Veku nakrájíme na plátky, lehce potřeme máslem nebo sýrem a položíme na ni plátek salámu s okrajem (nenařezáváme!), na salám položíme půlku okapané...
více o Vekové květy
Brokolice uvaříme.
Do vývaru přidáme mléko, máslo, zahustíme moukou a za stálého míchání vaříme, až směs zhoustne.
Šunku nakrájíme na malé proužky a...
více o Brokolice se šunkou
Mléko ohřejeme spolu s máslem. Na vál nasypeme mouku a postupně příléváme ohřáté mléko až vypracujeme těsto. Dáme ho na teplé místo na 10 minut...
více o Jablkové knedlíky z pařeného těsta
Máslo utřeme s vařenými prolisovanými žloutky, přidáme hořčici, osolíme, opepříme, přidáme nadrobno nasekané bílky a ostatní nasekané nebo nastrouhané...
více o Vaječná pomazánka IV.
Umixujeme máslo, cukr a žloutky. Přidáme pomalu čokoládu a skořici, šťávu z citronu, nastrouhanou kůru z citronu, mandle a ušlehané bílky.
Koláč...
více o Polévaný čokoládový koláč
Rozbijeme vejce a šleháme s cukrem asi 5 minut.
Pomalu vmícháme mouku, mandle, máslo a čokoládu. Vylejeme do formy (průměr 24cm) a pečeme asi 45 minut...
více o Čokoládový koláč
Nudle uvaříme podle návodu na obalu. Játra omyjeme, osušíme a pokrájíme na malé kousky. Na rozehřátém másle ze všech stran opečeme kousky jater....
více o Drůbeží játra v zelených nudlích
Mléka, mouku a cukr zahříváme ve vodní lázni nebo v teflonovém kastrole na mírném ohni do zhoustnutí, přidáme máslo. Do husté hmoty zamícháme směs...
více o Marokánky
Na másle a oleji osmahneme cibulku, kari, česneku, přidáme kečup a čočku. Mírně osmahneme a zalijeme malým množstvím vody a osolíme (voda se musí...
více o Marešovy čočkoráky
Cibuli zpěníme na másle, přidáme drobně pokrájenou brokolici, špetku soli a dusíme. Měkkou brokolici zalejeme rozšlehanými vejci s petřzelkou a za...
více o brokolice s vejci
Naporcovaného kapra vložíme na několik hodin do studeného mléka (nejlépe přes noc). Poté porce omyjeme vodou, nasolíme, pokapeme citronem a necháme...
více o Ryba po břeclavsku
Porce kapra osušíme, osolíme, opepříme, pokapeme citronovou šťávou a necháme asi 30 minut odležet.
Poté kapra zprudka opečeme po obou stranách na...
více o Ryba po ďábelsku
Očištěná játra nakrájíme na malé kousky a osmažíme na oleji. Cibuli nakrájíme na kostičky a zlehka osmahneme na másle, přidáme mouku, zředíme vodou a...
více o Polévka z kuřecích jater
Na másle osmahneme drobně krájenou cibuli, bobkový list, pepř, přidáme osolené porce candáta a zvolna opečeme po všech stranách, zalijeme bílým vínem...
více o Candát na ruský způsob
Prsíčka vykostíme, naklepeme, osolíme a opepříme, obalíme ve vajíčkách rozšlehaných s trochou mléka a ve strouhance. Na másle smažíme do zlatova....
více o Kuřecí prsíčka po vídeňsku
Vyprané a osušené porce štiky pokapeme citrónem, necháme chvíli odležet, osolíme, potřeme rozpuštěným máslem, zabalíme do alobalu a grilujeme po obou...
více o Štika na rožni
Mrkev a okurku nastrouháme na hrubém struhadle ostatní suroviny rozkrájet na nudličky. Přidat tuňáka osolit, opepřit v míse vše zlehka promíchat a...
více o Salát s tuňákem
Těstoviny uvaříme.
Cibuli a česnek oloupeme a nakrajíme. Šunku nakrájíme na proužky. Bylinky omyjeme a nakrájíme.
Vejce rozmícháme se smetnou,...
více o Penne nákyp
Lilky omyjeme a nakrájíme (příp. můžeme oloupat), osolíme a necháme 30 min "vypotit".
Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme. Mozzarellu necháme...
více o Špaghetti ala siciliana
Těstoviny uvaříme.
Mezitím nakrájíme šunku. Máslo rozpustíme na pánvi a přidáme
smetanu. Nastrouháme parmazán. Osolíme a opepříme, přidame muškát....
více o Šunkovo smetanová omáčka na těstoviny
Na pánvi rozehřejeme olej a rozpustíme máslo. Kuřecí prsíčka nakrájíme na plátky, osolíme, opepříme a na oleji s máslem osmahneme.
Pokud budeme...
více o Grilovaná kuřecí prsíčka
Špenát očistíme a v trošce vody povaříme. Potom jej nasekáme na malé kousky. Špenát smícháme se sýrem, bílou omáčkou, vmícháme bílky a okořeníme....
více o Špenátový koláč II.
Ořežeme kůrku z toastu. Pomažeme vždy 1 toast máslem, posypeme sýrem a druhým toastem přiklopíme. Překrojíme na trojúhlekníčky.
Trochou másla vymažeme...
více o Sýrový nákyp
Máslo utřeme s vejcem a cukrem, přidáme ostatní přísady a umícháme těsto, nalijeme na plech a pečeme.
Vychladlý moučník nakrájíme a pocukrujeme....
více o Rychlé řezy z podmáslí
Lilky nakrájíme na plátky asi 6 mm silné a osmažíme je na pánvi po obou stranách.
V kastrolu zpěníme na másle a olivovém oleji cibuli, přidáme rajčata...
více o Fettucine po sicilsku
Na pánvi rozpálíme olej a osmažíme lilky, osolíme a opepříme.
V míse rozšleháme vajíčka a přidáme na drobno nakrájenou cibuli a natrhané lístky...
více o Vaječná omeleta s lilky
Uvařenou a na kousky nakrájenou brokolici rozmixujeme, přidáme ementál, parmazán, rozmíchaná vejce, osolíme a opepříme.
Směs nalijeme do misky či...
více o Nákyp z brokolice II.
Máslo utřeme s cukrem a žloutky do pěny. Po lžících přidáváme mouku a lehce vmícháme tuhý sníh z bílku.
Těsto dáme do vymaštěné a moukou vysypané...
více o Visnovy kolac
Maso osolíme, opepříme, pečeme na oleji kůží dolů, ke konci pečení maso obrátíme a kůži odstraníme.
Čekanku zkaramelizujeme - máčíme ve směsi másla a...
více o Kachní prsa s čekankou a omáčkou
V míse smíchejte žloutky z vajec, cukr, mléko, máslo a sůl. Vmíchejte mouku s práškem do pečiva, sekané ořechy a hustou pěnu z bílků.
Ve waflové formě...
více o Ořechové wafle
Maso dobře naklepeme, pepř vtlačíme do masa a na rozpáleném oleji dobře opečeme po obou stranách. Maso vyjmeme, vložíme jemně nasekanou cibuli a máslo...
více o Biftek Chateaubriand
Těstoviny uvaříme v osolené vroucí vodě. Scedíme (nechladíme) a přidáme trochu másla. Na pánvi zpěníme nadrobno nakrájenou cibulku a přidáme...
více o Těstoviny v nivové omáčce
Změklé máslo, tvaroh a pivní sýr vložíme do mixéru, zalijeme pivem a rozmixujeme. Připravenou pomazánku mažeme na kostičky tmavého chleba a podáváme...
více o Krkonošská tvarohová pomazánka
Kuře naporcujeme, porce vykostíme, obalíme v mouce a ušlehaných vejcích se solí, pepřem, trochou mouky a 4 lžícemi strouhaného parmazánu. Smažíme na...
více o Kuře Florentin
Na rozpáleném oleji zpěníme na drobno nakrájenou cibuli, přidáme na kousky nakrájené kuřecí maso, osolíme, opepříme a zvolna pečeme.
Připravíme omáčku...
více o Kuře Marengo
Dobře očištěné kuře rozčtvrtíme. Na 1/3 másla osmažíme drobně krájenou cibulku dorůžova, přidáme papriku a ihned zalijeme vařící vodou. Vložíme...
více o Kuře na paprice
Kuře rozdělíme na půlky a páteř odstraníme. Opepříme a potřeme česnekem utřeným se solí. Dáme na pekáč, poklademe vločkami másla, podlijeme trochou...
více o Kuře na kaparech
Lilek podélně rozřízneme a dužinu zčásti vydlabeme. Jablka oloupeme, jádřince odstraníme a rozkrájíme je na kostičky stejně jako vydlabanou dužinu s...
více o Gratinovaný lilek s jablky
Kuře naporcujeme na čtvrtky, porce osolíme, opepříme, posypeme hladkou moukou a klademe do pekáče (naplněného vodou nebo vývarem tak, aby sahala do...
více o Kuře na rozmarýnu
Připravíme si pastu z taveného sýra, jemně nakrájených bylinek. Směsí uvnitř potřeme kuře, zvenčí potřeme máslem a pečeme dozlatova.
Příloha: brambory...
více o Francouzské kuře
Kuře naporcujeme, osolíme, opepříme a na rozpuštěném másle prudce po všech stranách opečeme do zlatova. Oflambujeme nahřátým koňakem a přidáme cibuli ...
více o Kuře na šampaňském
Z másla a mouky usmažíme světlou jíšku, přidáme papriku, osmahneme, zalijeme procezeným vývarem a dobře rozšleháme. Přidáme rajčatový protlak, bobkový...
více o Rajská polévka s paprikou
Očištěné fazolky nakrájíme na kousky, vsypeme do vařícího vývaru, přidáme rajčatový protlak a vaříme, až jsou fazolky téměř měkké. Do vařící se...
více o Fazolková polévka se sýrem
Na rozehřátém másle zpěníme mouku, sejmeme z plotny, přidáme vejce, polovinu jemně nastrouhaného sýra a za stálého míchání zvolna zahříváme, až se...
více o Cibulová polévka se sýrem
Na másle orestujeme jemně nakrájenou cibuli, celer a mrkev doměkka. Přidáme oloupaná, nakrájená rajčata a polovinu kuřecího vývaru. Vaříme na mírném...
více o Rajčatová polévka ze zahrádky
Na větším talíři smíchejte polohrubou mouku, strouhanku, sůl, mletou papriku a černé koření. V další misce vyšlehejte vaječné bílky s vodou.
Obalte...
více o Kuřecí prsa deluxe
Kuřecí prsa vykostíme, umyjeme, osušíme a rozkrojíme tak, aby vznikly 4 porce. Trochu je naklepeme, osolíme a na horkém oleji opečeme spolu se...
více o Jánošíkovo kuře
Kuře potřeme zvenku i zevnitř grilovacím kořením, naplníme na osminky nakrájenou cibulí, jablkem a celerem, osolíme a vložíme na pekáč. Rozpustíme...
více o Indiánské kuře
Kuře omyjeme a osolíme. Jazyk a citronovou kůru nakrájíme nadrobno. Smícháme sůl, máslo, úzeninu a kůru z citronu a vtlačíme pod kůži kuřete....
více o Prosté kuře