Na másle zpěníme najemno pokrájenou cibuli součastně se žampióny nakrájenými na plátky (cibule do sklovata a žampióny do měkka). Poté zaprášíme moukou... více o Omáčka s medvědím česnekem
Větší jablka očistíme a nastrouháme. Celá vejce rozšleháme s oběma cukry. Přidáme rozpuštěné máslo, mléko, strouhaná jablka se skořicí a nakonec... více o Jablečné muffiny se skořicí
Játra nejprve důkladně opláchneme pod vodou, rozkrájíme na kousky a odstraníme blány. Na pánvi osmahneme cibulku, nejlépe na másle. K osmahlé cibulce... více o Domácí paštika dle Ládi Hrušky
Žloutky vyšleháme s cukry do pěny, přidáme smetanu s vlažným rozpuštěným tukem a dobře promícháme. Přisypeme kokos, mouku s kypřidlem a opět dobře... více o Jablkovo-kokosová bábovka ze zakysané smetany
Na rozpuštěném másle s olejem necháme zesklovatět pokrájenou cibuli, ke které následně přidáme pokrájené žampiony (hlívu) a dále smažíme doměkka.... více o Chlebová polévka se žampiony (hlívou)
Na rozpuštěném másle s olejem osmažíme na plátky pokrájené žampiony, pak přidáme nastrouhaný celer a ještě krátce smažíme za občasného promíchání. Vše... více o Bramborovo-celerová polévka (krém) se žampiony
Kuřecí díly očistíme, osolíme, poprášíme kořením a mokrou nebo mastnou rukou koření rozetřeme do kuřecích dílů ze všech stran. Tandoori koření je více... více o Tandoori kuře s cuketou
Slaninu pokrájíme na nudličky nebo kostičky a nasucho ji na pánvi necháme osmažit. Máslo rozpustíme s olejem v hrnci a osmažíme na něm cibuli... více o Jíšková špenátová polévka se slaninou a vejcem
Zde je naprosto jednoduchý postup přípravy této chutné záležitosti : Všechny ingredience, kromě jablek, si smícháme a to v množství v jakém máme... více o Sypaný skořicový koláč dle Ládi Hrušky
Na trošce rozpáleného tuku osmažíme dosklovata cibuli, přidáme krátce osmažit i pokrájenou slaninu, přisypeme kukuřici, vše zalijeme smetanou a... více o Blesková omáčka (nejen) s kukuřicí - rychle a chutně
Do mísy nastrouháme Margotku na hrubém struhadle. Přidáme vejce, smetanu, olej, cukr a mouku s kypřidlem. Vše dobře promícháme, nalijeme do... více o Buchta Margot "píchaná"
Troubu rozehřejte na 180 stupňů. Kuře omyjte a naporcujte. Pak ho stačí jen posypat oblíbeným kořením (např. grilovací koření), přidejte sůl, a kuře... více o Kuře ve svítku
Uvaříme vejce na tvrdo, necháme je vystydnout. Oloupeme je, překrojíme napůl a opatrně vybereme žloutek. Žloutky smícháme s máslem a kaviárovou pastou... více o Kaviárová vajíčka
Předehřejte troubu na 200°C. Omyjte jahody a pokrájejte je na větší kousky. Do velké mísy prosejte mouku, cukr, sodu, kypřící prášek a sůl. V menší... více o Jahodové koláčky
Uděláme kvásek, přidáme mouku, máslo, žloutky, cukr, sůl. Uděláme těsto, které nenecháme kynout. Náplň: Bílky s cukrem umícháme, přidáme mleté ořechy,... více o Vosí hnízda (roláda)
1. Troubu předehřejeme na 180°C. Ušlehejte vejce s cukrem a 4 lžícemi horké vody do husté pěny. Přisypte ořechy a zapracujte hladkou mouku prosátou se... více o Luxusní dort
Maso naklepeme pod folií, opepříme, osolíme a zakápnem olivovým olejem. Šalotku nakrájíme nadrobno. Rajčata a maso necháme v celku. Šalotku osmažíme... více o Rajčatová omáčka s masem k těstovinám
Těsto: žloutky vyšleháme s cukrem do pěny, přidáme olej, kávu a dobře promícháme. Přisypeme ořechy, mouku s kypřidlem a opět dobře promícháme. Nakonec... více o Jednoduché kávové řezy s ořechy
Stehna naporcujeme na menší části, paličky nakrojíme podélně po kosti, osolíme a ochutíme bylinkami a necháme odležet na dvě hodiny. Do pekáče... více o Bylinková krůtí (nejen) stehna na houbách
Očištěné kuře naporcujeme (můžeme nechat i celé), osolíme a naskládáme do pekáče na větší kusy pokrájenou a jemně osolenou mrkev, pokrájenou cibuli,... více o Kuře na bylinkové mrkvi
Kuře očistíme, naporcujeme (můžeme péct i v celku) a osolíme. Porce kuřete dáme do pekáčku na pokrájenou cibuli a celer (cca 600 gramů), případně i... více o Celerové kuře
Mléko s rozmíchanou moukou nebo škrobovou moučkou na mírném ohni za stálého míchání přivedeme k varu. Povaříme asi 2 minuty. Pak odstavíme a hustou... více o Máslový krém jako náplň do dortů s malinami
Ve vodní lázni rozpustíme čokoládu, máslo a vodu. Poté přidáme cukr a žloutky. Směs necháme vychladnout. Z bílků si zvlášť vyšleháme tuhý sníh, který... více o Čokoládová pěna (Chocolate mousse)
V míse smícháme mouky, vanilkový cukr, sůl a citronovou kůru, uprostřed uděláme důlek, do kterého nasypeme cukr krupici a rozdrobíme droždí, které... více o Jidáše z bramborového těsta - vláčné
Vychlazené banány oloupeme, dáme na mřížku, aby mohly okapávát a částečně oschnout a pokapeme je citronovou nebo pomerančovou šťávou, která nám... více o Banány v čokoládě se smetanovým krémem
Tagliatelle dejte vařit do osolené vody podle návodu na obalu a mezitím si připravte omáčku – netrvá déle než uvaření těstovin. V hluboké pánvi... více o Tagliatelle se smetanovou omáčkou, hráškem a sušenou šunkou
Hovězí líčka očistěte, osolte a opepřete. V hrnci rozehřejte olej a opečte na něm líčka ze všech stran dohněda. Pak je vyjměte a dejte stranou. Do... více o Dušená hovězí líčka na víně s bramborovou kaší
Cibulku si rozkrájíme najemno a zpěníme ji na másle. Až nám cibulka zesklovatí a lehce zezlátne, přidáme do hrnce trojuhelníčky taveného sýra. Hned... více o Polévka z taveného sýra dle Ládi Hrušky
Láďa Hruška ukázal v tv jak jednoduše si doma vyrobit šlehačku, pokud nemáme k dispozici zrovna tu kupovanou. Zde je jednoduchý postup - mléko si... více o Domácí šlehačka dle Ládi Hrušky
Kuřecí řízky očistíme, osolíme a opepříme. V kastrolu rozpálíme trochu oleje a zprudka maso ze všech stran osmažíme. Maso vyndáme na talíř, do výpeku... více o Bylinkové kuřecí řízky na zelenině
Kořenovou zeleninu očistíme, pokrájíme na kostičky a necháme v osolené vroucí vodě krátce povařit, pak ji scedíme a dáme do mísy, kam přidáme... více o Špecle s kořenovou zeleninou
Brambory oloupejte a omyjte. Nakrájejte na velmi tenké plátky (2-3 mm). Mně to šlo krásně keramickým nožem, určitě použijte dostatečně ostrý nůž nebo... více o Bylinkové bramborové věžičky
Sýr nastrouháme nebo rozdrobíme do mísy. Přidáme změklé máslo a společně utřeme do pěny. Dále pak přidáme ingredience dle naší chuti a požadované... více o Jednoduchá pomazánka ze sýra s modrou plísní
1. Předehřejeme troubu na 180 stupňů a vymažeme formu o průměru 23 cm. 2. Máslo s mlékem dáme do malého kastrůlku a zahříváme, dokud se máslo... více o Kakaový dort s mandarinkami a marcipánem
1. Vejce vyšleháme s cukrem do pěny. Lehce vmícháme mouku s práškem do pečiva a kakaem. Těsto dáme do vymazané a vysypané formy o průměru 24 cm a... více o Jadran dort
Rozehřejte troubu na 170°C. Plec nakrájejte na 5 cm kostky. Osolte, opepřete a vetřete česnek. Ve větším kastrolu přiveďte k varu bourbon s cibulí,... více o Trhané vepřové s uzenou omáčkou a bramborovou kaší
Smíchejte všechny ingredience na marinádu. Nakrájejte kuře na kostky a naložte je do marinády alespoň na půl hodiny. Nakrájenou cibulku, kešu a... více o Indické kuře Tikka Masala
Margotku dejte do lednice. Až bude zchladlá, tak ji nastrouhejte najemno. Oddělte žloutky od bílků a bílky našlehejte ve sníh. Mezitím smíchejte sypké... více o Bábovka Margotka s čokoládou
1. Brambory oloupejte, nakrájejte a vařte v osolené vodě doměkka. Rozšlehejte vajíčko s cream cheese (nebo zakysankou), lehce osolte a dejte zatím... více o Mini Shepherd´s Pies
V míse smíchejte mouku, cukr, kypřící prášek a sůl. Udělejte (tyčovým mixérem nebo i vidličkou) jemné pyré z banánu a vody. Rozšlehejte k nim vejce a... více o Banánové vafle s javorovým sirupem
Brambory oloupeme a vložíme do vody, vaříme doměkka. Na oleji s máslem necháme zesklovatět jemně nakrájenou cibuli, přidáme mleté maso, které... více o Shepherd's pie (ovčákův koláč)
Osolené a okořeněné kuře můžeme upéct celé nebo naporcované, případně upečeme stehna či čtvrtky. Pečeme doměkka a dolatova, v pekáči s pokrájenou... více o Kuře se špenátovou omáčkou
Nejdřív připravte kvásek: Do zadělávací mísy nasypte sušené droždí a zalijte ho 100 ml vlažného mléka, přidejte cukr, 100 g mouky, rozmíchejte a... více o Domácí houstičky ze sušeného droždí
Hlívu očistíme, pokrájíme na nudličky a v osolené vodě krátce povaříme, scedíme a necháme okapat. Na kousku rozpuštěného másla osmažíme pokrájenou... více o Hlíva (bedly, václavky) na smetaně - rychle a chutně
Na kousku rozpuštěného másla osmažíme pokrájenou cibuli dosklovata, přidáme cca 200 gramů pokrájených žampionů, pokrájenou šunku a nasekaný česnek (1... více o Jednoduchá (nejen) žampionovo-smetanová omáčka - rychle a chutně
Před začátkem vaření si připravte všechny ingredience (sýr nastrouhejte, slaninu nakrájejte), jakmile začnete, bude to fofr a chcete to dobře... více o Gnocchi se slaninou, špenátem a sýrovou omáčkou
Brambory očistěte kartáčkem pod tekoucí vodou, ale neloupejte. Pak přeřízněte podélně napůl. Předvařte v osolené vodě asi 8 minut. Pak nařízněte... více o Pečené brambory
Oloupané brambory pokrájíme na plátky. Polovinou plátků vyložíme (i přes sebe) dno vymazaného pekáčku. Omytý a okapaný špenát naskládáme na vrstvu... více o Gratinované brambory (nejen) se špenátem
Na tento recept je dobré, koupit vločky již pražené, nebo je doma dodatečně nasucho opražit na pánvi spolu s oříšky. Oříšky se hodí jakékoliv, volte... více o Domácí müsli tyčinky dle Ládi Hrušky
Do mouky vmícháme prášek do pečiva, přidáme cukr a špetku soli. V rendlíčku si rozpustíme máslo, zasypeme kakaem a zalijeme pivem. Vejce vyšleháme,... více o Pivní čokoládový dort dle Ládi Hrušky