Z piva a ostatních ingrediencí umícháme marinádu, ve které necháme v chladnu, alespoň přes noc (nejlépe 24 hodin) odpočívat - marinovat připravené...
více o Pivní marinované špízy
Maso dle vlastního výběru (může být i libovější bůček) pokrájíme na tenké plátky, které osolíme a kořeníme, poklademe na ně plátky slaniny a zavineme...
více o Masové závitky v zelí
Oloupané syrové brambory nastrouháme na jemno. Pokud brambory pouští příliš vody, tak ji odlijeme. Slaninu nakrájíme na malé kostičky a česnek utřeme....
více o Bramboráky se slaninou
Nejprve si připravíme těsto na bramboráky se slaninou (viz. můj recept). Oloupané syrové brambory nastrouháme na jemno. Pokud brambory pouští příliš...
více o Jemnický řízek v bramboráku
Základem skvělé svíčkové omáčky je čerstvá zelenina, kterou použijeme ve značném množství, protože nám svíčkovou omáčku zároveň zahustí, chuť zůstane...
více o Svíčková na smetaně podle Richarda Nováka
Drobně pokrájenou cibuli osmažíme dosklovata na oleji. Přidáme osmažit na kostičky či nudličky pokrájené, osolené maso. Poté přisypeme pokrájené...
více o Kuřecí tandoori směs se zeleninou
Zelná směs: na malém množství oleje osmažíme drobně pokrájenou cibuli dosklovata, k té přisypeme pokrájenou slaninu a dále smažíme. Když je i slanina...
více o Listové šátečky se zelím (zelnou směsí)
Oloupanou, drobně pokrájenou cibuli osmažíme na malém množství oleje dozlatova. Přidáme pokrájené pečené kuřecí maso, klidně i s kůží a také trochu...
více o Pečené kuře s rýží
Uvedené množství je pro 10-14 jedlíků. Děláme ji většinou na Silvestra, masopust... a jiné sešlosti.
Očištěnou kořenovou zeleninu nastrouháme na...
více o Zelňačka pro přátele
Hluboký plech vyložíme pečícím papírem. Žloutky vyšleháme s cukry do pěny, přidáme vodu, olej, ořechy, vychladlé vločky, mouku s kypřidlem a vše dobře...
více o Ořechové řezy s vločkami
Vločky namočíme ve větší míse asi na hodinu do mléka. Mezitím si oloupeme a nastrouháme na hrubo jablka, vymažeme máslem a vysypeme moukou,...
více o (nejen) Jablkovo - vločkový koláč
Palačinky:
Z uvedených ingrediencí umícháme hladké řidší těsto, které necháme za občasného promíchání odstát cca 30 minut. Pak naběračkou těsto...
více o Vanilkové palačinky po našem
Kuřecí prsa pokrájíme šikmo na menší medailonky nebo je prořízneme a uděláme z jednoho dva slabší řízky. Takto připravené maso okořeníme a osolíme dle...
více o Kořeněné kuřecí řízky v těstíčku
Maso pokrájíme na tenčí plátky, které naklepeme, po stranách nakrojíme, jemně osolíme a opepříme. Z mléka (piva), papriky, medvědího česneku (nebo...
více o Česnekové řízky v těstíčku
Maso pokrájíme na kostky, jemně osolíme, okořeníme kari kořením, dobře promícháme s vejcem a solamylem a pak jeden kousek po druhém naházíme do...
více o Kuřecí směs ala čína
Maso pokrájíme na nudličky, okořeníme, promícháme a necháme krátce odležet. Přidáme vejce, solamyl a sůl dle chuti, promícháme a nudličku po nudličce...
více o Tandoori masové nudličky - minutka
Do pekárny dáme všechny tekuté ingredience, naposledy dáme sypké. Nastavíme program na jedničku (co mám já program Basic) a necháme už všechno na...
více o Domácí chléb z pekárny
Den předem namočené fazole uvaříme v papiňáku (asi 45 minut) v neosolené vodě s trojkořením, které máme v kovovém sítku. I s vývarem dáme do jiného...
více o Hohenwartské fazole s uzeným
Polohrubou mouku smícháme v míse se solí a jemně nastrouhanou citronovou kůrou. Uprostřed uděláme důlek, do něj nasypeme cukry, rozdrobíme droždí a...
více o Švestkový závin s tvarohem (mákem)
Maso (lze i drůbeží nebo králičí) pokrájíme na slabší nudličky, které osolíme a okořeníme Tanddori Masalou. Necháme alespoň půl hodiny proležet, pak...
více o Tandoori masovo-zeleninová směs
Maso pokrájíme na nudličky nebo kostky, osolíme, opepříme a osmažíme na oleji dozlatova. Pak k masu přidáme hořčici a ještě krátce vše osmažíme,...
více o Masová směs s tompou a fazolemi
Na trošce oleje osmažíme pokrájenou cibuli dosklovata, přidáme pokrájenou slaninu (nebo pokrájené uzené maso, kuřecí prso - dle chuti) , kterou také...
více o Listové šátečky (závin) se špenátem
Játra dle vlastního výběru a špek pokrájíme na nudličky. Cibuli pokrájíme na klínky. Tymián můžeme nechat na větvičce, kterou nakonec z játrové směsi...
více o Játra rychle a chutně
Na pánvi osmahneme na oleji dozlatova šunku a přidáme rozdrcený česnek. Poté přidáme cizrnu z plechovky a chvíli restujeme, dle chuti osolíme a...
více o Pikantní cizrna II.
Mleté maso smícháme s nastrouhaným česnekem a zázvorem, vejcem, jemně pokrájenou cibulí a slaninou, vývarem, pepřem a solí (nebo sojovou omáčkou)....
více o Karbanátky / sekaná se zázvorem a slaninou
Cibuli nakrájíme na kostičky, osmažíme na oleji dozlatova. Přidáme na plátky nakrájené žampiony (použila jsem klobouky i nožky), podusíme cca 5-10...
více o Žampionová omáčka s rajčatovým protlakem
Kapustičky očistíme, větší kusy rozpůlíme a ve vroucí osolené vodě povaříme cca 3 minuty. Pak je zcedíme a rychle zchladíme, aby si zachovaly svěží...
více o Masová směs s kapustičkami
Maso dle vlastního výběru pokrájíme na nudličky, osolíme (množství podle toho, zda směs koření obsahuje sůl) a dáme do pečícího sáčku. Přidáme koření...
více o Masová směs z pečícího sáčku
Brambory ve slupce vaříme do poloměkka. Poté je oloupeme a se sýrem nastrouháme do mísy. Přidáme vejce, mouku, strouhanku, sůl a vše promícháme. Z...
více o Sýrové krokety se špenátem
V mléce rozmícháme vejce, mouku, sůl, česnek, koření a hrubě pokrájený špenát. Směs necháme odstát cca 30 minut. Mezitím si připravíme vše to, čím...
více o Jednoduché špenátové palačinky
Na rozpuštěném másle s olejem osmažíme na nudličky pokrájenou nebo hrubě nastrouhanou mrkev, petržel a celer dorůžova. Zeleninu po osmažení posypeme...
více o Květáková polévka s kořenovou zeleninou
1. Na rozpálený olej dáme nakrájenou cibuli a smažíme dozlatova.
2. Přidáme nakrájenou šunku.
3. Přidáme zelí a vše lehce osmahneme.
4. Na závěr...
více o Směs alá chilli
Na oleji nebo jemně pokrájeném špeku osmažíme drobně pokrájenou cibuli. Pak přidáme očištěné, pokrájené a krátce spařené (scezené) houby. Pokud...
více o Houbový kuskus - rychle a chutně
Játra důkladně očistíme, odblaníme, pokrájíme na požadovanou velikost. Cibuli osmažíme na oleji nebo jemně pokrájeném špeku dorůžova, pak přidáme...
více o Játrová omáčka - kořeněná a rychlá
Pokrájenou cibuli osmažíme na oleji dosklovata. Přidáme pokrájené žampiony (plátky nebo čtvrtinky) a zprudka smažíme za občasného promíchání do...
více o Jednoduché žampionové kari
Vařenou řepu necháme zchladnout, oloupeme a pokrájíme na cca 5-7milimetrové plátky, které ochutíme dle vlastní chuti buď kořenící směsí nebo kořením,...
více o Červená řepa v trojobalu smažená
Pekingské zelí pokrájíme na slabé nudličky a rozdělíme do dvou misek. Olej dobře promícháme společně s vodou, medem, hořčicí, octem a solí a nudličky...
více o Pekingské zelí se zálivkou / salát
Mouku smícháme s práškem do pečiva a přidáme ostatní suroviny kromě kakaa.
Těsto rozdělíme na dvě poloviny a do jedné poloviny zamícháme kakao....
více o Nedělní fofr buchta
Cibuli, česnek, okurky, slaninu umeleme a promícháme s paprikou, kečupem, olejem, hořčicí. Dáme do lednice na 24 hodin vychladit. V pevně uzavřené...
více o Pomazánka pikantní "Gaspačo"
Těsto:
Do hrnce nalijeme vodu, olej, přidáme sůl a přivedeme k varu. Pak ztlumíme plamen, a za stálého míchání přisypáváme mouku. Mouka se nesrazí,...
více o Větrníky na plech - karamelové řezy
Řepu uvaříme v osolené vodě do měkka, po vychladnutí oloupeme a pokrájíme na tenké plátky, které klademe na talířky, přelijeme (pokapeme) dresinkem...
více o Carpaccio z červené řepy
Špekáčky, rajčata a okurky nakrájíme na kolečka. Papriku nakrájíme na nudličky, cibuli na jemné kostičky. Vše zalijeme vychladlým nálevem, promícháme...
více o Čínský pap
Vejce a cukr ušleháme do husté pěny. Postupně přidáme olej, mouku, pudink a prášek do pečiva. Dobře promícháme.
Těsto vlijeme do tukem vymazané,...
více o Sacher dort
Silnější dva plátky masa si opatrně rozklepeme do větších plátů, které osolíme a posypeme paprikou. Na ně si dáme jeden nebo dva plátky uzeniny a do...
více o (nejen) Masové roládky / závitky s vejcem
Do vymazaného pekáče nasypeme pokrájenou cibuli, nasekaný česnek, na kostky pokrájenou slaninu, pokrájené, spařené a okapané houby a bylinky dle chuti...
více o Bylinková krkovice na houbách (václavkách)
Na rozpáleném tuku si osmažíme cibuli dorůžova, přidáme pokrájené osolené a opepřené maso a smažíme dozlatova. Poté přidáme nastrouhanou řepu (cca 50...
více o Křenová omáčka s řepou a masem