Tvaroh, máslo, mouku, žloutek a sůl zpracujeme do těsta, do kterého balíme jednotlivé jahody (buď celé nebo velké rozkrojené).
Vaříme dokud nevyplavou...
více o Tvarohovo jahodové knedlíky
Z uvedených ingrediencí zpracujeme těsto a dáme odpočinout do ledničky minimálné 1 hodinu. Poté jej rozdělíme na 2 poloviny. 1 polovinu vyválíme a...
více o Sicilská Velikonoční buchta
Do kastrolu nalijte vodu, přidejte máslo, špetku soli, přivedte k varu, přisypejte mouku, zmírněte plamen, za stálého míchání vypracujte hmotu bez...
více o Zajíci z větrníků
Gnocchi povaříme ve vařící vodě dle návodu, scedíme. Dáme na talíř, na ně plátek másla, koření country a petrželkovou nať (dle chuti). Zamícháme....
více o Rychlovka s gnocchi
Ze sypkých surovin, vejce a másla vypracujeme těsto. Vytvarujeme z něj kuličky, které s 5 centimetrovými rozestupy klademe na plech.
Poté kuličky...
více o Sušenky pro děti
Změklé máslo ušleháme s vejcem, špetkou soli, tvarohem a větší částí mléka. Přidáme mouku a zbytek mléka a vypracujeme vláčné těsto. Na vále...
více o Čokoládové knedlíky ve vanilkové koupeli
Očištěný květák vložíme do vařící osolené vody, změklý necháme okapat, rozebereme na drobné růžičky a košťál nakrájíme na drobné nudličky.
Nákyp lze...
více o Květákový nákyp se šunkou
Z celých vajec, cukru, ořechů a strouhanky vyšleháme těsto, které nalejeme na plech vyložený dortovými oplatky a dáme upéct.
Po upečení necháme...
více o Ořechové řezy na dortových oplatcích
Máslo, cukr a žloutky šleháme do pěny, přidáme šťávu z citronu, mouku, prášek do pečiva. Z bílků ušleháme tuhý sníh a zlehka vmícháme do těsta.
Pečeme...
více o Citronové řezy IV.
Prsíčka naklepeme, osolíme a opepříme. Položíme (každý zvlášť) na alobal. Dáme sýr, slaninu, cibuli a kousek másla, zakapeme sojovou omáčkou. Okraje...
více o Kuře v alobalu
Těstoviny uvaříme. Stejně s těstovinami dáme vařit špenát, aby se rozehřál a přidáme 2 lžíce vody a česnek.
Nakrájíme šunku a osmahneme na kousku...
více o Zapékané těstoviny se špenátem a šunkou
Do hrnce dáme rozpustit máslo a přidáme najemno nakrájenou cibuli, necháme zesklovatět. Poté přidáme nakrájenou kostku masoxu, apetito, přilejeme cca...
více o Sýrová polévka V.
Do mísy dáme mouku, cukr, sodu, a perníkové koření. Vše promícháme, přidáme máslo, žloutky, med a mléko a vypracujeme těsto. Nemusí se dávat do...
více o Medové perníčky hned k jídlu
Máslo rozehřejeme v hrnečku na mírném ohni a 3 lžíce vlejeme do pekáčku ve kterém budeme pokrm zapékat, abychom ho vymastili.
Do hrnečku přidáme k...
více o Jablková žemlovka se sněhem
V páře uvaříme pudink v půl litru vody, žloutky, vanilkový cukr, citron. Necháme vychladnout. Ušleháme máslo s cukrem, smícháme s vychladlou hmotou a...
více o Bruselák s citronovým krémem
Máslo necháme rozehřát a přidáme nastrouhanou mrkev, kterou na másle řádně podusíme. Přidáme dva stroužky česneku a bujón. Krátce promícháme. A...
více o Celestýnská polévka
Připravená pokrájená jablka naskládáme do pekáčku, okořeníme skořicí, polijeme je rozehřátým máslem a pokapeme rumem a vložíme do vyhřáté trouby, kde...
více o Buchta se zapečenými jablky
Na válu zpracujeme těsto z daných ingrediencí. Těsto vyválíme a přendáme na vymazaný plech. Na těsto namažeme náplň a dáme péct do trouby asi na 180...
více o Tvarohovo-kokosový koláč
Nejprve uvaříme brambory a necháme je vychladnout. Vychladlé brambory nastrouháme. Přidáme utřené máslo, na kostičky nakrájenou cibuli, kyselou...
více o Bramborový "sýr"
Do hrnce dáme olivový olej a kousek másla, přidáme česnek a cibuli na drobno a lístečky tymiánu (trochu si odložíme na posypání hotové polévky na...
více o Voňavá šavle
Máslo necháme povolit, přidáme citrónovou šťávu, nastrouhanou kůru a směs bylinek (já dávám sušené "polévkové bylinky" - dá se koupit v obchodě mezi...
více o Citrónové máslo
Do 4 lžic vlažného mléka rozdrobíme droždí, přidáme lžičku cukru a lžíci mouky, zamícháme a necháme vykynout. Do mísy dáme prosátou mouku, cukr, celá...
více o Velikonoční jidáše
Podle toho, kolik budeme připravovat kaše, odhadneme množství ovesných vloček (ovesné vločky vařením nabydou asi o třetinu) a dáme přes noc nebo na...
více o Ovesná kaše s jahodami (nejen) pro děti
Do misky dáme tavený sýr, měkké máslo, okořeníme pepřem, citr. šťávou a solí a důkladně utřeme, aby hmota byla hladká. Na jemno nakrájíme cibuli,...
více o Sýrová pomazánka s kapary
Listy červeného zelí krátce povaříme, vyndáme, okapeme a necháme vychladnout, mezitím si připravíme náplň do balíčku.
Nakrájíme nadrobno velkou cibuli...
více o Balíčky
Nejdříve připravujeme omáčku. Základ tvoří bešamel - rozpustíme máslo, za stálého míchání metlou přisypáváme hladkou mouku a potom za stálého míchání...
více o Kuřecí maso s kari omáčkou
Máslo utřít s 1 šálkem cukru. Za stálého míchání přidávat po jednom žloutky a pomerančovou kůru. Poté přimíchat střídavě mouku s práškem do pečiva,...
více o Řecké ravani
Vše (kromě jablek) dáme do pekárny v uvedeném pořadí. Program Základní, po zvukovém signálu přisypeme nastrouhaná jablka....
více o Jablkový chlebíček s banánem
Plátky toastového chleba si po dvou položíme na stůl a každý horní plátek pomažeme troškou taveného sýra. Pak poklademe šunku. Na šunku nakrájíme na...
více o Skvělé zeleninové toastíky
Jáhly důkladně propláchneme v sítku pod tekoucí vodou. Jáhly ještě v sítku chvíli necháme abychom je alespoň dvakrát přelili vroucí vodou (což je...
více o Jahelná kaše
Pekáč vymažeme máslem a navrstvíme jemně nakrájenou cibuli. Na ni položíme porce osoleného, opepřeného a okmínovaného masa. Trochu podlejeme a...
více o Králík s uzeným sýrem
Máslo, mouku, cukr, mleté ořechy a skořici zpracujeme na těsto, vyválíme na plát asi 0,5 cm silný, ze kterého vykrajujeme kolečka, které klademe na...
více o Hesenská kolečka
Máslo ušleháme se sýrem, pak zašleháme Lučinu.
Nakonec přidáme šunku a celer.
Hodí se na chleba i rohlíky, výborná je s celozrným pečivem. Posypeme...
více o Lehká pomazánka z Lučiny
Na kousku másla zpěníme drobně pokrájenou cibuli, necháme ji zezlátnout, pak k ní přidáme zbylé máslo a Heru, rozpustíme, přisypeme lahůdkové droždí ...
více o Pomazánka z lahůdkového droždí
Kompotované višně naložíme přes noc do rumu.
Vejce, moučkový cukr a vanilkový cukr utřeme, pak postupně přidáváme prosátou mouku smíchanou s práškem...
více o Buchta s opilými višněmi a krémem
Do vlažného mléka s cukrem rozdrobíme droždí a necháme vzejít kvásek. Ten pak přilijeme do mouky, přidáme ostatní přísady a vypracujeme vláčné těsto,...
více o Kynutá bábovka s Margot a džemem
Kuřata s máslem a 0,7 l vody upečeme. Po vychladnutí obereme a pomeleme s bůčkem na masovém mlýnku.
Na výpeku s kuřat usmažit nasekanou cibuli, přidat...
více o Kuřecí pomazánka i na zavaření
Troubu předehřejeme na 180 °C. Utřeme máslo s cukrem, přidáme vejce, mléko, nakonec mouku s kypřícím práškem a solí a nasekané placičky. Těstem...
více o Arašídovo-karamelové muffiny
Troubu předehřejeme na 180 °C, smícháme mouku s kypřícím práškem, skořicí a čokoládou.
Utřeme vejce s cukrem, přidáme máslo, postupně vmícháme colu,...
více o Muffiny s colou a rumem
Brambory oškrábeme, opláchneme a papírovým ubrouskem velice důkladně osušíme. Do přiměřeně velkého kastrolu nasypeme cca 3 cm vysokou vrstvu soli....
více o Brambory na soli
V pekáči na kousku másla osmažíme prolisovaný česnek. Maso nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme, opepříme, posypeme paprikou a naskládáme na česnek...
více o Zapékaná krkovice
Všechny ingredience smícháme dohromady, těsto vylejeme na vymazaný, moukou vysypaný plech a na těsto nastrouháme 4-5 jablek a posypeme nasekanými...
více o Jablkový koláč s polevou
Řízky naklepeme, osolíme, opepříme, obalíme v rozšlehaných vejcích a ve vyšší vrstvě rozpáleného tuku po obou stranách do zlatova osmažíme. Vyšší...
více o Kuřecí řízek po švýcarsku
Všechny ingredience na těsto smícháme v míse (máslo rozpustíme), těsto vlijeme na pekáček vyložený pečícím papírem a pečeme asi půl hodiny ve vyhřáté...
více o Kávová buchta
Jahody rozkrájíme na malé kousky a do kastrůlku rozpustíme máslo, přidáme kousky jahod a přibližně 3 lžíce jahodové marmelády. Necháme povařit a...
více o Výborná zmrzlina s polevou
Maso naložíme do koření a necháme přes noc v chladu. Houby, česnek a cibuli jemně nasekáme. Maso osmahneme a do zbylého oleje přidáme máslo, nasekané...
více o Kotlety z Anjou
Naklepané maso opepříme, osolíme a zprudka opečeme. Pak vyrovnáme do zapékací mísy. Na oleji, ve kterém jsme maso opékali, podusíme větší kousky...
více o Zapékané medailonky s omáčkou Mornay
Lososa nakrájíme na podkovy, omyjeme, osušíme, osolíme, opepříme a pokapeme šťávou z citronu a pár kapkami olivového oleje. Připravíme si bylinkové...
více o Výborný losos
Krystalový cukr rozehřejeme v kastrůlku se silnějším dnem na karamel, zalijeme horkou vodou (pozor prská) a necháme rozvařit.
Žloutky s moučkovým...
více o Karamelový dort