Drobně pokrájený špek necháme částečně vyškvařit, přidáme drobně pokrájenou cibuli, kterou osmažíme dorůžova. přidáme na kostky pokrájené osolené a...
více o Guláš s česnekovými výhonky
Rozpustíme máslo v hrnci s tlustým dnem a přidáme cibuli nakrájeno na malé plátky, dále lžičku cukru. Na mírném ohni , za občasného míchání, smažíme...
více o Tradiční francouzská cibulačka
1.Troubu předehřejeme na 220 stupňů.
2.Těsto rozprostřeme na pomoučněnou pracovní plochu a vykrajujeme kolečka o průměru 6 cm.
3.Kolečka přesuneme na...
více o Třešňová lízátka
Nejdřív rozšleháme vajíčka. Poté přilijeme smetanu a rozmícháme. Přidáme mouku, aby vzniklo řídší těstíčko. Nezapomeňte, že oříšky taky zahušťují....
více o Voňavé palačinky
Z mouky, cukru, van. cukru, prášku do pečiva a vajec ušleháme těsto, přidáme mléko.
Do těsta vmícháme omyté borůvky, těsto vlijeme do moukou vysypané...
více o Borůvkový koláč s pudinkem a jahodami
Strouhanku navlhčíme mlékem, trošku mléka si necháme, přidáme do něj vlahé máslo a žloutky a rozkvedláme. Všechny suroviny smícháme a vypracujeme...
více o Těsto se strouhankou na ovocné knedlíky
Mouku smícháme se solí, ve vlažné vodě rozpustíme cukr a kvasnice. Vše společně s olejem smícháme v hladké těsto, které necháme 1 hodinu vykynout.
Po...
více o Chlebová růže s bylinkovým máslem
Vařené brambory ve slupce necháme zchladnout, oloupeme, nastrouháme do mísy, osolíme, přidáme vejce, promícháme a přidáváme mouku dle potřeby. Těsto...
více o Bramborové noky s dušeným špenátem
Rozpálíme sádlo a osmahneme na něm nadrobno nakrájenou cibuli. Zaprášíme mletou paprikou a podlijeme vařící vodou. Přidáme fazole bez nálevu, osolíme ...
více o Indiánská polévka s fazolemi
Pokrájenou cibuli osmažíme dosklovata na másle s olejem. Pak ji zaprášíme moukou, přidáme nesekený nebo nastrouhaný česnek a za stálého míchání...
více o Jednoduchá špenátová polévka se sýrem
Maso pokrájíme na plátky (medailonky), které mírně naklepeme, po stranách nařízneme, aby se nám při smažení nekroutily, osolíme, poprášíme paprikou z...
více o Paprikové přírodní řízky - minutka
Brusinky nasypeme do hrnečku a zalijeme rumem, čajem nebo citronovou šťávou smíchanou s vodou. Necháme cca 30 minut nabobtnat, pak je scedíme.
Mouky...
více o Brusinková štola - tvarohová
Opražíme kmín na sádle, přidáme papriku a nadrcený česnek, sůl a pepř. Vlijeme vodu a hodíme kostku bujonu. Přidáme pažitku a necháme vařit cca 10...
více o Kmínovo-papriková polévka
Náplň: tvaroh dáme do misky, přisypeme pudinkový prášek a cukr dle chuti (v kombinaci s rebarborou více, než jsme zvyklí) a vše dobře promícháme. Pak...
více o Tvarohové šátečky (závin) s rebarborou
Brambory omyjte a uvařte je ve vodě. Ještě teplé brambory oloupeme a prolisujte lisem na brambory do mísy (nebo to můžete místo lisování nastrouhat)....
více o Bramborové placky (od babičky)
Mouku promíchejte v míse se solí, uprostřed vytvořte důlek, rozdrobte do něj droždí, přisypte krupicový cukr, přilijte olej a zbylým mlékem (dle...
více o Stříhaná vánočka s náplní
Tímto receptem bych ráda inspirovala ty, kterým došlo nejenom vejce a mléko, ale také olej. Chuť je výborná, dokonce lepší než s těmito ingediencemi. ...
více o Sušenky bez mléka, vajec a oleje
Plátky masa neklepeme, po stranách nakrojíme, aby se nám při smažení nekroutily, jemně osolíme, dle chuti okořeníme Tandoori kořením (záleží na druhu...
více o Tandoori přírodní řízek
Vše smícháme do těsta a dáme na 1-2 hodiny do chladu.
Zhotovené těsto vkládáme do lisu na česnek nebo vyválíme a vykrajujeme dle libosti. Ideálně...
více o Skořicové sušenky - "skořičňáky"
Všechny suroviny uvedené v receptu smícháme v misce a vypracujeme si
těsto.
Těsto pak ponecháme hodinku vykynout.
Během kynutí, si připravíme náplň....
více o Skořicový pletenec dle Ládi Hrušky
Předem uvařené brambory oloupeme a nastrouháme. Ty pak ve větší míse smícháme s moukou, droždím, pivem, kmínem, solí a cukrem. Vše pořádně promícháme....
více o Bramborovo-pivní chléb dle Ládi Hrušky
Začneme tím, že si cibuli nakrájíme velmi nadrobno. Na oleji či sádle ji orestujeme, poté zaprášíme moukou. Když se nám osmahne i mouka, vymačkané...
více o Zabíjačková polévka dle Ládi Hrušky
Na másle zpěníme najemno pokrájenou cibuli součastně se žampióny nakrájenými na plátky (cibule do sklovata a žampióny do měkka). Poté zaprášíme moukou...
více o Omáčka s medvědím česnekem
Láďa Hruška tentokrát ukázal v tv můj nejoblíbenější recept. Je snadný a tak moooc chutný :)
Všechny ingredience které jsou vypsané na buchtičky si...
více o Buchtičky se šodó dle Ládi Hrušky
Acidofilní mléko smícháme s vejcem, cukrem, solí, moukou a vše vymícháme v hladké řidší těstíčko, které se nám bude dobře rozlévat po rozpálené pánvi...
více o Jemné palačinky z acidofilního mléka
Mléko nalijeme do vyšší mísy nebo menšího hrnce, přidáme vejce, mouku a kypřidlo a dobře promícháme. Pak vmícháme kukuřici, drobně pokrájenou uzeninu,...
více o Lívanečky (placičky) nejen s kukuřicí
Zde je naprosto jednoduchý postup přípravy této chutné záležitosti :
Všechny ingredience, kromě jablek, si smícháme a to v množství v jakém máme...
více o Sypaný skořicový koláč dle Ládi Hrušky
1. Vejce vyšleháme s cukrem do husté pěny.
2. Přidáme olej, mléko, rum, mouku smíchanou s kypřícím práškem a kokos.
3. Vzniklé těsto rozlijeme do 3...
více o Papoušková buchta
Na trošce tuku osmažíme dorůžova cibuli, ke které přisypeme osmažit pokrájené špekáčky nebo Gothaj, případně paprikovou klobásu... Po osmažení přidáme...
více o Bramborový guláš s baby karotkou
Předehřejte troubu na 200°C. Omyjte jahody a pokrájejte je na větší kousky. Do velké mísy prosejte mouku, cukr, sodu, kypřící prášek a sůl. V menší...
více o Jahodové koláčky
Všechny ingredience kromě šlehačky vložíme do misky a pečlivě promícháme. Potom nalejeme do hrnečku a dáme cca na 2 minuty do mikrovlnky. Dále už...
více o Brownie z hrnečku
Na rozpáleném oleji osmažíme cibuli dorůžova, přidáme na kostky pokrájené, osolené a opepřené maso, které také osmažíme za občasného promíchání. Před...
více o Dušené maso se žampiony
1. Troubu předehřejeme na 180°C. Ušlehejte vejce s cukrem a 4 lžícemi horké vody do husté pěny. Přisypte ořechy a zapracujte hladkou mouku prosátou se...
více o Luxusní dort
Vejce s cukrem ušleháme. Přidáme tvaroh a mouku a znovu prošleháme. Podle potřeby pak přidáme mléko a usmažíme. Vyjde na cca 30 menších lívanečků....
více o Tvarohové lívance
Mouky smícháme v míse s citronovou kůrou, solí, vanilkovým cukrem a uprostřed uděláme důlek, do kterého nasypeme krupicový cukr a rozdrobíme droždí,...
více o Jidáše - sádlové
V míse smícháme mouky, vanilkový cukr, sůl a citronovou kůru, uprostřed uděláme důlek, do kterého nasypeme cukr krupici a rozdrobíme droždí, které...
více o Jidáše z bramborového těsta - vláčné
Mouky smícháme se solí a citronovou kůrou v míse, uprostřed uděláme důlek, do něj rozdrobíme droždí a nasypeme vanilkový cukr. Přilijeme polovinu...
více o Jidáše - medové
Tvarohová náplň: tvaroh v misce smícháme s cukrem, pudinkem a nastrouhanou mrkví.
Mouky smícháme s vanilkovým cukrem, solí, kůrou v míse. Uprostřed...
více o Mini bochánky (mazance) - plněné
Mouky smícháme v míse se špetkou soli a citronovou kůrou, uprostřed uděláme hlubší důlek, do kterého rozdrobíme droždí, přisypeme cukry a zalijeme...
více o Mini bochánky (mazance) - cukrové
Na pomoučněném stole vyválíme plát těsta, kterým vyložíme dno vyššího plechu (i do okrajů).
Na těsto nasypeme a rovnoměrně rozetřeme náplň umíchanou z...
více o Slaný koláč (nejen) s brokolicí
První listové těsto rozválíme na pomoučněném stole na tenký plát, kterým vyložíme (i do okrajů) hlubší plech.
Na těsto nasypeme směs, kterou jsme si...
více o Slaný koláč (nejen) se slaninou
Domácí chléb, jehož pořizovací cena je asi 15 Kč. K pečení není potřeba pekárna. Těsto na tento chléb kyne nejméně 8 hodin. Proto je vhodné si těsto...
více o Chléb pečený v kastrolu
Vyšleháme žloutky s cukrem, poté přidáváme vodu, mouku smíchanou s práškem do pečiva a kakao. Nakonec přimícháme sníh z bílků. Těsto rozdělíme na dvě...
více o Pingui řezy
Mouku promícháme s cukrem, přidáme změklou heru nakrájenou na kousky a vejce. Vypracujeme hladké těsto, které necháme v chladu cca 30 minut odležet....
více o Tartaletky
Nejprve nastrouháme brambory. Musí být vařené a vychládlé, pokud jsou vařené z předchozího dne, lépe se s nimi pracuje.
K nastrouhaným bramborám pak...
více o Bramborové dalamánky dle Ládi Hrušky
Hladkou mouku, mléko, droždí, vejce a špetku soli, společně řádně promísíme. Vypracujeme lepkavé těsto, které ponecháme chvíli kynout v míse.
Láďa...
více o Jahodové maxi knedlíky dle Ládi Hrušky
Maso pokrájíme na menší kousky, které osolíme, opepříme a promícháme v pekáči s nastrouhaným zázvorem, česnekem a pokrájenou cibulí. Přidáme na...
více o Česnekovo-zázvoroví vrabci se žampiony