Smícháme mléko s pudinkovým práškem a uvaříme pudink dle návodu. Po uvaření vychladíme ve studené vodě, je důležité ho při tom míchat, aby nevznikl...
více o Bezva dort
Kuře osolíme, naplníme směsí, spíchneme, pokmínujeme a vložíme do pekáčku. Přidáme na kostičky krájenou cibuli a podlijeme vodou nebo vývarem. Dusíme...
více o Kuře plněné zeleninou
Na másle zpěníme jemně krájenou cibuli, lisovaný česnek, nakrájenou slaninu, osolíme a opepříme. Chvilku restujeme a přidáme spařenou okapanou rýži,...
více o Rizoto raz dva
Brokolici rozebereme na malé růžičky, cerel hrubě nastrouháme. V kastrůlku rozpustíme máslo, na kterém osmahneme ovesné vočky a nastrouhaný celer,...
více o Brokolicová polévka s ovesnými vočkami
Tvaroh s měkkým máslem, majonézou vyšleháme elektrickým šlehačem do hladké pěny osolíme, opepříme, přidáme nastrouhaný romadur a vmícháme najemno...
více o Pomazánka z romaduru
Smícháme mouku s cukrem, máslem, smetanou, vejcem a těsto rodělíme na 3 díly. 1 díl dáme stranou a 2 díly spojíme a rozválíme na vymazaný plech....
více o Makové řezy
Vychladlé brambory jemně nastrouháme, přidáme cukr, mouku, nastrouhané máslo, celá vejce a kakao. Promícháme a přidáme mletou skořici, mletý hřebíček...
více o Bramborovo-kakaové řezy
Oloupaná a napůl rozkrojená jablka, zbavená jádřinců pokapeme citronovou šťávou. Maslo a med za stálého míchání rozehřejeme a necháme spojit a...
více o Jablkový koláč obrácený
Očistěné listy kapusty nakrájíme a podusíme v troše slané vody téměř doměkka, pak scedíme a jemně nakrájíme. Žemle nakrájíme na kostičky, zvlhčíme...
více o Kapustový nákyp s houbami
Kuře naporcujeme, osolíme a poklademe do pekáče se třemi lžícemi oleje. Ve větším hrníčku rozmícháme přibližně 1:1 hořcici s kečupem, půl lžičky...
více o Kuře ala Bárt
Na másle se rozpustí kvasnice a přidá se na kolečka nakrájená část pórku, pak se přidá hladká mouka a udělá se jíška. Zalije se vývarem, přidá se...
více o Pórková polévka III.
Celer oloupene a nakrájíme na centimetrové kousky, které dámě vařit spolu s částí celerové natě a lžičkou oleje a solí a směsí koření. Až celer změkne...
více o Celerové pyré
Na másle zpěníme jemně pokrájenou slaninu, přidáme nasekanou cibuli a česnek, osmahneme, přidáme fazolky, promícháme a pak rozkrájená rajčata a krátce...
více o Fazolková polévka s rýží
Jemně nakrájený pórek osmažíme dozlatova na másle, vmícháme mouku, opražíme, zalijeme vývarem a vínem, a 20 minut povaříme. Ochutíme solí, pepřem,...
více o Zapražená pórková polévka se sýrem
Vývar: maso, nakrájenou cibuli a česnek lehce osmažit na oleji. Přidat protlak, sůl a zeleninu. Nechat 5-10 minut vařit a pak dochutit
<BR>Bešamel: z...
více o Lasagne pana Monte Castelloniho
Brambory uvaříme ve slupce, fazolky ve slané octové vodě. Oloupané horké brambory nakrájíme na plátky smícháme s uvařenými pokrájenými fazolkami....
více o Fazolkový salát s brambory
Na másle zpěníme pokrájenou cibuli, přidáme kari, promícháme a vsypeme očištěné a pokrájené fazolky. Zalijeme vodou a podusíme doměkka. Oslolíme,...
více o Fazolky na smetaně s kari
Rozmačkáme brambory, vmícháme do nich vejce, mouku, sůl a vypracujeme těsto. Slaninu, cibuli a česnek orestujeme na oleji. Přidáme oloupané a...
více o Houbový dort
Nejprve si přichystáme marinádu. Promícháme kečup s cukrem, worchestrem a nadrobno nakrájenou cibulí. Oloupaný česnek utřeme nebo nasekáme a vmícháme...
více o Pikantní kuře II.
Na pekáči zpěníme hodně cibule na sádle, zprudka opečeme kuřecí porce.
Do pekáče přidáme sklenici nakládané zeleniny „Moravanka“ i s nálevem. Pak...
více o Kuře na „Moravance“ III.
Žraločí setak zbavíme kůže a očistíme, osolíme, opepříme a opečeme na olivovém oleji.
Omáčka: najemno nakrájenou šalotku, vinný ocet a čerstvý...
více o Pečený steak ze žraloka s omáčkou
Plátky krkovice naklepeme, mírně osolíme, posypeme grilovacím kořením a nakrájíme na menší kousky. Vezmeme přiměřeně velký pekáček, na dno dáme kousek...
více o Krkovička na kečupu
Maso:
Žraločí setak zbavíme kůže a očistíme, osolíme, opepříme a opečeme na olivovém oleji.
Omáčka:
Na jemno nakrájenou šalotku, vinný ocet a čerstvý...
více o Pečený steak ze žraloka s bernskou omáčkou
1. Do misky vložíme nadrobno nakrájené kapary,změklé máslo, jemně nasekanou petrželku, plnotučnou hořčici, přidáme šťávu z jednoho citronu a směs...
více o Královská pečeně
Oloupané, na kostičky nakrájené brambory uvaříme do měkka ve slané vodě. Ponorným mixérem rozmixujeme. Na pánvi na másle osmažíme pórek osolíme,...
více o Pórková polévka II.
Vymažeme alobal máslem, osolený, opepřený, potřený česnekem, paprikou, naložený do smetany plátek masa vložíme na alobal. Poklademe plátek potřený...
více o Labužnické kotlety
Máslo rozpustíme a vmícháme do něj vše ostatní.
Těsto nalijeme na vymazaný plech, poklademe ovocem, posypeme drobenkou a pečeme ve vyhřáté troubě asi...
více o Ovocný koláč VI.
Umletý mák zalijeme mlékem a vaříme doměkka. Mícháme aby se nepřipálil a za stálého míchání přidáme cukr, skořici a máslo. Omáčka je vynikající na...
více o Maková omáčka
Na másle osmažíme sekanou petrželku, sekanou cibulku, rohlíky nakrájené na kostičky (rohlíky můžeme dát na plech do trouby a pak přimícháme osmaženou...
více o Slaninové knedlíky
Den předem uvaříme kondenzované mléko na karamel - ve vroucí vodě vaříme 1 hodinu (úplně to stačí, je zbytečné vařit je déle). Žloutky utřeme s cukrem...
více o Karamelové řezy II.
Ušleháme máslo s cukrem, postupně zašleháváme žloutky a vlažnou vodu.
Zvlášť smícháme hrubou mouku s hrubou krupicí, ořechy, kakaem, citronovou kůrou....
více o Čokoládové kostky
Klobásy opečeme ze všech stran na másle, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, osmahneme, zaprášíme moukou, opět osmahneme a vše zalijeme pivem. Osolíme...
více o Klobásy v pivní omáčce
Mouku smíchanou s práškem do pečiva, máslo, moučkový cukr a žloutky zpracujeme v jemné těsto, dáme na plech a potřeme džemem. Navrch ušleháme pevný...
více o Ořechové řezy III.
Máslo utřeme s cukrem a medem do pěny, postupně přidáváme žloutky, strouhanou citronovou kůru a strouhané mandle nebo ořechy. Střídavě pak...
více o Bábovka s medem
Na rozpuštěném másle osmažíme jemně krájenou cibuli s cukrem a mícháme až lehce zkaramelizuje. Poprášíme moukou a zalijeme masovým vývarem a pivem....
více o Cibulová pivní omáčka
Máslo rozehřejeme ve větším hrnci při střední teplotě. Přidáme na jemno nasekanou cibuli a vaříme 2-3 minuty za stálého míchání. Přidáme rýži a 1-2...
více o Pilaf rýže
Nejdříve smícháme nahrubo nastrouhanou mrkev se 3 vejci, dále přidáme cukr a rozpuštěné máslo a vše promícháme, potom přidáme mouku a prášek do pečiva...
více o Mrkvový koláč
Filé osolíme z obou stran a klademe do pekáčku nebo zapékací mísy. Potom na něj dáme vrstvu kečupu. Cibuli rozpůlíme, nakrájíme na plátky, které...
více o Zapékané filé
V míse utřeme máslo se žloutky, přidáme tvaroh, osolíme a střídavě přidáváme mléko a mouku, až vznikne vláčné těsto. Vyválíme váleček, nakrájíme dílky...
více o Borůvkové knedlíky II.
Dortovou formu nebo remosku vymastíme máslem a vyložíme plátky oloupaných jablek. Posypeme skořici a zalijeme těstem.
Těsto: umíchané z cukru, vajec,...
více o Francouzský jablečný koláč
Zapékací misku lehce vymažeme, poklademe první vrstvou tence nakrájených plátků brambor, potřeme směsí smetany a šlehačky s prolisovaným česnekem,...
více o Gratinované brambory II.
Pekáč nebo zapékací misku vymažeme máslem. Postupně vrstvíme na kolečka nakrájené brambory, každou vrstvu okořeníme (sůl, majoránka, oregáno, tymián,...
více o Vynikající zapečené vepřové kotlety
V míse třeme máslo se solí, tvarohem a vejcem. Po částech přidáváme trochu mléka a mouku.
Vypracujeme vláčné těsto, uděláme z něho váleček, který...
více o Knedlíky z tvarohového těsta
Kuchané sledě zbavíme ocásků a hlaviček, stáhneme kůži a naskládáme do máslem vymaštěného pekáčku. Osolíme, opepříme, posypeme sekanou cibulí,...
více o Sledi v zelenině
Uzené maso, rajče a žampiony nakrájíme na kostičky. To vše orestujeme na másle. Do této směsi přidáme potřebné množství špaget, vše prohřejeme....
více o Špagety "Románo"
Do velké mísy dáme cukr a máslo, rychle třeme. Do malé misky dáme vejce, které rozšleháme. Vmícháme vanilku a přidáme k máslu s cukrem.
Prosejeme...
více o Sušenky s čokoládou
Nejprve smícháme tvaroh se žloutkem, 100 g cukru a vanilkovým cukrem. Mléko nalijeme do mísy, přidáme vejce a hrst cukru. Do něho namáčíme tousty,...
více o Tvarohová žemlovka s ořechy
Nejprve připravíme první světlé těsto - šleháme 4 bílky a postupně přidáváme 4 lžíce krupicového cukru. Do pevného sněhu vykopíme 4 žloutky a opatrně...
více o Dvoubarevná roláda II.
Celé brambory omyjeme, kartáčkem očistíme, nakrájíme na měsíčky, z jedné brambory cca 6 měsíčků. Tyto naklademe na suchý plech - tou částí, kde je...
více o Pěčoky
Změklý tuk, cukr a celé vejce ušleháme do krému, přidáme vločky, mouku s práškem do pečiva, skořici a kokos. Těsto dobře promícháme a je-li přiliš...
více o Ovesné koláčky