Vařené brambory, nejlépe moučné, rozmačkáme vidličkou nebo nastrouháme. Tresku či filet z jiné, námi vybrané ryby osolíme a osmažíme na trošce oleje,...
více o Bramborovo - rybí krokety
Silnější plátky masa po stranách nakrojíme, aby se nám při tepelné úpravě nekroutily, osolíme je a opepříme čerstvě mletým pepřem. V rozpálené pánvi s...
více o Krkovička se smetanovou shii take omáčkou
Klobásy rozdělíme na čtyři stejně velké díly, které stočíme do šneku, zpevníme párátky a osmažíme dozlatova z obou stran v pánvi nebo opečeme v troubě...
více o Burgery s vinnou klobásou
Ze surovin připravíme těstíčko, které pečlivě promícháme. Na špejli napichujeme kousky banánu, ponoříme do těstíčka a smažíme na rozpáleném oleji....
více o Mini rolky s banánem v kokosovém těstíčku
Mleté maso dáme do mísy, přidáme okapané, vymačkané zelí, které jsme překrájeli na kratší kousky, nastrouhaný česnek a studené vařené brambory (klidně...
více o Zelníky - karbanátky se zelím
Vykostěné čerstvé filety bez kůže pokrájíme na hranolky o síle cca 1 - 1,5 cm, které necháme marinovat v kašičce umíchané z jemně strouhaného zázvoru,...
více o Rybí hranolky z tresky
Na trošce oleje nebo sádla osmažíme drobně pokrájenou cibuli dosklovata, přidáme pokrájenou slaninu na kostičky nebo nudličky a dosmažíme vše...
více o Zelná polévka s chlebem
Ledový salát (nebo little gem...) natrháme do mísy. Přidáme na nudličky pokrájené zelí a mrkev.
K zelenině přidáme natrhanou dužinu z oloupaného...
více o Zeleninový salát s citrusy
Natrhané saláty dáme do mísy, pokapeme cca lžičkou oleje, promícháme, osolíme, opepříme a opět promícháme.
K salátům přidáme natrhanou nebo na...
více o Salát se šunkou a vejci
Plátky masa po stranách nakrojíme, aby se nám při dušení nekroutily, osolíme je, opepříme a potřeme z obou stran hořčicí. Naklepávat je nemusíme, ale...
více o Hořčicové plátky se zeleninou a hlívou
Na malém množství oleje si osmažíme dosklovata drobně pokrájenou cibuli, ke které přidáme osmažit na kolečka pokrájenou klobásu. Po osmažení klobásy...
více o Pikantní zelí s klobáskou
Na tuku osmažíme cibuli dozlatova, ke které ke konci smažení přidáme rozvonět i jemně nasekaný česnek. Přisypeme na nudličky pokrájené zelí, osolíme,...
více o Česnekové nudle se zelím - nejen příloha
Z kapustových listů seřízneme nožem silnější stvoly. Pak není nutné kapustové listy spařovat a balit se nám do nich bude lehce.
Mleté maso dáme do...
více o Rajské kapustové závitky
Brambory uvařte ve slupce do poloměkka, oloupejte je a nakrájejte na kolečka. Cibuli oloupejte a pokrájejte najemno. Vložte ji do vývaru a chvíli...
více o Bramborový salát s cibulí
Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny, přilijeme vodu (mléko), olej a promícháme, přisypeme kakao, kokos, mouku s kypřidlem a opět dobře promícháme....
více o Kokosový koláč s pudinkem a drobenkou
Na malém množství oleje osmažíme mírně osolené libové vepřové mleté maso, ke kterému přidáme osmažit na plátky pokrájený pórek, na kostičky pokrájenou...
více o Mletá směs s nudlemi
Maso vybereme dle vlastní chuti (vepřové, drůbeží...), pokrájíme na plátky, nejlépe o velikosti dlaně, naklepeme a po stranách nakrájíme, aby se při...
více o Řízečky v chlebové strouhance
Celá vejce dáme do mísy a s cukry je vyšleháme do husté pěny. Poté přidáme olej s vlažným mlékem, promícháme, nasypeme mouku s kypřidlem a citronovou...
více o Fofr rybízový (višňový) koláč / bublanina
Do mísy dejte hladkou mouku, mandlovou mouku, cukr, jedlou sodu, koření a kakao. Vše důkladně promíchejte.
V jiné míse rozšlehejte vejce, přidejte...
více o Vánoční muffiny se sobem
Oloupané, nejlépe moučné brambory nastrouháme na jemném struhadle do mísy společně s česnekem, přidáme vejce, na kousíčky pokrájená očištěná játra a...
více o Bramboráčky s játry
Na malém množství oleje osmažíme dosklovata na klínky nebo plátky pokrájenou cibuli, ke které dáme osmažit i na nudličky pokrájený česnekový bok nebo...
více o Žampionová směs s játry
Žebírka nasolíme a okořeníme dle chuti. Já použil pouze pepř, ale vhodný je i drcený kmín, mletá paprika, česneková pasta... Vše dle vlastní chuti....
více o Žebírka na zelí
Na oleji si osmažíme dosklovata drobně pokrájenou cibuli, ke které dáme následně osmažit i na nudličky pokrájenou schwarzwaldskou šunku a následně i...
více o Kapustové těstoviny - zapékané
Cibuli a slaninu nakrájíme na kostičky. Bílou a světle zelenou část pórku nakrájíme příčně na kolečka, která pak podélně překrojíme na menší kousky a...
více o Noky s pórkem a žampiony dle mamky
Na malém množství oleje si osmažíme dosklovata cibuli, ke které přidáme osmažit i na silnější nudličky pokrájené očištěné papriky, které následně...
více o Fazole v rajské omáčce s paprikou
Ušleháme do hladka mouku, cukr, vejce, olej, mléko, vanilkový cukr a prášek do pečiva. Dvě třetiny těsta rozetřeme na vyšší plech vyložený pečícím...
více o Rychlá bublanina
Vepřovou plec pokrájíme na kostky, které dáme do misky a okořeníme sušeným česnekem, zázvorem, římským kmínem, hřebíčkem, kurkumou a sojovou omáčkou....
více o Dušená orient plec v pórku
Květák rozebereme na menší díly a uvaříme na skus v osolené vodě. Poté scedíme a necháme okapat. Pokrájíme na menší kousky.
Na rozpuštěném tuku si...
více o Květák na mozeček s uzeným masem
Mouku smícháme v míse se skořicí, solí, cukrem a práškem do perníku. Uprostřed uděláme důlek, do kterého rozklepneme vejce, rozdrobíme droždí,...
více o Perníkoví šneci bez kynutí
Omyté listy z různých druhů salátu natrháme nebo pokrájíme na menší kousky a dáme do mísy. Přidáme na nudličky nebo kostičky pokrájenou předvařenou...
více o Listový salát s řepou a česnekovým dipem
Předvařenou řepu oloupeme a nastrouháme najemno do mísy s česnekem, přidáme vejce, sůl, pepř, bylinky, promícháme a zahustíme strouhankou ze dvou...
více o Burgery nebo karbanátky z červené řepy
Očištěnou zeleninu pokrájíme na slabší nudličky. Zelí dáme do mísy, osolíme a promneme silou v dlaních, aby pustilo šťávu. Pak přidáme mrkev a řepu,...
více o Zelný salát s citronovo-medovou zálivkou
Mouku smícháme v míse s citronovou kůrou, cukry, solí a práškem do pečiva. Do středu uděláme dolíček, do kterého rozdrobíme droždí, přilijeme trošku...
více o Babiččin nadýchaný závin bez kynutí
Zeleninu očistíme a omyjeme. Zelí, papriku a mrkev pokrájíme na nudličky, cibuli najemno a rajčata na menší kostičky.
Zelí dáme do mísy, osolíme a v...
více o Barevný zelný salát se zeleninou
Vepřové plátky libovější krkovičky (nebo kýty, plece, karé) po stranách nakrojíme, aby se nám při smažení nekroutily. Z obou stran osolíme, opepříme,...
více o Gazdovské paprikové plátky s houbami
Plec pokrájíme na kostky, osolíme, opepříme, ochutíme nastrouhaným česnekem a zakapeme olejem. Promícháme a dáme do rozehřátého papiňáku (nasucho, bez...
více o Pikantní dušená plec v cibuli z papiňáku
Mleté maso dáme do mísy, přidáme vejce, sůl a koření dle chuti, nastrouhaný česnek, velmi jemně pokrájenou cibuli a trošku vývaru nebo mléka. Vše...
více o Sekaná roláda se slaninovou smaženicí
Drobně pokrájenou cibuli osmažíme dosklovata. Přidáme jemně nasekaný česnek a necháme ho krátce rozvonět.
Přidáme předem uvařenou řepu pokrájenou na...
více o "Kroupoto" Kroupy s řepou (dýní)
Jablka nastrouháme do mísy na hrubém struhadle a pokud nemají příliš tuhou slupku, nemusíme je ani loupat.
K jablkům na jemno přistrouháme citronovou...
více o Jablečná buchta / bábovka se šlehačkou
Zelí a mrkev nakrouháme nebo pokrájíme na tenké nudličky do mísy. Přidáme špetku soli, osladíme dle chuti cukrem nebo medem a v dlaních promačkáme,...
více o Zelný salát nejen s hroznovým vínem
Makrely (cca 2 x 250 gramů) opláchneme, osušíme, osolíme a opepříme. Do bříšek vložíme plátky z jednoho většího stroužku česneku a lístečky tymiánu...
více o Makrela na zelenině
Drobně pokrájenu cibuli osmažíme na trošce oleje dosklovata. Přidáme na nudličky pokrájenou hlívu a dále zprudka smažíme do povadnutí. Osolíme a...
více o Bezmasý guláš z hlívy
Květák rozeberte na růžičky a povařte 5 minut v osolené vodě. Sceďte, propláchněte ve studené vodě a nechte okapat. Růžičky obalujte v osolené mouce,...
více o Smažený květák s domácím dipem
Uzené maso vařte asi 30 minut, nechte trochu zchladnout a natrhejte.
Brambory oloupejte, nastrouhejte najemno, vymačkejte všechnu tekutinu....
více o Bramborové wrapy s uzeným
Cibuli pokrájejte na půlkolečka a orestujte na pánvi na troše oleje. Buřty rozkrojte podélně na půlky a do horní strany udělejte zářezy. Přidejte k...
více o Buřty na pivu v briošce