• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Pomocníci
  • Databáze ingrediencí
  • Ocet

Ocet

Podobné ingredience

  • Balzamikový ocet
  • Balzamikový ocet světlý
  • Bazalkový ocet
 

Recepty vytvořené za použití této ingredience

Zavináče - utopenci ze Strmělky mlženky - houby

Zavináče - utopenci ze Strmělky…

Mlženky, čirůvky fialové, dvoubarvé, hlívy ústřičné otřeme vlhkým hadříkem (já je umývám) a rozkrojím na půlky( asi 4x4 cm). Třeně (nohy) odstraníme.... více o Zavináče - utopenci ze Strmělky mlženky - houby

Jablečná povidla

Jablečná povidla

Strouhaná jablíčka smícháme s cukrem, octem a skořicí, necháme 24 hodin uležet. Vaříme do hustoty povidel a horké plníme do sklenek. Po uzavření... více o Jablečná povidla

Provensálské mušle ve smetanové omáčce

Provensálské mušle ve smetanové omáčce

Mušle bez skořápek nebo mořský koktejl uvařte podle návodu. Osmažte cibulku, přidejte žampiony, když jsou měkké, přilejte trochu vývaru z mušlí a... více o Provensálské mušle ve smetanové omáčce

Žabí huby

Žabí huby

Těsto zpracujeme, dáme na chvíli odpočinout, pak vyválíme plát asi jako na linecké. Vykrajujeme kolečka a plníme marmeládou nebo ořechovou náplní ... více o Žabí huby

Omáčka nejen pro děti

Omáčka nejen pro děti

Cibuli nakrájíme na drobno a necháme zesklovatět na oleji v papiňáku, přidáme najemno nastrouhanou mrkev a petržel, necháme chviličku prosmažit než... více o Omáčka nejen pro děti

Honkong

Honkong

Maso si nejdříve naložíme den předem, kýtu nakrájíme na větší kostky, dáme do mísy, osolíme, přidáme 4 lžíce cukru, 5 - 6 lžic octa, 2 lžíce glutasolu... více o Honkong

Bombový a jednoduchý salát

Bombový a jednoduchý salát

Vajíčka uvaříme natvrdo a vychladíme, cibuli nakrájíme na drobno, zalejeme troškou vody, osolíme, osladíme, přidáme ocet a necháme přejít varem (pouze... více o Bombový a jednoduchý salát

Pikantní zelí s bulgurem na červeno

Pikantní zelí s bulgurem na červeno

Na oleji osmahneme na drobno nakrájenou cibuli. Když nám zezlátne, přidáme pokrájený česnek a necháme zavonět. K cibuli a česneku přidáme protlak,... více o Pikantní zelí s bulgurem na červeno

45 minut
Honzíkovy ranečky

Honzíkovy ranečky

Těsto vytvoříme pouhým smícháním všech ingrediencí a propracováním (nejlépe to jde rukama) a to 1 - 2 dny předem (vydrží i týden). Mělo by mít... více o Honzíkovy ranečky

Lilkovo - žampiónový salát

Lilkovo - žampiónový salát

Lilek nasucho opečeme, pak oloupeme a nakrájíme na kostičky, potřeme česnekem. Zálivku připravíme z octa, oleje, soli a pepře. Lilek zalijeme,... více o Lilkovo - žampiónový salát

10 minut
Hermelínovo-hruškový salát

Hermelínovo-hruškový salát

Salát omyjeme, natrháme na listy a rozložíme na talíř. Hermelín a hrušky nakrájíme na kostičky a rozložíme na salát. Nakonec pokapeme olejem a octem.... více o Hermelínovo-hruškový salát

Utopenci za 24 hodin

Utopenci za 24 hodin

Špekáčky oloupeme a třikrát podélně nařízneme, nakrojení plníme: plátkem okurky, hořčice, plátkem cibule a plátkem okurky. Vložíme nejlépe do tří... více o Utopenci za 24 hodin

