Sesbírat 750 ks sedmikrásek a 3 vrcholky meduňky, opláchnout vlažnou vodou a namočit do 1 l vody. Přidat 1,5 citrónu nakrájeného na kolečka. Přivést... více o Sedmikráskový med s pomerančem
Recept je velice jednouduchý a hodí se ke každému slanému jídlu. Mrkve oškrábeme a nastrouháme. Přidáme jablka, z kterých jsme sundali šlupku, a také... více o Mrkvový salát s jablky II.
Nejdříve si připravíme čočkový salát: Zelenou a červenou čočku uvaříme "al dente", což znamená, že není úplně dovařená, aby zůstala vcelku a... více o Losos s čočkovým salátem
Z bílků ušleháme tuhý sníh. Žloutky vymícháme s polovinou cukru do pěny. Změklé máslo smícháme se zbylým cukrem a postupně vmícháme do žloutkové pěny.... více o Citronové řezy s ořechy a čokoládou
Špagety uvaříme al dente. Scedíme. V misce smícháme olej, parmazán a citronovou šťávu na hladkou kašičku. Přidáme ke špagetám a pořádně promícháme.... více o Spaghetti al limone
Nejprve oloupeme brambory a dáme je vařit. Trochu je posolíme a vaříme 20 minut. Žampiony pečlivě okrájíme a omyjeme. Potom je nakrájíme na tlustší... více o Smažené houbové plátky
Na pekáč dáme pečící papír a rozprostřeme krevety. Nakrajíme jeden citrón na kolečka a také rozprostřeme po pekáči. Vezmeme si misku a dáme do ní... více o Krevety s citronovou omáčkou
1) Začneme zálivkou. Do misky vyklopíme celý bílý jogurt, přidáme 2 stroužky česneku (rozmačkaný) a dochutíme podle své chuti solí a pepřem. Můžeme... více o Zeleninový salát s kuřecím masem, krutony a česnekovou zálivkou
Těsto: ze všech surovin zpracujeme těsto, dáváme do formiček na košíčky po celém obvodu, tak abychom měli uprostřed jamku. Dáme na suchý plech do... více o Linecké košíčky plněné vanilkovým krémem
Sušenky rozdrtíme, dáme do misky a zalijeme ¼ másla, které jsme si předtím rozpustili. Směs vysypeme do formy a co nejvíc udusáme dlaní tak, aby byla... více o Excelentní Cheesecake
Omyjeme jablka, pomocí vykrajovače vyřízneme jádřinec, v místě poškození dužiny pokapeme citronovou šťávou. Do vzniklých děr vložíme kostičku čokolády... více o Sladká jablka
Jablka oloupeme a zbavíme jader tak, aby zůstala v celku, pokapeme šťávou z citronu, aby při pečení nezhnědla a necháme je nasáknout. Mezitím smícháme... více o Pečená jablka se zálivkou
Příprava salátu: Omyjeme římský salát (pozor, jiný salát se na Caesar salát nepoužívá) a odřežeme tvrdý košťál. Použijeme jen hezké čisté listy salátu... více o Caesar Salát s kuřecím masem
Kuřecí stehna omyjeme pod tekoucí vodou a osušíme je papírovými ubrousky. Do hrnce dáme máslo. Česnek zpěníme, přidáme cukr, citronovou šťávu, víno a... více o Citronovo-rozmarýnová kuřecí stehýnka
Marináda: cibuli nakrájíme na kostičky, citrón na kolečka, anglickou slaninu na plátky. V misce smícháme s 1/2 dcl oleje, sterilovanou paprikou,... více o Nakládaný králík se zakysanou smetanou Dočík
Porce rybího filé pokapeme citrónem, potřeme rozetřeným česnekem, osolíme, opepříme, namočíme v rozšlehaném vejci, vložíme na pánvičku s rozehřátým... více o Rybí filé na česneku
1. Do skleničky dáme 2 lžíce medu, přidáme citron a vodu. 2. Přidáme mátu nebo meduňku. 3. Dáme vychladit do chladničky. 4. Podáváme s brčkem a... více o Letní citronáda
V míse smícháme mouku, cukr a sůl, přidáme vejce a pomalu vmícháme mléko. Přimícháme 2 lžíce rozpuštěného másla. Těsto necháme hodinu zahoustnout. V... více o Francouzské palačinky Suzette
Žraločí steaky si na 3 hodiny namočíme do vody spolu s citronovou šťávou. Na oleji zpěníme na půlměsíčky cibuli, na plátky česnek (2 minuty). Steaky... více o Žralok
Zelí zbavíme svrchních listů, tvrdého stonku a nakrájíme. Na másle osmažíme cibuli, ke konci přidáme cukr (já dávám třtinový), opražíme a potom... více o Dušené červené zelí
Troubu předehřejte na 160°C. Žloutky utřete s cukrem a jemně strouhanou citronovou kůrou do pěny. Přimíchejte dobře prosáté kakao, vařené a jemně... více o Kakaový bramborový dort
Grapefruity oloupeme, jednotlivé dílky odblaníme a naskládáme na dno chlebíčkové formy. Želatinu namočíme ve studené vodě a zahřejeme téměř k bodu... více o Smetanový dort s grepovým želé
Dvě lžíce jeřabin dáme do hrnku a s cukrem nebo medem je rozmačkáme vidličkou. Přidáme jeden nebo dva hřebíčky, kousek celé skořice nebo na špičku... více o Jeřabinový čaj
Dýni očistíme a nakrájíme na kousky. Zalijeme vodou a citronovou šťávou a přidáme kyselinu citronovou. Necháme stát do druhého dne. Na druhý den obsah... více o Dýňový džus I.
V konvici zpražím ne vroucí vodou zelený čaj, mátu, meduňku a citrónovou trávu. Po cca 3 minutách odstraním čaj a trávu, meduňku s mátou ponechám.... více o Ledový čaj II.
Cibulový čaj pochází z řady osvědčených "babských" receptů. Znám a dělám dva druhy čaje: **I.** Dvě oloupané cibule pokrájíme, dáme do kastrolku,... více o Cibulový čaj proti kašli a nachlazení
V případě, že máme zmraženou tresku, rozmrazíme filety, opláchneme, abychom se zbavili rybího pachu a necháme řádně okapat. Po tomto kroku jednotlivé... více o Treska po domácku
Starší rohlíky pokrájíme na plátky, které krátce namáčíme v mléce se žloutky a citronovou kůrou, klademe do zapékací mísy vymazané máslem. Na rohlíky... více o Hruškovo-skořicová žemlovka se sněhem
Máslem vymažeme koláčovou formu, kterou vysypeme piškotovými drobečky (čerstvou strouhankou) a na dně formy necháme zbytek piškot (strouhanky), které... více o "Hned" jablečný (hruškový) koláč
Do mísy dáme mouky, cukry a sůl, promícháme, uděláme do středu důlek, do kterého rozdrobíme droždí, zalijeme vlažným mlékem (jen částí), trochu... více o Vdolky s jablečným rozvarem
Troubu předehřejte na 220 °C. Kuřata řádně omyjte a osušte papírovou utěrkou. Vnitřek osolte a vložte do něj nakrájený citron, stroužky očištěného... více o Pečené kuře dle časopisu F.O.O.D.
Tresku osolíme, opepříme, zakápneme olejem a dáme na 5 minut do trouby pod gril. Mezitím si chleba nakrájíme na kostičky, hodíme ho do kuchyňského... více o Treska v krustě
1. Očištěné ovoce odpeckujeme a nakrájíme na drobné kousky. 2. Citron oloupeme a pokrájíme na kousky. 3. Všechno dáme do hlubšího plechu, zasypeme... více o Skvělý pečený čaj
Citrony si důkladně omyjeme pod vodou, neměly by být chemicky ošetřené! Z každého citronu si odstrouháme trochu citronové kůry. Odložíme. Poté citrony... více o Citronový sorbet II.
Omyté maso nakrájejte na kousky. Na rozehřátém oleji v hrnci osmažte na plátky nakrájené cukety a kostičky cibule, přidejte vývar, 200 ml vody a... více o Drůbeží polévka
Salát rozebereme na listy, vypereme v proudu studené vody, roztrháme na středně velké kousky a dáme přikryté chladit do lednice. Dresink si připravíme... více o Salát Caesar II.
Citron ostrouhejte a šťávu vymačkejte, oloupaný zázvor nadrobno nakrájejte. Kůru, šťávu a zázvor promíchejte se 2 lžícemi oleje a skořicí. Do této... více o Grilovaný candát na rajčatech
Rybu důkladně omyjeme, odřízneme hlavu a ocas. Celou rybu pokapeme citronovou šťávou zvenku i zevnitř. Posypeme kořením bez soli. Čerstvé bylinky... více o Makrela na grilu Institutu kompliment
Vše kromě oleje rozmixujte nebo rozetřete v hmoždíři. Poté zašlehejte olej vlévaný tenkým pramínkem. **Bazalková** : Do zelené tapenády přidejte... více o Pět tapenád
**Příprava rýže** Základem sushi jsou nejen kvalitní ingredience, ale především správně uvařená rýže. Pokud se rýži naučíte správně dochutit, 80%... více o Sushi pro začátečníky
Pohanku zalilejeme vařící vodou a 3 minuty vařime, poté přikryjeme pokličkou a necháme dojít a následně vychladnout. Studenou pohanku smícháme s... více o Rukolový salát s pohankou
Ze surovin na těsto rychle zpracujeme hmotu (nejlépe v robotu, aby se zbytečně nezahřívalo), tu zabalíme do potravinové folie a dáme 30 minut... více o Francouzský citronový koláč - Tarte au citron
Rozdrtíme spolu mátu a cukr (může být bílý), přidáme vymačkanou šťávu z limetky a citronu a přidáme drcený led (může být nedrcený). Vše zalijeme... více o Nealkoholické mojito
Tuňáka nakrájejte na silnější plátky. Osolte a na rozpáleném oleji opečte na grilu nebo na pánvi. Chřest očistěte – odřízněte nebo odlomte spodní... více o Pečený tuňák s chřestem a holandskou omáčkou
Pokrm můžete podávat samostatně jako lehký vegetariánský oběd, jako přílohu ke grilovaným jídlům nebo jako salát. Jíst se dá teplý, vychlazený nebo... více o Kuskus s citronem a čerstvou majoránkou
V míse promíchejte čočku, bulgur a pokrájené bylinky. Nasekaný špenát osmažte na oleji, vmíchejte nakrájená rajčata a protlak, přidejte k čočce a... více o Bat, salát ze zelené čočky
Vývar prohřejte v hrnci. Vejce dobře promíchejte s moukou, citron vymačkejte a mátu nasekejte nadrobno. Koření promíchejte s olejem. Vejce s moukou... více o Dügün corbasi, svatební polévka
Kuře opláchneme a rozdělíme na 4 díly, aby se rychleji propeklo. Vložíme do zapékací mísy a připravíme si směs na kuře. Do misky si připravíme cibuli... více o Kuře ala Kanada
Předehřejte gril v troubě. Sýr nakrájejte na kostičky, rozložte do zapékací formy a posypte nastrouhanou kůrou z citronu a lístky tymiánu, osolte,... více o Okurkovo-avokádový salát
Vypeckované a na plátky nakrájené avokádo zakapejte citronovou šťávou, aby nehnědlo. Plátky masa naklepejte, osolte, opepřete a opečte na rozehřátém... více o Telecí plátky s avokádem