Mouku prosejte s cukrem a kakaem na pracovní plochu a doprostřed udělejte důlek. Do něj nožem zapracujte vejce, sůl a zakysanou smetanu a rukama...
více o Čokoládový koláč se zmrzlinou
Brambory oloupejte a uvařte doměkka. Vinnou klobásu stočte do šneků po 100 gramech, propíchněte skrze špejlí tak, aby zůstala pohromadě. Obalte v...
více o Vinná klobása v těstíčku
Smíchejte mouku, prášek do pečiva, sůl, nastrouhaný sýr a nasekanou pažitku. Přidejte na drobné kousky nakrájené máslo a pomocí nože nebo kráječe na...
více o Čedarové sušenky
Ingredience na těsto zadělejte a hotové dejte aspoň na 30 minut odpočinout do ledničky.
Troubu zapněte na 180 °C. Mezi dvěma archy papíru vyválejte...
více o Kakaové išelky
1. Troubu zapněte na 160°C. Žloutky vyšlehejte do pěny s 60 g třtinového cukru. Přidejte med a strouhaný zázvor a znovu prošlehejte.
2. Mouku prosejte...
více o Zázvorová roláda s tvarohem a povidly
1. Čerstvě vymačkanou šťávu svařte s cukrem. Sejměte z plotny a nechte vychladnout.
2. Troubu zapněte na 180°C, formu vyložte pečicím papírem, ráfek...
více o Kokosovo-grepový dort
Utřete máslo s vejcem a žloutkem, moukou, cukrem a ořechy.
Vypracujte těsto. Zabalte ho do fólie a nechte alespoň 1 hodinu v chladu.
Troubu rozehřejte...
více o Zasněžené ořechy
Máslo a sádlo nechte povolit. Přidejte ostatní ingredience a vypracujte těsto.
Zabalte ho do fólie a nechte minimálně 1 hodinu odležet v chladu.
Z...
více o Vánoční vanilkové rohlíčky
Máslo utřete se žloutkem, smíchejte s ostatními ingrediencemi, s výjimkou másla na formičky, a vypracujte hladké těsto.
Zabalte jej do fólie a nechte...
více o Vánoční pracny
Droždí s cukrem rozpusťe v mléce. Vmíchejte mák, obě mouky, špetku soli, vejce a metlou prošlehejte do hladkého těsta. Nechte asi 30 minut odpočinout,...
více o Losos s blinami a řepou
Do mísy vlijte šálek teplé vody a přisypte droždí. Přimíchejte cukr, vejce, jogurt, vanilkový extrakt, citronovou kůru a sůl. Postupně vmíchejte mouku...
více o Panettone
Z mléka a pudinkového prášku uvaříme za stálého míchání hustý pudink.Změklé máslo utřeme s cukrem a po částech přidáváme vychladlý pudink. Vznikne nám...
více o Banánová roláda s pudinkovým krémem
Droždí promíchejte s trochou cukru ve 150ml vlažné vody. Když vzejde kvásek, promíchejte jej s moukou, olivovým olejem a trochou soli. Vypracujte...
více o Rajčatový koláč s ostrou hořčicí
Šalotky nakrájejte na proužky, česnek na tenké plátky. Hřbet ze všech stran osolte a opepřete. Pak jej poprašte hladkou moukou a zprudka zatáhněte na...
více o Králičí hřbet v hořčičné omáčce
Dýni nakrájejte na menší kousky a zpěňte na másle. Pod poklicí duste doměkka. Rozmixujte na pyré. Nechte vychladnout.
Mouku prosejte s práškem do...
více o Dýňové koblížky
Troubu zapňete na 180 °C. Mouku, cukr, koření, sodu, prášek do pečiva a sůl prosejte do velké mísy.
Dýni oloupejte a nastrouhejte nahrubo. Vejce...
více o Dýňový chlebíček z pižmové dýně
Hnědou i červenou cibuli nakrájíme na hrubo a zlehka osmahneme na rozpáleném oleji, po chvíli přidáme na nudličky nakrájená kuřecí prsa, společně to...
více o Bezděkovská směs
Syrové brambory oškrábeme, omyjeme a nastrouháme. Vodu částečně slijeme.
Strouhané brambory ochutíme solí a pepřem. Přidáme vejce, majoránku, podle...
více o Bramboráky pro děti
Kaši promíchejte se žloutkem; pokud koláč nebudet dělat ze zbylé kaše, nechte brambory rozšťouchané trochu hruběji. Troubu zapněte na 200 °C. Cibuli...
více o Shepherd´s pie
Z mouky, sýra, hery, šlehačky a soli vypracujeme hladké nelepivé těsto. Zabalíme do fólie a necháme cca hodinu v chladničce ztuhnout. Z těsta...
více o Slané nejen vánoční pečivo
Na oleji orestujte naskenou šalotku se stroužky česneku, který potom vyndejte. Přidejte nasekanou čekanku, orestujte a přisypte rýži. Promíchejte,...
více o Pstruh na čekankovém risottu
Šalotku nasekejte nadrobno a nechte jí na másle zeskovatět. Přidejte na malé kostičky nakrájenou kořenovou zeleninu, orestujte ji dozlatova, zaprašte...
více o Kaldoun s játrovými knedlíčky
Mouku a cukr vysypeme na vál, přídáme koření, med, vejce, jedlou sodu, heru a tuk. Vypracujeme hladké a tuhé těsto, které necháme 2 -3 dny odležet v...
více o Perník od Ivy
Smíchejte hladkou mouku (směs Rumini), prášek do pečiva, cukr a máslo vytvořte drobenku.
Zhruba 3/4 množství rozprostřete po plechu s pečícím papírem...
více o Bezlepková perníková fantazie
Hladkou mouku v míse smícháme s cukry a kokosem, přidáme změklé máslo a vejce. Vše vypracujeme v těsto, které necháme v chladnu přes noc proležet....
více o Kokosové cukroví - vykrajované
Mouku smícháme v míse se suchým cappuccinem a cukry. Přidáme žloutek, změklé máslo a vypracujeme hladké těsto, které necháme v chladnu odležet alespoň...
více o Cappuccino koláčky - cukroví
Jazyk uvařte doměkka, oloupejte a nakrájejte na plátky. Rozpusťe máslo a nechte zesklovatět jemně nakrájenou cibuli. Orestujte s moukou. Postupně...
více o Křenová omáčka s jazykem
Připrave si těsto. Prosejte mouku se solí. Vidličkou do mouky zapracujte na kousky nakrájené máslo. Pak přidejte žloutek rozmíchaný ve studené vodě a...
více o Páj plněný pórkem
Na citronovým krém jemně nastrouhejte kůru, pak z nich vymačkejte šťávu (potřebujeme jí asi 100 ml). Obojí vložte do misky, přidejte žloutky s cukrem...
více o Vaflové sušenky s citronovým krémem
Namleté maso vytvarujte na čtyři stejně velké kulaté placky ve tvaru burgeru vysoké 1,5 cm. Nechte v chladu uležet. Připravte si omáčku. Nasekanou...
více o Burger s fat cat omáčkou
Dýni nakrájejte na kousky a upečte doměkka v troubě. Rozmixujte na pyré a přidejte ostatí ingredience. Naplňte košíčky a pečte v troubě při 175 °C...
více o Dýňové cupcakes
Obě mouky prosejte do mísy. Přidejte oba cukry a promíchejte. Mléko ohřejte nesmí být horké. Do poloviny vmíchejte dvě lžíce sypké směsi, rozdrobte...
více o Posvícenské koláčky I.
Odvažte a odměřte si všechny ingredience. Mléko mírně ohřejte. Odeberte polovinu a do ní přidejte vanilkový cukr a rozdrobte droždí. Rozmíchejte a na...
více o Jablkové koblihy se skořicí
Rozinky propláchněte horkou vodou, zalijte rumem a nechte nabobtnat. Žloutky, cukr a máslo utřete do světlé pěny. Smetanu s kostkami cukru mírně...
více o Staročeské hnětýnky
Cukr, vejce, máslo, med, koření šlehej v míse. Přidej část mouky a sodu bicarbonu. Na vál nasypej další část mouky a k ní přidej ušlehanou hmotu....
více o Perníčky od Mejly
Jedlou sodu smícháme s hladkou moukou, přimícháme cukr moučka, med bez krystalků, mléko a žloutky. Vypracujeme těsto a necháme minimálně 5 hodin v...
více o Medové trubičky
Na sádle Brick opečeme cibulku. Přidáme dvě lžíce sladké papriky a drcený česnek. Důkladně promícháme. Přidáme 1/2 kg na kostičky nakrájeného hovězího...
více o Broumovský guláš
Čočku vařím bez namáčení, vaříme ji sice trošku déle, ale do hodiny máte hotovo. Vaříme do změknutí, v průběhu vaření doléváme vodu, aby byla čočka...
více o Čočka na kyselo s vejcem
Na másle si osmahneme hladkou mouku, zalejeme mlékem, či vodou a mícháme do zhoustnutí. Přidáme najemno nastrouhaný křen, povaříme a dochutíme solí a...
více o Křenová omáčka s vejcem
Hledal jsem jednoduchou a přitom výbornou buchtu a mamča mi poradila. Zvládl jsem to i já a to jsem CHLAP :-)
Obě mouky, cukr, olej, 3 vejce,...
více o Hrnková buchta s ovocem
Očištěné václavky či bedly pokrájíme na nudličky cca 4-5 mm silné a dáme je do misky. Zaprášíme je kořením, přidat můžeme i sušenou majoránku, mírně...
více o Houbové škvarky z václavek či bedel
Na másle osmažíme dorůžova nastrouhaný celer s mrkví. Pak přidáme čerstvé očištěné pokrájené houby a dále smažíme do jejich změknutí. Poté přidáme...
více o Bramboračka - houbovačka
Máslo nechte změknout, rozmíchejte v něm citronovou šťávu, posekané bylinky, rozdrcený česnek, sůl a pepř. Udělejte z něj 4 válečky a ty nechte v...
více o Kyjevský řízek
Z mouky, tuku, cukru a vejce vypracujeme těsto. Rozdělíme je na menší kousky. Do každého dílku zabalíme kousek ořechu (např. vlašského, lískového nebo...
více o Vánoční ježci
Cukr utřeme se 2 vejci a změklým tukem na pečení, poté přidáme med a koření. Do této kašičky vmícháme mouku se sodou. Medu nedáváme víc, perníčky by...
více o Měkké medové perníčky
Těsto na cca 12 langošů.
Jogurt smícháme s moukou, osolíme, přidáme prášek do pečiva.
Vypracujeme rukama hladké těsto a dáme do lednice na půl hodiny...
více o Domácí langoše
- Troubu si rozehřejeme na 170°C
- V míse si rozšleháme všechny tekuté ingredience (máslo, med, vejce a cukr).
- Pak přimícháme všechny sypké a znovu...
více o Medové sušenky
Hlívu si očistíme, odkrojíme nožičky, které můžeme použít do polévky, guláše, pod maso... a kloboučky ochutíme směsí, umíchané ze soli, pepře, papriky...
více o Řízky z hlívy