Máslo dáme rozehřát. Tvaroh rozmícháme s trochou mléka. Nivu rozmačkáme a přidáme do tvarohu, vše promícháme. Přidáme vlašské ořechy, předem je...
více o Pěna z Nivy
V míse smíchejte polohrubou mouku s cukrem, jedlou sodou a špetkou soli. Ananas rozmixujte s polovinou šťávy na kaši a nalijte ji do mísy s moukou....
více o "Orgasmus"
Kuřecí prsíčka podélně rozřízneme vznikne 6 plátků. Utrhneme asi 50 cm pruh alobalu a potřeme řádně olejem s kořením, položíme na něj mírně pěstí...
více o Kuřecí Pepe plátek
Vše zpracujeme na jednolitou hmotu a v chladničce necháme půl hodinu ztuhnout. Potom odebíráme kousky těsta, obalíme v mouce a vtláčíme do suchých...
více o Medvědí tlapky II.
Vejce vyšleháme s cukrem do husté bílé pěny, poté přidáme na kostičky nakrájené velmi změklé máslo a tvaroh. Hmota spadne a někdy se i srazí (nevadí...
více o Nejvláčnější bábovka
Na vále rozdrtíme válečkem esíčka na jemno, přidáme cukr, kakao, rum a černou kávu. Zpracujeme ve váleček a vyválíme na plát (pokud se lepí, podsypeme...
více o Roláda z esíček - nepečená
Pudinkové prášky smícháme s práškem do pečiva a cukrem. Přidáme vejce, rum, olej a vše důkladně promícháme. Těsto vylijeme na vymazaný a moukou...
více o Pudinkové kostky s tvarohem - bez mouky!
Uvaříme fazole do měkka. Mrkev a brambory ošistíme, nakrájíme na kostičky a orestujeme na másle. Zalijeme vodou, a vaříme do měkka. Po uvaření...
více o Vynikající zeleninová polévka
Naporcovaného králíka opláchneme, osolíme a vložíme do pekáče, poté králíka posypeme pepřem (na každý kousek lžička pepře). Cibuli oloupeme, do každé...
více o Králík na barevném pepři
Vytvoříme těsto, které zabalíme do potravinářské fólie a dáme na 2 hodiny do lednice. Poté znovu prohněteme. Z těsta tvoříme válečky a z nich rohlíčky...
více o Vanilkové rohlíčky - ořechové
Zpracujeme těsto a necháme jej odležet. Na masovém strojku nástavci na cukroví děláme kolečka, která upečeme na vymazaném plechu dorůžova. Ještě teplé...
více o Kokosové přes strojek
Na dvou lžících másla osmahneme nakrájenou cibulku. Poté přidáme hladkou mouku, rychle smícháme dohromady vše. Přilijeme buď vodu nebo vývar,...
více o Výborná kari omáčka
Cibule do zlatova osmažíme na másle, posypeme červenou paprikou a gulášovým kořením. Nákrájené hovězí maso necháme na cibulce pořádně ze všech stran...
více o Guláš se sterilovanými paprikami
Utřeme máslo, cukr a žloutky, postupně přidáme ostatní ingredience, nakonec ušlehaný sníh. Dáme do vymazané, moukou vysypané dortové formy a pečeme...
více o Mandlový dort bez mouky
Uvedené ingredience smícháme a vytvoříme těsto. Těsto rozválíme a vypichujeme malé kolečka. Pečeme ve středně vyhřáté troubě (já peču na 170 °C v...
více o Kulaté koláčky s kávovou náplní od Helgy
Srdíčka očistíme a napícháme na špejle, které jsme si předtím rozlomili na polovinu. Osolíme, opepříme a přendáme na plech vymazaný olivovým olejem,...
více o Pečená kuřecí srdíčka
Mouku smícháme s práškem do pečiva, prosijeme a osolíme .Přidáme měkký tvaroh a na kousky pokrájený tuk a vypracujeme vláčné těsto. Těsto vyválíme na...
více o Tvarohové polštářky
Z uvedených surovin a cibule nakrájené na drobno vypracujeme hladkou směs, ze které podle libosti tvoříme buď kuličky, nebo placičky, a smažíme je na...
více o Švédské kuličky ala IKEA
Filety necháme rozmrazit, na másle zpěníme menší množství cibule (stačí jen půlka menší cibule) a poklademe citrónem zakapané a osolené filety....
více o Rychlá a výborná ryba
Kdo si musí créme fraîche vyrobit podomácku, musí začít následujícím krokem den dopředu: do kelímku šlehačky přidáme 2 lžíce podmáslí, zamícháme a...
více o Alsasko-lotrinsko-německý cibulový koláč
Představím zde velmi jednoduchý a fantastický recept na roastbeef (nebo chcete-li: rostbíf), upravený podle ne zcela všední metody vaření při nízké...
více o "Low Temperature" - Roastbeef
Maso omyjeme a osušíme a zbavíme blan, v hlubokém talíři či v míse smícháme olej s přiměřeným množstvím pepřového koření, přiložíme maso a rovnoměrně...
více o Anglická léčka
Uvaříme hustý pudink z mléka a pudinkového prášku, do vlažného vmícháme oba tuky, cukr, kakao, rum dle chuti a na kostičky pokrájený ananas. Upečeme...
více o Krémové koule
Mouku, máslo, cukr, žloutky, kokos a ořechy (podle potřeby i s trochou mléka) smícháme dohromady a vypracujeme hladké těsto, které vložíme do lednice...
více o Bobánky k čaji či kávičce
Maková náplň: spaříme mák v mléce, přidáme skořici, cukr, rum, chvíli povaříme, do zhoustnutí.
Tvarohová náplň: tvarohy vymícháme s práškovým pudinkem...
více o Makovo-tvarohový koláč s ovocem
Z ingrediencí vyrobíme nugát a vytvoříme z něj kuličky. Připravíme si dva druhy marcipánu. Pro mandlový marcipán smícháme mandle, 70 g cukru a půlku...
více o Mozartovy koule II.
Z tvarohu, másla, mouky a prášku zaděláme těsto, které dáme na chvíli do lednice. Z mléka, pudinku a cukru uvaříme pudink a necháme vystydnout, višně...
více o Višňové taštičky II.
Nudle uvaříme v osolené vodě. Scedíme a necháme odkapat. V hrnci rozpustíme máslo, vložíme těstoviny a promícháme. Přidáme tvaroh a cukr podle chuti,...
více o Nudle s tvarohem
Do jednotlivých porcí úzkým nožem prořízneme otvor, do kterého natlačíme asi jako palec velký kus ztuhlého másla. Okraje otvoru dobře přitlačíme (příp...
více o Kyjevský kotlet - původní recept
Na růžičky rozebraný květák uvaříme v osolené vodě do skoro měkka a pak scedíme. Eidam a uvařené brambory nakrájíme na větší kostky, vejce rozšleháme...
více o Květák rychleji
Okrájená jablka zbavená jadřinců nakrájíme na větší kostičky a nasypeme je do hrnce s rozehřátým máslem, přidáme k nim i napůlené švestky či blumy,...
více o Koláč "Dobrota"
Cibule nakrájíme na spíše tenké kolečka, které ve velké těžké pánvi osmahneme na másle do sklovita. Přidáme na malé kousky roztrhaný bobkový list,...
více o Avignonský Rumpsteak s cibulí
Některým lidem se může zdát příprava řízků tak jednoduchá a jasná, že jeho recept je zbytečné zveřejňovat či rozvádět, věřte ovšem, že řízek není jako...
více o "Wiener Schnitzel" á la šéfkuchař
Nejprve dáme rozinky namočit do trochy rumu. V míse dobře promíchame mléko, veškeré žloutky, trochu soli, cukr a mouku. Z bíku (se špetkou soli)...
více o Alpský Kaiserschmarrn
Maso nakrájíme na jemné nudličky a zprudka opečeme na oleji s máslem. Osolíme, opepříme. Přidáme papriku nakrájenou na proužky a žampiony na plátky a...
více o Stroganov *** II.
Očištěné pstruhy mírně osolíme a pokapeme po celé ploše šťávou z jednoho citronu (podle toho, jak to máte rádi). Pstruha dle velikosti naplníme nivou...
více o Pstruh plněný vlašskými ořechy a nivou
Pekáč pořádně vymažeme máslem a na dno položíme ještě 2-3 tenké plátky másla. Každý kousek masa několikrát propíchneme vidličkou, z obou stran osolíme...
více o Kotlety na másle s jablky
Na plech s vyšším okrajem dáme alobal a na to nastrouháme jablka, posypeme vanilkovým cukrem, trochou citronové kůry a skořice. Ušleháme bílky, do...
více o Krémové řezy s jablky II.
V misce smícháme mandle a cukr, zalijeme troškou vody a vytvoříme mandlové těsto, které rozdělíme na dva díly. Na vále posypaném moučkovým cukrem...
více o Mandlové řezy II.
Žloutky, kávu a cukr ušleháme do pěny, přidáme ostatní ingredience a nakonec opatrně přidáme vyšlehané bílky. Těsto vylejeme na plech vyložený pečícím...
více o Ořechovo-nanukový koláč
Mouku smícháme se sodou a perníkovým kořením, přidáme tekutý med, ořechy, cukr, vejce a máslo a vypracujeme těsto, které necháme několik hodin...
více o Perníčky slepované povidly
Z uvedených surovin zaděláme polotuhé vláčné těsto a necháme vykynout. Během kynutí si můžeme přpravit nádivku ze svařeného cukru a dalších...
více o Česká maková vánočka
Krůtí stehna omyjeme, nasolíme, pokmínujeme a vložíme do pekáče na máslo. Podlijeme asi 1 dcl vody a dáme péci. Podléváme. Asi po hodině vložíme...
více o Krůtí stehna s omáčkou
Kuřecí prsa prořízneme tak, aby vznikly tenčí plátky, ty trošku naklepeme, osolíme, opepříme a trošku posypeme grilovacím kořením nebo kořenící směsí...
více o Pečené kuřecí závitky
Na pečící papír položíme pangase, na který naklademe česnek, tymián, máslo. Zakápneme citronem. Pečící papír po jedné straně filety přeložíme a...
více o Pangasius v kapse
Karamelky rozpustíme ve vodní lázni (trvá to celkem dlouho, ale vyplatí se počkat). Když jsou napůl rozpuštěné, přidáme máslo a promícháme s karamelem...
více o Karamelovo-burizonová mňamka
Kuřecí stehýnka omyjeme a ostrým nožem vytvoříme několik zářezů v kůži, jež částečně zasahují i maso. Máslo a koření pečlivě promýcháme aby vznikla...
více o Satanova kuřecí stehýnka
Na těsto všechny ingredience smícháme a dáme do lednice na půl hodiny odležet. Potom ho vyválíme do koláčové formy cca 3 mm silné a poklademe směsí,...
více o Pórkový koláč se slaninou