Kořenovou zeleninu, cibuli, sůl a koření vložíme do bílého vína a vše svaříme. Necháme vychladnout a vložíme maso. Nádoba musí být tak velká (malá),...
více o Vepřová pečeně na divoko-nakládaná
Brambory vaříme asi v 1 l vody s kmínem a solí téměř do měkka. Než se dovaří, vlijeme tam mléko s rozšlehanými vejci a moukou a dovaříme. Ochutíme...
více o Šťovíková nebo šnytlíková polévka s mlékem
Těsto: Vyšleháme vejce a cukry do husté pěny, pak přidáme pudinky a prdopeč. Rozetřeme na pečící papír a upečeme při 200 stupních asi 7 minut.
Krém: Z...
více o Řezy z pudinku
Ručně zpracovat ingredience na těsto a rozdělit na větší a menší (na mřížky) díl. Větší díl vyválím a dám na vymazaný a hrubou moukou vysypaný plech....
více o Mřížková tvarohová buchta
Na vále nebo v robotu smícháme mouku s máslem nakrájeným na kousky, přidáme žloutek, kysanou smetanu a zpracujeme na vláčné těsto. Zabalíme ho do...
více o Koláč s kozím sýrem a olivami
Maso z amura umeleme, smícháme s nastrouhanými (umletými) brambory, změklým máslem, vejci, petrželkou a osolíme. Směs zahustíme trochou strouhanky,...
více o Krokety z amura se sezamem
Do ryb vetřeme koření s utřeným česnekem a necháme hodinu odležet. Pak je vložíme do máslem vymazaného pekáčku na drobně pokrájenou cibuli, poklademe...
více o Pečený amur se žampiony a cibulí
Do osolené vody dáme koření, kořenovou zeleninu, maso a uvaříme doměkka. Maso vyjmeme, vývar přecedíme, zahustíme máslovou jíškou a povaříme.
Houby...
více o Hovězí pupek s houbovou omáčkou a sejkorami
Čerstvé droždí rozpustíme v 62,5 ml vlažného mléka. Opatrně smícháme pohankovou mouku s rozpuštěným droždím. Zakryté necháme asi 20 min. kynout.
Za...
více o Ruské lívance bliny
Všechny suché suroviny (tedy hladkou mouku, cukr, sůl a prášek do pečiva) dobře smícháme, v jiné nádobě rozmícháme vejce, mléko a olej.
Směs s mlékem...
více o Americké lívance
Do misky dáme mouku. Do středu vytlačíme díru, přidáme sůl, vejce, žloutek, mléko a vodu, všechno směrem ze středu zpracujeme v hladké těsto. Necháme...
více o Palačinky (Rakouské palačinky)
Mouku, cukr, citónové aroma a sůl dáme do misky, přes to rozdrobíme droždí. Ohřejeme mléko, máslo a vejce a smícháme. Směs přidáme k mouce. Hnětačkou...
více o Bavorské buchtičky
Kynuté těsto: Droždí, mouku a cukr pečlivě promícháme s vlažným mlékem a necháme 30 min. kynout.
Těsta: Máslo třeme do krémova, přitom neustále...
více o Ostružinové buchty
Máslo třeme s cukrem do krémova, postupně vmícháme vejce, smícháme lískové oříšky s moukou a práškem do pečiva, lžičkou vmícháme střídavě do mléka....
více o Lískooříškové vafle
Elektrickým šlehačem ušleháme změklé máslo s cukrem do pěny. Přidáme mléko a vanilkový cukr a všechno dobře prošleháme. Přisypeme mouku s kypřícím i...
více o Vanilkové sušenky
Smícháme mouku, sodu, cukr a sůl. Přidáme arašídové máslo a máslo a mixérem šleháme na střední rychlosti asi 3 minuty až se hmota začne drobit....
více o Sušenky z arašídového másla
Suroviny zpracujeme v těsto. Rozdělíme na 2 stejné části. Vyvalíme dva stejné pláty. Jeden plát přeneseme na válečku na plech, posypeme nastrouhanými...
více o Jablkové řezy
Těsto: vše smíchat a na plechu upéct.
Na částečně vychladlý upečený korpus namažeme rybízovou zavařeninu(nemusíme) a necháme vychladnout.
Mezitím si...
více o Černo-bílé kokořezy
Rajčata spaříme horkou vodou a oloupeme, pokrájíme na plátky. V míse rozšleháme žloutky s nastrouhaným sýrem, osolíme (zlehka!), opepříme a vmícháme...
více o Rajčatový nákyp se šunkou
Špalíčky hovězího masa osolíme, opepříme a opečeme na oleji.
Jemně pokrájenou cibuli a nastrouhanou zeleninu osmahneme na oleji, přidáme protlak ...
více o Hovězí plec s vinnou omáčkou
Omytý kopr posekáme, podusíme na cibulce a podlijeme vodou. Z másla a mouky uděláme světlou jíšku, přidáme vývar i mléko, rozmícháme a chvilku...
více o Koprelka z Pojizeří
Oloupané nastrouhané brambory necháme okapat na cedníku, přidáme škrob usazený na dně nádoby, sůl, mouku, vejce a promícháme. Do vařící slané vody pak...
více o Frncochaté knedlíky s chundelkou z Pojizeří
Změklé máslo rozšleháme s krupicovým cukrem a vanilkovým cukrem, vešleháme celá vejce, mouku smíchanou s práškem do pečiva, citronovou šťávu. Pokud je...
více o Mramorová bábovka II.
Ušleháme máslo, hnědý cukr a vajíčko. K vyšlehanému těstu přidáme hladkou mouku, prášek do pečiva a na malé kousky nalámanou čokoládu na vaření. Na...
více o Keksy II.
Oplatky Delissa nastrouháme, promícháme se změklým máslem a dle potřeby zahustíme smetanou do kávy. Necháme v chladu odpočinout. Z hmoty tvarujeme...
více o Delissky
Švestky rozvaříme ve 2 - 2,5 dcl vody na kašičku, necháme vychladit a smícháme s ostatními surovinami. Vymažeme si a vysypeme dortovou formu, do které...
více o Perníkový dort se švestkami
Troubu si vyhřejeme a vymažeme 2 menší koláčové formy. V malé míse smícháme mouku a prášek do pečiva a odložíme stranou. Vajíčka vymícháme s cukrem a...
více o Kokosový okrouhlý koláč
Hrášek podusíme na lžíci másla. Brambory pokrájíme na kostky, opečeme na zbylém másle a oleji, promícháme s kari, osolíme, opepříme dochutíme tabaskem...
více o Bramborový salát s hráškem a kari
Z tvarohu, mouky, tuku a špetky soli si vypracujeme těsto, které si dáme na hodinu odležet. Mezitím uvaříme v osolené vodě květák a kapustu (téměř...
více o Zeleninový koláč s bramborami
Oloupané brambory pokrájíme a dáme vařit do osolené vody doměkka. Vodu pak slijeme, brambory rozmačkáme, částečně necháme zchladnout, vmícháme mouku,...
více o Bramborová hnízda
Naklepané kotlety potřeme česnekem rozetřeným se solí a citronovou šťávou,opepříme a necháme uležet. Potom maso opečeme. V jiné pánvi rozehřejeme...
více o Kotlety s houbovou omáčkou
Pstruha očistíme, nasolíme (i uvnitř) a posypeme kmínem z obou stran. Množství kmínu na jednu rybu (300gramovou) je zhruba rovná polévková lžíce....
více o Pstruh na másle s kmínem
Z droždí, mouky a vlažného mléka necháme vzejít kvásek. Vejce rozmícháme s krupičkou a studeným vývarem, přidáme utřený česnek se solí a pepřem....
více o Jednoporcová nádivka jako muffiny
Z ingrediencí v míse uděláme těsto. Z ingrediencí na vále uděláme žmolenku. Žmolenku pak přidáme k těstu v míse a vypracujeme těsto, které necháme...
více o Drobenkový mazanec (bochánek)
Ingredience kromě ovoce a smetany postupně smícháme až vypracujeme hustější těsto. Rum přidáme naposledy (dle chuti). Menší pekáč vymažeme máslem a...
více o Malinová buchta s rumem
Meruňky vyklopíme na síto a necháme okapat. Tuk a cukr ušleháme šlehačem do pěny, postupně přidáme celá vejce a přilijeme vlažné mléko. Mouku smícháme...
více o Meruňkový koláč s pistáciemi
Mleté maso ochutíme solí, pepřem, kmínem, česnekem, přidáme pokrájenou cibuli, housky rozmočené v mléce, vejce, mouku a dobře promícháme. Pomocí folie...
více o Mletá roláda s kuřecím masem
Na pomaštěnou folii dáme polovinu směsi z mletého masa, šlehačky, solamylu, soli, pepře. Potřeme hořčicí, nandáme osolená nebo okořeněná vejce, která...
více o Plněná sekaná z bůčku
Brambory nakrájíme nadrobno a vložíme do vroucí osolené vody. Bylinky podusíme na trošce másla asi 4 min. K poloměkkým bramborám vložíme bylinky a...
více o Zelená polévka – zaklechtanka
Kopřivy zalijeme vroucí vodou, osolíme a vaříme asi 10 min. V podmáslí rozšleháme mouku a zalijeme do vývaru. Provaříme dalších 10 min. Dochutíme...
více o Kopřivačka nakyselo
Šťovík rozsekáme nadrobno a chvilinku podusíme na másle. Necháme vařit 1/2 l vody, dáme do něj vařit 3 brambory nakrájené na drobné kostky a přidáme...
více o Šťovíková polévka s podmáslím
Jablka oloupeme, zbavíme jádřinců a rozkrájíme na silnější měsíčky. Vejce vyšleháme s cukrem do husté pěny, pak přidáme změklé máslo pokrájené na...
více o Šlehačkový koláč s jablky
Máslo utřeme s cukrem a žloutky do pěny. Přidáme kakao, skořici, víno, čokoládu, mouku s kypřidlem a sníh z bílků. Těsto rozetřeme do vymazaného a...
více o Skořicové řezy zdobené hrozny
V troubě na oleji (nebo nasucho) opečeme na kostičky pokrájenou bagetu. V pánvi rozehřejeme olej s máslem, dáme česnek a necháme zesklovatět, pak...
více o Bagetový (chlebový) salát
Krůtu očistíme a svrchu i zevnitř dobře nasolíme, posypeme kmínem a necháme přes noc v chladu proležet. Veku pokrájíme nadrobno, zalijeme mlékem, pak...
více o Nadívaná krůta s dýní a křenem
Plát masa si potřeme z obou stran olejem, osolíme, opepříme. Cibuli oloupeme, pokrájíme nadrobno a na másle orestujeme. Pak k ní vlijeme osolená,...
více o Kančí roláda
Nejprve si připravíme nádivku: játra pokrájíme a spolu s nakrájenou cibulí orestujeme na másle. Rohlíky pokrájíme, navlhčíme v mléce, vymačkáme a...
více o Nadívané křepelky po anglicku
Z mouky, droždí, lžíce cukru, dvou lžic mouky necháme vzejít kvásek. Do mísy vysypeme zbylou mouku, přidáme žloutky, cukr, máslo se sádlem, smetanu,...
více o Posvícenské koláčky
Z ingrediencí na těsto si vypracujeme hladké nelepivé těsto, které si dáme na 1/2 hodiny do chladničky. Pak z něj vyválíme plát, kterým vyložíme dno i...
více o Tvarohový dortík