Starší rohlík nebo housku pokrájíme na malé kostičky. Tvaroh v misce rozmícháme s citronovou kůrou, žloutky a měkkým máslem dohladka. Přidáme a dobře... více o Jemné tvarohové nočky s ovocnou omáčkou
Vyšleháme vejce a cukr, přidáme olej a postupně přidáváme mouku s práškem do pečiva. Do vyšlehaného těsta ještě vmíchám cca 3 lžíce máku a 2 na... více o Maková bábovka s mandarinkami
Připravíme těsto, v mezičase kynutí (cca 1,5 hod) připravíme ořechovou směs - mleté ořechy s cukrem svaříme s mlékem až vznikne hustá kaše, necháme... více o Ořechový květ / koláč
Pozor-mouku ve všech následujících krocích musíme nejdříve prosít přes síto. Recept je na velký bochník o váze okolo 1.2kg. Používám celozrnnou BIO... více o 100% žitný kváskový chleba z ošatky samostoják
Kynuté Honzovy buchty jsou jednodušší než by se zdálo, ale vyžadují dostatek času na kynutí. Nejprve si připravíme kvásek. V misce rozetřeme kvasnice... více o Honzovy buchty
Tvaroh dejte do mističky, přisypte cukr krupici a vanilkový cukr, dobře je do tvarohu vmíchejte a nechte chvilku stát, aby se cukr mohl rozpustit.... více o Domácí pribináček smetanový
Oloupaná salám a okurky nakrájíme na tenké nudličky a smícháme s majonézou, hráškem a jemně krájenou cibulí. Ochutíme hořčicí, octem, cukrem,... více o Pařížský salát podle ČSN
Brambory uvařte ve slupce, oloupejte je a nechte dobře vychladnout. Studené brambory nakrájejte na menší kostky, cibuli a nakládané okurky nakrájejte... více o Bramborový salát na chlebíčky podle ČSN
Ze všech vajec (studených) rozdělím bílky a žloutky. Bílky vyšlehám s cukrem a špetkou soli do tuhé pěny. Žloutky šlehám v jiné nádobce nejdříve s... více o Lehký tvarohový koláč bez mouky ( i cukru)
Předehřejeme si troubu na 200 °C a začneme s přípravou těsta. Oddělíme si žloutky od bílků a ušleháme sníh. Žloutky utřeme s cukrem a přidáme prosátou... více o Jahodovo-malinový dortík s Pedro Frujty
Původně se tento recept dělal jen z bůčku, až na konci minulého století se začalo přidávat i dietnější maso. Poměr je tedy čistě na Vás, nám tento... více o Vepřové výpečky se zelím
Dejte do pánve wok přibližně 150 ml kokosového mléka a na středním plameni zahřívejte, dokud se mléko nezredukuje na průsvitný olej. Přidejte kari... více o Paneng kai
Mouku prosejeme do mísy, smícháme ji se solí, doprostřed uděláme důlek, přidáme rozdrobené droždí, trochu pocukrujeme a zalijeme troškou vlažného... více o Smetanové koláčky
Nejprve připravte marinádu. Kokosový cukr dejte do pánve se silným dnem a na středním plameni začněte zahřívat. Ve chvíli, kdy se cukr rozpustí,... více o Com Tam – Rýže se zeleninou a marinovanou krkovicí
Nejprve si z bílků vyšleháme pevný sníh. V další míse vyzšleháme cukr se změklým máslem, vanilkovým cukrem, solí, žloutky a pomalu přidáváme teplé (ne... více o Nejlepší vafle
Zelí nakrájíme na tenké nudličky. Poté předáme do mísy, nasolíme a pořádně rukama promačkáme. Necháme 10 minut odležet ( vybrečet ) a poté slejeme... více o Zelný salát s majoránkou
Uvaříme si silné kafe a do něj přidáme amaretto a stranou necháme schladnout (doporučuji dát do hlubokého talíře). Žloutky vyšleháme s cukrem. Poté... více o Tiramisu se šlehačkou a mascarpone
Všechnu zeleninu očistěte a nakrájejte na kostičky. Na rozpáleném oleji orestujte cibuli, česnek, mrkev, brambory, cuketu a slaninu. Vmíchejte špetku... více o Minestrone
Chystáme den předem: Granulát zalijeme horkou vodou a necháme odstát. Tím z části zbavíme maso sójové a moučné chuti. Vodu vylijeme, napustíme novou a... více o Veganské plněné papriky s rajskou omáčkou
Na trošce oleje nebo sádle osmažíme drobně pokrájenou cibuli dosklovata, pak přidámeosmažit i na malé kostičky pokrájenou slaninu. Přidáme nasekaný... více o Houbové topinky / tousty
Na pánvi rozehřejte olej a orestujte na něm velmi najemno nakrájenou cibuli. Po 3 minutách přidejte na tenké plátky nakrájený česnek a po další minutě... více o Špenátová pizza s kozím sýrem
Smíchejte zvlášť suché a zvlášť tekuté ingredience. Po řádném promíchání, obě směsi spojte a vyšlehejte v hladké těsto. Poté přelijte těsto do moukou... více o Halloweenský perník
V misce rozmíchejte kakao s vroucí vodou, odstavte a nechte vychladnout. V jiné míse utřete cukr s máslem, pořádně rozšlehejte. Pak za stálého míchání... více o Halloweenské cakepops
Pečivo pokrájíme na slabší plátky, švestky přepůlíme a vypeckujeme, pokud máme švestky velké, je lepší pokrájet je na menší kousky. Žloutky vyšleháme... více o Zemlbába se švestkami
Sušené jidášovo ucho namočíme do vařící vody na 30 min. Nakrájíme sceděné jidášovo ucho, žampiony, tofu a všechnu zeleninu na malé kostičky. Nakrájené... více o Veganská ostrokyselá polévka
Nejprve si připravte těsto. V míse smíchejte 2 vejce s cukrem, pořádně spolu utřete, pak přidejte mouku, rozpuštěné máslo, ¾ hrnku mléka, prášek do... více o Koláč z červených pomerančů
Do hrnce se studenou vodou vložte plátky želatiny a nechte ji odstát, aby změkla a nabobtnala. Oba druhy smetany nalijte do kastrůlku, přidejte cukr a... více o Panna cotta s lesním ovocem
Předehřejte troubu na 170 ° C. Připravte si máslem vymazanou a moukou vysypanou formu. V misce promíchejte bezlepkovou mouku, prášek do pečiva a sůl a... více o Bezlepková bábovka
Předehřejte troubu na 170 ° C. Na mírném ohni ohřejte v kastrůlku mléko, jakmile se začne vařit, sundejte ze sporáku a vmíchejte máslo, čokoládu a... více o Hrnková čokoládová bábovka s polevou
Předehřejte troubu na 170 ° C. Připravte si máslem vymazanou a moukou vysypanou formu. Ve střední misce smíchejte mouku, prášek do pečiva a sůl. V... více o Hrnečková pomerančová bábovka
Předehřejte troubu na 170 ° C. Ve střední misce prosejte spolu mouku, prášek do pečiva a sůl a dejte stranou. V menším kastrůlku rozehřejte máslo,... více o Hrnečková bábovka s bílou čokoládou
Troubu předehřejte na 170 °C. Připravte si máslem vymazanou a moukou vysypanou formu. Vložte suché přísady do mísy, promíchejte a dejte stranou. V... více o Hrnková bábovka s citronovou kůrou a mákem
Troubu předehřejte na 170 °C. Připravte si máslem vymazanou a moukou vysypanou formu. V malé misce smíchejte mouku, jedlou sodu a sůl a odložte... více o Hrnková bábovka s vanilkou
Na trošce oleje osmažíme drobně pokrájenou cibuli dosklovata. K cibuli přidáme maso a smažíme do jeho rozmělnění (pomoci si můžeme šťouchadlem na... více o Zapečená cuketa /lilek s mletým masem a mozzarellou
Zelí nakrájejte na proužky, cibuli na jemno, rajčata, vejce a okurku na kostičky, vše dejte do mísy a přidejte kapari a lžičku oregana. V jiné misce... více o Řecký salát s olivami
Maso uvaříme v osolené vodě doměkka, pak ho necháme vychladnout. V míse smícháme olivový olej s vínem, cukrem a brusinkami. Do směsi naložíme maso a... více o Grilovaná žebra s vínem a brusinkami
Vypeckované třešně nasypeme do hrnce, přilijeme cca 3 dl vody, osladíme dle chuti a přivedeme k varu. Ve zbylé vodě rozmícháme pudinky, které za... více o Piškotové řezy s třešněmi
Předehřejte troubu na 180°C a vyložte si formu na muffiny papírovými košíčky. Máslo a cukr smíchejte ve velké míse a šlehejte do krémové a nadýchané... více o Vanilkové cupcakes
Předehřejte troubu na 180 °C a vyložte si formu na muffiny papírovými košíčky a odložte stranou. Máslo a cukr promíchejte v elektrickém mixéru po... více o Red velvet cupcakes
Den předem si připravte preferment(rychlý kvásek). Droždí rozmíchejte ve vodě (nebo sušené v mouce) a promíchejte s moukou a (333g) a vodou (333ml) v... více o Burgerové bulky
Do hrnce nalijeme vodu, přidáme cukr/med a tymián. Přivedeme k varu a vaříme 10 minut. Zcedíme a necháme vystydnout. Mezitím rozmixujeme maliny a... více o Malinovo-ostružinová limonáda
Meloun nakrájíme na kousky. Vymačkáme šťávu ze 2 citrónů, přidáme cukr/med. Vše společně rozmixujeme a smícháme s vychlazenou vodou. Následně vše... více o Melounová limonáda
Zázvor najemno nastrouháme a vmícháme do vody. Přidáme cukr/med a vaříme cca 10 minut. Poté necháme vychladnout. Mezitím rozmixujeme manga. Vše... více o Mangová limonáda
Vodu povaříme, v horké vodě cukr/med necháme rozpustit a dáme vychladnout. Borůvky rozmixujeme a propasírujeme přes sítko. K propasírované šťávě z... více o Borůvková limonáda
2 kokosy povaříme ve vodě, množství vody odpovídá 2-3 šálkům. Kokosy vaříme, dokud skořápka nezměkne. Poté jí zbavíme hnědého povrchu a nakrájíme... více o Kokosová limonáda
Pro přípravu nealkoholické sangríi si připravte větší skleněný džbánek. Nejdříve rozmixujte hroznové víno spolu s pomeranči (nemáte-li čerstvé ovoce... více o Sangría bez alkoholu
Ovoce nakrájejte na kousky, dejte do připraveného džbánku a přilijte víno. Následně přidejte cukr/med, skořici, pomerančovou a citrónovou šťávu.... více o Sangría
Rebarboru očistíme od slupky a nakrájíme na kostičky. Promícháme v misce se skořicí a lžicí cukru. Do kuchyňského mixéru vyklepneme vajíčka, přidáme... více o Bezlepkový rebarborový koláč
Z rostlinného tuku, tvarohu a mouky vypracujte těsto a rozdělte jej na dvě části. Nechte alespoň půl hodiny uležet v lednici. Mezitím nastrouhejte... více o Křehký jablečný koláč
Všechny přísady na bramborák smícháme dohromady a smažíme na oleji, na pánvi. Bramboráky děláme velké (o velikosti talíře). Zelí dáme vařit do hrnce s... více o Plněný bramborák