• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Pomocníci
  • Databáze ingrediencí
  • Droždí

Droždí

Podobné ingredience

  • Lahůdkové droždí
  • Sušené droždí
 

Recepty vytvořené za použití této ingredience

Zapékané droždí

Zapékané droždí

Brambory oloupeme, nakrájíme na silnější kolečka. Na pánev dáme vrchovatou lžíci másla s kapkou oleje a orestujeme cibuli pokrájenou na proužky.... více o Zapékané droždí

Kořeněný chléb

Kořeněný chléb

Do pekárny dáme 250 ml vlažné vody a olej. Všechny sypké přísady smícháme a přidáme k vodě s olejem. Pekárnu nastavíme na základní program pečení... více o Kořeněný chléb

Koláčky z majonézy

Koláčky z majonézy

Do vlahého ocukrovaného mléka nadrobíme kvasnice a necháme vykynout. Prosijeme mouku, osolíme, osladíme, přidáme žloutky, majolku, olej a přidáme... více o Koláčky z majonézy

15 minut
Drožďové knedlíčky

Drožďové knedlíčky

Na pánvi rozpustíme máslo (přidáme kapku oleje, aby se nám máslo nepřepalovalo), přidáme na velmi drobno pokrájenou cibuli a orestujeme do sklovita.... více o Drožďové knedlíčky

Arabský chléb II.

Arabský chléb II.

Do prosáte mouky přidáme rozdrobené droždí, cukr, olej, sůl, vodu. Vše zpracujeme v hladké těsto. Necháme řádně vykynout. Troubu i plech předehřejeme... více o Arabský chléb II.

60 minut
Koblihy z majolky

Koblihy z majolky

Z mléka, cukru a droždí si připravíme kvásek. Ostatní suroviny dáme do mísy a přidáme kvásek. Hodně vypracujeme a dáme kynout. Potom vytvarujeme malé... více o Koblihy z majolky

Celozrnný pivní chléb

Celozrnný pivní chléb

V menší misce zaděláme kvásek z droždí, lžíce cukru a teplé vody. Než se na kvásku vytvoří pěna, smícháme ve velké míse mouku se šrotem, vločkami,... více o Celozrnný pivní chléb

Milovaná brioška

Milovaná brioška

Kvásek: 1 lžička cukru + droždí + trocha mléka = necháme vzejít kvásek na teplém místě. Do mísy prosijeme mouku, přidáme cukr, sůl, vejce a kvásek,... více o Milovaná brioška

Slaní šneci II.

Slaní šneci II.

Zpracovat těsto a nechat asi 2 hodiny odstát. Potom rozdělit na 8 bochníků. Každý rozválet na kruh a potřít rozpuštěným máslem. Kruh rozdělit rádýlkem... více o Slaní šneci II.

Karlovarský rohlík

Karlovarský rohlík

Tento sortiment pekařských výrobků vždy na kvásek nebo všech surovin zamícháním najednou. Nejobvyklejší způsob: 1/3 tekutiny pro zadělání těsta,... více o Karlovarský rohlík

Litina

Litina

Těsto zadělat a nechat vykynout. Mělo by být hustější než je cmunda (bramborák). Plech vymazat a posypat mákem. Vykynuté těsto nalijeme na plech a... více o Litina

Nafouklá jablíčková dobrota

Nafouklá jablíčková dobrota

Kvasnice rozdrobíme do mouky, přidáme všechny ostatní suroviny a vypracujeme těsto. Ihned vyválíme a vykrajujeme kolečka. Ta plníme nastrouhanými... více o Nafouklá jablíčková dobrota

Buchta přátelství/Židovská buchta

Buchta přátelství/Židovská buchta

Vše se smíchá a nechá vykynout. Po 4 dny 1x denně zamícháme. Pátý den přidáme 1 hrnek cukru, 1 hrnek mléka a 1 hrnek mouky. Zamícháme a po 4 dny 1x... více o Buchta přátelství/Židovská buchta

60 minut
Calzone - Plněná pizza

Calzone - Plněná pizza

Pizza Calzone prý vznikla v Neapoli, když se jednomu nešikovnému kuchaři při strkání pizze do trouby oná pizza složila tak, že jedna půlka pizzy... více o Calzone - Plněná pizza

Blboně

Blboně

Vymícháme těsto a necháme vykynout. Potom ještě jednou přemícháme a znovu necháme vykynout. Potom vykrajujeme kousky a balíme do nich kusy uzeniny... více o Blboně

Pizza těsto - rychlé a tenké

Pizza těsto - rychlé a tenké

Do misky dáme droždí, přidáme cukr, trochu mouky a vody a zpracujeme řídké těstíčko. Přikryjeme je utěrkou a necháme asi 10 minut na teplém místě, až... více o Pizza těsto - rychlé a tenké

60 minut
Minipizzy

Minipizzy

Zamíchat cukr a droždí s 200 ml vlažné vody, nechat 10 minut. Přidat mouku, sůl a olej, promíchat, nechat opět 10 minut. Promíchat, rozválet na plát... více o Minipizzy

Panettone - italská vánoční bábovka

Panettone - italská vánoční bábovka

Z části vlažného mléka a kvasnic si připravíme kvásek, v druné části teplého mléka si rozpustíme med. Do mouky zamícháme rozinky, kandované ovoce,... více o Panettone - italská vánoční bábovka

Koláč z nebes

Koláč z nebes

Zaděláme klasické kynuté těsto, které necháme v teple kynout cca 60 minut. Tvaroh utřeme s cukry, smetanou a máslem, přidáme rozinky, citronovou kůru... více o Koláč z nebes

Makovo-tvarohový točeňák

Makovo-tvarohový točeňák

Droždí rozdrobíme ve 100 ml vlahého mléka a 1 lžičce cukru, přidáme do prosáté mouky s cukry solí a skořicí. Promícháme přidáme rozpuštěné máslo,... více o Makovo-tvarohový točeňák

45 minut
Nafoukané čtverečky

Nafoukané čtverečky

Droždí rozpustíme ve smetaně, vmícháme žloutky, sůl, rum, skořici a prosátou hladkou mouku. Vypracujeme vláčné, ne příliš tuhé těsto. Vyválíme plát a... více o Nafoukané čtverečky

Škvarkové placky III.

Škvarkové placky III.

Nadrobno pokrájené škvarky smícháme s moukou, vejcem, solí a v mléce vykynutým droždím. Vypracujeme tuhé těsto, necháme vykynout a vyválíme placku. Z... více o Škvarkové placky III.

Slané rohlíčky

Slané rohlíčky

Z droždí, poloviny vlažného mléka a cukru udělat kvásek. Ten pak vlijeme do mouky, přidáme zbytek mléka, lžičku soli a olej. Vypracujeme těsto, které... více o Slané rohlíčky

Ořechový cop

Ořechový cop

Z mléka, droždí, lžíce cukru a lžíce mouky zaděláme kvásek. Když vzkypí, přimícháme zbytek mouky a cukru, sůl, žloutky, citronovou šťávu a rozpuštěné... více o Ořechový cop

Slané tyčinky II.

Slané tyčinky II.

Z droždí, mléka a cukru uděláme kvásek. Lukanu rozpustíme. Do mísy nasypeme mouku, sůl, nalijeme Lukanu a vykynutý kvásek a zpracujeme těsto, které... více o Slané tyčinky II.

Vánočka po x-té

Vánočka po x-té

Droždí necháme vykynout na kvásek. Do mísy dáme mouku, tuk, cukr, sůl, žloutky, přídáme kvásek, mléko a zpracujeme těsto. Do těsta můžeme přidat... více o Vánočka po x-té

Plněná kolečka

Plněná kolečka

Připravíme si klasickým způsobem kynuté těsto, které necháme kynout 1 hodinu.(V průběhu kynutí ho můžeme ještě jednou promísit). Vykynuté těsto... více o Plněná kolečka

90 minut
Vánočka podle babičky

Vánočka podle babičky

Udělat kvásek - cukr, droždí, smetana. Zadělat těsto, řádně propracovat, nechat na teple kynout nejméně 5 hodin. Jelikož je těsto velmi tučné, proto... více o Vánočka podle babičky

Pažitkový chléb pro domácí pekárnu

Pažitkový chléb pro domácí pekárnu

Vše postupně podle receptu nasypeme do pekárny a zapneme na hlavní program - cca tři hodiny.... více o Pažitkový chléb pro domácí pekárnu

Žabáci

Žabáci

Smícháme dohromady a vmačkáme do forem na žabáky. Jednoduché cukroví.... více o Žabáci

60 minut
Langoše od babičky

Langoše od babičky

Brambory uvaříme ve slupce, poté prolisujeme. Uděláme kvásek, necháme vykynout a přidáme do směsi výše uvedených surovin. Necháme chvíli oddychovat v... více o Langoše od babičky

Žemličky svaté Lucie

Žemličky svaté Lucie

Připravíme kvásek - v trošce vlažného mléka rozmícháme droždí. Potom přidáme k mouce, dále přidáme rozpuštěné máslo, cukr, vejce, rozinky, spařené... více o Žemličky svaté Lucie

Kolednice

Kolednice

Smícháme polohrubou mouku, cukr, droždí, 2 žloutky, olej a vlažné mléko. Zaděláme těsto, které musí být vláčné. Necháme asi 30 minut kynout na teplém... více o Kolednice

Šnečí bábovka

Šnečí bábovka

Ve vlažném mléce rozmícháme lžíci cukru, lžíci mouky a rozdrobíme droždí. V teple necháme vzejít kvásek. Mouku, cukr, sůl, kůru a vejce dáme do mísy,... více o Šnečí bábovka

Vánočka

Vánočka

Z vlažného mléka, cukru, mouky a droždí připravíme kvásek, který necháme vykynout na teplém místě. Mouku prosejeme, smícháme s cukrem, rozdrceným... více o Vánočka

Domácí housky

Domácí housky

Z mouky, tuku, kvásku, (vzešlého v trošce mléka a špetce cukru), vejce a soli řádně propracujeme těsto. Pak splétáme houstičky nebo zavinujeme rohlíky... více o Domácí housky

60 minut
Sýrové rohlíčky s česnekem

Sýrové rohlíčky s česnekem

Ze všech přísad vypracujeme na vále hladké těsto (neděláme kvásek, kvasnice jen rozdrobíme). Necháme 1/2 hodiny odpočinout. Rozdělíme na 6 dílů, každý... více o Sýrové rohlíčky s česnekem

Zuzčin koláč

Zuzčin koláč

Nejprve připravíme náplň: z 0,5 l mléka a 2 práškových pudinků uvaříme klasický pudink, když začne bublat, vmícháme pokrájené máslo a mícháme, dokud... více o Zuzčin koláč

Pivní chléb III.

Pivní chléb III.

Ve vodě rozpustíme droždí, zaděláme těsto. Po vykynutí na vále vypracujeme šišku nebo bochník a přeneseme na moukou vysypaný plech (nasucho, nemastíme... více o Pivní chléb III.

Koblihy s kaštanovou náplní

Koblihy s kaštanovou náplní

Mléko zahřát s Herou a cukrem, pak vychladit. V troše teplé vody nechat rozpustit droždí. Mouku, vejce, muškátový oříšek a sůl zamícháme, přiléváme... více o Koblihy s kaštanovou náplní

Výborné koláčky

Výborné koláčky

Ve vlažném mléce rozpustíme 2 lžičky cukru, přidáme rozdrobené droždí, trochu mouky a dáme vykynout, po vykynutí přidáme žloutek, olej, sůl a mouku -... více o Výborné koláčky

Fatmirův chleba

Fatmirův chleba

Krajíčky chleba nakrájíme a necháme je přes noc namočené ve vodě. Druhý den přidáme mouku, kmín, vodu, sůl a droždí. Utvoříme 2 bochánky a necháme... více o Fatmirův chleba

30 minut
Domácí rohlíčky

Domácí rohlíčky

Z mléka, cukru, trochy mouky a droždí připravíme kvásek. Po vykynutí ho smícháme s moukou, tukem, vejcem, solí a vypracujeme tužší těsto. Dáme na půl... více o Domácí rohlíčky

Croissantové rohlíčky s nugetou

Croissantové rohlíčky s nugetou

Z droždí a mléka uděláme kvásek a zaděláme hladké těsto, dáme vykynout. Rozválíme do kruhové placky, kterou rozkrojíme na 8 trojúhelníčků, na širší... více o Croissantové rohlíčky s nugetou

Vodnické koláčky

Vodnické koláčky

Ze surovin zpracujeme hladké těsto, které rozdělíme do dvou až tří kuliček a necháme kynout ve studené vodě. Když se kuličky vynoří, osušíme je, ještě... více o Vodnické koláčky

Balkánský domácí chléb

Balkánský domácí chléb

Do hrníčku s teplou vodou dáme 2 lžičky soli, půl kostky kvasnic a lžičku cukru. Přelijeme do větší mísy, přisypeme mouku a hněteme těsto za... více o Balkánský domácí chléb

Dobré koláčky

Dobré koláčky

Na vál dát mouku, strouhat tuk a kvásek, zpracovat těsto a hned dělat. Nenechává se kynout. Plní se mákem, povidly, tvarohem, ořechovou nádivkou,... více o Dobré koláčky

Drožďová polévka III.

Drožďová polévka III.

Najemno nastrouhanou zeleninu dáme vařit do osolené vody. Mezitím si uděláme drožďové knedlíčky. Na oleji osmažíme do růžova drobně pokrájenou cibulku... více o Drožďová polévka III.

Rohlíčky plněné uzeninou

Rohlíčky plněné uzeninou

Zpracovat těsto, do těsta přidat nastrouhanou cibuli a kmín. Udělat 8 bochánků, rozválet na kruh, ten nakrájet na osm dílů, do každého dílu dát plátky... více o Rohlíčky plněné uzeninou

50 minut
Pizza rohlíky

Pizza rohlíky

Z uvedených přísad vymícháme těsto a necháme 20 minut kynout. Potom ho rozdělíme na 6 bochníků, rozválíme a rozkrájíme na trojúhelníky a širší část... více o Pizza rohlíky

  • Předchozí stránka
  • 1
  • ...
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • ...
  • 27
  • Další stránka

Doporučujeme

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

30 minut
Americké lívance

Americké lívance

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

Poslední sledované recepty

46
Bramborovo-celerový salát
Bramborovo-celerový salát
36
Holandský řízek a šťouchané brambory
Holandský řízek a…
31
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami
Zapečené těstoviny se…
27
Houbový guláš
Houbový guláš
23
Bramborový guláš se smetanou
Bramborový guláš se…

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: Rychlé a lehké večeře s vůní podzimu
Od pondělí do pátku: Rychlé a lehké večeře s vůní…
Školní svačiny podle Margit Slimákové: Tipy a rady, aby dětem chutnaly a neskončily v koši
Školní svačiny podle Margit Slimákové: Tipy a…
Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu malované a ještě si na nich pochutnáte!
Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu…
Zelená rajčata nevyhazujte! Nechte je doma dozrát, usmažte je nebo z nich udělejte kečup
Zelená rajčata nevyhazujte! Nechte je doma dozrát…
Fíky dozrávají. Dopřejte si tohle zdravé a šťavnaté ovoce, které milovala i královna Kleopatra
Fíky dozrávají. Dopřejte si tohle zdravé a…
AHA.cz Matušková před odletem na turné do Prahy: CHROMÁ PO NEHODĚ

Matušková před odletem na turné do Prahy: CHROMÁ PO NEHODĚ

Mimibazar Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Dáma.cz Největší smolaři v lásce podle zvěrokruhu: Tato znamení nikdo nechce

Největší smolaři v lásce podle zvěrokruhu: Tato znamení nikdo nechce

Blesk pro ženy Gilmorky zazářily na Emmy: Po 25 letech snad nezestárly! A kdo ještě oslnil?

Gilmorky zazářily na Emmy: Po 25 letech snad nezestárly! A kdo ještě oslnil?

Ženy.cz Nejdřív práce, potom zábava? Často melu z posledního úplně zbytečně

Nejdřív práce, potom zábava? Často melu z posledního úplně zbytečně

Blesk.cz Helena Dvořáková (46), hvězda Kriminálky Anděl: Teď bude tanečnice!

Helena Dvořáková (46), hvězda Kriminálky Anděl: Teď bude tanečnice!

SportRevue.cz FOTO: Pro šmíráky. 28 sexy (ex)sportovkyň, které můžete sledovat na Twitteru

FOTO: Pro šmíráky. 28 sexy (ex)sportovkyň, které můžete sledovat na Twitteru

Maminka.cz KVÍZ: Kolik si toho pamatujete z první a druhé třídy? Otestujte se, jak jste na tom s prvoukou

KVÍZ: Kolik si toho pamatujete z první a druhé třídy? Otestujte se, jak jste na tom s prvoukou

Blesk Horoskopy Kdo je největší lakomec zvěrokruhu? Tahle tři znamení se nerada dělí

Kdo je největší lakomec zvěrokruhu? Tahle tři znamení se nerada dělí

Nedávno navštívené recepty:

Zelenina v pánvi Domácí lazaně Koňaková bábovka
Plovdivské maso Houbové ragú Bramborové noky s dušeným kysaným zelím a pečenou krkovicí
Játra v rajčatové omáčce s hranolkama Božský čokoládový dort Květákový salát (nejen) s vejci
Zapečené lilky Vanilkový krém z mikrovlnky Játrová směs se zeleninou

Další doporučené ingredience:

Dortový piškot Dračí klobása Dračí ovoce (pitahaya) Drcené jalovčinky Drcený česnek
Drcený kmín Drcený led Dressing Dressing Tisíc ostrovů Drobenka
Dršťky Drůbeží játra Drůbeží maso Drůbeží párky Drůbeží prsa
Drůbeží salám Drůbeží šťáva Knorr Drůbeží šunka Drůbeží vývar Drůbky
  • Recepty.cz
  • Pomocníci
  • Databáze ingrediencí
  • Droždí
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact