete, přidáme nastrouhaný česnek,...
více o Kuřecí směs v bramborové kaši
Množství záleží na počtu strávníků:
Oloupané vařené brambory nastrouháme najemno, slabě zaprášíme solamylem, jemně osolíme, přidáme vejce a dle...
více o Bramborové knedlíky plněné prejtem
Na oleji dorůžova orestujeme hrubě nastrouhanou očištěnou zeleninu a na malé kostičky pokrájený salám. Vše zalijeme cca litrem vývaru(nebo vodou s...
více o Jednoduchá kroupová polévka se salámem
Kotlety ze stran nakrojíme, aby se nám při smažení nezkroutily, naklepeme je, osolíme, opepříme a potřeme z obou stran hořčicí smíchanou s rozetřeným...
více o Hořčičné kotlety na tompě
Cibule oloupeme, pokrájíme a osmažíme na oleji dozlatova.
Jitrnici vymačkáme ze střívka, rozmačkáme vidličkou a na rozpálené teflonové pánvi za...
více o Jitrnice se zelím, bramborem a cibulkou
Kuře očistěte, důkladně opláchněte a naporcujte na čtyři díly (samozřejmě bez křídel!). Lehce poprašte moukou a na hlubší pánvi v rozpáleném oleji...
více o Kuře Marengo dle časopisu F.O.O.D.
Kuřecí prsa prokrojením snížíme o polovinu, takže z jednoho prsa budeme mít dva řízky, nebo prso nakrájíme na více menších plátků. Maso osolíme a...
více o Prsíčka v zeleninovém kabátku
Mouky smícháme v míse, uprostřed uděláme důlek, do kterého rozdrobíme droždí, nasypeme cukr a nalijeme část mléka. Trochu mléko zamícháme a necháme...
více o Kynuté pletýnky - smažené
Očištěná drůbeží játra dáme orestovat na drobně pokrájenou a osmaženou cibulku, jemně osolíme a opepříme a přilijeme vývar. Vaříme cca 10-15 minut....
více o Játrová omáčka - snadno a rychle
Fazole namočíme na dvě hodiny do studené vody, pak je uvaříme doměkka, a scedíme. Kroupy připravíme stejným způsobem.
Na trošce oleje osmažíme drobně...
více o Fazole s kroupami a slaninou
JÁTRA: Očištěná játra nakrájíme na kostičky. Dále si na kostičky nakrájíme cibuli, kterou poté dáme na rozpálený olej a počkáme až zesklovatí. Přidáme...
více o Drůbeží játra se zeleninovou rýží
Třetinu uvařených makarónů uložíme do olejem vymazané nádoby na zapékání.
Rajčata vložíme na 1 minutu do vroucí vody, vyjmeme a prudce zchladíme ve...
více o Zapékané makarony s rajčaty
1. Do mísy prosijte mouku a utvořte v ní důlek. Rozmíchejte vejce, vodu,olej, sůl a citronovou šťávu a vlijte do důlku. Hmotu začněte zpracovávat od...
více o Tažený štrůdl (závin)
Čínské zelí a cibuli nakrájíme na drobno, dáme do větší mísy, přidáme všechny ingredience a pořádně promícháme. Podáváme vychlazené buď samostatně,...
více o Salát z čínského zelí s kysanou smetanou
Maso dle vlastního výběru pokrájíme na nudličky(kostky), osolíme a okořeníme. V pánvi s rozpáleným olejem zprudka osmažíme dozlatova a ke konci...
více o Fenyklová minutka s kořeněným masem
Kapustu očistíme a celou vložíme do hrnce s osolenou vodou košťálem směrem ke dnu.
Vaříme tak, aby jsme nepřevařily, aby zůstala pevná a dala se dobře...
více o Smažená kapusta
Kapustu uvaříme téměř doměkka v osolené vodě, pak ji scedíme, necháme okapat, vychladit a pokrájíme.
Rýži uvaříme doměkka v osolené vodě dle návodu,...
více o Kapusta s masem a rýží - zapečená
Kroupy namočíme do studené vody alespoň na dvě hodiny, pak uvaříme doměkka a scedíme. Pro urychlení můžeme vařit nenamočené a v tlakovém hrnci.
Drobně...
více o Chuďasovy kroupy s vejci
Nejprve si vyrobíme slabé palačinky. Těsto umícháme z mléka, soli, vajec a mouky s kypřidlem (cca 130 g mouky) a osmažíme na trošce rozpáleného oleje....
více o Zabijačkové palačinky
Uvařené brambory rozšťoucháme nahrubo s drobně pokrájeným prejtem (světlým nebo tmavým), dochutíme solí, pepřem, česnekem, majoránkou. Přidáme vejce,...
více o Bramborové placičky s prejtem
Žloutky vyšleháme s cukry do pěny. Vmícháme vodu, olej, mouku s kypřidlem a případně i kakao. Vše dobře promícháme a nakonec vmícháme i tuhý sníh z...
více o Piškotové řezy s marmeládou a krémem
Filety pokapeme citronem a necháme chvilku proležet, pak osolíme a opepříme, na oleji zprudka osmažíme z obou stran a uložíme v teple.
Do výpeku dáme...
více o Ryba s houbovo-smetanovou omáčkou
Rybí filety jemně osolíme, okořeníme a obalíme v mouce. Na rozpáleném oleji z obou stran dozlatova orestujeme a uložíme v teple.
Do výpeku dáme...
více o Kořeněná ryba se žampiony
Hermelíny rozpůlíme, měkkou část vydlabeme lžičkou a společně s nastrouhanou(rozdrobenou) Nivou na pár vteřin vložíme do mikrovlnky rozehřát. Do...
více o Nakládaný pivní Hermelín
Hermelín plošně rozkrojíme a položíme do rozpáleného oleje řeznou plochou nahoru. Obložíme salámem, posypeme pokrájenou cibulí(pórkem), doprostřed...
více o Hermelín s volským okem
Hovězí maso pokrájíme na kostky, které jemně osolíme, dobře opepříme a zaprášíme moukou. Na rozpáleném sádle osmažíme drobně pokrájené cibule, na ně...
více o Hovězí kostky v pivním sosu s cibulkou
1. Vejce vyšlehejte s krupicovým cukrem do pěny. Potom vmíchejte olej, vlažnou vodu a prosátou mouku s kypřícím práškem a kakaem.
2. Hotové těsto...
více o Božské řezy
Kuřecí řízky lehce naklepeme, osolíme, opepříme a posypeme harisou. Na oleji je opečeme z obou stran, podlijeme je asi 50 ml vody, přidáme 1/2 kostky...
více o Kuřecí řízky s pomeranči
Prolisovaný česnek smícháme s ostaními surovinami a uděláme marinádu. Maso osolíme, vložíme do misky s marinádou, promícháme tak, aby byl každý kousek...
více o Maso v marinádě
Dáme si vařit vajíčka a brambory ve slupce.
Uvařené brambory oloupeme a nakrájíme na kolečka. Vajíčka také oloupeme.
Pro lepší zamíchání střídavě...
více o Bramborový salát se sladkokyselým nálevem
Těsto: žloutky vyšleháme s cukrem do pěny, přidáme kůru, olej, vodu, mouku a promícháme. Nakonec vmícháme tuhý sníh z bílků, těsto vlijeme do kulaté...
více o Citronový dort (řezy) s želé
Maso použijeme dle chuti - vepřové, kuřecí(prsa), hovězí, které nakrájíme na plátky, naklepeme a opepříme. Plátky potřeme z jedné strany česnekovou...
více o Česnekové závitky se slaninou v omáčce