• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Pomocníci
  • Databáze ingrediencí
  • Kyselina citronová

Kyselina citronová

Podobné ingredience

  • Citronová kůra
  • Citronová poleva
  • Citronová šťáva
 

Recepty vytvořené za použití této ingredience

Bezinková šťáva

Bezinková šťáva

Cukr rozpustíme v ještě teplé vodě, já ho dávám podle chuti, citrony oloupeme a nakrájíme na kolečka a s bezové květy vložíme do zchladlého nálevu,... více o Bezinková šťáva

Nevařená citrónová šťáva do vody

Nevařená citrónová šťáva do vody

Citróny odšťavníme a šťávu uchováme ve SKLENICI! Kůru nastrouháme a přidáme asi 1/4 litru vody. Do této vody dáme i nastrouhaný, odšťavněný grep a... více o Nevařená citrónová šťáva do vody

120 minut
Pomerančové osvěžení

Pomerančové osvěžení

Pomeranče řádně omyjeme a i se slupkou nakrájíme na menší kousky. Dáme do hrnce, zalijeme 1 litrem vody a vaříme do změknutí. Poté rozmixujeme,... více o Pomerančové osvěžení

Hrušková povidla II.

Hrušková povidla II.

Z hrušek a jablek odstraníme jádřince a umeleme na masovém strojku. Přidáme kyselinu citronovou a dusíme, až začnou houstnout, přidáme 3/4 z množství... více o Hrušková povidla II.

Broskvový džem se skořicí

Broskvový džem se skořicí

Broskve očistíme a sloupneme (pokud nejdou broskve sloupnout za syrova, spaříme je vařící vodou, necháme ve vodě 10 sekund stát a zchladíme studenou... více o Broskvový džem se skořicí

150 minut
Lokum - Turecký med (originální recept z Turecka)

Lokum - Turecký med (originální…

Formu asi 25 cm x 25 cm vyložit mušelínem tak, aby na všech stranách přesahoval okraje formy. Posypat polovinou rýžové mouky. Zbytek rýžové mouky... více o Lokum - Turecký med (originální recept z Turecka)

Ovocná šťáva za studena

Ovocná šťáva za studena

Rozmačkané ovoce zalijeme vodou, přidáme 1/2 lžičky kyseliny citronové a necháme 24 hodin stát. Pak necháme překapat, přidáme cukr a 1 - 1 1/2g Petolu... více o Ovocná šťáva za studena

60 minut
Rybízový sirup

Rybízový sirup

Rybíz odstopkujeme, umyjeme, rozmačkáme, přidáme vodu, aby byl ponořený (nebo více dle vlastní úvahy). Necháme do druhého dne, občas promícháme. Nesmí... více o Rybízový sirup

Jahodové řezy VII.

Jahodové řezy VII.

Piškot: žloutky s cukrem vyšleháme do pěny, postupně zašleháme horkou vodu, přidáme mouku a pomalu vmícháme sníh z bílků. Upečeme na vymaštěném a... více o Jahodové řezy VII.

Višňový sirup s příchutí griotky nebo punče

Višňový sirup s příchutí griotky nebo…

Višně propláchneme, rozmačkáme, můžeme přidat trochu vody, aby byly ponořené a necháme 24 hodin odležet, nesmí ale moc zkvasit. Pak přes gázu zlehka... více o Višňový sirup s příchutí griotky nebo punče

Nevařený jahodový džem

Nevařený jahodový džem

Jahody rozmixujeme s cukrem, dáme do porcelánové nebo plastové mísy a necháme stát, dokud se cukr nerozpustí. Občas promícháme. Potom přimícháme... více o Nevařený jahodový džem

Šťáva z černého rybízu

Šťáva z černého rybízu

Bobulky černého rybízu vaříme s omytými listy ve 3 l vody 20 minut. Přecedíme přes látku, přidáme do šťávy cukr, kyselinu citronovou a vaříme 20 minut... více o Šťáva z černého rybízu

10 minut
Zdravý sirup z kopřiv

Zdravý sirup z kopřiv

Kopřivy umyjeme a vložíme do hrnce. Citróny nakrájíme na kolečka a přidáme ke kopřivám. Všechny suroviny necháme 24 hodin louhovat v chladu. Poté... více o Zdravý sirup z kopřiv

Večeře na zahradě - polévka s pěnou

Večeře na zahradě - polévka s pěnou

Očištěnou, na kostičky nakrájenou mrkev podusíme na másle 3-4 minuty, přidáme nakrájenou cibuli a mícháme, až zesklovatí. Zasypeme moukou, trochu... více o Večeře na zahradě - polévka s pěnou

Dýňový džus

Dýňový džus

Na kostičky nakrájenou dýni zasypeme cukrem a kyselinou, zalijeme vodou a necháme 24 hodin stát. Pak přidáme omyté a na plátky nakrájené citrony bez... více o Dýňový džus

Sirup z červené řepy

Sirup z červené řepy

Syrovou řepu nastrouháme, dolijeme 2 l vody a od bodu varu vaříme 25 minut. Necháme 2 hodiny louhovat, pak zcedíme, přidáme cukr, tresť, citronovou... více o Sirup z červené řepy

Kopřivová limonáda

Kopřivová limonáda

Vše necháme 24 hodin louhovat, scedíme, přidáme 2 kg cukru a necháme rozpustit. Slijeme do lahví, ředíme nejlépe sodou a pijeme.... více o Kopřivová limonáda

Marmeláda z rajčat

Marmeláda z rajčat

Rajčata se nakrájí, uvaří a přecedí. Popsané ingredience přidáme do štávy, 10 minut vaříme a nalijeme do čistých, přichystaných skleniček.... více o Marmeláda z rajčat

Cukínový džus

Cukínový džus

Cukínu nakrájíme na kostky, zasypeme cukrem a kyselinou citronovou a přidáme 2 l vody. Necháme 24 hodin pod poklicí vyluhovat. Potom rozvaříme,... více o Cukínový džus

Mrkvový džus

Mrkvový džus

Mrkev a nakrájené odpeckované citrony dáme vařit do papiňáku s 2 litry vody cca si 1/2 hodiny. Uvařené necháme prochladnout a rozmixujeme. Svaříme 10... více o Mrkvový džus

Jablečný sirup

Jablečný sirup

Vylisovanou šťávu nechám 6-12 hodin usadit, pak zahříváme na 80-90 °C za stálého míchání přidáváme cukr. Pozor nesmí se vařit, aby sirup neměl "varnou... více o Jablečný sirup

Šťáva z malin, jahod apod.

Šťáva z malin, jahod apod.

Štávu zahřejeme na 85 °C (rychle) přidáme cukr a kyselinu, necháme rozpustit. Nevaříme! Plníme do lahví, pevně uzavřeme a skladujeme ve vodorovné... více o Šťáva z malin, jahod apod.

Kopřivový sirup

Kopřivový sirup

V 1,5 l vody povaříme nakrájené citrony asi 5 minut. Do vlažného přidáme omyté kopřivy a necháme 1-2 dny louhovat. Zvlášť si povaříme 0,5 l vody s 1... více o Kopřivový sirup

Bezinková limonáda

Bezinková limonáda

Květy namočíme do vody na 24 hodin, přecedíme, zamícháme do toho cukr, kyselinu citronovou a necháme 4-5 dnů při pokojové teplotě. Vyzkoušíme na chuť,... více o Bezinková limonáda

Léčivý med malé vyděračky

Léčivý med malé vyděračky

Šišky omyjeme a vaříme půl hodiny, poté vodu přecedíme, přidáme cukr a vaříme za občasného míchání do zhoustnutí - zkouším kapku na talíři, neměla by... více o Léčivý med malé vyděračky

Pomerančový džus

Pomerančový džus

Pomeranče dobře omyjeme a i s kůrou nakrájíme na kostičky. Očištěnou mrkev nakrájíme také a vaříme vše v 1 l vody s 1/2 kg cukru. Změklé rozmixujeme.... více o Pomerančový džus

10 minut
Citronový džus

Citronový džus

Citrony oloupeme a nakrájíme na kolečka, posypeme je 4 lžičkami kyseliny citronové - zalijeme 1 litrem vody za 24 hodin převaříme vymixujeme a... více o Citronový džus

30 minut
Jablková marmeláda s hruškami

Jablková marmeláda s hruškami

Jablka a hrušky omyjeme, oloupáme, pokrájíme, podlijeme malým množstvím vody a rozvaříme. Hmotu rozmixujeme nebo propasírujeme a dále zahříváme až se... více o Jablková marmeláda s hruškami

60 minut
Hrušková povidla

Hrušková povidla

Omyté hrušky oloupáme, vyjmeme jádřince, nakrájíme na malé kousky, můžeme je propasírovat masovým strojkem. Dáme do hrnce, mírně podlijeme vodou,... více o Hrušková povidla

30 minut
Třešňová marmeláda

Třešňová marmeláda

Omyté třešně vypeckujeme, a rozmixujeme (nejlépe ponorným mixérem). Přidáme cukr smíchaný s Gelfixem a přivedeme k varu. Vaříme tři minuty. Na talířek... více o Třešňová marmeláda

60 minut
Třešňový džem s rybízem

Třešňový džem s rybízem

Do kastrolu dáme propláchnuté, vypeckované třešně, přidáme prolisovaný rybíz - na lisovacím mlýnku, nebo protřeme sítem, a 10 minut společně za... více o Třešňový džem s rybízem

Nevařený sirup z černého rybízu

Nevařený sirup z černého rybízu

Čistý rybíz bez stopek zalijeme vodou,přidáme kyselinu citronovou a necháme 24 hodin stát,občas zamícháme. Sirup přecedíme,přidáme cukr a sáček petolu... více o Nevařený sirup z černého rybízu

Bezinkový sirup

Bezinkový sirup

Do 5 litrové láhve dáme květy, kyselinu, převařenou vodu a necháme 24 hodin stát. Potom přecedíme přes plátno a přidáme cukr, vše promícháme,... více o Bezinkový sirup

Přesnídávka jablko-mrkev

Přesnídávka jablko-mrkev

Mrkev s jablky podusíme doměkka, přidáme cukr a kyselinu, vše rozmixujeme, plníme do skleniček a sterilizujeme 20 min. při 80 °C. Podle chuti je možné... více o Přesnídávka jablko-mrkev

30 minut
Hruškový kompot

Hruškový kompot

Hrušky opláchneme, oloupeme, rozpůlíme, jádřince vykrojíme a ihned vkládáme do studené vody s trochou kyseliny citronové nebo octa, aby nezhnědly.... více o Hruškový kompot

  • Předchozí stránka
  • 1
  • 2

Doporučujeme

40 minut
Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

50 minut
Kuřecí prsa na kari se smetanou

Kuřecí prsa na kari se smetanou

50 minut
Ostružinový koláč s broskvemi

Ostružinový koláč s broskvemi

Poslední sledované recepty

132
Klasické lečo
Klasické lečo
54
Skvělé boloňské špagety
Skvělé boloňské špagety
46
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
38
Cibulový čaj proti kašli a nachlazení
Cibulový čaj proti kašli…
27
Kuřecí prsa na kari se smetanou
Kuřecí prsa na kari se…

Zajímavé články

Co to sakra je?! Talentovaný cukrář dělá dorty, které tak vůbec nevypadají
Co to sakra je?! Talentovaný cukrář dělá dorty,…
Zavařte si hrušky! Návod, jak udělat povidla, džem i čatní
Zavařte si hrušky! Návod, jak udělat povidla,…
Jak dokonale nakrájet zeleninu? Naučte se triky od profíků
Jak dokonale nakrájet zeleninu? Naučte se triky…
6 tipů, jak zpracovat úrodu chilli papriček: Usušte je, naložte nebo z nich uvařte džem
6 tipů, jak zpracovat úrodu chilli papriček:…
Nejjednodušší ovocný koláč: Vyzkoušejte vděčný recept, který zvládnete i bez váhy a může být pokaždé jiný
Nejjednodušší ovocný koláč: Vyzkoušejte vděčný…
AHA.cz Už není sám! Margita po třech letech přiznal vztah

Už není sám! Margita po třech letech přiznal vztah

Mimibazar Island: Země ohně a ledu

Island: Země ohně a ledu

Dáma.cz Vzpomínáte? Takto vypadaly oblíbené potraviny za komunismu. Mnohé milujeme dodnes

Vzpomínáte? Takto vypadaly oblíbené potraviny za komunismu. Mnohé milujeme dodnes

Blesk pro ženy Od vzniku Miss České republiky uplynulo 36 let: Jak dnes vypadají vítězky? Některé stěží poznáte!

Od vzniku Miss České republiky uplynulo 36 let: Jak dnes vypadají vítězky? Některé stěží poznáte!

Ženy.cz Otestujte se: 7 typů toxických kamarádek, nejste jedna z nich?

Otestujte se: 7 typů toxických kamarádek, nejste jedna z nich?

Blesk.cz Lešek Semelka (74) zdrcený po smrti dcery, zpěvačky Heleny Zeťové: Skončil v ústavu!

Lešek Semelka (74) zdrcený po smrti dcery, zpěvačky Heleny Zeťové: Skončil v ústavu!

SportRevue.cz FOTO: Leryn Franco – (bývalá) oštěpařka s postavou sexy modelky

FOTO: Leryn Franco – (bývalá) oštěpařka s postavou sexy modelky

Maminka.cz Od sedmi let je označují za nejkrásnější dvojčata na světě. Jak vypadají dnes a jak pomohla otci v boji s leukémií?

Od sedmi let je označují za nejkrásnější dvojčata na světě. Jak vypadají dnes a jak pomohla otci v boji s leukémií?

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Koho čekají nepříjemné zprávy a kdo bude experimentovat v ložnici?

Horoskop na další týden: Koho čekají nepříjemné zprávy a kdo bude experimentovat v ložnici?

Nedávno navštívené recepty:

Zeleninový salát s francouzskou zálivkou Zelný salát po čínsku Zeleninová polévka s rýží
Řez obližprst Víno z bezinek Listové rohlíčky s nivou
Pařížské rohlíčky od Dáši Tortilly s kuřecím masem a zeleninou Krémová zeleninová polévka
Vepřové se smetanovo-žampionovou omáčkou Tuňákový salát s cottage sýrem Těstoviny (nejen) s krevetami a cuketou

Další doporučené ingredience:

Kynuté těsto Kynutý knedlík Kysané zelí Kyselá smetana Kyselá šlehačka
Kyselé mléko Kyselé ryby Kyselina Kyselina askorbová Kyselina benzoová
Kyška Kýta Lahůdkové droždí Lák z okurek Lančmít - konzerva
Langusta Lanýž Lanýžová šťáva Lasagne Lazaně
  • Recepty.cz
  • Pomocníci
  • Databáze ingrediencí
  • Kyselina citronová
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact