• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Pomocníci
  • Databáze ingrediencí
  • Citronová šťáva

Citronová šťáva

Podobné ingredience

  • Ananasová šťáva
  • Bezinková šťáva
  • Citronová kůra
 

Recepty vytvořené za použití této ingredience

60 minut
Tropický nepečený dort

Tropický nepečený dort

Kokosky rozdrobíme, přidáme rozpuštěné máslo a dobře prohněteme. Dortovou formu o průměru 24 cm vyložíme papírem, vložíme do ní máslovou hmotu a dáme... více o Tropický nepečený dort

Barevný koláč

Barevný koláč

Máslo, cukr a vanilkový cukr utřeme do pěny, postupně přidáváme vejce (jedno po druhém) a třeme, poté přidáme kysanou smetanu a nakonec polohrubou... více o Barevný koláč

Jogurtovo-bylinková zálivka

Jogurtovo-bylinková zálivka

Bylinky rozmixujeme s takovým množstvím jogurtu, aby vzniklo hladké pyré. Pyré vlijeme do misky, vmícháme zbylý jogurt, citronovou kůru a šťávu,... více o Jogurtovo-bylinková zálivka

Zálivka s medem a hořčicí

Zálivka s medem a hořčicí

V misce smícháme olej, jogurt, šťávu, víno, hořčici a med. Dochutíme. Skladujeme v chladu a spotřebujeme během 2-3 dnů. Zálivka je vhodná ke všem... více o Zálivka s medem a hořčicí

60 minut
Kapr na černo

Kapr na černo

Do rendlíku vlijeme jen tolik vody, aby byla ryba potopená, přidáme sůl, ocet, rozpůlenou cibuli, koření a zvolna 10 minut vaříme. Do vroucí várky... více o Kapr na černo

Jablkovo-pudinkové koblížky

Jablkovo-pudinkové koblížky

Na těsto smícháme mouku s práškem do pečiva a prosejeme do mísy. Vmícháme zbývající přísady a elektrickým šlehačem hněteme do hladkého těsta. Na... více o Jablkovo-pudinkové koblížky

MRKVOVÝ SALÁT SYROVÝ

MRKVOVÝ SALÁT SYROVÝ

Mrkev-karotku očistíme, vypereme, rozstrouháme a promicháme s oloupaným strouhaným jablkem, strouhanou cibulkou nebo pažitkou. Zvlášť si do hluboké... více o MRKVOVÝ SALÁT SYROVÝ

Brusinky s hruškami a jablky

Brusinky s hruškami a jablky

Brusinky přebereme, opláchneme a necháme okapat. Jablka a hrušky omyjeme, oloupeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na kousky. Uvedeme do varu sklenici... více o Brusinky s hruškami a jablky

Andaluzská omáčka

Andaluzská omáčka

Na pánvi rozehřejeme protlak se dvěma lžícemi oleje a za stálého míchání přidáme kapii nakrájenou na nudličky. Žloutky šleháme se solí a pepřem,... více o Andaluzská omáčka

Bedly na víně

Bedly na víně

Hlavičky bedel oloupeme a osmahneme z obou stran prudce na oleji. Pak je zarovnáme do zapékací misky vymazané máslem. Bedly pěkně osolíme a opepříme.... více o Bedly na víně

Jatra po Benatsku

Jatra po Benatsku

Ryzi orestujeme na tuku, zalijeme bilym vinem a vodou, osolime, opeprime, pridame safran a varime do vyvareni vody, potom priklopime poklickou a... více o Jatra po Benatsku

Smažené rybí filé se zelím

Smažené rybí filé se zelím

Filé omyjeme, osušíme a šikmo nakrájíme na zhruba 6 cm široké kusy. Pokapeme citronovu šťávou, posolíme a necháme 20 minut odležet. Očistíme a... více o Smažené rybí filé se zelím

Kynutý jablkový chlebíček

Kynutý jablkový chlebíček

Mouku, cukr a citronovou kůru dáme do hlubší mísy, uděláme důlek a do něj rozdrobíme droždí. V hrnečku rozpustíme máslo, přidáme mléko a zahřejeme, až... více o Kynutý jablkový chlebíček

Mandlové tyčinky

Mandlové tyčinky

Mouku prosijeme na vál, rozsekáme do ní změklé máslo, přidáme strouhané mandle, koření, uhněteme těsto a na pomoučeném vále z něj rozválíme asi 5 mm... více o Mandlové tyčinky

Filé na kari

Filé na kari

Filé nakrájíme na kousky, zakapeme citronovou šťávou a necháme 15 minut odležet. Potom je osolíme, posypeme kari kořením a obalíme v mouce. Na... více o Filé na kari

Mrkvové pyré

Mrkvové pyré

Karotku a jablko oškrábeme, omyjeme, jemně nastrouháme nebo rozmixujeme, zakapeme šťávou a osladíme medem.... více o Mrkvové pyré

Jablečná pěna z pudinku

Jablečná pěna z pudinku

Oloupaná jablka nakrájíme na plátky, přidáme trochu vody, citronovou šťávu, máslo, cukr a uvaříme na kaši. Pudinkový prášek rozmícháme v mléce se... více o Jablečná pěna z pudinku

Nákyp z krevet

Nákyp z krevet

Máslem vymažeme velkou nákypovou formu. Očistíme houby, nakrájíme je na lupínky a s 10 g másla je podusíme a necháme okapat. Zbylé máslo rozpustíme,... více o Nákyp z krevet

Podzimní salát

Podzimní salát

Zelí očistíme, vypereme a nakrájíme na proužky. Rajčata nakrájíme na osminky, papriky na nudličky. Pomeranče rozdělíme na dílky, cibuli nakrájíme... více o Podzimní salát

Houbová Agáta

Houbová Agáta

Do studené vody dáme vařit kostku vývaru a houby. Vaříme, až jsou houby měkké. Z oleje a mouky připravíme světlou jíšku, zalijeme ji mlékem, povaříme,... více o Houbová Agáta

15 minut
Tuňákový salát

Tuňákový salát

Uvaříme a scedíme těstoviny, které necháme vystydnout. Do těstovin přidáme "kapku" oleje proti slepení. Do vychladnutých těstovin přidáme jablka... více o Tuňákový salát

15 minut
Vejce plněná lososovou pěnou

Vejce plněná lososovou pěnou

Vejce podélně rozpůlíme, vyjmeme z nich žloutky, vložíme je do misky a rozmačkáme vidličkou. Smícháme se sýrem, přidáme drceného lososa, smetanu,... více o Vejce plněná lososovou pěnou

Marinovaná játra

Marinovaná játra

Do směsi naložíme na kousky nakrájená játra a necháme je uležet minimálně 30 minut. Potom na rozpáleném oleji osmažíme. Jako přílohu lze podávat... více o Marinovaná játra

Gazpacho s krevetami

Gazpacho s krevetami

Omyjeme a na kostičky nakrájíme papriky a okurku. Rajčata spaříme, oloupeme, zbavíme semen a dužinu pokrájíme na kostičky. Rajčata a polovinu... více o Gazpacho s krevetami

Zapečené filé se sýrem

Zapečené filé se sýrem

Filé uvaříme v malém množství vody, rozdělíme na kousky (odstraníme případné kosti) a zakápneme citronovou šťávou. Tavený sýr pokrájíme na kostičky,... více o Zapečené filé se sýrem

Szigligetská roláda

Szigligetská roláda

Ze všech uvedených surovin vypracujeme těsto, které necháme v chladu odpočinout. Žloutky, cukr a vanilkový cukr utřeme do pěny. Postupně přidáváme... více o Szigligetská roláda

60 minut
Perníkové řezy

Perníkové řezy

Med utřeme se žloutky a asi 2 lžícemi vlažné vody, přidáme mouku smíchanou s práškem do perníku a sněhem z bílků. Těsto dáme do vymazaného a... více o Perníkové řezy

Řecký gyros

Řecký gyros

Maso nakrájíme na nudličky, přisypeme gyros koření a asi 10 minut smažíme na oleji. Utřeme česnek a smícháme jej s jogurtem a nasekanou pažitkou,... více o Řecký gyros

30 minut
Salát s mušlemi

Salát s mušlemi

Mušle důkladně omyjeme a na 3 minuty je vložíme do vařící vody. Rajčata spaříme, oloupeme a nakrájíme na malé kousky. Okapaný chřest, vypeckované... více o Salát s mušlemi

Keftedes

Keftedes

Mleté maso smícháme s vajíčkem, strouhankou, vodou nebo mlékem, osolíme, prolisujeme do toho česnek, přidáme nasekanou cibuli, oregáno a špetku... více o Keftedes

Rajčatový dip

Rajčatový dip

Všechny uvedené suroviny smícháme, dip vychladíme a podáváme k fondue.... více o Rajčatový dip

Česnekový dip

Česnekový dip

Všechny uvedené suroviny smícháme, vychladíme. Podáváme k masovému nebo zeleninovému fondue (kvalitní maso nebo zelenina jsou nakrájeny syrové,... více o Česnekový dip

Salamis

Salamis

Cibuli nakrájíme, česnek utřeme, filé osolíme a na oleji osmažíme po všech stranách. Okořeníme, přidáme citronovou šťávu a zalijeme vínem. Dusíme. Na... více o Salamis

45 minut
Kaviárová pasta

Kaviárová pasta

Oloupané brambory vaříme v osolené vodě asi 20 minut. Měkké brambory slijeme, přidáme mléko, cibuli nakrájenou na kostičky, kaviár a vše rozetřeme na... více o Kaviárová pasta

60 minut
Kýta po brněnsku

Kýta po brněnsku

Maso dusíme do poloměkka a poté ho nakrájíme na malé kostky. Z mouky, másla a mléka připravíme bešamel. Přidáme koření, na plátky nakrájené žampiony,... více o Kýta po brněnsku

Salát Ráchel

Salát Ráchel

Brambory a celer uvaříme v osolené vodě. Chřest spaříme. Brambory nakrájíme na kostičky, celer na nudličky, chřest na kolečka. Vše smícháme a osolíme.... více o Salát Ráchel

Florentský telecí řízek

Florentský telecí řízek

Omytý a očištěný špenát dusíme doměkka. Vyjmeme a necháme okapat. Cibuli nakrájenou na kostičky necháme na másle zesklovatět. Přidáme špenát, osolíme,... více o Florentský telecí řízek

Tvarohové knedlíky s vanilkou

Tvarohové knedlíky s vanilkou

Vanilkový lusk podélně rozřízneme a vydlabeme z něj dřeň. Oloupanou rebarboru a polovinu jahod nakrájíme na kostičky, zbylé jahody rozmělníme.... více o Tvarohové knedlíky s vanilkou

Carpaccio z lososa

Carpaccio z lososa

Salát očistíme, omyjeme, osušíme a natrháme na kousky. Papriky omyjeme, očistíme a nakrájíme na kostičky. Lososa omyjeme, osušíme ubrouskem, nakrájíme... více o Carpaccio z lososa

Domácí švestková marmeláda

Domácí švestková marmeláda

Vypeckované švestky smícháme s cukrem, přidáme citronovou šťávu, badyán nebo skořici a necháme vařit 4-8 minut. Poté koření odstraníme a horkou... více o Domácí švestková marmeláda

Vepřové maso s hráškem

Vepřové maso s hráškem

Maso nakrájíme na nudličky, osolíme, posypeme moukou a nepatrně opepříme. Pak maso zprudka opečeme na rozpáleném oleji. Opečené maso přelijeme vlažnou... více o Vepřové maso s hráškem

Treska po kalábrijsku

Treska po kalábrijsku

Tresku osolíme, opepříme, pokapeme citronovou šťávou, potřeme hořčicí a vložíme do vymazaného pekáče. Posypeme nasekanou petrželkou, dobromyslí a... více o Treska po kalábrijsku

Šlehaný koláč

Šlehaný koláč

Ušleháme vejce s cukrem a postupně vmícháme mouku, sůl, strouhanou citronovou kůru se šťávou. Těsto nalijeme do vymazané formy a přikryjeme alobalem.... více o Šlehaný koláč

Zelný salát s česnekem

Zelný salát s česnekem

Zelí ze středu hlávky co nejjemněji nastrouháme a promícháme s česnekem utřeným se solí, citronovou šťávou a olejem.... více o Zelný salát s česnekem

Švédský salát

Švédský salát

Očištěný a vypraný salát natrháme na menší kousky. Omytou okurku jemně nastrouháme i se slupkou, rajčata nakrájíme na osminky. Smetanu ochutíme... více o Švédský salát

Chřestová polévka s rajčaty

Chřestová polévka s rajčaty

Chřest omyjeme a oloupeme. Slupky vložíme do litru vařící osolené vody a 15 minut vaříme. Vývar scedíme. Chřest nakrájíme na kousky a osmažíme na... více o Chřestová polévka s rajčaty

Kokosová roláda

Kokosová roláda

Kokos spojíme s máslem, cukr s citronovou šťávou. Na alobal rozválíme obdélník cca 7x25 cm, doprostřed nasypeme kandované ovoce, stočíme a upevníme.... více o Kokosová roláda

Sultánův poklad

Sultánův poklad

Broskve a višně necháme na sítku okapat a broskve nakrájíme na plátky. Banán také nakrájíme na plátky. Ovoce zakapeme citronovou šťávou, aby nezhnědlo... více o Sultánův poklad

Zapečený platýs

Zapečený platýs

Omytou rybu osolíme a opečeme na másle. Udržujeme v teple. Na plátky nakrájené žampiony také opečeme na másle. Nadrobno pokrájenou šalotku smícháme s... více o Zapečený platýs

Rebarborový dort

Rebarborový dort

Připravíme těsto a zabalené do fólie je na 30 minut uložíme do chladu. Rebarboru oloupeme a nakrájíme nadrobno. Zasypeme ji 100 g cukru, přidáme... více o Rebarborový dort

  • Předchozí stránka
  • 1
  • ...
  • 37
  • 38
  • 39
  • 40
  • 41
  • Další stránka

Doporučujeme

50 minut
Francouzské brambory s pórkem

Francouzské brambory s pórkem

40 minut
Cuketové hranolky

Cuketové hranolky

35 minut
Kapie plněné kuřecím masem

Kapie plněné kuřecím masem

Poslední sledované recepty

81
Fazolková rýže - (nejen) příloha
Fazolková rýže - (nejen)…
49
Ryba hříbky plněná, na másle smažená
Ryba hříbky plněná, na…
40
Těstovinový salát s kuřecím masem a zeleninou
Těstovinový salát s…
17
Francouzské brambory s pórkem
Francouzské brambory s…
16
Těstoviny se smetanovou omáčkou, zeleninou a kuřetem
Těstoviny se smetanovou…

Zajímavé články

Jak ještě zužitkovat rajčata? Vyrobte z nich místo kečupu výbornou omáčku nejen na těstoviny
Jak ještě zužitkovat rajčata? Vyrobte z nich…
Štrúdl je lahůdka! S receptem od Laďky Něrgešové ho zvládnete jedna báseň
Štrúdl je lahůdka! S receptem od Laďky Něrgešové…
Aronie je trpká, ale velmi zdravá: Tipy, jak ji využít v kuchyni, aby vám chutnala
Aronie je trpká, ale velmi zdravá: Tipy, jak ji…
Máte velkou úrodu rajčat? 3 recepty, jak je uchovat na zimu
Máte velkou úrodu rajčat? 3 recepty, jak je…
Jak na dokonalé krevety? Od výběru přes loupání až po senzační recepty
Jak na dokonalé krevety? Od výběru přes loupání…
AHA.cz Zdrcený Vydra od Bouškové: Smutné, ale tohle je prostě život

Zdrcený Vydra od Bouškové: Smutné, ale tohle je prostě život

Mimibazar Královna pozdního léta: Vše, co jste nevěděli o švestkách

Královna pozdního léta: Vše, co jste nevěděli o švestkách

Dáma.cz Karel Gott, jak ho neznáte: Zlatý slavík na fotkách, které vás překvapí

Karel Gott, jak ho neznáte: Zlatý slavík na fotkách, které vás překvapí

Blesk pro ženy Trendy podzimní šaty podle stylistky: Které jsou kritické k postavě a co naopak lichotí?

Trendy podzimní šaty podle stylistky: Které jsou kritické k postavě a co naopak lichotí?

Ženy.cz 7 maličkostí, které mě zaručeně vytočí. Máte to stejně?

7 maličkostí, které mě zaručeně vytočí. Máte to stejně?

Blesk.cz Fotograf slavných Robert Vano (77): První fotky po operaci krkavic! Cigárko si však neodpustil

Fotograf slavných Robert Vano (77): První fotky po operaci krkavic! Cigárko si však neodpustil

SportRevue.cz FOTOGALERIE: Osudové ženy Cristiana Ronalda. Která je nejhezčí?

FOTOGALERIE: Osudové ženy Cristiana Ronalda. Která je nejhezčí?

Maminka.cz Největší těhotenská bříška ve své přirozenosti. Tyto mámy za ně sklidily obdiv i urážky. A to, světe div se, i od žen!

Největší těhotenská bříška ve své přirozenosti. Tyto mámy za ně sklidily obdiv i urážky. A to, světe div se, i od žen!

Blesk Horoskopy Zdravotní problémy podle horoskopu: Jaké bylinky se hodí pro jednotlivá znamení zvěrokruhu?

Zdravotní problémy podle horoskopu: Jaké bylinky se hodí pro jednotlivá znamení zvěrokruhu?

Nedávno navštívené recepty:

Buchty s povidly Pikantní fazolky Šlehačková sekaná
Rybí pomazánka II. Květákové placičky se šunkou a sýrem Bramborové šišky s mákem a švestkovou omáčkou
Brokolicová polévka Cuketová kostka s čokoládou Dýňová bábovka - dvoubarevná
Kuřecí maso na žampionech Šneci nejen s tvarohem Bramborové drbáky

Další doporučené ingredience:

Cikánská omáčka Cinzano Cinzano Bitter Cinzano Rosso Citron
Citronáda Citronát Citronela Citronová kůra Citronová poleva
Citronová tráva Citronová tresť Citrónové aroma Citronový sirup Citronový tymián
Citrusy Cizrna Cizrnová mouka Clara - sladidlo na pečení Coca Cola
  • Recepty.cz
  • Pomocníci
  • Databáze ingrediencí
  • Citronová šťáva
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact