Pekáček vymažeme máslem a vysypeme strouhankou. Vložíme syrové oloupané brambory nakrájené na plátky, osolíme, posypeme paprikou a nahoru položíme...
více o Rybka velice chutná
V polévkovém hrnci orestujeme na tuku cibuli a zelenou papriku, nakrájenou na nudličky. Zaprášíme moukou, ještě chvíli restujeme, poté zalijeme vodou,...
více o Vydatná rajská polévka Stáni Lekešové
Ze surovin na těsto umíchat těsto, vylít na vymazaný a vysypaný plech a upéct. Ještě horký koláč rozpíchat špejlí. Po vychladnutí nakrájet na kostky a...
více o Píchaná buchta
Máslo, med, cukr dobře utřeme, přidáme mák nebo kokos, vanilkový cukr a citronovou kůru, nakonec vpracujeme mouku. Těstem naplníme formičky a pečeme v...
více o Bílé pracny
Na másle osmahneme cibuli, přidáme vločky a smažíme, až jsou křupavé a zhnědlé. Přidáme vejce a uděláme smaženici, přidáme sůl a zalejeme vřelou vodou...
více o Boží vločková polévka
K prosáté mouce s práškem do pečiva přidáme cukr, máslo, olej, žloutky, citronovou štávu a vypracujeme těsto, které vyválíme na placku, kterou...
více o Ořechová pochoutka
Celá vejce ušleháme s cukrem, přidáme mleté ořechy smíchané se strouhankou, moukou a práškem do pečiva. Připravenou hmotu vylijeme na plech vyložený...
více o Karamelové oplatkové řezy
Na másle zpěníme nakrájenou cibulku, přidáme kmín, zamícháme a přidáme nadrobno nakrájené brambory.
Zalijeme vývarem. Vaříme, dokud brambory nezměknou...
více o Kmínová polévka s bramborem
Máslo utřeme s cukrem, postupně přidáme 4 žloutky. Poté vmícháme hladkou i polohrubou mouku, vanilku a trochu rumu. Z těsta vyválíme plát asi 1/2 cm...
více o Hnětynky II.
Máslo utřeme se cukrem, postupně přidáme žloutky. Poté vmícháme hladkou mouku, vanilkový cukr a rum. Těsto vyválíme na placku asi 1/2 cm a vykrajujeme...
více o Hnětynky
Sypké přísady nasypeme do robota, uděláme si kvásek, přidáme k ostatnímu a zpracujeme kynuté těsto. Po vykynutí na vále zapracujte do těsta ořechy a...
více o Vánočka III.
Z ingrediencí na těsto vypracujeme křehké těsto. T. j. studené máslo nakrájíme na kousky do mouky, přidáme ostatní a rychle zpracujeme těsto, které...
více o Hroznový dort
Vejce uvaříme natvrdo, horká oloupeme, přepůlíme a dáme na talířek. Posypeme nadrobno pokrájenou cibulkou, osolíme, zaprášíme sladkou nebo pálivou ...
více o Vejce na maďarský způsob
Tuk utřít do pěny, postupně do něj zašlehat pískový cukr, vanilinový cukr a po jednom všechna vejce. Mouku smíchat s práškem do pečiva a na střídačku...
více o Mocca bábovka
Vejce, med, rozehřátý tuk vymícháme, přidáme čokoládu a mleté ořechy. Přimícháme rozdrobené piškoty. Hmotu dáme do dortové formy, povrch slabě potřeme...
více o Ovocná rošáda
Do rozpuštěného másla (přidávám trochu oleje, kvůli přepalování) vhodíme na proužky nakrájená prsa, zprudka orestujeme, přidáme cibuli nakrájenou na...
více o Švestková prsíčka
Rybí file nakrájíme a osolíme a vložíme do kastrolu na rozehřáté máslo. Rajčata spaříme, oloupeme, nakrájíme na čtvrtky a přidáme k filé. Dusíme 10...
více o Rychlé rybí filé s rajčaty
Do vymazané zapékací mísy dáme na dno šunku na kostičky, přidáme uvařený květák, který nožem rozřežeme na kousíčky a sýrovou omáčku.
Omáčka: 3 lžíce...
více o Zapečený květák III.
Salám a sýr nastrohat na hrubo, přidat 2 celá vejce, žloutek a sníh z 1 bílku, osolit, opepřit a naplnit do rozpůlených špičatých paprik. Narovnat...
více o Zapečené papriky se šlehačkou
Cibulky jemně nakrájíme i se zelenou částí, česnek na jemné plátky a a oboje zesklovatíme na másle 1-2 minuty. Přidáme víno a nakrájené krabí tyčinky...
více o Krabí tyčinky a la scampi
Oškrábané brambory nakrájíme na kolečka a dáme do vymazaného pekáčku nebo zapékací mísy. Osolíme a opepříme. Pórek, mrkev a rajčata nakrájíme na...
více o Dobré filé se zeleninou
Margotky nastrouháme (já strouhám na jemno), přidáme mouku, cukr, vanilkový cukr a prášek do pečiva - dobře promícháme. Pak přidáme vejce, mléko a...
více o Margotkové řezy
Tresku osolíme, opepříme, zakapeme citronem (případně posypeme kořením na ryby) a dáme do máslem vymazaného pekáče (já měla plech s vyšším okrajem)...
více o Treska s rýží a zeleninou
Z kostí vytlačíme morek, nakrájíme na kousky a vyškvaříme. Vyškvařený tuk přecedíme kovovým sítkem na hluboký talíř (aby se nevloudil úlomek kosti) a...
více o Morkové knedlíčky do polévky
Ze surovin uděláme těsto, které necháme zabalené v potravinové fólii chvilku odpočinout v lednici. Vyválíme 2 stejné placky, které upečeme na 180 °C...
více o Pražské brusle
Brambory nakrájím na tenké plátky, vymažu zapékací mísu máslem, naskládám do půlky mísy brambory, (každou vrstvu pořádně prosolím). Přidám nejlépe na...
více o Zapečené brambory s cibulí a smetanou
Z mouky, prášku do pěčiva, tvarohu, másla, vajíčka a soli vypracujeme těsto. Těsto dáme do vymazané formy tak, aby nám vznikly i okraje. Dáme na 25...
více o Lotrinský sýrový koláč
Vše zpracujeme do těsta, pokud se lepí, přidáme cukr. Po kouskách vyválíme (podsypáváme cukrem) pruhy a vykrajujeme čtverečky o hraně asi 6-7 cm. Tyto...
více o Ořechové kornoutky
Nepišu hmotnosti, vařím dle počtu lidí, odhadem, ale poměr kaše a ryby by měl být 2:1. Brambory oloupeme, nakrájíme, uvaříme a uděláme z nich normální...
více o Fishcakes (Anglie)
Mouku, cukr a změklé máslo smícháme, vznikne posypka a do ní zapracujeme vajíčko. Těsto dáme do ledničky na 30 minut. Koláčovou formu vymažeme máslem...
více o Hruškový koláč III.
Vařené vejce a cibuli nakrájíme na drobno.
Do misky přidáme lžíci másla a dva díly taveného sýra smícháme, aby se spojily a přidáme vejce s cibulí,...
více o Vajíčková pomazánka IV.
Z mouky, cukru, vajíčka a másla zpracujeme křehké těsto a necháme je asi 2 hodiny odpočinout.
Potom těsto rozválíme, vykrájíme různé tvary, složíme je...
více o Máslové sušenky
Jablka oloupeme, rozčtvrtíme, odstraníme části jader a nakrájíme na tenké plátky. Pokapeme citrónovou šťávou. V pánvi rozpustíme 3 lžíce másla a...
více o Jablečný koláč V.
Přebranou a umytou rýži zalejeme mlékem, osolíme a za občasného míchání uvaříme do měkka. Necháme vychladnout. Změklé máslo vymícháme s práškovým...
více o Čokoládový nákyp
Všechny ingredience na těsto pořádně promícháme a nenechejte se zmást zvláštní konzistencí těsta. Rozprostřete ho na menší plech, jde trochu ztěžka,...
více o Mamčina švestková mňamka
Zvlášť rozmixovat máslo. Rozmixovat cukr s vejci do pěny, přidat mléko, prášek do pečiva, mouku. Přidat máslo. Dobře rozmixovat. (Já jsem tam ještě...
více o Finská bábovka- Tiikerikakku
Kuře vložíme celé do hlubokého pekáčku, osolíme, poklademe kousky másla, podlijeme trochou vody a pečeme klasicky v troubě (180-200 °C, podle vaší...
více o Medové kuře na víně
Obě těsta šleháme zvlášť, ale zároveň, takže k tomu potřebujeme dva šlehače. Na plech dáme pečící papír. Napřed na plech nalejeme světlé těsto a potom...
více o Doubarevná roláda
Do strouhanky přidáme změklé máslo, mléko potom ostatní suroviny. Těsto prohněteme. Vytvarujeme koule o průměru asi 5 cm. Vaříme 7 mimut. Podáváme...
více o Strouhankové knedlíky II.
Z mouky, jogurtu a hery zaděláme těsto. Rozdělíme ho na 2 části a necháme v chladu odpočinout. Rozválíme na dvě obdélníkové placky, které dáme na...
více o Jogurtový závin
Ingredience kromě rozinek dáme do pekárny v uvedeném pořadí. Program ZÁKLADNÍ (KLASIK). Po zvukovém znamení přisypeme rozinky....
více o Čajový chlebíček
Ve vlažné vodě rozpustíme lžičku amonia, nalejeme do mouky, přidáme ostatní a vypracujeme těsto. Okamžitě mě začnete proklínat a pochopíte ten název....
více o Šlehačkové koule - recept na zabití
Mouku smícháme s perníkovým práškem do pečiva, přidáme prosetý moučkový cukr, změklý tuk, tekutý med, vejce a asi dvě lžíce mléka. Vypracujeme vláčné...
více o Babiččin koláč
Filet nakrájíme nebo rozdrobíme v hrnci s vývarem, zasypeme brambory nakrájenými na malé kostičky a kořením. Vaříme, až jsou brambory měkké, ale ne...
více o Fish chowder (americká rybí polévka)
Nejprve uděláme karamel - rozpustíme máslo s cukrem, pak postupně přidáváme šlehačku pokojové teploty a půlku oleje. Přivedeme k varu, až pokum se...
více o Karamel - Baileys bábovka