Kedlubnové zelí III

Kedlubnové zelí III

Kedlubny nastrouháme na hrubším struhadle, podlejeme vodou a necháme vařit asi 5 min. Listí nasekáme nadrobno, necháme projít varem, scedíme, poté... více o Kedlubnové zelí III

Vynikající zeleninový salát

Vynikající zeleninový salát

Do mísy nahrubo nastrouháme okurku, nakrájíme rajčata a cibuli, promícháme osolíme a opepříme. Cukr rozmícháme ve vodě, až se rozpustí přidáme podle... více o Vynikající zeleninový salát

Čočka upracovaného dělníka

Čočka upracovaného dělníka

Čočku předem namočíme na cca 4 hodiny nebo i více. Potom slijeme starou vodu po namáčení a dáme do nové s bobkovými listy a rozmačkaným česnekem.... více o Čočka upracovaného dělníka

Dýňový salát

Dýňový salát

Kuřecí maso nakrájíme na kostky, ochutíme směsí koření na pečené kuře a opečeme na olivovém oleji. Dýni necháme okapat a nakrájíme na kostičky.... více o Dýňový salát

Pajšl na smetaně

Pajšl na smetaně

Maso v osolené vodě uvaříme do měkka spolu s divokým kořením, cibulí a kořenovou zeleninou. Přecedíme a maso na drobno nakrájíme. Na másle osmažíme... více o Pajšl na smetaně

Mozečková omáčka k ovaru

Mozečková omáčka k ovaru

Ze sádla a mouky uděláme jíšku, přidáme do ní bobkový list a nové koření. Rozředíme vývarem z ovaru, vmícháme naškrábaný mozeček, osolíme, opepříme,... více o Mozečková omáčka k ovaru

Blesk – ředkvičkový salát

Blesk – ředkvičkový salát

Ředkvičky opláchneme, zbavíme kořínků ještě ve svazku, jednotlivé ředkvičky pak ze svazku ukroutíme a vhodíme do mixéru. V hrnečku rozpustíme ve vodě ... více o Blesk – ředkvičkový salát

Domácí majonéza II.

Domácí majonéza II.

Do žloutků vmícháme hořčici a sůl, postupně přikapáváme olej, až směs zhoustne. Dále přidáme ocet či citronovou šťávu a cukr. Dobře promícháme.... více o Domácí majonéza II.

Čočková polévka se sušenými švestkami

Čočková polévka se sušenými švestkami

Čočku přebereme, opláchneme na sítku, nasypeme do hrnce, zalijeme studenou vodou asi 3 cm nad čočku a přivedeme k varu. Přidáme najemno nakrájenou... více o Čočková polévka se sušenými švestkami

Rychlá sladkokyselá omáčka

Rychlá sladkokyselá omáčka

V hrnku smícháme vodu, solamyl, sojovou omáčku, ocet, cukr, podravku a sůl. Na pánvi rozehřejeme olej a vlijeme obsah hrnku za stálého míchání a dle... více o Rychlá sladkokyselá omáčka

30 minut
Hradecké kyselo

Hradecké kyselo

Do více osolené vody dáme brambory nakrájené na kostičky a nadrobno pokrájenou cibuli. (brambor dáme podle množství strávníků a velikosti hrnce) Při... více o Hradecké kyselo

30 minut
Kapustový prívarok

Kapustový prívarok

Kapustu nakrájíme na nudličky, zalijeme vodou, osolíme, přidáme kmín, na plátky nakrájený česnek a povaříme 10 minut. Potom přidáme na kostky... více o Kapustový prívarok

Editin podmáslový chléb s mandlemi

Editin podmáslový chléb s mandlemi

Ve vodě s cukrem rozmícháme kvasnice. Necháme vzejít kvásek. Ze všech ingrediencí vypracujeme těsto, velmi důležité je těsto pořádně prohníst. Necháme... více o Editin podmáslový chléb s mandlemi

Kyseláky

Kyseláky

Nejprve uvaříme brambory, česnek a cibulku. Potom přidáme nakrájený kabanos. Česnek a cibulku vyndáme, zahustíme jíškou, přidáme vejce a nakonec ocet.... více o Kyseláky

20 minut
Salát z červené řepy s křenem II.

Salát z červené řepy s křenem II.

Červenou řepu umyjeme a ve slupce uvaříme. Vychladlou řepu oloupeme, nakrouháme na jemno a rovněž na jemno nakrouháme křen. Vmícháme křen do řepy,... více o Salát z červené řepy s křenem II.

30 minut
Pikantní utopenci II.

Pikantní utopenci II.

Postup je jednoduchý. Vuřty oloupeme, nakrájíme na kolečka, cibuli taktéž a společně s beraními rohy a ostrými papričkami klademe do sklenice. Lák:... více o Pikantní utopenci II.

Kandovaná dýně od tety Jitky

Kandovaná dýně od tety Jitky

Do uvařeného roztoku ponoříme po částech dýni a uvaříme do průsvitného vzhledu. Ponecháme v roztoku 48 hodin. Po okapání sušíme. Zbylý roztok... více o Kandovaná dýně od tety Jitky

Jednoduchá rajská polévka

Jednoduchá rajská polévka

Na oleji zpěníme cibulku, přidáme na jemno nastrouhanou mrkev a petržel (od obojího cca stejné množství jako cibule) a podusíme. Přidáme rajský... více o Jednoduchá rajská polévka

Remoskové brambory

Remoskové brambory

V remosce na plotně si nejprve zpěníme cibulku, kterou jsme nakrájeli na větší kousky. Přidáme na kostičky nakrájené uzené a lehce ho osmahneme.... více o Remoskové brambory

Kuře na bulharský způsob

Kuře na bulharský způsob

Kuře uvnitř a na povrchu osolte a potřete utřeným česnekem. Položte ho do pekáčku prsíčky dolů, obložte máslem, podlijte trochou vody a přiklopte... více o Kuře na bulharský způsob

Tajemství II.

Tajemství II.

Kuřecí a vepřové maso nakrájíme zhruba na 1/2 cm plátky. Oloupaná jablka zbavená jádřinců a banány nakrájíme na stejné plátky jako maso. Všechny... více o Tajemství II.

Staročeský štrůdl

Staročeský štrůdl

Všechny ingredience na těsto smícháme a vypracujeme vláčné těsto. Když lepí, bez obav přidáme mouku. Rozdělíme na 6 dílů. Každý díl vyválíme na tenko... více o Staročeský štrůdl

Nejfalešnější svíčková

Nejfalešnější svíčková

Do litru vody přidáme koření a necháme přejít varem: necháme odstát, aby koření pustilo aroma, abychom později mohli použít pouze přecezený vývar.... více o Nejfalešnější svíčková

Pšenično-špaldovo-žitný chléb

Pšenično-špaldovo-žitný chléb

Ingredience pro domácí pekárnu - program základní, kůrka světlá, velikost - malý. Pro začátek - není nutné použít všechny vyjmenované ingredience.... více o Pšenično-špaldovo-žitný chléb

Kuře La c´

Kuře La c´

Maso nakrájíme na kostičky, smísíme se solí, vejcem, škrobem a promícháme. Nachystáme si nahrubo krájenou cibuli a kapii. V misce smícháme víno,... více o Kuře La c´

Tradiční bramborový salát

Tradiční bramborový salát

Neoškrábanou mrkev a brambory ve slupce dáme vařit, poté loupeme. Připravíme bešamel: v kastrůlku rozpustíme máslo a zasypeme hladkou moukou - tuto... více o Tradiční bramborový salát

Smažené zelí II.

Smažené zelí II.

Rozpustit sádlo, nakrájet čtvrt hlávky zelí a dát dusit se 4 dcl vody a míchat. Postupně přidávat nakrájené zelí a míchat. Pak dolít 3 dcl vody, 3... více o Smažené zelí II.

Červené zelí II.

Červené zelí II.

Pokrájené zelí dáme do kastrolu společně s jablky, cibulí, cukrem, octem, sádlem, solí a pepřem. Dobře promícháme, přilijeme vodu a přivedeme do varu.... více o Červené zelí II.

Zavařená červená řepa

Zavařená červená řepa

Uvařenou řepu oloupeme, nastrouháme na hrubším struhadle, přidáme nastrouhaný křen na jemno. Zalejeme nálevem, který jsme předem povařili a přecedili.... více o Zavařená červená řepa

Bramborový salát s polníčkem po sasku

Bramborový salát s polníčkem po sasku

Uvařené, oloupané brambory nakrájíme na plátky. Poté si připravíme marinádu: do vroucího vývaru přidáme olej, drobně nakrájenou cibuli, sůl, pepř,... více o Bramborový salát s polníčkem po sasku

Jablečné čatní s cibulí

Jablečné čatní s cibulí

Jablka oloupeme a nakrájíme na kousky, cibuli na kolečka, Obojí vložíme do hrnce, chvilku dusíme bez vody a pak zalijeme vodou s cukrem. Přidáme... více o Jablečné čatní s cibulí

Utopenci flamendři

Utopenci flamendři

Připravíme nálev: smícháme sojovku, worchestr, kečup, hořčici, ocet, olej, vodu a lák z moravanky a dáme vařit na 1/2 hodiny. Mezitím do sklenice... více o Utopenci flamendři

30 minut
Okurková polévka

Okurková polévka

Světlou zásmažku rozmícháme ve studené vodě, osolíme, příhodíme na kostečky pokrájené brambory a uvaříme je do měkka. Vmícháme smetanu, ochutíme do... více o Okurková polévka

Červená řepa od Dáši

Červená řepa od Dáši

Z vody, octa, soli a cukru svaříme nálev, do kterého přidáme nakrájené zelí, cibuli nakrájenou na proužky, červenou řepu na nudličky. Vaříme asi 8... více o Červená řepa od Dáši

Kuře po řecku s cibulí (Stifado)

Kuře po řecku s cibulí (Stifado)

Kuře umyjete, rozporcujete. Jestli máte malé cibulky, tak je očistíte tak, aby byly vcelku, a jemně je prosmahněte v oleji (jinak velké cibule... více o Kuře po řecku s cibulí (Stifado)

Fazolková polévka mojí tchýně

Fazolková polévka mojí tchýně

Z másla a mouky uděláme jíšku, přidáme mletou sladkou papriku, rychle zamícháme a zalijeme asi dvěma hrnky vody. Přidáme na kostičky nakrájené... více o Fazolková polévka mojí tchýně

Medzevská bramborová polévka

Medzevská bramborová polévka

Brambory očistíme, nakrájíme na kolečka, přidáme sůl, česnek, kmín, klobásu vcelku, dáme vařit. Když jsou uvařené, uděláme jíšku (polévka má být... více o Medzevská bramborová polévka

Čalamáda od maminky

Čalamáda od maminky

Zeleninu rozkrájíme - nejlépe na robotu a vše promícháme, přidáme nálev a necháme 24 hodin odležet. Poté plníme do sklenic.... více o Čalamáda od maminky

  • Předchozí stránka
  • 1
  • ...
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • ...
  • 26
  • Další stránka

Doporučujeme

Zapečená kuřecí prsa

Zapečená kuřecí prsa

45 minut
Tudelská zeleninová polévka

Tudelská zeleninová polévka

145 minut
Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

Poslední sledované recepty

58
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
53
Vepřové výpečky s bramboráčky a špenátem s bešamelem
Vepřové výpečky s…
51
Nebeská Máňa
Nebeská Máňa
42
Rajčatový salát III.
Rajčatový salát III.
33
Výborná chlebíčková pomazánka
Výborná chlebíčková…

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: Těstoviny hrají prim! 5 večeří, které stihnete do 30 minut
Od pondělí do pátku: Těstoviny hrají prim! 5…
Superpotravina týdne: Rebarbora. 4 dobré důvody, proč si ji právě teď vychutnat, plus sladké recepty
Superpotravina týdne: Rebarbora. 4 dobré důvody,…
Ředkvičky na sedm způsobů: Zkuste recept na pomazánku či ředkvičky s vajíčkem
Ředkvičky na sedm způsobů: Zkuste recept na…
Nejkrásnější svatební dorty v boho stylu: Objevte kouzlo nedokonalosti
Nejkrásnější svatební dorty v boho stylu: Objevte…
Kvíz: Jaké je vaše kuchařské IQ? Otestujte se!
Kvíz: Jaké je vaše kuchařské IQ? Otestujte se!
AHA.cz Tajemství Jiřího Bartošky (†78): Spory s Gottem (†80) kvůli pomluvám!

Tajemství Jiřího Bartošky (†78): Spory s Gottem (†80) kvůli pomluvám!

Mimibazar Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Dáma.cz Moudra našich babiček fungují dodnes: Jak na šťastný vztah podle zralých žen?

Moudra našich babiček fungují dodnes: Jak na šťastný vztah podle zralých žen?

Blesk pro ženy Chyby v oblékání, kvůli kterým vám to tolik nesluší. Neděláte nějakou z nich také?

Chyby v oblékání, kvůli kterým vám to tolik nesluší. Neděláte nějakou z nich také?

Ženy.cz Pomerančová kůže na zadku a stehnech: Nejlepší tipy a triky, jak se jí trvale zbavit

Pomerančová kůže na zadku a stehnech: Nejlepší tipy a triky, jak se jí trvale zbavit

Blesk.cz Deppova bývalka Amber Heardová: Porodila dvojčata!

Deppova bývalka Amber Heardová: Porodila dvojčata!

SportRevue.cz VIDEO: To musíte vidět! 17 neuvěřitelných sportovních propadáků, kiksů a trapasů

VIDEO: To musíte vidět! 17 neuvěřitelných sportovních propadáků, kiksů a trapasů

Maminka.cz Princ Harry prozradil pikantnosti z porodů Archieho a Lilibet: Ukradl Meghan rajský plyn a byl u vyvolávaného porodu do vany

Princ Harry prozradil pikantnosti z porodů Archieho a Lilibet: Ukradl Meghan rajský plyn a byl u vyvolávaného porodu do vany

Blesk Horoskopy 7 mystických českých jmen pro ženy: Jaké kouzlo v sobě skrývají?

7 mystických českých jmen pro ženy: Jaké kouzlo v sobě skrývají?

Nedávno navštívené recepty:

Medové perníčky III. Veselá prošívaná deka Indické Tandoori
Linecké košíčky s jahodami Tvarohové brambory - zapečené Alsaský jablečný koláč
Gnocchi se šlehačkou, slaninou a šalvějí Přírodní plátek s křenovou omáčkou Slaný koláč z křehkého těsta (quiche)
Citronový sirup Listové šátečky (závin) se špenátem Gratinovaný květák

Další doporučené ingredience:

Nudlové drobení Nugát Nugátové bonbony Nugeta Nuoc mam
Nutela Nutella Nůž Obilná pasta Obilné klíčky
Ochucená majonéza Okon Okoun Okra Okraje buchty
Okurka Okurka červená Okurka salátová Okurkový salát Okurky nakladačky
  • Recepty.cz
  • Pomocníci
  • Databáze ingrediencí
  • Ocet
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact