Utřeme žlutky z cukrem, přidáme ostatní suroviny, nakonec opatrně vmícháme sníh a upečeme. Necháme vychladnout.
Uvaříme pudink z jahodové šťávy a...
více o Jahodové řezy s pudinkovou náplní
Žloutky utřeme s cukrem a máslem, přidáme tvaroh a znovu utřeme. Přidáme vanilkový cukr, citronovou kůru a mléko. Vmícháme polohrubou mouku s práškem...
více o Tvarohová bábovka IV.
Mléko svařit, rozpustit v něm tuky, dát žloutek a 5 minut mixovat. Nechat vychladit, nejlépe přes noc v lednici a pak se může šlehat....
více o Domácí šlehačka
V hrnci uvaříme noky dle návodu, slijeme a připravíme velký pekáč, který trochu vymastíme máslem a nasypeme noky do pekáče. Ve větší pánvičce...
více o Gnocchi s kuřecím masem a smetanou
Uvaříme uzené maso. Do hrnce dáme nakrájené brambory, kysané zelí a kusy uvařeného uzeného. Uvaříme ve vývaru z uzeného do měkka.
Vyjmeme na talíř a...
více o Horehronské koleno
Smícháme mouku s pepřem, vejce s mlékem a rozmačkané krekry s nahrubo nasekanými mandlemi. Rybu obalíme jako v klasickém trojobalu.
Na rozpuštěném...
více o Smažená ryba na mandlích
Pudinkové prášky smícháme s práškem do pečiva a cukrem, přidáme vejce, rum, olej a vše důkladně promícháme. Těsto vylijeme na vymazaný a vysypaný...
více o Míša řezy bez mouky
Prsa lehce naklepeme, osolíme a opepříme (nejlépe čerstvě nadrcený pepř celý). Máslo rozehřejeme, přidáme olej a prsa ve směsi opečeme. Poté je...
více o Ořechová kuřecí prsa s broskvemi
Na nudličky pokrájené maso orestujeme na oleji s kouskem másla. Osolíme, opepříme, přidáme cibuli a promícháme. Zakápneme sojovkou, přidáme na proužky...
více o Kuřecí směs s bramboráčky
Kuřecí maso, nejlépe z vykostěných stehýnek (event. i prsíčka), rozkrájíme na kousky cca 2x2-3 cm - perly. Osolíme, okořeníme čerstvě nadrceným...
více o Bílé perly Naomi Campbell
Rozpustíme 3 lžíce másla, přisypeme mouku, mléko, vejce a sůl. Vyšleháme v řídké těstíčko a necháme 1/2 hodiny odležet. Mezitím nadrobno nasekáme...
více o Kořeněné masové palačinky
Vykostěná krůtí prsa upravíme na plát a naklepeme. Okraje odřízneme a semeleme společně s vepřovým masem. Na rozškvařené slanině orestujeme na...
více o Krůtí roláda půvabné komtesy
Z droždí, trochy mléka, mouky a cukru připravíme kvásek a necháme ho vzejít. Z kvásku i ostatních přísad vytvoříme vláčné těsto. Mletý mák smícháme s...
více o Bábovka s mákem
Smícháme mouku, máslo smetanu a 50 g cukru a dáme na 30 minut do ledničky chladit.
Potom těsto vyválíme a vykrajujeme kytičky které rovnáme na...
více o Smetanové kytičky II.
Troubu předehřejeme na 180 °C. Polevu nasekáme nadrobno a za stálého míchání rozpustíme v horké vodní lázni. Změklé máslo, cukr, vanilkový cukr a sůl...
více o Čokoládová bábovka se skořicí
Z bílků a špetičky soli ušlehám tuhý sníh. Žloutky s cukrem a horkou vodou, kterou dávám po lžících, utřu do pěny. Do této žloutkové pěny zabalím...
více o Nanukové ořechové řezy II.
Den před pečením zákusku 90 minut vaříme neotevřenou konzervu slazeného mléka v dostatečném množství vody. Potom ho necháme vychladnout.
Druhý den...
více o Jahodové řezy se šlehačkou
Kotlety omyjte a osušte papírovou utěrkou. Okrajte kotlet na několika místech nařízněte, aby se při pečení nezkroutily. Lehce je naklepejte a pak...
více o Sváteční vepřové kotlety
Do mouky rozdrobíme máslo a droždí, promícháme s cukrem, solí a citrónovou kůrou a pomocí smetany a žloutků vypracujeme těsto, které vyválíme na plát...
více o Zmrzlé koláčky
Kuskus připravíme dle návodu (přidat 3 lžíce oleje, pořádně promíchat, přisypat do 250 ml vroucí vody a vařit, než se voda vsákne/vypaří, odstavit s...
více o Výborný kuskus
Kuřecí prsa osolíme, opepříme, uděláme do nich kapsu.
Do kapsy vložíme kolečko olomouckého tvarůžku, zašpendlíme párátkem a osmahneme na másle z obou...
více o Kuřecí prsa plněná tvarůžky
Jablka oloupeme a nahrubo nastrouháme, dáme do kastrolu, přidáme cukr, čokoládu, kakao a trochu vody. Uvedeme do varu a přidáme pudink. Odstavíme a...
více o Štrůdlík s jablečnou nutelou
Cukr, vejce, med a máslo mícháme (není potřeba šlehat) ve vodní lázni, do pěny. Odstavíme a přidáme lžíci sody bicarbony a hladkou mouky speciál ...
více o Marlenka na můj způsob
**Spodní těsto**: zpracujeme a dáme do ledničky na 20 minut.
**Vrchní těsto**: vyšleháme žloutky s cukrem, přidáme mouku a lehce vmícháme sníh z bílků...
více o Buchta "více podob, více chutí"
Do mísy nasypte mouku, přidejte vejce, muškátový oříšek a sůl. Začněte míchat a pomalu přilévejte studené mléko (nebo vodu). Stále míchejte, dokud...
více o Pravé špecle
Na másle zpěníme cibuli, přidáme droždí, tavený sýr a mícháme do rozpuštění a propojení ingrediencí.
Dle chuti přidáme vegetu, pepř a nasekanou...
více o Drožďová pomazánka bez vajec
Rozmarýn, tymián, hřebíček a pepř semeleme. V této směsi obalíme silnější nudle špeku a prošpikujeme jimi hovězí maso. V kastrole rozehřejeme máslo a...
více o Hovězí na pivu - recept z 18.st.
Žampionům vykroutíme nožky a najemno posekáme a hodíme do misky, k rozmrazené sekané. Ostřejší lžičkou opatrně žampiony vydlabeme, jak to půjde a...
více o Žampiony plněné kuřecí sekanou
Kaštany uvaříme v mléce tak, aby byly měkké, oloupeme a rozemeleme. (Pozor, u nás koupené jedlé kaštany často bývají uvnítř plesnivé-černé. Po uvaření...
více o Vánoční nádivka do krůty
Utřeme tuk, přidáme sýr a olej a našleháme. Pak přidáme na velmi tenké plátky nastrouhané ředkvičky a nadrobno usekanou cibulku i s natí, můžeme...
více o Sýrová pomazánka s ředkvičkami
Rebarboru pokrájíme na špalíčky a udusíme s malým množství vody a vanilkovým cukrem do měkka. Necháme trochu vystydnout. Máslo s cukrem utřeme,...
více o Jemný reveňový koláč
Ředkvičky omyjeme a nastrouháme na hrubším struhadle. Přidáme tuk, kečup a česnek a dobře promícháme vidličkou. Mažeme na rozkrojené rohlíky, housky...
více o Zapénkanky s ředkvičkami
Rýži uvaříme dle návodu, vodu slijeme. Do hrnce nalijeme mléko, přidáme uvařenou rýži a pomalu rozvařujeme na kaši. Postupně přidáváme med a žloutek....
více o Rýžový nákyp s tvarohem
Tenké plátky slaniny nakrájené na vějířky, kolečka cibule a větší kousky králíka postupně ze všech stran opečeme. Vše vyjmeme a připravíme omáčku.
Do...
více o Králík na černém pivu
Ze všech surovin na těsto uděláme drobenku. Polovinu nasypeme do vymazané, nebo papírem vyložené dortové formy a přitlačíme. Pak uvaříme klasický...
více o Křehký, výjimečně dobrý makový koláč
Umícháme těsto, dáme do dortové formy a na několika místech proícháme vidličkou.
Rebarboru očistíme, nakrájíme na kostičky, smícháme s cukrem a dáme...
více o Rebarborový koláč s rumovým karamelem
Oloupeme, nakrájíme a uvaříme brambory. Špenát rozmrazíme a lehce necháme přejít varem na trošce vody spolu s rozmačkaným česnekem (česneku může být...
více o Špenátové brambory
Příjemná změna pro zdravou snídani. WHOLE WHEAT (celozrnná mouka) BAKE RAISIN (pečení s rozinkami) 5 hodin.
Zdroj: Panasonic...
více o Chléb s banány a műsli - střední
Suroviny na těsto smícháme a vylijeme na vymazaný a moukou vysypaný plech. Dáme péct do předem vyhřáté touby - 180 °C na 25-35 minut.
Krém: z mléka,...
více o Buchta alá medovník
Do hrnce dáme očištěnou a nakrájenou kořenovou zeleninu, koření, špetku soli, celou cibuli, a 1 a 1/2 l vody. Uvedeme do varu a vložíme oprané kuřecí...
více o Cibulačka s kuřecím masem
Utřeme do pěny změklé máslo s cukrem a žloutky, přidáme tvaroh, krupici smíchanou s citronovou kůrou a kypřícím práškem. Lehce vmícháme ušlehaný sníh...
více o Bábovka s dvojitou porcí tvarohu
Do masa uděláme po vláknu otvory a prošpikujeme párky, osolíme, opepříme a na oleji zprudka zatáhneme.
Maso dáme i z výpekem do pekáče. Přidáme celé...
více o Hovězí špikované sýrovými párky
Brambory překrájíme na půlky a uvaříme do měkka, pak oloupeme. Mezitím na pánvi rozehřejeme máslo, osmažíme nakrájenou cibulku, přidáme pokrájená...
více o Brambory zapečené s lečem
Těsto vypracujeme, vyválíme 1/2 cm silné, nakrájíme na obdélníky asi 15x20 cm (sudý počet). Na polovinu plátů natřeme náplň, přikryjeme druhým plátem...
více o Sladké ruské pirohy
Vypracujeme těsto a vytahujeme ho na obdélník, pokapeme olejem, rozložíme náplň, pevně srolujeme a stočíme do spirály (jako když ždímáme prádlo)....
více o Vertuta
Z přísad na těsto vypracujeme těsto, z 1/2 těsta vyválíme obdélník velikosti plechu a položíme ho na vymazaný plech. Na těsto rozložíme rýžovou nebo...
více o Kulebjaka - ruský piroh
Z přísad na těsto vypracujeme těsto, vyválíme, vykrájíme kruhy s průměrem asi 5-6 cm. Na každý dáme náplň a okraje zdvihneme nahoru a částečně slepíme...
více o Rasstegaje - malé ruské pirožky
Těsto vypracujeme smícháním a řádným propracováním všech surovin a necháme v ledničce nejméně hodinu odležet (čím déle, tím lépe). Rozválíme ho na...
více o Smetanové kremrole