Korpus: žloutky vyšleháme s cukrem do pěny, přidáme rozpuštěné máslo, které jsme zchladili přilitím mléka či vody a promícháme. Přisypeme mouku s...
více o Smetanovo - čokoládový dort
Žloutky ušlehejte s cukrem a máslem do světlé pěny. Vmíchejte ořechy, kakao, mléko a mouku smíchanou s práškem do pečiva. Z bílků ušlehejte sníh a...
více o Kakaová bábovka s čokoládovou polevou
Ořechy nasucho opražte a najemno nadrťte i se sušenkami. Obojí promíchejte s máslem a upěchujte na dno formy vyložené pečícím papírem. 10 minut pečte...
více o Cheesecake s kdoulemi
Troubu předehřejte na 160 stupňů, plech vyložte pečícím papírem.
mandle umelte najemno a smíchejte s moučkovým cukrem a kávou. Dotuha vyšlehejte bílky...
více o Pusinky s kávovým krémem
Smetanu přiveďte k varu, odstavte a nalámejte do ní čokoládu a přidejte med. Míchejte dohladka.
Máslo vyšlehejte do pěny. přidejte k čokoládové hmotě...
více o Lanýže s kardamomem
Vařečkou smíchejte v míse máslo s cukrem. Vmíchejte mouku s kakaem a nakonec chipsy. Vytvořte kouli, zabalte ji do fólie a nechte odpočinout alespoň...
více o Čokoládové sušenky
Žampiony portobello očistíme a opatrně z nich vyřízneme nohy, které můžeme nasekat do směsi, kterou budeme žampiony plnit, nebo je dáme volně upéct s...
více o Portobello (nejen) se sušenými rajčaty
Žampiony očistíme a opatrně z nich vyřízneme nohy, které můžeme přidat do směsi, kterou budeme plnit žampiony, nebo je dáme volně péct se žampiony,...
více o Portobello s nivou a šunkou
Na rozpuštěném másle osmažíme drobně pokrájenou zeleninu a nasekanou celerovou nať, ke které přidáme osmažit nadrobno pokrájené uzené maso a nasekaný...
více o Čočková polévka ze zbylé čočky II.
Tresku necháme okapat od oleje. Rohlíky pokrájíme na kolečka (bagetu na plátky), která namažeme máslem a na ně nandáme vidličkou dle chuti drcenou...
více o Jednohubky / chlebíčky s drcenou treskou
Vyšlehejte bílky. Ve druhé větší misce žloutky a cukr a přimíchání přidávejte mléko. Přimíchejte i prášek do pečiva, ořechy, olej a mouku.
Nakonec...
více o Bábovka ořechová
Na másle si osmažíme drobně pokrájenou cibuli dorůžova, ke které přidáme osmažit malé nočky z vinné klobásy, které odkrajujeme z prkénka přímo do...
více o Gulášová polévka s vinnou klobásou
Mouku nasypeme do mísy, přidáme máslo s vínem a vypracujeme těsto, které dáme přes noc odležet do chladna.
Pak těsto na pomoučněném stole vyválíme na...
více o Vínové rohlíčky - cukroví
Skelety a drůbky (krky, žaludky...) uvaříme v osolené vodě s kořenovou zeleninou, kořením a oloupanou (jen první slupka) cibulí. Během vaření sbíráme...
více o Kuřecí kaldoun - polévka
Cibulku lehce opražíme na másle. Přidáme brambory s mrkví nakrájené na kostičky. Dále přidáme brokolici rozebranou na růžičky. Prohodíme v hrnci a...
více o Brokolicová polévka
Žloutky utřeme s cukry a máslem do pěny.
Přisypeme mouku s kypřidlem a solí, přilijeme mléko a vše dobře promícháme.
Do těsta nasypeme a vmícháme dle...
více o Biskupský chlebíček - hrnkový
Máslo rozpustíme, přihodíme koření a bylinky dle chuti, které zasypeme hladkou moukou, kterou necháme za občasného promíchání zpěnit lehce dorůžova a...
více o Rajská polévka se špeclemi
Odleželé těsto ještě jednou propracujeme. Z těsta si vyválíme plát silný cca 2,5 mm na pomoučněném stole. Z plátu vykrajujeme libovolné tvary, které...
více o Linecké cukroví - krémové
Z mouky, kakaa, ořechů, cukru a změklého másla vypracujeme těsto, které necháme alespoň 2 hodiny odpočinout. Pak ho na pomoučněném stole vyválíme po...
více o Černoušci - cukroví
Z hladké mouky, moučkového a vanilkového cukru, jemně pomletých ořechů a změklého másla vypracujeme hladké těsto. Pokud by mělo snahu se drobit, což...
více o Vanilkové rohlíčky po našem
Z mouky, ořechů, cukru, másla a žloutků vypracujeme těsto, které necháme v chladu, nejlépe přes noc proležet. Pak ho na pomoučněném stole vyválíme na...
více o Ořechové kytičky s máslovým krémem
Z mouky, másla, moučky, kakaa a ořechů si vypracujeme těsto. Necháme ho do druhého dne uležet v chladu. Toto těsto není řidké, spíše drobivé, ale tak...
více o Kakaovo-ořechové slzy s krémem
Ve středně velkém hrnci rozpustíme máslo s olejem, přidáme celý česnek a necháme v oleji pár minut rozvonět, pak vyndáme.
Do česnekového oleje přidáme...
více o Toskánské čatní
Krupici nasypte do rendlíku a zalijte polovinou celkového množství studeného mléka. Pomocí metličky směs důkladně promíchejte a směs nechte odpočívat...
více o Krupicová kaše
V hrnci mírně orestujte najemno nasekanou cibulku s máslem, přidejte fíky a třtinový cukr.
Po 5 minutách přidáme balzamikový ocet a horkou vodu,...
více o Fíkové čatní
Máslo rozpustíme, přidáme olej a na nudličky pokrájenou kapustu. Smažíme do povadnutí za občasného promíchání. Poté přidáme česnek, muškátový květ,...
více o Kapustová polévka s drožďovými knedlíčky
Na másle osmažíme dosklovata pokrájenou cibuli, ke které přisypeme pokrájený řapíkatý celer a pokrájenou mrkev a ještě krátce smažíme za občasného...
více o Krémová polévka z řapíkatého celeru
Řepu omyjeme a uvaříme v osolené vodě doměkka nebo ji můžeme zabalit do alobalu a upéct v troubě na roštu třeba s kuřetem nebo jiným masem, které...
více o Jednohubky / chlebíčky s červenou řepou
Změklé máslo utřete se žloutkem. Prosejte do něj mouku, přidejte víno a vypracujte hladké těsto.
Zabalte těsto do fólie a nechte v chladu odpočívat...
více o Vinné cukroví
Máslo pokojové teploty utřete s cukrem, žloutky, kůrou z citronu a vanilkou. Vmíchejte mouku a vypracujte těsto.
Zabalte ho do fólie a nechte ideálně...
více o Linecké cukroví
Změklé máslo utřete s cukry, přidejte med, najemno nasekané ořechy, žloutek, kůru z pomeranče a skořici.
Vmíchejte mouku a vypracujte těsto, zabalte...
více o Ořechové kytičky
Na rozpuštěném másle si osmažíme drobně pokrájenou cibuli, do které rozdrobíme droždí, které necháme rozpustit na kašičku. Přisypeme mouku a za...
více o Drožďová polévka s houbami a quinoou
Mouku nasypeme se solí do mísy, uprostřed uděláme důlek, do kterého rozdrobíme droždí, přisypeme půlku vanilkového cukru, přilijeme trošku vody a...
více o Švestkové knedlíky s povidly
Mouku smíchejte s citronovou kůrou.
Máslo utřete s cukrem a postupně vmíchejte vejce a vanilkový extrakt.
Do máslové směsi zapracujte mouku – vznikne...
více o Linecké cukroví ze špaldové mouky
Ve velké míse smíchejte mouku s cukrem, solí a vanilkovým cukrem.
Do mouky udělejte důlek a vlijte do něj vlažné mléko. Rozdrolte do něj droždí a...
více o Povidlové buchty
Předehřejte troubu na 180 °C.
Jablka oloupejte, nakrájejte na měsíčky a zbavte jadřinců. Každý měsíček nakrájejte na několik plátků.
Máslo utřete s...
více o Jablečný koláč ze špaldové mouky
Do mísy nasypte všechny suché ingredience kromě droždí a promíchejte.
Doprostřed udělejte důlek a do něj vlijte teplé mléko a nasypte droždí. Nechte...
více o Špaldová vánočka
Do mísy nasypte mouku, cukr, ořechy a přidejte špetku soli.
Přidejte na plátky nakrájené máslo a rukama nebo pomocí robotu vypracujte hladké těsto....
více o Špaldové vanilkové rohlíčky
Do mísy nasypte mouku, oba zázvory, skořici, sodu, cukr a sůl.
Přidejte na plátky nakrájené máslo, med a vejce.
Rukama, nebo pomocí robotu, vypracujte...
více o Zázvorové špaldové sušenky
Nejdříve si rozklepneme tři velká vejce, oddělíme bílky od žloutků a z bílků ušleháme sníh.
Mouku, vanilkový cukr, mléko, prášek do pečiva a žloutky...
více o LÍVANCE
Na rozpuštěném másle s olejem osmažíme na nudličky pokrájenou kapustu, ke které ke konci smažení přisypeme hladkou mouku a nasekaný česnek a ještě...
více o Kapustovo - houbová polévka
Na másle s olejem osmažíme na kolečka pokrájený pórek, hrubě nastrouhanou mrkev a na plátky pokrájený řapíkatý celer. Přidat můžeme i kousek květáku...
více o Zeleninová polévka s drožďovou zavářkou
Na másle či sádle osmažíme drobně pokrájenou cibuli dozlatova a poté na ní rozdrobíme obě droždí, které za občasného promíchání necháme pozvolna...
více o Drožďová (kvasnicová) pomazánka
Žloutky vyšleháme s cukry do pěny, přidáme vlažné rozpuštěné máslo (nebo máslovou Heru...) a mléko, promícháme, přisypeme mouku s kakaem a kypřidlem,...
více o Kakaový korpus / bábovka z remosky
Dvě větší bílé a červené cibule pokrájíme na jemná čtvrt kolečka, která osmažíme na oleji a másle doměkka. Dáme pozor, aby nezhnědla, smažíme jen...
více o Cibulová polévka podle Marušky
Na rozpuštěném másle si necháme rozpustit rozdrobené droždí, ke kterému dle chuti a dle toho do jaké polévky chceme zavářku použít, přidáme dále i...
více o Drožďová zavářka