Nejprve uvaříme ve vodě paličky a mrkev. Ve vzniklém vývaru uvaříme nudle. Ve větším hrnci rozehřejeme olivový olej, přihodíme cibuli pokrájenou na...
více o Thajské nudle
Na oleji zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme omytá a okapaná játra a opečeme. Zalijeme horkou vodou, přidáme pepř a kmín a dusíme. Pozor - solíme, až...
více o Drůbeží játra rychlá a dobrá
Nakrájíme lilek, posolíme, necháme vypotit, osušíme. Mezitím na olivovém oleji opečeme cibulku, pak přidáme česnek a na kostičky nakrátý lilek,...
více o Dušená zelenina s tofu
Na oleji osmahneme na drobno nasekanou cibulku, necháme okapat tuňáka a smícháme ho s cibulí. Prohřejeme, přidáme kečup podle chuti a aby byl tuňák...
více o Tuňákové topinky
Ve woku rozpálíme prudce olej, do kterého vložíme pokrájenou jarní cibuli s jednou obyčejnou, pokrájenou na klínky a též pokrájený česnek.
Poté, co...
více o Čínské rizoto s krevetami
Na oleji dozlatova opražíme cibulku, vypnem a posypeme troškou červené papriky. Přidáme maso nakrájené na kostičky, osolíme, opepříme a opečeme. Po...
více o Vepřové maso k těstovinám
Cuketu očistíme (starší cuketu oškrábeme a zbavíme dužiny), nakrájíme na kolečka, rajčata nakrájíme na kolečka, cibuli na půlkolečka, olivy rozkrojíme...
více o Cuketa po řecku
V mističce pečlivě smícháme kelímek smetany a přibližně 4 trojúhelníčky taveného sýra do hladka, můžeme naředit trochu mlékem.
Cibulku osmahneme do...
více o Rychlá "omáčka" na těstoviny
Na oleji dozlatova osmahneme cibulku, na cibulce podusíme na kousíčky nakrájené kuřecí řízky, posolíme a necháme podusit. Nakapeme několik kapek...
více o Kuřecí maso na kari II.
Brambory uvaříme ve slupce ne zcela doměkka. Cibuli, papriku i brambory se slupkou nakrájíme na malé kostičky, asi 1/2-1 cm velké. Na teflonové pánvi...
více o Delmonico bramobory (příloha)
Pohanku uvaříme podle návodu spolu se slepičím bujonem. Kostičky anglické slaniny opečeme, přidáme kostičky cibule, opečeme. Přidáme plátky česneku a...
více o Zapečená pohanka se žampiony
Na pánvi zpěníme na drobnější nudličky nakrájenou slaninu a přidáme nahrubo nakrájenou cibuli. Když cibule zesklovatí, přidáme všechno koření a...
více o Skoro bavorské zelí
Čistého kapra bez hlavy a ocasu osolíme, okořeníme grilovacím koření zevnitř a zvenku. Nakrájíme cibuli na kolečka a poklademe na rozprostřený alobal,...
více o Kapr naší mamky
Na másle nebo olivovém oleji osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme špenát a necháme ho podusit. Pak ohřejeme mléko a v teplém necháme...
více o Těstoviny se špenátem a krabími tyčinkami
Porce kuřete opečeme na oleji, přidáme pokrájenou cibuli a česnek, osolíme, přidáme koření a podlijeme vínem. Dusíme do měkka.
Pak přidáme protlak a...
více o Kuře po myslivecku II.
Rybky zbavíme šupin, odřežeme hlavy a řádně opereme.
Uděláme lák na 5 kg rybek. 3 l vody v ní rozpustíme 0,3 kg soli. Do 3 l sklenic naskládáme...
více o Zavináče II.
Maso nakrájíme jako na guláš, na oleji osmahneme do světle růžova nakrájenou cibuli, zasypeme oběma paprikami a přidáme sáček zelí i s vodou.
Houby ...
více o Maďarská variace
Očištěné a omyté kuře nakrájíme na menší kousky, osolíme a opečeme v rozehřátém sádle. Přidáme drobně nakrájenou cibuli, utřený česnek a opečeme....
více o Kuře na kari dušené spolu s brambory
Brokolici naporcujeme na růčičky, uvaříme (krátce v osolené vodě jen do křupava), necháme ji vychladnout, nakrájíme všechny ostatní ingredience,...
více o Brokolicový salát se sýrem a jogurtem
Sójové maso uvaříme dle návodu v masoxu. Pak scedíme a masox necháme na dušení zeleniny. Mezitím nakrájíme cibuli, opečeme na pánvi, pak přisypeme na...
více o Sójové maso v zelenině
Mísu vymažeme utřeným česnekem. Ledový salát, rajčata, vejce, cibule - vše nakrájíme a vložíme do mísy vymazané česnekem. Tuňáka scedíme a přidáme do...
více o Zeleninový salát s tuňákem II.
Všechno dohromady povaříme a zaléváme sklenice s okurkami, do kterých jsme dali předem mrkev, cibuli, česnek a podle chuti feferony....
více o Znojemské okurky
Omyté filé posolit a pokapat citronovou šťávou a nechat chvilku odležet. Mezitím zesklovatět na oleji cibulku, přidat nastrouhanou mrkev a dusit skoro...
více o Pozoruhodné filé pro dobrý zrak
Do hrnce dáme kysané zelí, přidáme rajčatový protlak, nakrájenou čabajku, zalijeme vodou a vaříme.
Z mletého masa připravíme hmotu jako na karbanátky ...
více o Masové knedlíčky v kysaném zelí
Den předem nakrájíme kuřecí prsíčka na malé kousky, ochutíme vegetou, prolisovaným česnekem, solí a pepřem. Necháme přes noc odležet. Alobal ve tvaru...
více o Tajemství v alobalu
Na oleji osmažíme 2 nakrájené cibule, přidáme mraženou zeleninu. Po chvilce zalejeme horkou vodou a dáme špetku soli (podle chuti). Necháme povařit a...
více o Polévka s noky
Kuřecí prsíčka lehce naklepeme, posypeme grilovacím kořením (poměrně dost), usmažíme na oleji.
Prsíčka klademe jednotlivě na olejem vymazaný plech,...
více o Kuřecí dobrota na víkend
Nejdříve uvaříme podle návodu sojové maso (většinou bývá uveden čas 10-20 min., stačí však těch deset minut), po uvaření ho slijeme a necháme...
více o Špagety se sojovým masem
Ze všech surovon vytvoříme marinádu, křidélka narovnáme do pekáčku, zalijeme marinádou a pečeme asi 45 minut.
Také můžeme nechat zalité marinádou do...
více o Neodolatelná křidélka
Na pánvi necháme vyškvařit špek, přidáme cibulku a zpěníme, přidáme strouhanou zeleninu na kostky pokrájenou slaninu a salám. Osmažíme dozlatova,...
více o Pekáček mnoha chutí, mnoha vůní
Osmažíme slaninu. Přidáme cibulku na kolečka, pórek na kolečka, rajčata na kostičky, okurku na kostičky, nadrobno žampiony, papriky na kostky, olivy...
více o Zeleninové nudle
Zbytky vepřové pečeně (bůček, plecko, játra...), nebo i králika, večtně výpeku pomeleme na masovém strojku společně s cibulí, vajíčky a okurkami.
Vše...
více o Vepřová pomazánka
Plátky masa naklepeme, osolíme, popepříme a HODNĚ obalíme v mouce. Usmažíme na oleji cibuli do růžova, vložíme maso a po obou stranách opečeme.
Potom...
více o Vepřové plátky na leču
Cibuli, zeleninu a sýr rozsekejte v mixéru. Přidejte vývar, mouku na zahuštění, pepř, dochucovací směs a sůl. Vařte zhruba 11 minut, přilejte mléko a...
více o Sýrová krémová polévka
Čočku uvaříme ve vodě s bobkovým listem doměkka. Na oleji opražíme na kostičky nakrájenou cibuli, přidáme na kousky nakrájené maso. Okořeníme kari...
více o Čočka s kuřecím masem a mandlemi
Rýži uvaříme v osolené vodě doměkka. Na trošce oleje opražíme na kostičky nakrájenou cibuli, přidáme mraženou zeleninu a chvíli podusíme. Krabí...
více o Krabí rizoto
Necháme mírně rozehřát pánev na lívance (s 4 důlky), do každého nalejeme trošku oleje a vsypeme rovnoměrně lžíci strouhanky. Do každého vklepneme...
více o Vaječné kulaté řízečky
Krůtí maso prošpikujeme několika nudličkami slaniny, nebo bůčku a osolíme. V kastrolu rozpustíme zbytek pokrájené slaniny, přidáme kousek másla,...
více o Krůtí prsa alá svíčková
Na ptáčky: maso mírně naklepeme, osolíme, opepříme, potřeme hořčicí a dáme kousek párku nebo klobásky, kyselou okurku, vejce uvařené natvrdo, kousek...
více o Ptáčky nebo roládky z králíka
Ve velikém hrnci - případně cisterně, rozpálíme sádlo a přidáme nakrájenou cibuli, (cibuli za občasného míchání skoro připálíme), jedině takto uděláme...
více o Staročeský guláš
Dáme zesklovatět cibulku, potom přidáme naklepané, osolené a opepřené kotlety a nechám na každé straně cca 1 minutu opéct. Na kotlety nastrouháme na...
více o Kotlety na kedlubnách
Housku namočit do vody a vymačkat, kuřecí prsa umeleme s petrželkou, cibuli nasekáme. Rozmícháme maso, housku, cibuli, citronovou kůru, mandle, vejce,...
více o Křupavé kuličky z kuřecího masa
Kuřecí řízky naklepeme, osolíme a posypeme tymiánem. Na oleji, kde dáme na stroužky cibuli opečeme kuřecí plátky. Když čekáme velkou návštěvu,...
více o Kuřecí plněné řízky
Kuře naporcujeme, osolíme a posypeme jemně kari kořením. Cibulku nakrájíme najemno a v pekáčku rozpustíme máslo, na něm orestijeme cibulku. Játra...
více o Kuře pro přítele
Maso nakrájíme na nudličky a promícháme se směsí. Necháme uležet 24 hod., ale čím déle, tím lépe. Použila jsem na čínu králíka, vepřové maso, zajíce i...
více o Čína II.
Postup: z mletého masa se udělá klasická sekaná. Z ní se vezme kousek a vytvaruje se plátek jako na klasický ptáček. Ten se potře hořčicí a pak se...
více o Sekaný španělák
Čočku přes noc namočíme, druhý den vodu slijeme a v nové vodě uvaříme do měkka. Osmažíme cibulku do zlatohněda a poté přidáme do čočky i se...
více o Čočkový salát III.
Řízky naklepeme, osolíme a opepříme, vložíme na rozpálený olej a opékáme do měkka, poté vyjmeme.
Do výpeku vsypeme žampiony, cibuli a slaninu a...
více o Lovecké řízky
Brambory uvaříme ve slupce do měkka. Mezitím pokrájíme cibuli ne jemno a osmažíme dozlatova na oleji. Potom přidáme mleté maso, které zcela rozmělníme...
více o Auflauf