Ušleháme změklé máslo s cukrem, přidáme vejce,citronovou kůru, kardamon a sůl.
Mouku promícháme s práškem do pečiva a zapracujeme do ušlehané hmoty.
Z...
více o Sušenky špaldové
Na oleji si osmažíme dosklovata cibuli, ke které dáme osmažit pokrájenou slaninu, kostičky osoleného a opepřeného kuřete, přidáme nastrouhaný česnek,...
více o Kuřecí směs v bramborové kaši
Těsto: změklé máslo utřeme s cukrem do pěny, přidáme žloutky, vodu, kakao, mouku s kypřidlem a řádně promícháme. Nakonec vmícháme i tuhý sníh z bílků....
více o Pribiňáčkové řezy
Máslo a rybu používáme zhruba v množství 100g másla na 150g rybího masa.
Uzenou rybu zbavíme kůže a kostí, cibuli oloupeme a obojí dáme do mixeru....
více o Máslová pěna s uzenou rybou
Květák společně s brokolicí rozebereme přibližně na stejně velké růžičky a krátce povaříme v osolené vroucí vodě. Úplně stačí přibližně 10 minut. Poté...
více o Zapečená brokolice s květákem
Rýži propláchněte, spařte a dejte za stálého míchání vařit do mléka, až vznikne hustá kaše. Nechte ji vychladnout. Mezitím utřete máslo, k němu...
více o Radeckého nákyp
Maso omyjte, zbavte blan a nakrájejte na nudličky. Osolte a opepřete. Nechte odležet. Cibuli oloupejte a nakrájejte na tenká kolečka, žampiony...
více o Svíčková Stroganoff
Očištěnou mrkev rozpůlíme a nakrájíme na tenší plátky (půlměsíčky), které posléze ozestujeme na másle. Přidáme podravku a kmín a krátce opékame než si...
více o Kuřecí nudličky s mrkví
Jako první si uvaříme dobrou silnou černou kávu a necháme vychladnout.
Do mísy prosejeme mouku, kakao, prášek do pečiva a sodu. Změklé máslo utřeme s...
více o Kakaovo-kávový moučník
Mouku, sůl, mléko a vejce spolu prošlehejte a zpracujte v těsto. Na másle osmažte cibuli. Přimíchejte ji spolu se sekanými bylinkami a uzeninou do...
více o Špenátové balíčky
Mouky smícháme v míse, uprostřed uděláme důlek, do kterého rozdrobíme droždí, nasypeme cukr a nalijeme část mléka. Trochu mléko zamícháme a necháme...
více o Kynuté pletýnky - smažené
Očištěná drůbeží játra dáme orestovat na drobně pokrájenou a osmaženou cibulku, jemně osolíme a opepříme a přilijeme vývar. Vaříme cca 10-15 minut....
více o Játrová omáčka - snadno a rychle
Brambory omyjeme a i se slupkou nakrájíme na plátky a povaříme v osolené vodě.
Máslem vymažeme plech, rozložíme povařené brambory, nakrájená rajčata a...
více o Okoun po italsku
Třetinu uvařených makarónů uložíme do olejem vymazané nádoby na zapékání.
Rajčata vložíme na 1 minutu do vroucí vody, vyjmeme a prudce zchladíme ve...
více o Zapékané makarony s rajčaty
Ze surovin na těsto zpracujte husté těsto. Rozdělte na několik částí, podle velikosti plechu tak, abyste získali tenké pláty. Pečte při 180°C cca 10 -...
více o Medovník s čokoládou
Na světlé těsto prosejeme mouku se sodou, kořením a moučkovým cukrem. Přidáme vejce, med, nakrájené máslo a spracujeme těsto. To necháme v chladu asi...
více o Dvoubarevné perníkové sušenky
1. Smetanu svaříme s cukrem a kakaem. Pak odstavíme z vařiče a přidáme na kousky nalámanou čokoládu. Mícháme, dokud se čokoláda úplně nerozpustí a...
více o Mandlové věnečky
Troubu předehřejte na 200 °C. Těsto, rozválené na obdélník, položte na vymazaný nebo pečicím papírem vyložený plech a pečte je 20 minut, až hezky...
více o Quiche s pečeným pórkem a sýrem
Přísady na těsto smícháme a vypracujeme vláčné těsto. Rozdělíme na poloviny.
Formu na koláč si vymažeme, polovinu těsta rozválíme na větší průměr...
více o Apple pie - anglický jablkový koláč
1. Do mísy prosijte mouku a utvořte v ní důlek. Rozmíchejte vejce, vodu,olej, sůl a citronovou šťávu a vlijte do důlku. Hmotu začněte zpracovávat od...
více o Tažený štrůdl (závin)
Žloutky vyšleháme s cukry do pěny. Vmícháme vodu, olej, mouku s kypřidlem a případně i kakao. Vše dobře promícháme a nakonec vmícháme i tuhý sníh z...
více o Piškotové řezy s marmeládou a krémem
Cibulku nakrájíme najemno a necháme zesklovatět na másle. Po té přídáme na plátky nakrájené očištěné žampiony a na kostičky nakrájenou papriku....
více o Zapečené těstoviny s brokolicí
První si připravíme těsto. Mouku, sůl a máslo dáme do misky. Spracujeme máslo do mouky dokud nevznikne "strouhanka" tak at těsto nelepí. Pak pomalu...
více o Apple Pie II.
Troubu předehřejte na 200 °C. Zapékací formu vymažte máslem. Plátky dýně povařte s trochou vody doměkka. V pánvi rozehřejte polovinu másla a osmažte...
více o Dýňovo-špenátové lasagne
1. Vejce vyšlehejte s krupicovým cukrem do pěny. Potom vmíchejte olej, vlažnou vodu a prosátou mouku s kypřícím práškem a kakaem.
2. Hotové těsto...
více o Božské řezy
Ingredience dáme do pekárny a zapneme rychlý program - 2 h. Nastavit na 750 g chléb, tmavá kůrka.
Chléb je velmi lehký, nadýchaný, skoro jako buchta,...
více o Bramborový chléb s pažitkou
Na těsto smíchejte mouku, cukr a na kostky nakrájené máslo. Přidejte žloutky, citronovou kůru a šťávu. Vypracujte těsto a uložené v mikrotenovém sáčku...
více o Pekanový koláč
Těsto: žloutky vyšleháme s cukrem do pěny, přidáme kůru, olej, vodu, mouku a promícháme. Nakonec vmícháme tuhý sníh z bílků, těsto vlijeme do kulaté...
více o Citronový dort (řezy) s želé
Změklé máslo vyšleháme s pomazánkovým máslem dohladka, pak zašleháme ještě nivu, ochutíme solí a pepřem.
Jako obměnu do pomazánky můžeme vmíchat jemně...
více o Jemná máslová pomazánka s nivou
Kuře dobře omyjeme a osolíme vně i uvnitř. Připravíme si hlavní ingredience, kterými kuře naplníme. Jablka očistíme od slupky a zbavíme jádřinců....
více o Kuře plněné jablky s jalovcovou omáčkou
Nejdřív připravíme směs z nastrouhaného perníku s medem, zavařeninou, skořicí, 1 a půl lžící másla a pár kapkami rumu nebo citronové šťávy.
Jablka...
více o Jablka s perníkovým srdcem - pečená
Těstoviny uvaříme dle návodu v osolené vodě na skus, pak scedíme.
Cibuli osmažíme na oleji, pak přidáme orestovat i pokrájenou slaninu, vsypeme...
více o Anglické těstoviny se špenátem a sýrem
Těstoviny uvaříme v osolené vodě dle návodu na skus, pak scedíme.
Houby pokrájíme a krátce povaříme, scedíme.
Cibuli osmažíme dozlatova, pak přidáme...
více o Houbařské těstoviny
Těstoviny uvaříme v osolené vodě dle návodu na skus, pak scedíme.
Rajčátka, papriku, česnek i olivy pokrájíme, smícháme s těstovinami, ochutíme...
více o Bezmasé zapečené těstoviny s olivami
Z jednoho dobře omytého citronu nastrouháme kůru na jemno(ne bílou část-je hořká). Ze tří citronů vymačkáme šťávu. Máslo rozpustíme ve vodní lázni s...
více o Citronový krém s tvarohem
Uveďte do varu 1,5 l vody, osolte ji, vsypte rýži a povařte 15 až 20 minut, až bude měkká, ale ještě pevná na skus. Vsypte do síta a nechte okapat ...
více o Rýže natural pečená v pánvi s rajčaty
Změklé máslo utřeme v misce s lučinou. Vmícháme jemně nastrouhaný tvrdý sýr (Eidam, Gouda...), mrkev, ochutíme solí, pepřem a citronovou šťávou....
více o Mrkvová pomazánka s Lučinou a sýrem
Cukr s máslem utřeme, přidáme žloutek, rozdrobený nebo nastrouhaný tvrdý tvaroh, smetanu, špetku soli, šťávu a kůru z citronu a nakonec vmícháme...
více o Citronovo tvarohový trhanec bez mouky
Čokoládu nasekejte na větší kousky, sušenky rozdrobte také na kousky. Máslo nakrájejte na kostičky. Chlebíčkovou formu vyložte alobalem. V kastrolu...
více o Čokoládový chlebíček se sušenkami
Ryby důkladně osolte a opepřete a lehce je protáhněte v mouce. Polovinu másla s olejem rozehřejte ve velké pánvi a na středním plameni smažte pstruhy...
více o Pstruh na oříškách
Zahřejte si troubu na 180°C. V jedné míse spolu smíchejte všechny suché ingredience – tedy mouku, cukr, kakao, vanilkový cukr, jednou sodu, skořici a...
více o Sušenky ‘Chocolate Chip Cookies’
Kotlety nejdřív z obou stran naklepejte, osolte a okořeňte. Já jsem použila černý mletý pepř, skvěle se ale hodí určitě i sladká paprika, grilovací...
více o Kotlety pečené na kysaném zelí
**Bagetky**
\\
Utřeme droždí s cukrem na kaši, přidáme ostatní ingredience (vločky melu v mixéru na oříšky), vypracujeme těsto a necháme asi hodinu...
více o Ovesné bagetky s bylinkovým máslem
Jednu hrušku rozpulte, polovinu oloupejte a nakrájejte na malé kostičky (zbylé hrušky použijete na ozdobu), cibulku nakrájejte na plátky. Několik...
více o Tvarohová pomazánka Obazda s hruškami
Mléko ohřejte asi na 30 °C a rozdrobte do něj droždí. V míse zpracujte s moukou, cukrem, žloutky, likérem, rumem, solí, vanilkou a citrusovou kůrou do...
více o Dukátové buchtičky Alfonse Schuhbecka
Maso omyjeme, očistíme, osolíme, opepříme a nakrájíme na kousky vhodné k napichování. Posypeme kořením 7 pepřů, přidáme olej a necháme uležet v...
více o Vepřový špíz s bramborem ve slupce
Pečivo nakrájíme na malé kousky a zalijeme mlékem. Mezitím utřeme žloutky (bílky vyšleháme zvlášť) s cukrem, vanilkovým cukrem a špetkou soli....
více o Borůvkový nákyp