• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Pomocníci
  • Databáze ingrediencí
  • Kabanos

Kabanos

 

Recepty vytvořené za použití této ingredience

80 minut
Francouzské Brambory

Francouzské Brambory

Jako první si důkladně omyjeme brambory, a osolíme si vodu ve které je budeme vařit. Dáme je vařit tak, aby nebyly úplně uvařené protože je budeme... více o Francouzské Brambory

45 minut
Tradiční Zbojnický salát

Tradiční Zbojnický salát

Pamatujete si na klasický „Zbojnický salát“ prodávaný třeba v pražské Koruně apod.? Od té doby se dají koupit nejrůznější „Loupežnické“, „Rumcajs“ a... více o Tradiční Zbojnický salát

45 minut
Vajíčková tlačenka

Vajíčková tlačenka

Moravanku si scedíme a nálev dáme na stranu, ten použijeme se želatinou. Všechny suroviny nakrájíme na malé kostičky včetně těch z Moravanky. Vzniklou... více o Vajíčková tlačenka

Špízy (ražničí) se zelím

Špízy (ražničí) se zelím

Ražničí připravíme klasickým způsobem. Na namočené špejle nebo kovové jehlice střídavě napichujeme kousky osoleného a opepřeného masa, plátky slaniny ... více o Špízy (ražničí) se zelím

60 minut
Zapékaný květák s bešamelem

Zapékaný květák s bešamelem

Květák rozdělíme na jednotlivé růžičky a uvaříme ve slané vodě do poloměkka. Rozpustíme si máslo, přidáme mouku a uděláme světlou jíšku, kterou... více o Zapékaný květák s bešamelem

Špízy se sýrem a uzeninou

Špízy se sýrem a uzeninou

Maso si pokrájíme na plátky a pak na kousky stejně velké jako půlcentimetrové plátky uzeniny a sýra. Střídavě napichujeme na špejli s hrotem.... více o Špízy se sýrem a uzeninou

Kyseláky

Kyseláky

Nejprve uvaříme brambory, česnek a cibulku. Potom přidáme nakrájený kabanos. Česnek a cibulku vyndáme, zahustíme jíškou, přidáme vejce a nakonec ocet.... více o Kyseláky

Uherský řez II.

Uherský řez II.

Salám semeleme a smícháme s pokrájenou zeleninou a majonézou. Želatinu připravíme dle návodu, měla by mít trochu výraznější chuť (přidáme masox a... více o Uherský řez II.

Bůčková "mortadela"

Bůčková "mortadela"

Bůček vykostíme, umeleme. Dle chuti ochutíme vegetou, česnekem, pepřem..., přidáme 2 syrová vejce, promícháme. Na kostky cca 1,5x1,5 cm nakrájíme... více o Bůčková "mortadela"

Kološvárské zelí

Kološvárské zelí

Kyselé zelí uvaříme ve vodě doměkka. Slaninu nakrájíme na kostičky, rozškvaříme, přisypeme papriku a přidáme ke scezenému zelí. Na sádle opečeme... více o Kološvárské zelí

Zapečená brokolice s těstovinami

Zapečená brokolice s těstovinami

Těstoviny uvaříme v osolené vodě. Brokolici nakrájíme na malé kousky a uvaříme v osolené vodě. Na oleji osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli a na... více o Zapečená brokolice s těstovinami

Koláč s toustového chleba

Koláč s toustového chleba

Špenát necháme rozmrazit, přebytečnú vodu slijeme. Přimícháme rozetřený česnek, vejce, osolíme, opepříme. Krajíce chleba nasucho opečeme. Dno... více o Koláč s toustového chleba

Zapékaná bramborová kaše s brokolicí a uzeninou

Zapékaná bramborová kaše s brokolicí…

Brambory oloupeme, uvaříme a rozšleháme s máslem a mlékem na kaši. Brokolici povaříme asi 5 min. v osolené vodě a necháme vychladit. Kabanos umeleme... více o Zapékaná bramborová kaše s brokolicí a uzeninou

45 minut
Prima salát

Prima salát

Chléb nakrájíme na malé kostky a se sezamem opečeme na másle. Nasypeme do mísy, přidáme na tenké nudličky nakrájené zelí a papriku, na tenoučká... více o Prima salát

Zapečená čočka bleskovka

Zapečená čočka bleskovka

Dopředu namočenou čočku (nemusí být, jde to v tlakáči) uvaříme do měkka ve vodě a s kostkou slepičího bujónu. Mezitím osmahneme cibulku, kabanos... více o Zapečená čočka bleskovka

Salát z červené řepy s klobásou

Salát z červené řepy s klobásou

Řepu nakrájíme na tenoučké plátky. Zalijeme ji nálevem ze 2 lžic octa, 4 lžic oleje, tymiánu, soli a pepře. Necháme 30 min odležet. Ze zbytku octa,... více o Salát z červené řepy s klobásou

Pestrý fazolový salát

Pestrý fazolový salát

Klobásu nakrájíme na tenká kolečka, přidáme fazole, na malé kousky nakrájenou papriku, nakrájenou cibuli. Ocet ochutíme solí, pepřem a cukrem,... více o Pestrý fazolový salát

Letní večeře

Letní večeře

Rajčata, cibuli a zelí nakrájíme nadrobno, sýr, kabanos a vejce nastrouháme na hrubším struhadle, vmícháme tatarku či jogurt, podle chuti osolíme a... více o Letní večeře

Pizza ze syrových brambor

Pizza ze syrových brambor

Jemně nastrouhané syrové brambory vymačkáme a promícháme s jemně krájenou cibulí a polovinou kysané smetany, vejcem a asi 100 g strouhaného sýra a vše... více o Pizza ze syrových brambor

Plněná veka

Plněná veka

Z veky odřízneme obě patky a pomocí vařečky z veky vydlabame střídu. S vydlabanou střídou smícháme změklé máslo, nakrájená vejce, nastrouhanou okurku... více o Plněná veka

Studená letní večeře

Studená letní večeře

Zeleninu omyjeme a rajčata nakrájíme na kolečka, papriky na nudličky, okurku na kolečka. Cibuli, sýr, vejce a uzeninu nakrájíme na kostičky. V míse... více o Studená letní večeře

90 minut
Zeleninové těstoviny

Zeleninové těstoviny

Těstoviny uvaříme v mírně osolené vodě ne moc doměka. Cibuli si nakrájíme na jemno, rajčata na malé kostičky, papriku na tenké proužky. Cibuli... více o Zeleninové těstoviny

Hrachová polévka ze zbytků

Hrachová polévka ze zbytků

Hrách podlijeme trochou vody a rozmačkáme. Kořenovou zeleninu nakrájíme na kostičky a osmažíme ji na rozehřátém sádle, přidáme hrách, zalijeme asi... více o Hrachová polévka ze zbytků

Francouzské brambory II.

Francouzské brambory II.

Brambory uvaříme ve slupce, oloupeme a nakrájíme na kostičky. Kabanos nakrájíme na kostičky a přidáme k bramborám. Osolíme, opepříme a přidáme čubricu... více o Francouzské brambory II.

Zapečené brambory z Krkonoš

Zapečené brambory z Krkonoš

Brambory uvaříme ve slupce, necháme vychladnout, oloupeme a pokrájíme na kolečka. Cibuli nakrájíme na půlkolečka, kabanos na kolečka a obojí osmahneme... více o Zapečené brambory z Krkonoš

Kološvarské zelí III.

Kološvarské zelí III.

Uvaříme si rýži v osolené vodě, dále uvaříme kyselé zelí s kůží ze slaniny. Mezitím si nakrájíme cibuli na kostičky, zpěníme na sádle, přidáme... více o Kološvarské zelí III.

Zelí ala čína

Zelí ala čína

Připravujeme ve větší pánvi nebo kastrolu. Na tuku zpěníme cibuli, opečeme na kostičky nakrájený kabanos, přidáme na nudličky nakrájené zelí, kmín a... více o Zelí ala čína

Kabanosová polévka

Kabanosová polévka

Fazole propláchneme a zalijeme studenou vodou. Osolíme a necháme přes noc nabobtnat. Potom přidáme na kostičky nakrájenou zeleninu, cibuli, rajče,... více o Kabanosová polévka

Hodolanská omáčka, specialita Olomouckého kraje

Hodolanská omáčka, specialita…

Brambory se oloupou a s kabanosem nakrájeným na kostky společně s bobkovým listem se dají vařit. Až se uvaří do měkka přidá se masox, zahustí se... více o Hodolanská omáčka, specialita Olomouckého kraje

Grenadýrmarš

Grenadýrmarš

- brambory oloupeme a uvaříme - těstoviny uvaříme - na tuku osmažíme cibuli - přidáme na kostičky nakrájený kabanos - přidáme papriku, prolisovaný... více o Grenadýrmarš

Utopenci III.

Utopenci III.

- nálev svařit, nechat vychladnout - 2 l nálevu do 5 l láhve - kabanos nakrájet na kolečka - potřít hořčicí - posypat paprikou, pepřem - proložit... více o Utopenci III.

Těstoviny s hráškem

Těstoviny s hráškem

Uvaříme těstoviny podle návodu na obalu. Na másle (slanině) zpěníme cibuli a pak lehce zasypeme hladkou moukou. Na vzniklou cibulovou jíšku vysypeme... více o Těstoviny s hráškem

Chlebové karbanátky

Chlebové karbanátky

Chleba nakrájíme a namočíme ve vývaru. Když je chleba rozmočený, tak přecedit přes cedník, aby nebylo moc vody. Chleba, cibuli, česnek a salám umlet... více o Chlebové karbanátky

Doporučujeme

30 minut
Cuketové stripsy s parmazánem

Cuketové stripsy s parmazánem

55 minut
Švestkové knedlíky z bramborového těsta

Švestkové knedlíky z bramborového…

20 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

Poslední sledované recepty

191
Dýňová tortila
Dýňová tortila
112
Celozrnný chléb z domácí pekárny
Celozrnný chléb z domácí…
38
Švestková povidla bez míchání
Švestková povidla bez…
34
Máslové řízky
Máslové řízky
34
Krémová houbová polévka
Krémová houbová polévka

Zajímavé články

Co ještě udělat z cuket? Zkuste tyto univerzální cuketové palačinky!
Co ještě udělat z cuket? Zkuste tyto univerzální…
Lečo: Vyzkoušejte naše osvědčené recepty na oblíbenou prázdninovou večeři!
Lečo: Vyzkoušejte naše osvědčené recepty na…
Moderní zavařování: Top 5 receptů, které letos musíte vyzkoušet
Moderní zavařování: Top 5 receptů, které letos…
Což takhle dát si mangold? Chutná jako špenát, září jako duha a je doslova nabitý živinami
Což takhle dát si mangold? Chutná jako špenát,…
Troufnete si na pečená povidla? Stačí vám čtyři suroviny!
Troufnete si na pečená povidla? Stačí vám čtyři…
AHA.cz Janda už ani nedoufal: Velká radost z následovníka

Janda už ani nedoufal: Velká radost z následovníka

Mimibazar Román Návrat do zátoky: Ideální kniha pro letní dny. Prožijte příběh plný lásky a romantiky!

Román Návrat do zátoky: Ideální kniha pro letní dny. Prožijte příběh plný lásky a romantiky!

Dáma.cz Karel Gott, jak ho neznáte: Zlatý slavík na fotkách, které vás překvapí

Karel Gott, jak ho neznáte: Zlatý slavík na fotkách, které vás překvapí

Blesk pro ženy Proměny účesu první dámy: Kadeřnice Evy Pavlové odhaluje detaily i překvapivou inspiraci

Proměny účesu první dámy: Kadeřnice Evy Pavlové odhaluje detaily i překvapivou inspiraci

Ženy.cz Opalování nahoře bez: Proč je to pořád tak kontroverzní?

Opalování nahoře bez: Proč je to pořád tak kontroverzní?

Blesk.cz Zdrcený Brad Pitt (61): Zemřela nejdůležitější žena jeho života!

Zdrcený Brad Pitt (61): Zemřela nejdůležitější žena jeho života!

SportRevue.cz FOTO: Nazí cyklisté v ulicích. Naked Bike Ride frčí už v 80 městech světa

FOTO: Nazí cyklisté v ulicích. Naked Bike Ride frčí už v 80 městech světa

Maminka.cz „Můj muž u porodu prohlásil, že…“ Ženy se podělily o porodní hlášky svých partnerů. A jsou to perly!

„Můj muž u porodu prohlásil, že…“ Ženy se podělily o porodní hlášky svých partnerů. A jsou to perly!

Blesk Horoskopy Kdo je ze zvěrokruhu největší sobec? Jsou to tahle znamení!

Kdo je ze zvěrokruhu největší sobec? Jsou to tahle znamení!

Nedávno navštívené recepty:

Třešně ve vlastní šťávě Uzené maso Americké bochánky "popovers"
Uzené kuře se zelím Králík na roštu - grilování Sejkory
Pikantní syrečkový (tvarůžkový) salát Slané vínové cukroví Maso zapékané s cuketou a nivou
Kuřecí kousky se zakysanou smetanou Vepřový biftek s hořčicí Avokadová pomazánka s uzeným lososem

Další doporučené ingredience:

Jíška Jitrnice Jitrocel Jogurt jogurtová omáčka
Jogurtová zálivka Jogurtový nápoj Josta Juice Jupík
Kadeřávek Kadeřavý salát Kafírová limeta Kahlua Kachna
Kachní čtvrtky Kachní játra Kachní krk Kachní maso Kachní prsa
  • Recepty.cz
  • Pomocníci
  • Databáze ingrediencí
  • Kabanos
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact