Polovinu mléka mírně ohřejte a rozmíchejte v něm vanilkový cukr a rozdrobené droždí. Na teplém místě nechte vzejít kvásek. Do mísy prosejte obě mouky....
více o Kynutý koláč s tvarohem
Kuřecí skelet dejte do hrnce a zalijte asi třemi litry studené vody. Přidejte cibuli, česnek, sůl a koření a přiveďte k varu.
Vařte odklopené 50 minut...
více o Krupičná polévka se zeleninou
Připravte polevu. Moučkový cukr smíchejte s citronovou šťávou a v ledničce nechte trochu ztuhnout. Z mouky prozatím odložte stranou 1 lžíci. Mouku...
více o Citronovoborůvková bábovka
V míse smíchejte třtinový cukr, mouku, skořici, máslo, ořechy a rozinky. Prsty vypracujte drobenku. Nechte ji v ledničce odpočinout a ztuhnout,...
více o Brusinková bábovka s drobenkou
V hluboké míse vyšlehejte máslo se žloutky, cukr a citronovou kůru do světlé pěny. Přidejte tvaroh a citronovou šťávu. Do druhé mísy prosejte mouku,...
více o Tvarohovojablečná bábovka
Očištěnou rybu osolte, opepřete, posypte kmínem a osmažte na přepuštěném másle z obou stran dozlatova. Ke konci posypejte celým kmínem. Podávejte s...
více o Okoun na másle a kmínu
Nejprve si dáme uvařit těstoviny do osolené vody.
Mezitím co se nám budou vařit těstoviny si nakrájíme Maďarskou klobásu a červenou papriku.
Když máme...
více o Zapečené těstoviny s petrželkou
Vanilkový lusk rozřízněte a špičkou nože vyloupněte semínka. Přidejte je do mouky stejně jako cukr, máslo a žloutky. Vypracujte drobenku a z té pak...
více o Mřížkové koláčky
Růžičky kapusty rozpulte, vyřízněte z nich košťály a sloupněte asi 2 vnější lístky (čím kvalitnější růžičky, tím méně odpadu). Asi 15 minut je povařte...
více o Nákyp z růžičkové kapusty
Troubu zapněte na 150 °C. Dotuha vyšlehejte bílky s cukrem, poté zlehka vmíchejte mleté mandle a likér.
Pečicí papír potřete kouskem másla a lžící na...
více o Amaretti sušenky
Vyšlehejte bílky, cukr, extrakt, pak vmíchejte mandle. Troubu zapněte na 150 °C. Hmotu rozprostřete na plech vyložený pečicím papírem a pečte asi 30...
více o Mandlová roláda
Troubu předehřejte na 150 °C. V dokonale odmaštěné míse začněte šlehat při střední rychlosti bílky pokojové teploty se špetkou soli. Teprve když...
více o Žampiony z pusinek
Troubu zapněte na 170 °C. Čokoládu a máslo rozpusťte. Vejce šlehejte s cukrem tak dlouho, dokud se nerozpustí. Pak přidejte čokoládu s máslem. Nakonec...
více o Čokoládový koláč s oříškovým bezé
Propláchnutou čočku 8 minut povařte. Rozehřejte ghí a nechte na něm rozvonět kurkumu, koriandr a kmín. Nechte zesklovatět nasekanou šalotku, přidejte...
více o Dhal s mušlemi
Alespoň hodinu před pečením vytvoříme kuličky. Ingredience dobře propracujeme, necháme 30 minut v lednici a pak utvoříme 24 kuliček, které vložíme na...
více o Řezy s tvarohovo-kokosovými kuličkami
Utřeme do hladka změklé máslo a cukry, poté přidáme vajíčko a opět zamícháme. Do malé nádobky dáme sůl se sodou a rozpustíme v cca 5ml horké vody....
více o Čokoládové cookies
Všechny ingredience smícháme dohromady a uhněteme nelepivé těsto. Pokud bude lepit, pomůžeme si hladkou moukou. Takto hotové těsto necháme uležet v...
více o Kakaové perníčky
Tvaroh dohladka prošlehejte s vejci a vmíchejte mouku prosetou s práškem do pečiva, nakonec nahrubo nastrouhané jablko. Uhněťte hladké těsto a nechte...
více o Tvarohové koblížky s jablky
Mouku prosejte s cukrem, práškem do pečiva a špetkou soli. Vejce vyšlehejte do pěny a zašlehejte máslo. Střídavě s mlékem zapracujte suchou směs....
více o Belgické vafle
Vejce prošlehejte s mlékem a cukrem, pak vmíchejte mouku. Těsto nechte alespoň 10 minut odstát.
Přidejte lžíci mouky prosetou s práškem do pečiva. V...
více o Pohankové lívance
Mouku, cukr a vejce prošlehejte s mlékem a špetkou soli, nechte alespoň 15 minut odstát.
Rozpálenou pánev potřete máslem a za pomalého kroužení na ni...
více o Špaldové palačinky
Jablka očistěte a nakrájejte na malé kostičky. Promíchejte s citronovou šťávou, kořením a třtinovým cukrem.
Polovinu mléka smíchejte s krupicí a...
více o Krupicová kaše s jablky
Cibuli oloupeme a nakrájíme na drobné kostičky. Kuře očistíme a naporcujeme.
Na másle osmažíme jemně pokrájenou cibuli. Když je cibule zlatavá,...
více o Skleničkový oběd
Cibuli nakrájejte najemno. Kapustičky nakrájejte na čtvrtiny, celer na kousky. Část másla rozpusťte ve větším hrnci a zpěňte na něm cibuli. Přidejte...
více o Krém z růžičkové kapusty
Troubu předehřejte na 160 °C, dno formy vyložte pečicím papírem, okraje bohatě potřete máslem.
Rozinky namočte do calvadosu.
Oloupaná jablka...
více o Jablečný chlebík
Do kuřecích prsou prokrojíme opatrně hluboké kapsy, které naplníme plátky mozzarely a směsí z drobně pokrájených rajčat a italské uzeniny, ke které...
více o Kuřecí řízky (kapsy) po italsku
Z mouky a vajec uhněťte vláčné těsto. Můžete přidat trochu oleje.
Těsto vyválejte na tenké plátky a vykrojte tvary. Na polovinu z nich dejte jahody,...
více o Jahodové ravioli
Pláty lasagní povařte 5 minut ve vroucí vodě. Troubu předehřejte na 180 °C.
Mezitím smíchejte mascarpone se smetanou, nahrubo nastrouhanými jablky a...
více o Brusinkové lasagne
Nudle uvařte podle návodu a sceďte.
Blumy vypeckujte. Rozehřejte 50 g másla a ovoce opečte.
Nudle promíchejte s třetinou máku, přidejte ovoce, zasypte...
více o Nudle s mákem a ovocem
Vejce s cukrem ušlehejte do pěny. Zlehka vmíchejte vanilkový cukr, změklé máslo, prosátou mouku a prášek do pečiva. Nakonec mléko, kakao a na malé...
více o Bábovka ve skle
1 Bílou čokoládu rozpusťte a vmíchejte do ní smetanu – připravíte si tak jednoduchou ganache. Tu nalijte do mělkých silikonových formiček a nechte...
více o Malinová pusa
Dno formy vyložte pečicím papírem, boky vymažte máslem, pokud jsou rovné, vyložte je také pečicím papírem.
Troubu předehřejte na 160 °C.
Na základ...
více o Arašídovo tvarohový koláč
Petržel nastrouhejte najemno. Smíchejte ji s citronovou šťávou a javorovým sirupem.
Troubu předehřejte na 180 °C, formu vymažte olejem a vysypte...
více o Chlebíček s petrželí
Řepu rozmixujte nebo najemno nastrouhejte.
Troubu zahřejte na 180 °C, formu vymažte olejem a vysypte kokosem. Mouku smíchejte s práškem do pečiva,...
více o Bábovka z červené řepy
Do větší mísy prosejte mouku, vytvořte důlek a do něj rozdrobte droždí. Zalijte dvěma třetinami vlažného mléka, přidejte trošku z odměřeného cukru a...
více o Valašský Frgál
Maso odblaňte, osolte, opepřete a vložte s česnekem, očištěnou mrkví a s polovinou porce másla do vakuovacího sáčku. Vakuujte a poté vložte do sous...
více o Vepřový ořech s mrkvovým pyré
V polovině vlažného mléka rozpusťte vanilkový cukr, rozdrobte droždí a na teplém místě nechte vzejít kvásek. Máslo, cukr a žloutky utřete do pěny.
Do...
více o Koblihy s kořeněným cukrem
V polovině vlažného mléka rozpusťte vanilkový cukr, rozdrobte droždí a na teplém místě nechte vzejít kvásek. Máslo, cukr a žloutky utřete do pěny. Do...
více o Koblížky plněné krémem
V polovině vlažného mléka rozpusťte vanilkový cukr, rozdrobte droždí a na teplém místě nechte vzejít kvásek. Máslo, cukr a žloutky utřete do pěny. Do...
více o Koblihy s polevami
Těsto. V polovině vlažného mléka rozpusťte vanilkový cukr, rozdrobte droždí a na teplém místě nechte vzejít kvásek. Máslo, cukr a žloutky utřete do...
více o Pečené koblihy s džemem
V polovině vlažného mléka rozpusťte vanilkový cukr, rozdrobte droždí a na teplém místě nechte vzejít kvásek.
Máslo, cukr a žloutky utřete do pěny. Do...
více o Základní těsto na koblihy
Z oleje, citronové šťávy i kousků citronové kůry (postačí pár hoblinek žluté kůry) nasekaného česneku a bylinek vymícháme v hlubokém talíři marinádu,...
více o Losos (nejen) v bylinkách
Mascarpone, moučkový cukr, jahody a vanilkovou esenci smícháme dohromady v misce.
Z toustového chleba uděláme dva toasty do kterých dáme náplň.
V...
více o Jahůdkové toasty
Maso smíchejte s nasekanou jarní cibulkou, vejcem, nadrobno nakrájeným rohlíkem namočeným ve smetaně, osolte a opepřete.
Šunku rozmixujte s lučinou a...
více o Sekaná s šunkovou pěnou
Dršťky nakrájejte na proužky o velikosti přibližně 2 x 5 cm, ochuťte kmínem, tymiánem, majoránkou, solí a pepřem. V misce smíchejte vejce s pivem,...
více o Obalované dršťky
Těsto
Z bílků ušleháme tuhý sníh s trochou cukru. Zvlášť ušleháme žloutky se zbytkem cukru, přidáme olej a vodu. Do vyšlehaných žloutků postupně...
více o Výborný jahodový dort
Brambory a pastinák očistěte a nakrájejte na kostičky. Uvařte v osolené vodě do poloměkka a sceďte.
V hrnci rozpusťte máslo a zpěňte na něm krupici....
více o Pórková polévka se slaninou I.
Nejdříve si připravíme odpalované těsto..tzn. Do hrnce dáme vařit vodu s máslem a špetkou soli. Až začne voda vřít, přidáme pomalu mouku za stálého...
více o Věnečky podle Valiky