Dejte si u řezníka nasekat jednotlivá žebra nebo bok, raději vyšší a libovější.
Počítejte jedno až dvě na osobu.
Pekáč vyložte aluminiovou folií,...
více o Vepřová žebírka - spareribs
Kuře osolíme, smícháme čerstvý nasekaný rozmarýn se šťávou z citronu a potřeme celé kuře i z vnitřku. Omytý citron krátce povaříme, pak jej propícháme...
více o Kuře podle Olivera
Maso naložíme s 25-30 ml brandy, soli a pepře - nejméně na 4 hodiny do lednice. Poté dáme do pekáčku, zalejeme 1/2 hrnku vody a dáme zapéct na 20-25...
více o Ryba to bohužel není
Olivy s česnekem,citronovou kůrou, šťávou, strouhankou a sýrem rozmixujeme, osolíme a opepříme podle chuti. Dáme do uzavíratelné nádoby na několik...
více o Paštika pro milovníky oliv
Tvrdý sýr nastrouhám, zeleninu a jablíčko pokrájím velmi nadrobno, pevné suroviny promíchám, ochutím, nakonec vmíchám lučinu (nebo trochu bílého...
více o Rýžový salát III.
Zeleninu pokrájím, salát natrhám na kousky, ochutím citronem, olivovým olejem, osolím a případně opepřím, přidám usekanou nať, doleju trochu vody a do...
více o Přinastavený zeleninový salát
Cukr vyšleháme s vejci a rozpuštěnou herou, přidáme mléko, přesnídávku a prosátou mouku z práškem do pečiva.
Nakonec lehce vmícháme postrouhaná jablka...
více o Přesnídávkový řez alá štrůdl
Brambory uvaříme ve slupce, oloupeme a rozmačkáme. Přidáme vidličkou rozmačkané fazole, prolisovaný česnek, sůl, pepř, jogurt a důkladně promícháme....
více o Bramborová pomazánka s fazolemi
Krabí tyčinky, cibuli, okurky a vejce postupně nahrubo nasekáme (používám robot) a promícháme s kysanou smetanou smíchanou s majolkou, citronovou...
více o Pomazánka z krabích tyčinek IV.
Usmažíme bramboráky a dáme do tepla. Zelí, salát a papriky nakrájíme na nudličky, rajčata a vejce pokrájíme na měsíčky, osolíme, opepříme, zakápneme...
více o Schválený vydatný salát
Kuřecí křidelka buď usmažíme ve friťáku, případně na pánvi nebo v troubě, v létě jsou dobrá i grilovaná. Ničím je neochucujeme, jen tak bez ničeho je...
více o Kuřecí křidélka s vynikající omáčkou
K výpeku z vepřového, hovězího nebo jehněčího pečeného masa na pánvi přidáme postupně ingredience uvedené nahoře, smícháme a minutu necháme bublat....
více o Omáčka k pečenému masu
Nakrájejte mrkev na 1 cm kolečka a dejte do hrnce o obsahu 3-4 litry. Přidejte vývar a karí a uveďte do varu na silném ohni. Zmírněte teplotu,...
více o Polévka z mrkve a koriandru
Rybí maso uvaříme do měkka. Vývar si dáme stranou. Maso rozmixujeme do hladka, přidáme sůl, pepř, bazalku, česnek, citronovou kůru, olivový olej,...
více o Vánoční terina
Ocet společně se 100 ml vody, vínem a kořením svaříme. Cibuli, okurky nakrájíme na slabá kolečka. Z ryby vyndáme páteř (můžeme je nechat v celku a...
více o Lahůdkové domácí pečenáče
Citronovou šťávu, vodu a cukr rozmícháme, přivedeme k varu a vaříme 1-2 minuty. Poté směs odstavíme a rychle vmícháme Petosu.
Želé používáme při...
více o Želé
Vypracujeme ze všech přísad těsto,vyválíme a vykrájíme kytičky.Upečeme a po vychladnutí namáčíme jednu stranu v čokoládě a posypeme sekanými oříšky....
více o Polévané koláčky s oříšky
Vezmeme tu největší pánev nebo kastrol, co máme a minutu po rozehřívání na něj nalijeme olej, aby pokryl dno. Kuřecí stehna po obou stranách...
více o Karibská kuřecí stehna
Alobaly pomažeme máslem na ně rozprostřeme moravanku, na ni položíme podkovy, osolíme opepříme, okmínujeme, zakápneme citronem. Rozprostřeme cibuli...
více o Kapr na moravance
Vymícháme žloutky s cukrem, přidáme 5 lžic horké vody, olej, mouku s práškem do pečiva a nakonec sníh z bílků. Do sněhu při šlehání přidáme 5 lžic...
více o Jablkový dort II.
Do misky dáme nastrouhaný křen, pokapeme citronovou šťávou, osolíme, pocukrujeme a nakonec promícháme ušlehanou smetanou.
Výborný k šunce, k vařeným a...
více o Smetanový křen
Suroviny na těsto smícháme rukou v míse a necháme půl hodiny odležet. Strouhanka se spojí s bílky a ořechy. Na pocukrovaném vále vyválíme plát silný...
více o Ořechové loučky vydatné
Sušené ovoce zakapeme citronem a rumem a necháme odležet. Do mísy dáme nastrouhaný perník, ořechy, namočené ovoce i se zbytkem tekutiny a zahustíme...
více o Perníkové kuličky s povidly
Na vál prosejeme mouku, cukr, kakao, perníkové koření a jedlou sodu. Přidáme med, rum a vejce. Vypracujeme vláčné a lesklé těsto, které se nesmí lepit...
více o Perníčky IV.
V hlubší misce ručně, nebo v mixéru smícháme všechny ingredience. Necháme přes noc vychladit. V zavřené sklenici vydrží v lednici remuláda déle než...
více o Remuláda a la France
Plátky ryby dáme na alobal , osolíme, pokapeme šťávou z citronu či limetek, dáme vždy čtvrtinu nasekané cibule a jeden rozmačkaný stroužek česneku....
více o Rychlá ryba v alobalu
Čínské zelí nakrájíme nebo natrháme na malé kousky. Zálivka: do misky dáme bílý jogurt. Zatím si rozkrojíme avokádo, vyjmeme pecku a vydlabeme dužinu....
více o Vitamínový salát z čínského zelí a ovocem
Filety z mořské ryby (bez kůže) pokapeme citronovou šťávou a popepříme. Na filety položíme plátek sýra a plátek šunky, přeložíme, uděláme kapsu,...
více o Cordon bleu z mořských ryb
Utřeme máslo s cukrem a postupně přidáme vejce a žloutek. Do našlehané hmoty přidáme prosátou mouku. Pozor - stejná teplota všech surovin, včetně...
více o Cikánské řezy třené
Vypracujeme těsto, které pečeme cca 30 minut. Mezitím z vody a cukru uvařte hustý sirup, přidejte pokrájenou heru a nechte rozpustit. Poté přidejte...
více o Punčák na plech
Jablka oloupeme a čtvrtky nakrájíme nebo nastrouháme na plátky a navršíme do vymaštěné a moukou vysypané kulaté dortové formy (28 cm). Polijeme...
více o Jablečný koláč nohama vzhůru
Z mléka, droždí, lžíce cukru a lžíce mouky zaděláme kvásek. Když vzkypí, přimícháme zbytek mouky a cukru, sůl, žloutky, citronovou šťávu a rozpuštěné...
více o Ořechový cop
Z bílků a poloviny cukru ušleháme tuhý sníh, přidáme zbylé suroviny a opatrně promícháme. Necháme chvilku stát, pak sáčkem s hladkou trubičkou...
více o Oříškové kopečky
Filety tresky pokapeme citronovou šťávou, obalíme v mouce a z obou stran osmažíme na oleji.
Omáčka: spařená rajčata oloupeme, nakrájíme na menší...
více o Ryba na rajčatech a cibuli
Oloupaný salám a sýr nakrájíme na kostičky nebo nudličky, vejce na kostičky, dílky nebo plátky. Přidáme na nudličky nakrájenou papriku a vše...
více o Holandský salát
Z ingrediencí uděláme těsto a necháme v chladu odležet, vyválíme a vykrajujeme kolečka a pečeme do mírného zhnědnutí. Salko a máslo smícháme (Salko...
více o Stromečky II.
Meruňky zalejeme vroucí vodou a necháme 1 hod. nabobtnat. Potom je vymačkáme a umeleme na masovém strojku. Přidáme kokos, cukr a šťávu a dobře...
více o Meruňkové penízky
Maso vcelku osolíme, opepříme a převážeme nití (aby mělo pěkný oblý tvar). Maso opečeme na oleji v pekáči, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, na...
více o Vepřové pečené na mléce
Šleháme žloutky s cukrem a tukem do pěny. Ze 2 bílků ušleháme tuhý sníh a s ostatními přísadami opatrně zamícháme do žloutkové směsi. Natřeme na...
více o Ořechové tyčinky II.
Nejprve ušlehat celá vejce s cukrem a rozpuštěným máslem. Za sucha smíchat mouku se solamylem a práškem a pak opatrně zamíchat do ušlehané hmoty....
více o Halský dort
Vejce, cukr a teplou vodu šleháme do pěny a poté postupně přidáváme ostatní přísady. Těsto nalejeme na vymazaný a vysypaný pekáč a připravenou...
více o Tvarohový koláč - výborný
Umytého a očištěného kapra naporcujeme, osušíme, osolíme, opepříme, poprášíme moukou a opražíme na oleji. Potom zalejeme polovinou vína, přidáme...
více o Kapr na sardelkách se žampiony
Nakrájené brambory smícháme s na kolečka nakrájenou cibulí, natí a nakrájenými sardelkami. Hořčici, šťávu, olej, cukr, sůl, pepř vyšleháme dobře...
více o Bramborový salát se sardelkami
Z přísad vypracujeme těsto a dáme do chladu na půl hodiny odpočinout. Datle umeleme, přidáme ořechy, cukr, šťávu a strouhanou kůru a rum a dobře...
více o Datlové lodičky
Pstruhy vykuchej, odstřihni ploutve, hlavy a ocasy ponech. Neoškrabuj! Pstruhy dobře propláchni pod tekoucí studenou vodou, osuš, a osol zevnitř i...
více o Pstruh po Kanadsku
Maso nakrájíme na tenké nudličky, osolíme, opepříme smícháme s 2 lžícemi medu, 1 lžící kečupu, 1/2 lžící hořčice, trochou sójové a worchestrové omáčky...
více o Ananasová čína
Bílky ušleháme s citronovou šťávou a cukrem do pěny, fíky pomeleme, vmícháme s ořechy do bílků. Vyválíme na plát silný asi 3-4 cm, pocákáme čokoládou...
více o Fíkové řezy
Utřeme máslo s cukrem, vmícháme nastrouhanou čokoládu, rum, šťávu z citronu, 60 g kokosu. Vypracujeme těsto, rozdělíme na kousky. Každým kouskem...
více o Kuličky z bílé čokolády
Všechny ingredience smícháme a mokrou rukou tvoříme hromádky. Klademe na plech na pečící papír a upečeme v mírnější troubě. Směs na tyto kokosky musí...
více o Jednoduché kokosky
Smícháme přísady na těsto a vyválíme na cca 3 mm. Vykrajujeme kolečka a pečeme v troubě do růžova cca 10 minut.
Krém: Nejdříve uvaříme kaši z mouky,...
více o Ledovky