• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Pomocníci
  • Databáze ingrediencí
  • Droždí

Droždí

Podobné ingredience

  • Lahůdkové droždí
  • Sušené droždí
 

Recepty vytvořené za použití této ingredience

Langoše VII.

Langoše VII.

K rozemnutému droždí přidáme cukr,zalijeme 80 ml vlažné vody,zamícháme a necháme na teplém místě.Do mísy prosijeme obě mouky,do důlku vlijeme vykynutý... více o Langoše VII.

Jablkový kynutý koláč

Jablkový kynutý koláč

Do mouky dáme rozehřátý tuk, cukr, vejce, kvásek, sůl, mléko a vypracujeme hladké nelepivé těsto. Necháme 1 hodinu kynout. Propracujeme a rozdělíme na... více o Jablkový kynutý koláč

Buchta s náplní z jablek a mrkve

Buchta s náplní z jablek a mrkve

Z mouky tuku, cukru, soli, žloutků a vykynutého kvásku zaděláme vláčné nelepivé těsto a necháme 1 hodinu kynout. Po vykynutí rozválíme plát a krájíme... více o Buchta s náplní z jablek a mrkve

Buchta s klobásou

Buchta s klobásou

Z mouky, droždí žloutků, mléka a špetky soli zaděláme vláčné těsto, které necháme vykynout. Potom jej rozválíme na plát vysoký asi 1 cm. Krájíme... více o Buchta s klobásou

Domácí chleba v zahraničí

Domácí chleba v zahraničí

Kvasnice rozmícháme s cukrem ve vlažné vodě a počkáme, až trochu vyrazí (5-10 minut). Mezitím dáme do mísy na zadělávání všechny ostatní suroviny.... více o Domácí chleba v zahraničí

Slaný kynutý závin

Slaný kynutý závin

Mouku prosejeme na vál uděláme důlek a vlijeme do něj kvásek z droždí poloviny mírně ohřátého mléka, špetky cukru, lžíce mouky a necháme vykynout.... více o Slaný kynutý závin

Kynutý mřížkový koláč

Kynutý mřížkový koláč

Ve vlažném mléku rozpustíme droždí, přidáme mouku, rostlinný tuk, vanilkový cukr a žloutky. Vypracujeme těsto, které necháme asi hodinu kynout. Potom... více o Kynutý mřížkový koláč

Chlebové bochánky podle Taru

Chlebové bochánky podle Taru

Do vlažné vody zamícháme ovesné vločky, cukr, sůl a droždí. Přidáme mouku, promíchame, vlijeme olej a zpracujeme rukama ve vláčné nelepivé těsto.... více o Chlebové bochánky podle Taru

Křupavé domácí rohlíčky

Křupavé domácí rohlíčky

Z droždí, cukru a mléka si připravíme kvásek. Moukou se sádlem a solí vypracujeme na vláčné kynuté těsto. Rozdělíme si ho na dvě poloviny, které... více o Křupavé domácí rohlíčky

Škvarkové rohlíčky

Škvarkové rohlíčky

Ze surovin (kromě škvarků) vypracujeme těsto, které rozdělíme na 6 bochníčků. Z každého vyválíme kulatou placku a tu rozdělíme na 16 dílků. Potřeme... více o Škvarkové rohlíčky

KOBLIHY SVÁTEČNÍ

KOBLIHY SVÁTEČNÍ

Z části cukru,mouky,droždí a poloviny mléka uděláme kvásek a necháme kynout. Mouku prosijeme do mísy,přidáme kvásek,s máslem a cukrem rozetřené... více o KOBLIHY SVÁTEČNÍ

Pizza z kynutého těsta s mletým masem a houbami

Pizza z kynutého těsta s mletým masem…

Z droždí, cukru a trochy mléka uděláme kvásek, vlijeme do osolené mouky, přimícháme olej a vejce a zbylým mlékem vypracujeme hladké těsto, které... více o Pizza z kynutého těsta s mletým masem a houbami

Bramborové koblížky

Bramborové koblížky

Uvaříme brambory ve slupce a po vychladnutí oloupeme a prolisujeme, nebo nastrouháme na jemném struhadle. Do hrnku rozdrobíme droždí, přidáme lžíci... více o Bramborové koblížky

Kynuté plněné rohlíčky

Kynuté plněné rohlíčky

Z droždí cukru a vlažného mléka necháme vzejít kvásek, který vlijeme do mouky smíchané se solí, rozšlehaných žloutků a pokrájeného změklého tuku.... více o Kynuté plněné rohlíčky

Langoše II.

Langoše II.

Z vlažné vody, cukru a droždí necháme vzejít kvásek, který vlijeme do nepatrně osolené mouky a zaděláme těsto. Necháme pod utěrkou asi půl hodiny... více o Langoše II.

Langoše po maďarsku

Langoše po maďarsku

Z droždí, cukru a trochy mléka zaděláme kvásek a necháme vzejít. Pak vmícháme osolenou mouku s práškem do pečiva, přidáme rozmíchaný jogurt se zbytkem... více o Langoše po maďarsku

Langoše se zelím

Langoše se zelím

Do mouky dáme droždí rozmíchané s cukrem, vlažné mléko, žloutek a sůl. Vypracujeme vláčné těsto, které necháme dobře vykynout. Mezitím si připravíme... více o Langoše se zelím

Karbanátky z ovesných vloček s droždím

Karbanátky z ovesných vloček s droždím

Na sádle zpěníme cibuli přidáme droždí a osmažíme dozlatova. Ve vývaru uvaříme ovesné vločky. Do prochladlých vloček vmícháme osmaženou cibuli s... více o Karbanátky z ovesných vloček s droždím

Mrkvové knedlíky

Mrkvové knedlíky

Do malého množství vlažného mléka rozdrobíme droždí, přidáme trochu mouky a připravíme kvásek, který necháme vykynout. Moukou vysypeme mísu, přidáme... více o Mrkvové knedlíky

Tvarohové rohlíčky II.

Tvarohové rohlíčky II.

Na vál prosejeme mouku, doprostřed pak přidáme cukr, rozšlehaná vejce a mléko, do kterého nadrobíme droždí a vytvoří se nám kvásek. Nakonec do těsta... více o Tvarohové rohlíčky II.

Chléb a housky na příští ráno

Chléb a housky na příští ráno

Kvasnice míchejte v hrníčku s cukrem dokud se nerozpustí. Mouku dejte do zadělávací mísy, přidejte olej, 1/4 l vody a rozpustěné kvasnice. Těsto... více o Chléb a housky na příští ráno

Domácí chléb II.

Domácí chléb II.

Z droždí, cukru, trošky mouky a vody uděláme kvásek a necháme vzejít. Pak z udaných ingrediencí uděláme těsto, které necháme 1-1,5 hodiny kynout na... více o Domácí chléb II.

Italská pizza II.

Italská pizza II.

Z droždí, teplé vody a cukru připravíme během asi během 10 - 15 minut obvyklým způsobem kvásek. Do čtyř šálků mouky přidáme trochu oleje, sůl pepř,... více o Italská pizza II.

kynutá cmunda II.

kynutá cmunda II.

kvásek: kvasnice nadrobit, lehce pocukrovat, zalít vlažným mlíkem a zasypat moukou - nechat nakynout. Do kvásku nasypeme mouku, zbytek mlíka nebo... více o kynutá cmunda II.

30 minut
Pirožky s jablkovou náplní

Pirožky s jablkovou náplní

Připravíme kynuté těsto a rozválíme je. Tvořítkem vykrájíme pirožky, tj. větší kolečka, které naplníme nádivkou. V půli je přeložíme dobře stiskneme... více o Pirožky s jablkovou náplní

Jablečné lívance

Jablečné lívance

Z droždí připravíme kvásek, přidáme sůl, cukr, vejce, mléko a mouku a vypracujeme řídké těsto, které necháme vykynout. Pak přidáme tence nakrájená... více o Jablečné lívance

Houskový knedlík

Houskový knedlík

Přísady smícháme, nakrájíme na kostičky 2 rohlíky, můžeme přidat ale nemusíme. Necháme kynout asi 1 hod. Pak z těsta uděláme 2 až 3 šišky a podle toho... více o Houskový knedlík

Rozpeky

Rozpeky

Z droždí, špetky cukru a mouky připravíme kvásek. Přidáme jej do zbylé mouky, osolíme, přidáme rozpuštěný tuk a vlažnou vodou zaděláme na kynuté těsto... více o Rozpeky

40 minut
Grahamový chléb

Grahamový chléb

Mouku nasypeme do mísy a uděláme důlek. Do důlku přidáme mléko (vodu) a lžičku cukru. Řádně promícháme a necháme 30 minut kynout. Přidáme sůl,... více o Grahamový chléb

Chlebové placky se sýrem a olivami

Chlebové placky se sýrem a olivami

1. Rozdrobíme droždí a s cukrem i trochou mouky rozmícháme ve 100 ml vlažného mléka. Necháme kynout asi 15 min. Poté kvásek smícháme se zbylou moukou,... více o Chlebové placky se sýrem a olivami

Veka z bramborového těsta

Veka z bramborového těsta

Z tohoto množství upečeme dvě veky (10 porcí). Z vlažného mléka, cukru, droždí a lžíce mouky uděláme hustší těstíčko (kvásek) a necháme je na teplém... více o Veka z bramborového těsta

Bramborová pizza III.

Bramborová pizza III.

Do 500g mouky přidáme kvásek z 25g droždí, po lžičce cukru, soli, vlažné vody a z trochy mouky. Vypracujeme těsto, které necháme asi 2 hodiny kynout.... více o Bramborová pizza III.

bramborový kynutý koláč

bramborový kynutý koláč

Syrové i uvařené brambory oloupeme a nastrouháme na jemném struhadle. Přidáme škvarky, sádlo, zalijeme horkým mlékem a necháme vychladnout. Pak... více o bramborový kynutý koláč

Bramborové langoše II.

Bramborové langoše II.

Do teplého mléka vmícháme rozdrobené kvasnice a necháme v teple kynout. Potom zpracujeme s vlažnými nastrouhanými brambory, moukou prosátou se solí,... více o Bramborové langoše II.

Vánočka V.

Vánočka V.

Droždí v hrnku rozdrobíme, smícháme s trochou cukru, zalijeme polovinou vlahého mléka a zakryté čistou utěrkou dáme kynout do tepla. Změklé máslo... více o Vánočka V.

kynutý jablkový koláč

kynutý jablkový koláč

Do vlažného mléka rozdrobíme droždí, přidáme asi 4 lžíce mouky, špetku cukru a necháme na teplém místě. Mouku smícháme s cukrem a solí. Přidáme vejce,... více o kynutý jablkový koláč

bagety

bagety

5 baget (Jedna bageta ma asi 2.875 kJ = 685 cal.) Plech poprasime moukou. Mouku prosijeme do misy, uprostred vyhloubime dulek a z drozdi, vody a... více o bagety

chléb pitta

chléb pitta

Rozpustit kvasnice v teplé vodě a nechat je vzejít. Přesít mouku na vál, udělat do ni důlek a do toho nalít kvasnice, olej a trochu osolit. Přidávat... více o chléb pitta

Kynuté těsto - základní recept

Kynuté těsto - základní recept

Nejprve připravíme kvásek. Droždí rozetřeme vařečkou s asi 20 g cukru na řídkou kaši. Přilijeme zhruba polovinu vlažného mléka a rozšleháme, pak... více o Kynuté těsto - základní recept

Domácí pletýnky, rohlíky, žemle

Domácí pletýnky, rohlíky, žemle

Mouku prosijeme do mísy, utvoříme důlek, vložíme rozdrcené droždí, posypeme cukrem, zalijeme malým množstvím vlažného mléka a lžičkou promícháme s... více o Domácí pletýnky, rohlíky, žemle

Žerbó řezy

Žerbó řezy

Do mouky rozsekáme máslo, přidáme cukr, prášek do pečiva, rozdrobené droždí, vejce, žloutek a mléko, zaděláme těsto. Necháme odpočinout v chladu cca 1... více o Žerbó řezy

Dobré preclíky

Dobré preclíky

Připravíme si kvásek, nalijeme ho do připravené mouky, másla, cukru a soli. Těsto musí být hustší. Z vykynutého tvoříme tenké preclíky, potřeme je... více o Dobré preclíky

Langoše VI.

Langoše VI.

Kvásek zpracujeme s vlažným mlékem, moukou. Necháme trochu vykynout. Pak přidáme ostatní suroviny a zpracujeme. Mísu přikryjeme igelitem a dáme do... více o Langoše VI.

Rychlé rohlíčky/bez kynutí/

Rychlé rohlíčky/bez kynutí/

Vypracujeme šlehačem ihned těsto, rozdělíme na 8 částí.Každou část vyválíme na kruh, radýlkem rozdělíme na 8 dílků.Plníme od širší části ku špičce... více o Rychlé rohlíčky/bez kynutí/

Staročeská vánočka

Staročeská vánočka

Všechny suroviny si připravíme na stůl, aby vše mělo stejnou, pokojovou teplotu. Mléko navíc přihřejeme. Začneme kváskem – čím méně si kuchařka věří,... více o Staročeská vánočka

Škvarkové placky

Škvarkové placky

Škvarky umeleme nebo velmi jemně nasekáme a smícháme se 150 g prosáté mnouky. Zabalíme do fólie a necháme v chladu. Droždí rozdrobíme do 1 dcl... více o Škvarkové placky

45 minut
Masove tasticky od Mustafy

Masove tasticky od Mustafy

Testo: Smichame mouku, drozdi, vodu, olej, sul, dobre propracujeme rukama a nechame 1/2 hodiny odpocinout. Napln:Maso rozemeleme v mixeru, pridame... více o Masove tasticky od Mustafy

90 minut
Vánočka IV.

Vánočka IV.

Příprava těsta: Do vlažného mléka rozdrobíme droždí, přisypeme 1 lžíci cukru, zaprášíme hladkou moukou a necháme v teple vykynout. Do mísy nasypeme... více o Vánočka IV.

VÝBORNÉ VELKÉ KOLÁČE

VÝBORNÉ VELKÉ KOLÁČE

Do všech přísad přidáme kvásek, který jsme připravili z vlažného mléka,kvasnis, trochy mouky a cukru, špetky soli, a vypracujeme tužší těsto- nesmí se... více o VÝBORNÉ VELKÉ KOLÁČE

Pizza čtyř ročních období

Pizza čtyř ročních období

Z přísad na těsto připravíme kynuté těsto, které necháme v teple vykynout. Brokolici chvíli povaříme a rozebereme na růžičky. Šunku nakrájíme na... více o Pizza čtyř ročních období

  • Předchozí stránka
  • 1
  • ...
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • Další stránka

Doporučujeme

30 minut
Smažená rýže se zeleninou a krůtím masem

Smažená rýže se zeleninou a krůtím…

20 minut
Dýňová polévka s hruškami

Dýňová polévka s hruškami

40 minut
Houbová omáčka II.

Houbová omáčka II.

Poslední sledované recepty

136
Bramborovo-dýňový buřtguláš
Bramborovo-dýňový…
70
Rýže s pečeným masem
Rýže s pečeným masem
65
Rychlý jablkový koláč
Rychlý jablkový koláč
52
Pórková polévka s cizrnou
Pórková polévka s cizrnou
43
Bramborový knedlík podle norem
Bramborový knedlík podle…

Zajímavé články

Ideální moučník do deštivého počasí? Upečte si Dutch baby!
Ideální moučník do deštivého počasí? Upečte si…
Tortilla wrap hack: Naučte se populární trik, jak složit naplněnou tortillu
Tortilla wrap hack: Naučte se populární trik, jak…
Jablečný štrúdl 4x jinak: Výborný je z listového, taženého, pivního i mrkvového těsta
Jablečný štrúdl 4x jinak: Výborný je z listového,…
Brigitte Bardot: Slavná vegetariánka, která obzvlášť miluje jeden koláč
Brigitte Bardot: Slavná vegetariánka, která…
Cookies 4x jinak: Upečte si sladké domácí sušenky, které jsou perfektní k snídani i svačině
Cookies 4x jinak: Upečte si sladké domácí sušenky…
AHA.cz Bavič Petr Novotný: Nehezká slova na adresu odsouzeného syna

Bavič Petr Novotný: Nehezká slova na adresu odsouzeného syna

Mimibazar Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Dáma.cz Cher, Mickey Rourke nebo Meg Ryan: Hvězdy 80. let, které plastika změnila k nepoznání

Cher, Mickey Rourke nebo Meg Ryan: Hvězdy 80. let, které plastika změnila k nepoznání

Blesk pro ženy Móda z premiéry filmu Franz: Čaputová předvedla stylistické fígle! A kdo ještě zazářil?

Móda z premiéry filmu Franz: Čaputová předvedla stylistické fígle! A kdo ještě zazářil?

Ženy.cz Co si pustit, když venku prší? Podzimní filmy a seriály, které vás zahřejí víc než čaj

Co si pustit, když venku prší? Podzimní filmy a seriály, které vás zahřejí víc než čaj

Blesk.cz Kapela Lucie chystá narozeninové turné: Pro velký zájem přidává další termín

Kapela Lucie chystá narozeninové turné: Pro velký zájem přidává další termín

SportRevue.cz VIDEO: Legendární trefy. 11 nejslavnějších gólů v dějinách české hokejové reprezentace

VIDEO: Legendární trefy. 11 nejslavnějších gólů v dějinách české hokejové reprezentace

Maminka.cz Kuriozita: Podívejte se, jak vypadaly klece zavěšené z okna, v nichž se děti povinně větraly

Kuriozita: Podívejte se, jak vypadaly klece zavěšené z okna, v nichž se děti povinně větraly

Blesk Horoskopy Co slibují karty pro první podzimní týden? Blesk z čistého nebe pro jedno znamení! A kdo bude krotit vášně?

Co slibují karty pro první podzimní týden? Blesk z čistého nebe pro jedno znamení! A kdo bude krotit vášně?

Nedávno navštívené recepty:

Vepřový jazyk na česneku Carpaccio z lososa Tvarohové knedlíky s jakýmkoliv ovocem
Ďábelské fazole Vanilkové rohlíčky - rychlé Pečený králík na česneku a pivu
Medovník opravdu snadno a rychle Obložená vejce Palačinkový Dort s ovocem
Hrášková polévka s česnekovými krutony se slaninou a bramborové pyré Černá čočka s tuňákem Sněhové dortíky z hrníčků

Další doporučené ingredience:

Dortový piškot Dračí klobása Dračí ovoce (pitahaya) Drcené jalovčinky Drcený česnek
Drcený kmín Drcený led Dressing Dressing Tisíc ostrovů Drobenka
Dršťky Drůbeží játra Drůbeží maso Drůbeží párky Drůbeží prsa
Drůbeží salám Drůbeží šťáva Knorr Drůbeží šunka Drůbeží vývar Drůbky
  • Recepty.cz
  • Pomocníci
  • Databáze ingrediencí
  • Droždí
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact