• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Vánoce Jedlé dárky
  • Recepty.cz
  • Pomocníci
  • Databáze ingrediencí
  • Máslo

Máslo

Podobné ingredience

  • Arašídové máslo
  • Bylinkové máslo
  • Koření - Bylinkové máslo
 

Recepty vytvořené za použití této ingredience

Zákusek z BE-BE sušenek

Zákusek z BE-BE sušenek

Celá vejce šleháme s moučkovým cukrem, pomalu přidáme mouku s práškem do pečiva a těsto vlijeme na vymaštěný a moukou vysypaný plech a upečeme.... více o Zákusek z BE-BE sušenek

Ořechové řezy VIII.

Ořechové řezy VIII.

Čokoládu na vaření nahřejeme, přidáme moučkový cukr, žloutky, vmícháme tuhý sníh a strouhanku s práškem do pečiva - upečeme. Po upečení rozkrojíme na... více o Ořechové řezy VIII.

Jahodové řezy XI.

Jahodové řezy XI.

Jahodové kompoty scedíme a necháme dobře okapat. Žloutky šleháme s cukrem a teplou jahodovou šťávou do pěny. Postupně přidáváme mouku s práškem do... více o Jahodové řezy XI.

"Obliž prst"

"Obliž prst"

Ušleháme:5 žloutků,5 lžic horké vody a 20 dkg moučkového cukru. Přidáme:16 dkg polohrubé mouky, 1 prášek do pečiva, tuhý sníh z 5 bílků-upečeme.... více o "Obliž prst"

Nanukové řezy

Nanukové řezy

Moučkový cukr, uvařenou kávu a žloutky spolu utřeme a postupně přidáváme ostatní suroviny, nakonec tuhý sníh. Vlijeme na vymaštěný a moukou vysypaný... více o Nanukové řezy

Jemné sušenky

Jemné sušenky

Vše smícháme a vykrájíme z vyváleného těsta. dáme péci až na povrchu zrůžoví podáváme posypané cukrem.(moučka)... více o Jemné sušenky

Kuřecí řízky Maharádžuv sen

Kuřecí řízky Maharádžuv sen

Mixujeme jogurt se zázvorem česnekem kořením a mandlemi. Kuřecí řízky vložíme do pekáčku a potřeme jogurtovou směsí. Ohřejeme máslo s medem pokapeme... více o Kuřecí řízky Maharádžuv sen

"3 BIT"

"3 BIT"

Žloutky vymícháme s moučkovým cukrem do pěny, přidáme kakao, pomalu přidáváme olej, mléko, mouku s práškem do pečiva a tuhý sníh z bílků. Těsto... více o "3 BIT"

Krémeše

Krémeše

Listové těsto rozdělíme na dvě poloviny. Každou vyválíme na pomoučeném vále na velikost plechu a upečeme. Jeden plát po vychlazení nakrájíme na plechu... více o Krémeše

60 minut
Jablková buchta III.

Jablková buchta III.

Jablíčka nastrouháme na jemném struhadle, všechno dohromady smícháme a dáme na vymazaný a vysypaný plech. Pečeme pomalu v předem vyhřáté troubě.... více o Jablková buchta III.

45 minut
Vdolečky II.

Vdolečky II.

Troubu předehřejeme na 240 stupňů, v míse smícháme mouku s kypřícím práškem a solí. Postupně zpracujeme změklé máslo, cukr, mléko a vejce. Rychle... více o Vdolečky II.

Ořechová kolečka

Ořechová kolečka

Všechny ingredience na vále smícháme a vytvoříme těsto, které dáme do ledničky odpočinout, po uležení z něho vyválíme 0,5cm plát a vykrajujeme různé... více o Ořechová kolečka

40 minut
Linecké cukroví IV.

Linecké cukroví IV.

Na vál si dáme mouku a přidáme nakrájené změklé máslo. Potom přidáme cukr a smícháme s moukou a máslem. Nakonec dáme žloutek a kůru a vše řádně... více o Linecké cukroví IV.

120 minut
Nadívaný krocan

Nadívaný krocan

Housky nakrájíme na kostičky a zalijeme horkým mlékem . Necháme stát. Nakrájenou slaninu dáme na pánev, přidáme nakrájenou cibulku, a po zesklovatění... více o Nadívaný krocan

Staročeská vánočka

Staročeská vánočka

Všechny suroviny si připravíme na stůl, aby vše mělo stejnou, pokojovou teplotu. Mléko navíc přihřejeme. Začneme kváskem – čím méně si kuchařka věří,... více o Staročeská vánočka

Ryba zapečená se sýrem

Ryba zapečená se sýrem

Rybu dát do pekáčku, pokapat citronem, osolit, na každou porci plátek másla. Podlít vodou, péct asi 20 min. Vyjmout z trouby, posypat sýrem, dát... více o Ryba zapečená se sýrem

60 minut
Musaka III.

Musaka III.

Lilek a brambory nakrájíme na plátky a předsmažíme na oleji. Mleté maso zpěníme na nasekané cibulce, dochutíme solí, pepřem a oreganem. Přidáme... více o Musaka III.

60 minut
Vanocni rybi polevka II.

Vanocni rybi polevka II.

Z hlav vyjmeme žábry a dáme vařit do osolené vody s bobkovým listem a pokrájenou cibulí. Po uvaření vývar scedíme a hlavy obereme. Na rozehřátém másle... více o Vanocni rybi polevka II.

60 minut
Rybí polévka III.

Rybí polévka III.

**Pracovní postup I:** Hlavu a vnitřnosti kapra, případně i mlíčí a hřbet důkladně očistíme a propláchneme a dáme vařit do hrnce s vařící osolenou... více o Rybí polévka III.

120 minut
Boršč III.

Boršč III.

Jde poměrně o dost pracné jídlo, ale má tu výhodu, že pokud něco zbyde, je chutné i druhý den (rozpočet je pro 6 osob). Používá se nejen jako polévka,... více o Boršč III.

45 minut
Pracny IV.

Pracny IV.

Oříšky umeleme, hřebíčky také umeleme nebo utlučeme v hmoždíři. Citronovou kůru nastrouháme (pozor na chemicky ošetřené citrony) nebo použijeme... více o Pracny IV.

Medvědí tlapky - ořechy

Medvědí tlapky - ořechy

Odvážíme si kvalitní hladkou mouku, přidáme cukr a máslo nakrájené na kousky. Oříšky lze namlet nebo nastrouhat (podle zvyklostí). Dále přidáme dva... více o Medvědí tlapky - ořechy

75 minut
Perníčky VI.

Perníčky VI.

Všechny suroviny kromě posledního vejce na potření smícháme v míse a rukama vypracujeme hladké těsto. Je nutné jej nechat minimálně 15 minut... více o Perníčky VI.

Včelí úly

Včelí úly

Dětské piškoty rozdrtíme. Metody drcení mohou být různé - u nás se osvědčilo drcení piškotů vložených mezi dva hedvábné papíry válečkem na těsto.... více o Včelí úly

Citrónová rýže

Citrónová rýže

V hrnci rozehřejte ghí nebo olej a přidejte kmín, černá hořčičná semínka, listy karí a skořici. Když hořčičná i kmínová semínka změní barvu, přidejte... více o Citrónová rýže

Jogurtová buchta II.

Jogurtová buchta II.

Smícháme jogurt, mouku,cukr, vejce, prášek do pečiva, pečlivě zamícháme. Uděláme si posypku a necháme odkapat ovoce. Do vymazaného pekáčku vysypaného... více o Jogurtová buchta II.

Škvarkové placky

Škvarkové placky

Škvarky umeleme nebo velmi jemně nasekáme a smícháme se 150 g prosáté mnouky. Zabalíme do fólie a necháme v chladu. Droždí rozdrobíme do 1 dcl... více o Škvarkové placky

Pracny III.

Pracny III.

Mouku, cukr, mleté ořechy a koření smícháme na vále. Nožem zapracujeme změklý tuk nebo máslo a přidáme vejce. Dochutíme rumem a citrónovou kůrou.... více o Pracny III.

Bylinkový řízek na česnekovém oleji

Bylinkový řízek na česnekovém oleji

Kuřecí nebo vepřové maso nakrájíme, lehce naklepeme, osolíme a opepříme. Vajíčko rozšleháme se smetanou. Dle potřeby rozředíme mlékem a vzniklou... více o Bylinkový řízek na česnekovém oleji

Bažant dušený na víně

Bažant dušený na víně

Rozehřejeme máslo, přidáme na kostičky pokrájené vepřové maso, očištěného, osoleného bažanta a opečeme po všech stranách. Pak bažanta přelijeme... více o Bažant dušený na víně

Bažant na pepři

Bažant na pepři

Hermelín nakrájíme na plátky, které obalíme v hrubě tlučeném pepři. Takto upravený sýr vložíme do očištěného bažanta. Bažanta opečeme ze všech stran... více o Bažant na pepři

Crepes de Jef

Crepes de Jef

Smichat mouku, vejce, vanilkovy cukr a 1/2 l studeneho mleka. Jemne michame vidlickou nebo malym slehacem. Jestlize je testo prilis huste, pridame... více o Crepes de Jef

Sachrdort od Rakusaku

Sachrdort od Rakusaku

Oddělíme bílky od žloutků a z bílků ušleháme sníh. Utřeme máslo se žloutky a poté přidáme cukr a třeme dál. Rozehřejeme čokoládu s trochou másla na... více o Sachrdort od Rakusaku

Věnečky z odpalovaného těsta III.

Věnečky z odpalovaného těsta III.

Sádlo (máslo) a sůl vložíme do vody, osolíme, rozpustíme na sporáku, až se začne vařit, zmírníme na střední oheň a najednu vsypeme mouku. Všechno... více o Věnečky z odpalovaného těsta III.

Tarta de queso Philadelfia-SLADKE

Tarta de queso Philadelfia-SLADKE

Zaklad dortu: Rozdrcene susenky a trocha masla,promichat a dat na ohen,aby se maslo rozpustilo. Dat do dortove formy. 2.vrstva: V kastrolu na ohni... více o Tarta de queso Philadelfia-SLADKE

Leche frita-SLADKE (de Antonio)

Leche frita-SLADKE (de Antonio)

Do hrnce vlozime maslo a pockame, se rozehreje, pridame mouku, mleko, cukr a vejce. Varime.Pote vyklopime,tak aby se testo rozprostrelo. Vychladle... více o Leche frita-SLADKE (de Antonio)

90 minut
Holandská polévka

Holandská polévka

Všechny ingredience nakrájíme na úzké nudličky, pórek na kolečka. Maso osmažíme na másle, zalijeme asi litrem vody, přidáme mrkev, petržel, celer,... více o Holandská polévka

60 minut
Čočka nakyselo

Čočka nakyselo

Přes noc namočenou čočku uvaříme úplně doměkka s bobkovým listem, až nabude podoby husté polévky. Přidáme zázvor, citronovou š»ávu a cukr a ještě... více o Čočka nakyselo

Pekařčina pomazánka

Pekařčina pomazánka

šunku nakrájíme na nudličky. Vejce oloupeme, bílky rovněž pokrájíme na nudličky a žloutky nahrubo posekáme (část odložíme na ozdobu). Rozehřejeme... více o Pekařčina pomazánka

90 minut
Vánočka IV.

Vánočka IV.

Příprava těsta: Do vlažného mléka rozdrobíme droždí, přisypeme 1 lžíci cukru, zaprášíme hladkou moukou a necháme v teple vykynout. Do mísy nasypeme... více o Vánočka IV.

Hrudky z tatranek-SLADKE

Hrudky z tatranek-SLADKE

Smícháme máslo, cukr a žloutky. Ořechy a tatranky nakrájíme nahrubo a navlhčíme rumem. Vše spojíme v hmotu a děláme z ní hrudky. Dáme ztuhnout a pak... více o Hrudky z tatranek-SLADKE

Vanocni srdicka-SLADKE

Vanocni srdicka-SLADKE

Smícháme suroviny, necháme 2 hodiny odpočívat v chladnu. Pak vykrajujeme různé tvary a pečeme je ve střední troubě. Horké obalujeme v cukru.... více o Vanocni srdicka-SLADKE

Zapecene testoviny-RYCHLE

Zapecene testoviny-RYCHLE

Pokud vam zbyly testoviny od vcerejsiho obeda, ci vecere, dnes se vam budou hodit. Promichejte je s maslem, soli, vajickem a smetanou, dobra je i... více o Zapecene testoviny-RYCHLE

60 minut
Vanilkove rohlicky X.

Vanilkove rohlicky X.

Vsechny prisady dame dohromady a udelame z nich hladke testo ktere nechame odlezet v chladnu nebo lednici 2 hodiny nebo do pristiho rana. Na druhy dem... více o Vanilkove rohlicky X.

60 minut
Vánoční rybí polévka

Vánoční rybí polévka

Do 1l vody vložíme rybí odřezky a koření,osolíme a uvaříme doměkka. Scedíme a rybí maso obereme. Cibuli nakrájíme nadrobno, osmahneme ji na másle a... více o Vánoční rybí polévka

90 minut
Švédský koláč

Švédský koláč

Mouku, cukr a prášek do pečiva smícháme v míse na sypkou směs. Pekáč silně vymažeme máslem a nasypeme do něj 2 hrnky sypké směsi, na směs vylijeme... více o Švédský koláč

Vafle

Vafle

Ušleháme tuk, cukr a vanilkový cukr, vmícháme celá vejce, přidáme mouku, solamyl, prášek do pečiva, mléko a vše dobře promícháme. Ve vaflovači upečeme... více o Vafle

Špenátový nákyp s uzeným masem

Špenátový nákyp s uzeným masem

Zmarazený špenát podusíme, scedíme a necháme okapat. V misce utřeme máslo a žloutky se solí, přidáme v mléce namočený a vymačkaný rohlík, špenát,... více o Špenátový nákyp s uzeným masem

Má holandská polévka- 4porce

Má holandská polévka- 4porce

Všechny ingredience nakrájím na úzké nudličky, porek na kolečka. Maso osmažím na másle, zaliju asi 1litrem vody přidám mrkev, petržel, celer, masox a... více o Má holandská polévka- 4porce

120 minut
Debrecínská pečeně

Debrecínská pečeně

Maso protkneme proužky slaniny a párků. Na oleji zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme maso, sůl a pepř. Opečeme po všech stranách, zalijeme vývarem, a... více o Debrecínská pečeně

  • Předchozí stránka
  • 1
  • ...
  • 155
  • 156
  • 157
  • 158
  • 159
  • ...
  • 176
  • Další stránka

Doporučujeme

30 minut
Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

60 minut
Mandlové vanilkové rohlíčky

Mandlové vanilkové rohlíčky

50 minut
Vánoční marokánky

Vánoční marokánky

Poslední sledované recepty

35
Rumové kuličky nepečené a snadné
Rumové kuličky nepečené…
32
Klasický recept na polevu na perníčky
Klasický recept na…
21
Hrášková polévka se slaninou
Hrášková polévka se…
17
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
12
Kuřecí prsa na zelí Institutu Kompliment
Kuřecí prsa na zelí…

Zajímavé články

Vaječný koňak ze salka: 3 recepty, které oceníte nejen na Vánoce
Vaječný koňak ze salka: 3 recepty, které oceníte…
Upečeno za víkend: Čtyři těsta, z nichž uděláte spoustu druhů cukroví
Upečeno za víkend: Čtyři těsta, z nichž uděláte…
Nepečené vánoční kuličky: Cukroví, které zvládne úplně každý
Nepečené vánoční kuličky: Cukroví, které zvládne…
Vánoční cukroví podle Josefa Maršálka: Vylepšené linecké, pracny, rohlíčky, ořechy i vosí hnízda
Vánoční cukroví podle Josefa Maršálka: Vylepšené…
Jak uložit cukroví? Linecké do krabice, kokosky do papírového sáčku
Jak uložit cukroví? Linecké do krabice, kokosky…
AHA.cz Stopka pro Mareše: Jen týden po smrti Hezuckého

Stopka pro Mareše: Jen týden po smrti Hezuckého

Mimibazar Otestovali jste: Mluvící tablík Kvído od Albi – interaktivní hračka, která baví i učí

Otestovali jste: Mluvící tablík Kvído od Albi – interaktivní hračka, která baví i učí

Dáma.cz Kdy je masopust 2025: Kdy začíná a kdy končí?

Kdy je masopust 2025: Kdy začíná a kdy končí?

Blesk pro ženy Nejlepší červené rtěnky podle redakce: Jak najít tu nejlepší v drogerii ke svému typu pleti?

Nejlepší červené rtěnky podle redakce: Jak najít tu nejlepší v drogerii ke svému typu pleti?

Ženy.cz Vymezování hranic. Nutná obrana, nebo  moderní výmluva pro sobectví?

Vymezování hranic. Nutná obrana, nebo moderní výmluva pro sobectví?

Blesk.cz Další rána pro rozvádějící se Belohorcovou: Přišla o milovaného parťáka!

Další rána pro rozvádějící se Belohorcovou: Přišla o milovaného parťáka!

SportRevue.cz Hřebíkovy děti. Kam to dotáhli čeští fotbalisté ze stříbrné devatenáctky?

Hřebíkovy děti. Kam to dotáhli čeští fotbalisté ze stříbrné devatenáctky?

Maminka.cz Největší těhotenská bříška ve své přirozenosti. Tyto mámy za ně sklidily obdiv i urážky. A to, světe div se, i od žen!

Největší těhotenská bříška ve své přirozenosti. Tyto mámy za ně sklidily obdiv i urážky. A to, světe div se, i od žen!

Blesk Horoskopy Sváteční numerologie: Vypočítejte si svoje vánoční číslo a zjistěte, co vám přinese

Sváteční numerologie: Vypočítejte si svoje vánoční číslo a zjistěte, co vám přinese

Nedávno navštívené recepty:

Tatarský biftek Výborné buchty Žravé řezy
Dýňový džus Bílkový koláč podle mé babičky Bublanina - tutovka (tutově se povede)
Mechová bublanina s višněmi Cizrna s kuřecím masem Jednoduchý rybí guláš se zeleninou
Mrkvová bezlepková buchta Broskvové (meruňkové) muffiny Ořechové řezy s vločkami

Další doporučené ingredience:

Marináda Marinovaná pečeně Marmeláda Marmite Mars tyčinka
Marsmallow Masák Mascarpone Mascarpone 250g Mascarpone cheese
Maso Maso na karbanátky Maso na řízky Maso z divočáka Masová konzerva
Masové kosti Masox Massaman kari pasta Cock Máta Mateřídouška
  • Recepty.cz
  • Pomocníci
  • Databáze ingrediencí
  • Máslo
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact