Na trošce oleje se špekem osmažíme dosklovata cibuli, přidáme osmažit celer, mrkev a očištěné a na nudličky pokrájené žaludky. Přidáme papriku, kterou... více o Gulášová polévka z kuřecích žaludků
Větší mrkev očistíme, nastrouháme, smícháme se smetanou, mlékem, rumem, cukrem, solí, žloutky, moukou (dle hustoty těstíčka) a kypřidlem. Nakonec... více o Mrkvové lívanečky
Mrkev a brambory oloupejte a nakrájejte na kousky, opláchnutou cibulku na kolečka. V hrnci rozehřejte 1/2 lžíce oleje a zeleninu na něm krátce poduste... více o Eintopf s jehněčím masem
Kedlubnu a mrkev oloupejte a nakrájejte na kousky či plátky, cibulku na kolečka. V hrnci rozehřejte olej a zeleninu na něm krátce poduste. Přidejte... více o Čočková polévka se zeleninou
Dýně hokkaido rozkrojíme na čtvrtky, vydlabeme jádřince a z každé strany odřežeme několik podkůvek, zbytky čtvrtek nařežeme na drobné kostičky. V... více o Dýně hokkaido na kari
Na másle osmažíme cibulku, až zesklovatí, přidáme tři nastrouhané kedlubny, chvíli necháme restovat, osolíme a zalejeme vodou. Povaříme a až budou... více o Rychlá kedlubnová polévka
Ve směsi z poloviny vína, oleje a hořčice nechte marinovat asi 30 minut maso. Zbylý olej rozehřejte a osmažte na něm očištěnou a na kostky nakrájenou... více o Medailonky v zelenině
Jazyky omyjeme, v tlakovém hrnci rozpustíme sádlo, přidáme na kostičky nakrájený špek a jazyky orestujeme. Posléze jazyky vyndáme a necháme odpočinout... více o Luxusní vepřový jazyk s domácím knedlíčkem
Mrkve oloupejte a nakrájejte na plátky. V mírně osolené vodě povařte asi čtyři minuty, aby mrkev zvláčněla. Řepu nakrájejte na tenké plátky, těsto... více o Zeleninový koláč dle časopisu F.O.O.D.
Den předem namočené fazole dáme vařit. Já používám takové ty flekaté. Jakmile jsou měkké, na pánvi na oleji asi 5 minut osmažíme nahrubo nastrouhaný... více o Fazolová polévka s noky
Kapustu nakrájejte nadrobno stejně jako oloupanou cibuli, česnek, brambory, celer a mrkev. Na rozehřátém oleji osmažte všechnu zeleninu včetně brambor... více o Krémová kapustová polévka
Chřest operte, spodní třetiny oloupejte a dřevnaté konce odkrojte. Stonky nakrájejte na kousky. Mrkev očistěte, lehce oškrábejte a pokrájejte na tenké... více o Kuře s chřestem v alobalu Institutu Kompliment
Nakrájíme cibuli a na trošce oleje ji osmahneme spolu s česnekem. Přidáme fazole a nakrájenou mrkev. Promícháme a zalijeme 1,5 l – 2 l vody (záleží,... více o Italská polévka Minestrone Institutu Kompliment
Oloupané mrkve rozkrojte po délce na čtvrtky. Cukr nechte rozpustit na pánvičce a mrkve obalte ve vzniklém karamelu. Zalijte pomerančovou šťávou a... více o Medová karotka s kuskusem
Brambory oloupeme a dáme vařit do osolené vody. Mezitím si nakrájíme z vepřové panenky 3 medailonky (silnější plátek, který ve středu nařízneme,... více o Vepřová panenka na pepři, mrkvové chipsy, šťouchané brambory
Nejdříve dáme uvvařit nudle do vroucí vody. Poté si na oleji osmažíme cibulku a přidáme na kostičky nakrájené kuř.maso a nakrájené žampiony. Lehce... více o Smažené čínské nudle s kuřecím masem a zeleninou
Prosátou mouku vložíme do mísy, uprostřed uděláme důlek, do kterého rozdrobíme droždí. Na to nalijeme asi pět lžic vlažné vody. Z takto upravené mouky... více o Pizza s brokolicí
**Příprava rýže** Základem sushi jsou nejen kvalitní ingredience, ale především správně uvařená rýže. Pokud se rýži naučíte správně dochutit, 80%... více o Sushi pro začátečníky
Na oleji zpěníme nadrobno nakrájenou jarní cibulku a na plátky nakrájený česnek. Pak přidáme mleté maso, opečeme a cca 5 minut dusíme. Nakonec k masu... více o Zapečená masová směs s těstovinami
Chřest oloupejte, odlomte tuhé konce a šikmo nakrájejte na kousky. Oloupané mrkve nakrájejte nadrobno, stejně jako opláchnuté a osušené maso. V... více o Jehněčí na kari s chřestem
Celé neloupané cibule ogrilujte. Pak je oloupejte a nakrájejte na klínky. Mrkve nastrouhejte nahrubo, promíchejte s cibulí, hojně zakapejte olivovým... více o Salát z grilované cibule a mrkve
Omyté kuřecí paličky nebo cokoliv z kuřete i s kůží a kostma vaříme v osolené a opepřené vodě minimálně 2 hodiny, mezitím si nastrouháme nebo... více o Kuřecí vývar
Omyjte a očistěte celer i mrkev a najemno je nastrouhejte do misky. Přidejte sýr Lučina, pár kapek citronové šťávy, dochuťte solí a pepřem a utřete... více o Celerovo-mrkvová pomazánka s pečivem
Brambory opláchneme, abychom je zbavili škrobu. Osmažíme na tuku a přidáme k nim sušené houby (kdo nechce, tak nemusí). Po chvilce přidáme vodu,... více o Bramboračka naší babičky
Zeleninu a brambory pokrájíme na kostky, cibuli nahrubo a česnek na kolečka, vše vložíme do olivovým olejem vymazaného pekáčku. Trochu posolíme. Maso... více o Maso v pekáčku se zeleninou
Z opláchnuté bazalky otrhejte lístky, arašídy nasekejte nahrubo. Oloupaný zázvor nakrájejte na kostičky a spolu s lístky bazalky, arašídy, 2 lžícemi... více o Candát s asijským pestem
Lososa omyjte, osušte a nakrájejte na co nejdrobnější kostičky. Z opláchnuté a otřepané bazalky otrhejte lístky a nasekejte je. Z limetky ostrouhejte... více o Placky ze sladkých brambor s lososovým tatarákem
Udělat těsto - vylít na plech - upéct. Studené potřít krémem, posypat grankem a mandlemi.... více o Africké banánové řezy
V papiňáku na oleji zpěníme nakrájenou cibulku, přidáme vepřovou pečeni (v celku), kterou krátce osmahneme po všech stranách, až maso zbělá; zalijeme... více o Kapustová kaše s vepřovým masem + polévka
Osmažíme cibulku a přidáme na malé kostky nakrájenou bramboru a také lehce osmažíme. Vsypeme kari, mletý koriandr, kurkumu a česnek a kratičce... více o Čoková polévka - thajská
Očistíme si ledový salát, mrkev, rajčátka a ředkvičky.Dáme si vařit dvě vejce. Salát nakrájíme na nudličky, mrkev a ředvičky na kolečka nebo... více o Letno-jarní salát
Připravíme cizrnu dle návodu; pozor musí se máčet cca 10-12 hodin před vařením. Na troše oleje zpěníme cibulku a přidáme na nudličky nakrájené (příp.... více o Cizrna po boloňsku
Zpěnit cibulku a zázvor na mírném plameni, do změknutí, ne do hněda. Přidat mrkev, med a citronovou štávu. Pomíchat. Přidat vodu. Ochutit solí a... více o Mrkvová polévka s medem
Brambory předvaříme ve slupce. Po vychladnutí oloupeme a nakrájíme na kolečka. Vyskládáváme zapékací mísu bramborami,osolíme,opepříme. Na brambory... více o Brambory po farmářsku
Oloupané mrkve nakrájejte na větší kousky. Zázvor a česnek oloupejte a nadrobno nasekejte. V hrnci rozehřejte 1 lžíci oleje, osmažte na ní zázvor a... více o Karotková polévka s limetkou a koriandrem
Šalotku oloupeme a nakrájíme na drobno. Fenykl a mrkev omyjeme, osušíme, oloupeme a nakrájíme na malé tyčinky. Připravíme si zeleninový vývar a... více o Pangasius s fenyklem a mrkví
Prsa si pokrájíme na kostky, mrkev na kolečka, cibuli najemno. Na rozpuštěném másle necháme zesklovatět cibuli, na ní orestujeme osolené a opepřené... více o Prsa v mrkvi
Plátek masa naklepeme, osolíme, opepříme a položíme do středu pomaštěného plátu alobalu. Zeleninu očistíme a pokrájíme na středně silné hranolky.... více o Maso z alobalu s kořenovou zeleninou
Zapékací misku vymažeme máslem. Na dno dáme osolené a opepřené porce ryby. Na ryby nandáme směs z nastrouhané mrkve a koleček pórku, které jsme předem... více o Zapečená ryba s přílohou
Na rozpuštěném másle orestujeme očištěnou nastrouhanou mrkev s petrželí(nebo celerem) dorůžova. Po orestování zaprášíme hladkou moukou a ještě krátce... více o Brokolicovo-houbová polévka
Uděláte klasický bramborový salát tužší konzistence, aby se vám dort po sejmutí formy nerozjel. To docílíte nejlépe tím, že uvařenou kořenovou... více o Dort pro Káju
Kdoule rozkrojte na čtvrtky a vykrojte jaderník. Jednu kdouli nakrájejte na tenké plátky a ponechte stranou. Zbylé kdoule nakrájejte na menší kousky.... více o Kdoulová polévka s kokosem
Maso nakrájejte na kostky o hraně asi 5 cm (jako na guláš). Mrkev a petržel oloupejte a nakrájejte na kousky, oloupanou cibuli a česnek na plátky.... více o Dušené jehněčí na limetkách
Tento recept mám od Zdendy Polreicha a je to opravdu mňamka. Není náročný ani drahý. Na začátku je víc práce, ale pak už ne. Ingredience jsem odhadl,... více o Pastýřský koláč - Páj
Všechnu zeleninu očistíme a nakrájíme na kostky, osolíme, pokapeme olejem, posypeme tymiánem, promícháme a dáme péct do trouby na 30 - 40 minut při... více o Batáty pečené v troubě
Do kastrolu dáme osmažit pokrájenou cibuli a slaninu, na kterou vložíme osmažit ze všech stran dozlatova nasolené a opepřené hovězí maso. Podlijeme ho... více o Cikánská pečeně na víně s kořenovou zeleninou
Sójové kostky uvaříme předem dle návodu, scedíme (vodu si ponecháme), necháme vychladnout a lehce vymačkáme přebytečnou vodu. Připravíme čóns -... více o Veganský thajský sójový guláš
Hovězí oháňku vložit do 2 – 3 l studené vody s očištěnou kořenovou zeleninou, kořením, solí a pepřem a nechat asi 2 hodiny pomalu vařit.Maso musí jít... více o Polévka z hovězí oháňky
Cibulku osmažíme do růžova, přidáme postrouhanou mrkev a smažíme do okamžiku, kdy zelenina začne vonět. Mezitím přivedeme osolené brambory do varu. Na... více o Španělská bramboračka
Roštěnky na okraji nakrojte, naklepejte, osolte, opepřete a poprašte hladkou moukou. Orestujte po obou stranách na rozpáleném sádle a nechte stranou.... více o Roštěnky Esterházy dle časopisu F.O.O.D.