Z hladké mouky, cukru, tuku, prášku do pečiva a žloutků / z bílků ušleháme později sníh / vypracujeme hladké nelepivé těsto. Třetinu těsta oddělíme,...
více o Jahodovorebarborové hraběnčiny řezy
Filé omyjeme posolíme a obalíme v mouce pak ve vajíčku a nakonec ve strouhance.
Osmažíme do zlatova na rozpáleném oleji. Poté uvaříme brambory do...
více o Filé s bramborovo - fazolovou kaší
Brambory opláchneme, abychom je zbavili škrobu. Osmažíme na tuku a přidáme k nim sušené houby (kdo nechce, tak nemusí). Po chvilce přidáme vodu,...
více o Bramboračka naší babičky
Žloutky, máslom, 130g moučkového cukru, 400g polohrubé mouky a 1/2 prášku do pečiva vše vše smýcháme a vypracujem těsto. 1/4 Dáme do lednice 3/4 těsta...
více o Věrčiny řezy
Mouku s práškem prosejte do mísy. Jinou mísu a elektrické šlehací metly si dejte vychladit a pak v nich 3 až 4 minuty šlehejte studené máslo. Vsypte...
více o Dort třípatrový
Do hrnce nalijeme 400 ml mléka osladíme lžící cukru, rozlámeme do něj celou čokoládu na vaření a ohříváme dokud se čokoláda nerozpustí. Pak přidáme...
více o Domácí Monte krém
Chřest:
Oloupeme (bílý až k vrcholu, zelený - spodní 1/3), oddělíme horní část a dáme je do kastrůlku. Zbylé části nahrubo nakrájíme a přidáme k...
více o Chřestové rizoto s krevetami
Do mouky přidáme máslo, cukr, žloutky, víno, špetku soli a kysanou smetanu. Všechno zpracujeme na hladké těsto.
Vypracované těsto na tenko (ne moc...
více o Točené fánky s cukrem
Maso nakrojíme na krajích, naklepeme, osolíme, opepříme, potřeme z obou stran
horčicí. Na sádle zprudka opečeme maso a vyndáme. Najemno nakrájenou 1...
více o Hovězí roštěnka
Banány rozmačkáme vidličkou. Troubu předehřejte na 180 °C. Změklé máslo, cukr a vejce ušlehejte, aby se cukr rozpustil, přidejte mouku s práškem do...
více o Muffiny z banánů s kousky čokolády
Na pánvi s kouskem másla krátce osmažíme pokrájené fazolky a šunku, ochutíme solí a pepřem. Necháme trochu zchladnout a nasypeme do dobře vymazané a...
více o Fazolky se šunkou v sýrovém bešamelu
Na trošce oleje osmažíme cibulku, kostičky slaniny a ke konci i nasekaný česnek. Přidáme fazolky, osolíme a opepříme a směs dáme do připravené...
více o Fazolky se slaninou a sýrem - zapékané
Vejce vyšleháme s cukrem, přidáme vlažný rozpuštěný tuk, jogurt, aroma, mouku a prášek do pečiva. Řádně promícháme, těsto rovnoměrně rozetřeme v...
více o Jogurtovo-rebarborový koláč
Bílý chřest oloupejte, krátce povařte v osolené vodě s máslem a zchlaďte studenou. Zelený pouze očistěte. Promíchejte s pokrájenou šunkou, přelijte...
více o Chřestový salát dle časopisu F.O.O.D.
Máslo utřeme s jedním celým vejcem a jedním žloutkem.
Přidáme utřený česnek, sůl a bylinky.
Nakonec přidáváme strouhanku - konzistence těstíčka by...
více o Knedlíčky s bylinkami ze strouhanky
Mrkev poduste asi 15 minut na másle s oběma cukry a pepřem (případně rumem) a nechte vychladnout. Do mouky se solí, cukrem a citronovou kůrou...
více o Originální vysočinské mrkvance
Dáme si do robotu hladkou mouku, přidáme změklé máslo, žloutky a kefír. Vše zpracujeme na vláčné těsto.
Když máme těsto zpracované, ihned rozvalujeme...
více o Trubičky máslové
Květák uvaříme v osolené vodě doměkka. Potom ho necháme okapat a okapaný ho posypeme opraženou strouhankou. Nakonec přelijeme rozpuštěným máslem....
více o Vařený květák se strouhankou
Posypku spojíme rukama a náplň smícháme. Na vymazaný plech nebo na pečící papír se dá asi 2/3 posypky na to se rozetře náplň po celé ploše, nahoru...
více o Koláč z posypky
Necháme povolit máslo a utřeme s tuňákem. Přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, petrželku a ostatní ingredience. Dosolíme dle chuti a přidáme citronou...
více o Tuňáková pomazánka bez majonézy
Kuře opláchneme a rozdělíme na 4 díly, aby se rychleji propeklo. Vložíme do zapékací mísy a připravíme si směs na kuře. Do misky si připravíme cibuli...
více o Kuře ala Kanada
Všechny ingredience smícháme, z vajec dáme jen žloutky a po zamíchání těsta opatrně vmícháme sníh z bílků. Přidáme rozinky,můžeme i oříšky. Dáme do...
více o Kafíčkový moučník
Odkrojené "steaky" z lososa omyjeme a osušíme od přebývající vody. "Steaky" osolíme, opepříme a připravíme si bylinky. Z rozmarýnu odstraníme stonky...
více o Losos na bylinkách
Mléko, 15 g cukru a kakao dejte do kastrolu a pomalu uveďte do varu. Mezitím v míse utřete žloutky s dalšími 15 g cukru do pěny buď ruční, nebo...
více o Čokoládové suflé
Vypeckované a na plátky nakrájené avokádo zakapejte citronovou šťávou, aby nehnědlo. Plátky masa naklepejte, osolte, opepřete a opečte na rozehřátém...
více o Telecí plátky s avokádem
V rendlíku necháme rozpustit máslo, do něj přidáme cukr, který začne karamelizovat. Pomalu mícháme, aby se cukr nepřichytil a hodně neztmavl. K...
více o Horké maliny
Troubu předehřejte na 160 °C.
Změklé máslo utřeme s cukrem do světlé pěny. Poté do ní postupně zašleháme žloutky. Přisypeme ořechy, rozinky a čokoládu...
více o Biskupský chlebíček
Nejprve si připravíme guacamole, které bude přílohou ke cvrčkům. Avokáda rozpůlte, pecky vyjměte a vydlabejte dužninu. Tu v misce rozmačkejte a...
více o Cvrčci s guacamole
Z mléka, mouky, cukru a žloutků umíchejte hladkou hmotu. Opatrně zapracujte tuhý sníh z bílků. Na pánvi lehce potřené máslem postupně smažte palačinky...
více o Šmyklavé (klouzavé) budějovické palačinky
Maso nakrájejte na kostky, osolte je a opepřete. V kastrolu rozehřejte máslo, osmažte cibuli dozlatova, vložte maso, osmažte ze všech stran, podlijte...
více o Fiakr guláš s vídeňským knedlíkem
Do půl litru osolené vody s kmínem dejte vařit oškrábané a na kostky nakrájené brambory.
K poloměkkým bramborám přidejte jíšku umíchanou z poloviny...
více o Bramboračka s podmáslím a ztracenými vejci
Jogurt, cukry, vejce, rozpuštěný tuk, polohrubou mouku a prášek do pečiva smícháme, vymícháme hladké těsto, které nalijeme na vymazaný a vysypaný...
více o Jogurtovo-vínový koláč
Ananas prohřejte v pánvi na másle, posypte 1/2 hrnkem cukru, promíchejte a nechte cukr rozpustit a trochu zkaramelizovat. Poprašte skořicí a dejte...
více o Budín de pina, ananasový piškot
Necháme vzejít kvásek : vlažné mléko, droždí, cukr.
Kvásek smícháme s ostatními ingrediencemi a vypracujeme hladké těsto. Necháme cca 90 minut kynout...
více o Vdolky - rozpeky
1) Vyšleháme moučkový cukr se šesti žloutky do pěny, přidáme horkou vodu, mouku smíchanou s práškem do pečiva a vše promícháme. Nakonec zlehka...
více o Podkova - dort
Z mouky, 100 g cukru, másla, žloutků, soli a 2 lžic ledové vody zpracujte křehké těsto, vytvarujte jako kouli a zabalené dejte na 1 hodinu do chladu....
více o Pastiera Napoletana
Cedník vyložte gázou nebo tenkou čistou utěrkou, dejte do ní tvaroh, zabalte, zatižte a nechte přes noc na chladném místě vykapat. Jemně sekanou...
více o Pascha dle časopisu F.O.O.D.
Dno koláčové formy o průměru 20 cm vyložte papírem na pečení. V míse smíchejte sušené ovoce, kandované třešně a kůru, přimíchejte mouku, prášek, sůl a...
více o Simnel cake
Do mísy prosejte mouku. Osolte ji, přidejte cukr, žloutky, nastrouhejte kůru z dobře omytého, nejlépe chemicky neošetřeného citronu (např. v...
více o Velikonoční beránek dle časopisu F.O.O.D.
Mouku, sůl a máslo spolu propracujte v míse na drobenku. Vlijte žloutek rozmíchaný se 3 lžícemi studené vody a vidličkou rychle spojte do těsta,...
více o Torta di spinaci
Brokolici (květák) uvaříme v osolené vodě doměkka, scedíme, necháme dobře okapat a pak rozmixujeme na hladkou kaši, kterou v míse promícháme se...
více o Brokolicová (květáková) roláda
1. Droždí nechte vzejít v mléce s lžící cukru. Mouku se špetkou soli prosijte do mísy. Přidejte citronovou kůru, žloutky, zbylý cukr a vlijte vzešlé...
více o Jidáše dle časopisu F.O.O.D.
Pečivo (nejlépe den staré) nakrájíme na kostičky a přelijeme vlažným mlékem. Kopřivy spaříme vařící vodou, nesekáme na malé kousky, smícháme s...
více o Jarní nádivka z kopřiv
Namočené housky zlehka vymačkejte a přimíchejte do nich osmaženou cibuli, žloutky, uzené maso, kopřivy, petrželku, sůl a muškátový oříšek. Vše dobře...
více o Kuře s kopřivovou nádivkou
Troubu rozehřejte na 180 °C i s pekáčem, položeným na druhé příčce odspodu. Maso nařízněte u kostí do hloubky asi 3 cm, případnou tukovou vrstvičku na...
více o Jehněčí kotletky & karotky na balzamiku