Máslo utřeme s cukrem a žloutky, postupně vmícháváme mouku s prášek a mlékem, nakonec vmícháme tuhý sníh z bílků. Těsto rozetřeme na plech s vyšším...
více o Bílá buchta
Cukety oloupeme, rozřízneme, jádra odstraníme a nastrouháme, přidáme oloupaná nastrouhaná jablka, očištěné nastrouhané mrkve, nadrobno nakrájenou...
více o Bramborový salát s cuketou
Ingredience vložíme do pekárny v uvedeném pořadí. Do jednoho rohu nádoby vsypeme sůl, do protějšího cukr. Doprostřed mouky uděláme důlek, do kterého...
více o Bílý toastový chléb
Tento recept vychází z poměru ingrediencí 350 g "tekutých" ku 500 g "sypkých".
Do nádoby pekárničky vyklepneme 2 žloutky a doplníme mlékem do...
více o Bochánek z domácí pekárny
Rýži uvaříme v osolené vodě do měkka. V misce utřeme máslo s tvarohem a cukrem. Hlubší zapékací mísu vymažeme máslem a nasypeme do ní 1/3 uvařené rýže...
více o Zapečený rýžový nákyp s meruňkami
Do horkého mléka namočíme ovesné vločky a necháme nabobtnat (cca 15 min.), pak přidáme žloutek, mouku, cukr, sůl, strouhanku a jablka a promícháme....
více o Jablečné lívance s ovesnými vločkami
Náplň: všechny suroviny kromě bílků se smíchají šlehačem. Z bílků ušleháme tuhý sníh a zlehka vmícháme do náplně.
Těsto: v míse promícháme suroviny,...
více o Linecký tvarohový koláč
Do mísy dáme prolisované brambory, přidáme měkké máslo, vejce, sůl, mléko a mouku. Vypracujeme tužší těsto. Na moukou posypaném vále utvoříme váleček...
více o Švestkové knedlíky z bramborového těsta
Z hladké mouky, cukru, másla, prášku do pečiva, lžíce kakaa, 2 vajec a 4 lžic mléka vypracujeme těsto, ze kterého rozválíme 2 pláty (velikosti...
více o Prokládané řezy
Vnitřnosti nakrájíme na menší kousky a povaříme doměkka v osolené vodě (asi 45 minut). Na oleji zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme vnitřnosti,...
více o Žaludkovo-srdíčková omáčka
Rozmícháme 1/2 tvarohu s 1/2 zakysané smetany, přidáme mléko a vymícháme hustší, hladký krém. Přidáme nahrubo nastrouhanou okurku, ze které jsme...
více o Okurkový salát alá tzatziky
Nad párou ušleháme vejce, cukr, med a máslo, necháme zhoustnout a přidáme mouku s práškem do pečiva. Vypracujeme těsto, které rozdělíme na pět dílů....
více o Medové řezy III.
Do vařícího mléka přidáme rýži, máslo a cukr a vaříme do změknutí. V misce ušleháme máslo, cukry, citronovou šťávu a kůru se třemi žloutky. Omyté...
více o Rýžový nákyp s jahodami
Máslo ochutíme sardelovou pastou a citronovou šťávou, potom dohladka vyšleháme s horkým mlékem. Sýr a šunku nakrájíme na obdélníkové plátky a střídavě...
více o Zenevske rezy - slane
Jablka nakrájíme na kolečka a rozložíme do pekáčku, posypeme rozinkami, nahrubo nasekanými ořechy a skořicí. Rozšleháme vejce, cukr, špetku soli,...
více o Jablečný nákyp
Ingredience vložíme v uvedeném pořadí do pekárny a zapneme program TĚSTO (pekárna ETA, Vega, Clatronic). Po ukončení programu těsto vyndáme z nádoby...
více o Buchty - těsto z domácí pekárny
Nejdříve si dno podkovy obstřihnu na papír na pečení, dělám to tak, že ho tužkou obkreslím a vystřihnu. Stříhám trochu více, než je obrys tužkou. K...
více o Ananasová podkova
Mleté maso osmahneme na cibulce a oleji, přidáme rajský protlak, zeleninu pokrájenou na kousky a prolisovaný česnek podle chuti a dusíme do měkka....
více o Zapečené mleté maso
Do mléka nasypeme mouku a dobře rozšleháme, postupně přidáváme žloutky, sůl, cukr a rozpuštěné máslo. Nakonec vmícháme tuhý sníh z bílků. Na větší...
více o Trhanec II.
Z kvasnic, mléka a trochy mouky uděláme kvásek, necháme vykynout. Přisypeme zbylou mouku, přidáme nastrouhané nebo namačkané brambory, sůl a...
více o Dalamánky
Mouku smícháme s práškem do pečiva a cukrem, přidáme ostatní ingredience a vypracujeme těsto. To rozdělíme na 3 díly. Jeden vyválíme na velikost...
více o Zebrové řezy
Z másla a mouky uděláme jíšku, zalijeme vývarem a provaříme, osolíme, okořeníme, vsypeme nakrájenou brokolici a šunku na malé kostky. Když je...
více o Brokolicová polévka II.
Z oleje a hladké mouky uvaříme jíšku. Přilejeme mléko, osolíme, opepříme, přidáme masox a provaříme. Klobásy nakrájíme na kolečka, osmažíme na oleji a...
více o Česneková omáčka III.
Do lehce vymazané zapékací mísy položíme uvařené těstoviny (na plátky nakrájené brambory), osolíme, opepříme, a na to poklademe na růžičky a plátky...
více o Zapečené těstoviny v bešamelu
Cukety nastrouháme na jemno, posolíme a po chvíli vymačkáme šťávu. Uděláme si těsto na palačinky klasickým způsobem - rozšleháme vejce, přidáme mléko,...
více o Cuketové palačinky
Margarín a cukr vyšleháme do pěny. Přidáme žloutek jen po jednom (asi minutu šleháme, než přidáme další žloutek). Bílky vyšleháme zvlášť, přidáme do...
více o Čokoládový moučník
Z ingrediencí na rýchorky uděláme těsto jako na bramboráky - brambory nastrouháme, přidáme sýr, vejce, trochu soli a teplé mléko (aby brambory...
více o Rýchorky se špenátem
Z mléka, 100 g cukru, špetky soli, citronové kůry a krupice uvaříme hustou kaši. Žloutky utřeme se zbylým cukrem do pěny a opatrně vmícháme do...
více o Řecké vanilkové řezy
Ingredience vložíme v uvedeném pořadí do pekárny. Do jednoho rohu sůl, do druhého cukr, doprostřed droždí.
Pečeme na základní program (pekárna ETA,...
více o Česnekový chléb II.
Vypracujeme těsto, necháme v teple vykynout. Vyválíme, rádýlkem vykrajujeme obdélníčky, plníme nádivkou z bílého máku. Skládáme na plech, potřeme...
více o Bratislavské rohlíčky III.
Smícháme přísady na 1. těsto, vytvarujeme do obdélníku a dáme ztuhnout do ledničky. Z ostatních přísad vypracujeme kynuté těsto (kostky cukru...
více o Překládané koláče
V osolené vodě uvaříme kolínka, Na tuku zpěníme cibuli, přidáme šunku, osmahneme a zaprášíme moukou. Přilijeme mléko, a přidáme 1/2 nivy, hořčici,...
více o Zapékané těstoviny II.
Uvaříme těstoviny, propláchneme a necháme vychladnout. Nakrájíme zeleninu - okurku, rajčata a papriky - množství nechám na Vás, jak kdo má rád....
více o Těstovinový salát rychlovka
Z hladké mouky a oleje (nebo sádla) uděláme jíšku, zalijeme ji mlékem a uvaříme do zhoustnutí, potom ještě povaříme asi 15 minut s bobkovým listem, 3...
více o Kyselá omáčka
Mouku s cukrem a vanilkovým cukrem vsypeme do mísy (na jednu stranu), na volné místo na dno rozdrobíme droždí, zalijeme teplým mlékem, vařečkou...
více o Vánočka od babičky
Utřeme cukr, máslo a žloutky. Přidáme mleté přechy a mléko střídavě s moukou smíchanou s práškěm do pečiva. Nakonec vmícháme tuhý sníh z bílků. Těsto...
více o Kokosové kostky III.
Z uvedených přísad vypracujeme těsto (všechno do mísy a dobře promíchat), nalijeme do pekáčku s vyšším okrajem a pečeme na 175 °C.
Jablka nastrouháme,...
více o Řezy s dušenými jablky
Do mléka vmícháme mouku, vejce, vanilkový cukr a špetku soli, aby vzniklo řidčí těsto. Záleží, jak jste zvyklí ho dělat, nemusí být podle mého receptu...
více o Palačinkový dort II.
Kvásek necháme vykynout, prosátou mouku, žloutky, majolku smícháme s kváskem a ještě trochu necháme odležet. Těsto je řidší, takže trochu více...
více o Majonézové koláče
V kuchyňském robotu vymícháme šlehacími metlami vejce s cukrem do pěny, to trvá přibližně 10 minut. Potom přidáme mouku smíchanou s práškem do pečiva...
více o Dort podle mojí maminky
Do rozpuštěného másla přidáme cukr, žloutky, mouku a předem připravený kvásek (z mléka a droždí). Necháme vykynout. Potom přidáme smetanu a dobře...
více o Gerbeaud
Ze surovin zpracujeme tužší těsto, které dáme do domácí pekárny na chléb. Nastavíme větší chléb, středně hnědou kůrku a program č. 3 (platí pro domácí...
více o Bylinkový chléb pro domácí pekárnu
Z mléka, cukru a droždí připravíme kvásek a necháme vykynout. Potom z mouky, kvásku, vejce, špetky soli a rozpuštěného tuku vypracujeme těsto a...
více o Prasátka
Do šlehačky přidáme 2 tavené sýry, bujón, bazalku, pepř a prolisovaný česnek, přivedeme k varu a za občasného míchání necháme rozpustit sýry. Pokud...
více o Super bílá omáčka k těstovinám
Piškoty natřeme marmeládou, po dvou slepíme k sobě a vyložíme jimi dortovou formu, piškoty ještě lehce pokropíme ovocnou šťávou (případně rumem či...
více o Cuketový dort
Žloutky, máslo a cukr utřeme. Přidáme umleté oříšky a mléko. Ušleháme sníh z bílků. Střídavě přidáváme mouku (ve které máme již zamíchaný prášek do...
více o Ořechová bábovka - ideální na beránka
Všechny přísady postupně smícháme a pečeme na vymaštěném a vysypaném velkém pekáči. Způsob podávání: perník nakrájíme na větší kostky. Jednotlivé...
více o Perník s olejem
Žemle nakrájíme na kostky a zalijeme mlékem. Bůček umeleme, přidáme vegetu, jemně nastrouhaný sýr a změklou žemli. Necháme nejlépe přes noc odpičinout...
více o Roláda z mletého masa III.
Z mléka, cukru a kvasnic připravíme kvásek. Do mísy dáme mouku, cukr, sůl, olej a kvásek a vypracujeme hladké těsto, které se nelepí. Necháme asi...
více o Zajímavý koláč z kynutého těsta