Játra si nakrájíme a můžeme je namočit do mléka, pokud je chceme měkčí. Dále si nakrájíme na kostičky cibuli, anglickou slaninu, salám.
Na sádlo nebo...
více o Játra na cibulce
Na oleji zlehka osmažíme cibulku, přihodíme maso, osolíme a opepříme. Asi po 5 minutách přidáme vývar a vaříme, dokud maso nezměkne.
Potom přidáme...
více o Rizoto s vepřovým masem
Na oleji osmahneme cibulku dozlatova, pak přidáme mleté maso a necháme opéct, dokud pěkně nezhnědne. Přidáme koření, bylinky, rajčata, kostičku a...
více o Mleté maso po marocku
Kuřecí prsa naklepu, rozříznu a naplním nivou, zabalím a propíchám párátky, aby závitky držely. Závitky posolím, opepřím, okořením - koření na kuře....
více o Kuřecí závitek s nivou
Maso (může být jakékoliv):
Maso si nakrájíme na nudličky, posolíme, popřepíme - dle chuti si můžete přidat i jiné koření.
Osmahneme na pánvi jako...
více o Vepřové maso s mrkvovou kari omáčkou
Všechny ingredience smícháme ve velké míse, necháme si trochu kokosu na posypání.
Potřeme pekáč olejem a posypeme moukou. Obsah mísy vlijeme do pekáče...
více o Perník s kokosem
Na oleji osmažíme najemno nakrájenou cibuli dozlatova, vložíme na nudličky nakrájené maso, přidáme masox, sůl a pepř. Zalijeme 1/2 - 3/4 litrem vody a...
více o Tabako
Uvařené brambory nastrouháme a smícháme s moukou, krupičkou, olejem, solí a vajíčky. Uděláme těsto a vytvoříme 4 pěkné knedlíky.
Dáme je do vroucí...
více o Bramborový knedlík podle norem
Nakrájíme rajčata na menší kousky a dáme vařit s necelým hrnkem vody, než změknou, zhruba 15 minut. Poté je scedíme a protlak dáme stranou.
Na mírném...
více o Omáčka z čerstvých rajčat
Do mísy nasypeme mouku, přidáme olej, droždí, sůl, cukr a vlažné mléko. Zaděláme a necháme kynout.
Po vykynutí těsto rozdělíme napůl a vykoulíme koule...
více o Pizza přímo od Itala ;) ♥
Brambory osolíme, uvaříme a necháme vychladnout. Mezitím si nadrobno pokrájíme cibulku, kterou na oleji necháme zesklovatět, přidáme na malé kostičky...
více o Skvělé francouzské brambory
Na oleji zlehka osmahneme najemno nakrájenou cibulku a česnek, přisypeme majoránku, kmín a sůl. Přidáme pokrájené brambory (nechávám ve slupce), houby...
více o Houbová bramboračka
Rozpálíme olej ve středně velkém hrnci, přidáme cibuli a smažíme téměř dozlatova. Přidáme česnek a smažíme asi 30 vteřin. Přidáme špenát (vaříme asi 1...
více o Špenátová omáčka
Hrnek cukru a 2 celá vejce umícháme, postupně přidáme mouku, olej, mléko, skořici, najemno nastrouhanou mrkev, kokos a nakonec prášek do pečiva.
Těsto...
více o Mrkvový hrníčkový koláč s kokosem
Listové těsto vyválíme na pomoučněném stole do velikosti plechu tak, abychom měli vyplněné i jeho okraje. Na těsto naskládáme dobře okapané ovoce dle...
více o Báječný sněhovo-tvarohový řez s ovocem
Na oleji a pokrájeném špeku necháme zezlátnout pokrájenou cibuli. Na ní pak necháme dozlatova orestovat osolené a opepřené maso pokrájené na kostky....
více o Česnekovo-houbový guláš
Větší plátky masa naklepeme, osolíme, opepříme a potřeme hořčicí. Na každý plátek masa položíme plátek špeku, půlku oloupaného vejce, okurku a půlku ...
více o Španělské ptáčky z vepřového
Ražničí připravíme klasickým způsobem. Na namočené špejle nebo kovové jehlice střídavě napichujeme kousky osoleného a opepřeného masa, plátky slaniny ...
více o Špízy (ražničí) se zelím
Část mléka zahřejeme, aby bylo vlažné, nadrobíme do něj droždí a 1 lžičku cukru, zakryjeme a na teple necháme vykynout. Tento kvásek pak přilijeme do...
více o Nadýchané domácí rohlíky
Maso nakrájíme na nudličky a zprudka osmahneme na oleji. Až začne pouštět šťávu, osolíme, opepříme, přiklopíme pokličkou a necháme dusit ve vlastní...
více o Brokolicová omáčka s masem a kurkumou
Maso si rozdělíme na čtvrtiny, ze kterých vytvarujeme placky, které z obou stran osolíme, opepříme a hodíme s trochou oleje na rozehřátou pánev. Je...
více o Nejchutnější hamburger
Kroupy na dvě hodiny namočíme, pak propláchneme a ve slané vodě uvaříme doměkka (nepřevařit!). Scedíme a propláchneme převařenou vodou.
Na oleji ...
více o Houbové kroupy se zelím
Do rozehřáté trouby (na maximum) dáme ciabattu, aby byla křupavá a vlažná. Po vyndání z trouby rozkrojíme napůl.
Ze zakysané smetany, oregana,...
více o Ciabatta s Olomouckými tvarůžky
Mleté maso dobře promícháme s křenem, hořčicí, vejcem, smetanou a rozemletou (nastrouhanou) strouhankou asi z jednoho staršího rohlíku, ochutíme solí,...
více o Dijonská sekaná s křenem
Na oleji vysmažíme najemno pokrájený špek, na který pak dáme dozlatova orestovat na nudličky pokrájená a solí, pepřem a kmínem ochucená králičí játra...
více o Králičí játra - minutka
Rozmražené filety pokrájíme na menší kusy. V misce dobře promícháme vejce se Solamylem, kořením, česnekem, olejem a případně solí dle chuti. Do...
více o Treska v kořeněném kabátku
V míse rozšleháme metličkou mléko s vejcem, přidáme špetku soli, asi lžíci krystalového cukru, za stálého šlehání dosypáváme hladkou moukou, můžeme...
více o Palačinky s ovesnými vločkami a jablky
V hrnci na rozpáleném oleji orestujeme na jemno nastrouhanou mrkev, přidáme ovesné vločky a krátce opražíme, poté zalejeme horkou vodou a přidáme...
více o Mrkvová polévka s ovesnými vločkami
Vařené vychladlé brambory oloupeme a pokrájíme na kostičky. Cibule oloupeme a drobně pokrájíme. Zelí necháme okapat a pokrájíme na menší kousky. Vše...
více o Pečené kuře s bramborovo-zelným salátem
Jogurt, povidla, vejce, cukr, rum a olej dáme do větší mísy a vše dobře promícháme. Do tekuté směsi přidáme mouku s kypřidlem a sodou a opět dobře...
více o Jablečný povidlovník - mokrý koláč
Hlívu očistíme, pokrájíme a propláchneme. Nakrájíme cibuli, na oleji zpěníme, přidáme gulášové koření, osolíme, promícháme, přidáme houby, zalijeme...
více o Guláš z hlívy ústřičné s bramboráčky
Nakrájíme cibuli najemno. Dále si nakrájíme česnek na plátky. Kuřecí prsa obalíme v kari koření.
Na pánvi odlejeme trochou vody, asi 1 dcl. Až se voda...
více o Kuře ála Benny
Na oleji osmahneme cibuli, přidáme nadrobno nakrájenou mrkev, promícháme a zalijeme jedním litrem vody, přidáme pepř a sůl a necháme povařit mrkev...
více o Mrkvová polévka I.
KORPUS (2 plechy):
Ušlehat bílky s cukrem dotuha, poté po jednom zašlehávat žloutky, přidat po lžících olej a nakonec ručně zamíchat mouku s práškem...
více o Dort "Hlava koně"
Maso nakrájíme na plátky, opepříme. Do středu masa dáme na malé kostičky nakrájený salám, sýr, kapii a hrášek.
Řízky přeložíme napůl, okraje naklepeme...
více o Plněná kapsa Herkules
Točený salám, cibuli a okurky nakrájíme na kolečka.
Nálev: ocet, worcestrovou omáčku, hořčici, olej a kečup svaříme a po vychladnutí vmícháme majolku....
více o Naložený točený salám
Olej promíchejte metličkou s cukrem a medem. Mouku prosejte a smíchejte s práškem do pečiva. Postupně ji zapracujte do oleje. Čokoládu nasekejte...
více o Špaldové sušenky s čokoládou
Maso nakrájíme na plátky a pomocí kloubů lehce maso naklepeme. Maso osolíme a osmahneme na pánvi (na malém množství oleje). Pak maso vyndáme, obalíme...
více o Panenka v pepřové omáčce
Čočku přebereme a namočíme alespoň 2 hodiny do studené vody. Pak k ní přidáme bobkové listy, nové koření a masox, podle potřeby ještě přilijeme vodu,...
více o Pikantní salát s čočkou
Kuřecí prsa očistíme a napříč nakrájíme na proužky, silné asi tak na palec. Můžeme lehce rozklepnout, aby byly širší.
Kukuřičné lupínky rozdrtíme tak,...
více o Křupavé kuřečí řízečky v lupínkách
Cuketu, sýr, salám nastrouháme nahrubo, přidáme vejce, olej, cibuli, prolisovaný česnek a zahustíme moukou s práškěm do pečiva. Osolíme a dochutíme...
více o Cuketový nákyp I.
Kuřecí stehna omyjeme pod tekoucí vodou a osušíme je papírovými ubrousky.
Do hrnce dáme máslo. Česnek zpěníme, přidáme cukr, citronovou šťávu, víno a...
více o Citronovo-rozmarýnová kuřecí stehýnka
Smíchejte mouku, cukr a prášek do pečiva. Zvlášť smíchejte vajíčko, olej a mléko. Pak obě části smíchejte dohromady a přidejte borůvky.
Troubu...
více o Muffiny s borůvkami
Suroviny na těsto smícháme a necháme vykynout.
Vzniklé těsto rozválíme na 1 cm tlustý plát. Skleničkou vykrájíme koblížky a do nich vrškem od PET...
více o Donuts II.
Maso nakrájejte na kostky podobně jako na guláš, oloupané brambory a cibuli na kolečka, mrkev na větší kusy. Na rozehřátém oleji v silnostěnném...
více o Dušené jehněčí Irish Stew
Oloupeme brambory a uvaříme je v osolené vodě s trochou kmínu. Vytřeme pekáč (zapékací mísu) trochou oleje a předehřejeme troubu na 200. Až jsou...
více o Snadné brambory