Do prosáté mouky přidáme lžičku prášku do pečiva, trochu citronové kůry, změklé máslo, půl sáčku vanilkového cukru, žloutek se špetkou soli a cukr....
více o Pěnový koláč
Vyšleháme změklé máslo s cukrem do pěny. Přidáme vanilkový extrakt, bílek, med, nastrouhanou citrónovou kůru a vyšleháme. Přidáme na jemno nastrouhaný...
více o Zázvorové sušenky
Cibuli nakrájíme na kostičky, česnek najemno.
Do hrnce dáme sádlo a přidáme cibuli, lehce orestujeme, přidáme česnek, který necháme jen zavonět a...
více o Smetanová dršťková polévka
Na pánvičce orestujeme na jemno nakrájenou cibuli, přidáme kostku špenátu (necháme rozpustit) a jarní cibulku. Okořeníme a přidáme mléko a máslo podle...
více o Plněné kuřecí prsíčko listovým špenátem
Česnek s cibulí oloupeme, pokrájíme nebo nasekáme a dáme na dno pekáče. Kuře naporcujeme na díly, osolíme a posypeme sladkou paprikou, pepřem, kari...
více o Česnekové kořeněné kuře (králík)
Plátky masa naklepeme, osolíme, opepříme, okmínujeme a po stranách nařízneme, aby se nám při dušení nekroutily. Pokud máme maso, které nejde pokrájet...
více o Dušené maso (nejen) na špeku s dušenou mrkví
Sušenky rozdrtíme, přidáme rozpuštěné máslo a lžíci cukru nebo medu, dobře promícháme a natlačíme do dortové formy vyložené pečicím papírem. Vložíme...
více o Citrónový koláč po anglicku
Plech vyložíme pečicím papírem. Amonium (tzv. "cukrářské droždí" - koupí se v drogerii) rozpustíme v trošce mléka. Jedno vajíčko necháme na potření a...
více o Amprecle
Změklé máslo ušleháme s cukrem do pěny, přidáme sirup, vejce a špetku soli. Prošleháme. Přidáme mouku s práškem a nakonec nasekané ovoce a ořechy,...
více o Zmrzlé sušenky
Bulgur propláchneme jako rýži a dáme vařit dle návodu na obalu (já ho dávám do rýžovaru). Mezitím si nakrájíme hlívu ústřičnou, přidáme pórek,...
více o Bulgurové rizoto s hlívou
Vše kromě kuřete, másla, slaniny a Halali nahazíme do misky a dobře promícháme. Měla by se utvořit taková hustá pasta.
Kuře opláchneme a očístíme....
více o Kuře na hořčicích
Kuřecí díly osolíme (můžeme o trochu více než běžně) a ochutíme buď tymiánem nebo medvědím česnekem. Naskládáme je do pekáčku nebo zapékací mísy, do...
více o Bylinkové kuře (králík) pečené na hlívě
Okrájíme si kuřecí prsa a vytvoříme z nich 5-8 řízečků.
Dále si připravíme marinádu:
Do misky, kam se vejdou všechny řízečky, nalijeme do 1/5 olej,...
více o Zapečené sýrové těstoviny s masem
Velké purpurové fazole namočíme den předem. Druhý den slijeme a v čisté vodě uvaříme doměkka, vařím v papiňáku cca 30 minut.
Na másle orestujeme...
více o Jarní polévka s fazolemi
Na rozpuštěném másle si za občasného promíchání osmažíme nastrouhanou kořenovou zeleninu, ke které po osmažení přidáme krátce osmažit i nasekaný...
více o Brokolicová bramboračka
Do jedné mísy dejte hladkou mouku, sůl a jedlou sodu.
Do druhé mísy dejte máslo, cukr a vejce.
Pak to všechno smíchejte dohromady do první mísya...
více o Sušenky
Do vroucí osolené vody s kapkou olivového oleje si dáme vařit těstoviny (necháme je vařit tak dlouho, jak píše výrobce na obale).
Do misky přidáme...
více o Fitness špagety s hovězím masem
Na pánvi rozpustíme máslo. Přidáme na nudličky nakrájené batáty i se slupkou a bílou ředkev a orestujeme na másle cca 5-7 minut do měkka.
Jakmile je...
více o Salát z batátů, bílé ředkve a polníčku
Nejprve si očistíme a nakrájíme cibuli, kterou zesklovatíme na másle. Poté očístíme a nakrájíme mrkev (krájela jsem silná kolečka či půlkolečka),...
více o Úžasný mrkvový krém
Na rozpuštěném másle necháme zesklovatět pokrájený pórek, pak přidáme na plátky pokrájené žampiony, které dále za občasného promíchání krátce smažíme...
více o Pórková polévka se žampiony
Cibuli rozkrájíme najemno a zpěníme na 80 g rozpuštěného jedničkového másla. Po chvíli přidáme na kostky nakrájené kedlubny a spolu s cibulkou za...
více o Kedlubnová polévka V.
Ve strojku rozsekáme semínka s cukrem na jemnou moučku. Nasypeme do mísy s moukou, nakrájeným měkkým máslem, herou, žloutkem rozmíchaným se solí a...
více o Rohlíčky se slunečnicovými semínky
Základem receptu na pomalu dušené kuře, které můžeme připravovat i v hrnci TAJINE, je maso zbavené kůže, ale použít můžeme i maso králičí nebo krůtí,...
více o Dušené kuře se zeleninou (tajine / tažín)
Mleté maso dáme do mísy, osolíme, přidáme vejce, cibuli, česnek, mlékem navlhčené nastrouhané rohlíky, koření a bylinky dle chuti a vlastních...
více o Pečená sekaná na houbách
Jemně nakrájený pórek osmažíme dozlatova na másle, vmícháme mouku, opražíme, zalijeme vývarem a vínem a 20 minut povaříme. Ochutíme solí, pepřem,...
více o Pohlreichova pórková polévka
Brambory nastrouháme na jemném struhadle a pokud máme v míse hodně vody z brambor, část slijeme. Brambory osolíme a smícháme s vejcem. Mouky přidáváme...
více o Halušky s pečeným kuřetem
Velký hluboký plech vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou. Ovoce můžeme použít jak z okapané kompotu, tak i čerstvé, dle vlastní chuti: broskve,...
více o Jemné pudinkové řezy s ovocem
V míse (nejlépe pomocí robota) šlehejte smetanu, vejce a oba cukry do pěny. Pak zapracujte mouku s práškem do pečiva. Obě části formy na beránka...
více o Beránek ze šlehačky
Rohlíky a maso nakrájejte na kostky. Listy špenátu spařte, propláchněte studenou vodou a nechte okapat na cedníku. V míse zalijte nakrájené rohlíky...
více o Nádivkový beránek
Na másle osmažíme očištěnou, hrubě nastrouhanou kořenovou zeleninu. Po osmažení přisypeme vločky a houby (na sucho promnuté v dlani) s nasekaným...
více o Brokolicová polévka nejen s vločkami
Do pekáčku nebo zapékací misky dáme pokrájenou cibuli, hrubě pokrájené žampiony (můžeme i plátky), bylinky a nasekaný česnek. Na to naskládáme osolené...
více o Kuřecí (králičí) maso pečené na žampionech
Z mouky, cukru a másla uděláme drobenku. Odebereme jeden hrnek drobenky na posyp a do zbytku zašleháme mléko, vejce a prášek do pečiva. Těsto...
více o Tvarohový koláč z drobenky - hrnkový
Budete potřebovat plnotučné mléko, hladkou mouku, cukr krupici, máslo, vejce, vanilkový extrakt a pak další dochucovací prostředky. Já zvolila vaječný...
více o Vanilkové soufflé
Na másle osmažíme cibuli dosklovata, poté přidáme a dorůžova osmažíme vločky. Přidáme česnek, muškátový květ, promícháme a přidáme špenát (čerstvý...
více o Špenátovo-vločková polévka
1. Troubu předehřejeme na 160 stupňů. Změklé máslo a cukr dejte do misky a šlehejte až do světlé nadýchané směsi.
2. Přidejte do směsi vejce a poté...
více o Nejčokoládovější cookies
Na rozpuštěném másle osmažíme vločky dorůžova. Přisypeme zeleninu, nastrouhaný česnek, houby a vše zalijeme vývarem. Vaříme do změknutí vloček a...
více o Jednoduchá vločková polévka
Na nudličky pokrájený fenykl osmažíme na kousku másla dosklovata, poté přidáme i krátce osmažit pokrájenou šunku a nasekaný česnek, přidáme muškátový...
více o Fenykl (nejen) se šunkou zapečený
Směs mražené zeleniny podusíme na másle za občasného promíchání. Měla by zůstat na skus, nerozdušená, a pokud obsahuje příliš vody, odstraníme poklici...
více o Sýrová zelenina: (nejen) příloha
Na filmovou zelňačku, kterou vařil Louis de Funés, budete určitě potřebovat větší hrnec. Středně velkou hlávku zelí rozkrojíme, zbavíme košťálu a...
více o Filmová zelňačka
Základem skvělé svíčkové omáčky je čerstvá zelenina, kterou použijeme ve značném množství, protože nám svíčkovou omáčku zároveň zahustí, chuť zůstane...
více o Svíčková na smetaně podle Richarda Nováka
Hrušky omyjeme a nakrájíme na kolečka, orestujeme na pánvi na másle.
Tvaroh vyšleháme s vejcem, cukrem, pudinkem.
Listové těsto rozválíme, natřeme na...
více o Hruškový závin II.
Čočku přebereme, propláchneme a nasypeme do hrnce, přilijeme osolený vývar (zeleninový, hovězí, z uzeného masa...), rozmáčknutý česnek, přivedeme k...
více o Čočka na kyselo po našem
Zeleninu ze sklenice nalijeme do cedníku a necháme dobře okapat a klidně ji i trochu vymačkáme a necháme si pouze trochu nálevu stranou na případné...
více o Kuře pečené na halali
Uvedené množství je pro 10-14 jedlíků. Děláme ji většinou na Silvestra, masopust... a jiné sešlosti.
Očištěnou kořenovou zeleninu nastrouháme na...
více o Zelňačka pro přátele
Hluboký plech vyložíme pečícím papírem. Žloutky vyšleháme s cukry do pěny, přidáme vodu, olej, ořechy, vychladlé vločky, mouku s kypřidlem a vše dobře...
více o Ořechové řezy s vločkami
Ovesné vločky namočíme asi na hodinu do mléka se špetkou soli, poté uvaříme na kaši, stačí jen velmi krátce. Mléka dáváme podle toho, jaké ovoce...
více o Jablečný (ovocný) nákyp z ovesných vloček