Na oleji orestujeme nakrájenou cibuli, přidáme na kostky nakrájené okurky (pokud mají velkou dužinu, zbavíme je semen), mírně osolíme, opepříme a...
více o Smaženice s okurkami
Nálev převaříme a necháme vychladnout. Každou okurku nakrojíme trochu nožem a vtlačíme do něj stroužek česneku. Takto upravené okurky naskládáme do...
více o Česnekové okurky II.
Tvaroh smícháme s měkkým sýrem, nakrájenou sterilovanou červenou paprikou, červenou sladkou paprikou, cibulkou na jemno, mírně osolíme a lehce...
více o Budapešťská výborná pomazánka
Namočené fazole uvařit. Ve velké míse smíchat zálivku - olej, drobné kostičky cibule, utřený česnek, sůl a pepř. Nešetřit příliš solí ani pepřem. Do...
více o Fazolový salát univerzál
Očistíme čerstvé houby, nakrájíme. Jemně nakrájenou cibuli zpěníme na oleji, přidáme houby,osolíme, okořeníme a promícháme. Lehce podlijeme a necháme...
více o Kuřecí plátky s houbovou omáčkou
Očištěné stroužky česneku vcelku orestujeme na kousku rozpuštěného másla dohněda, přidáme na kousky nakrájenou cibuli a ještě chvíli restujeme....
více o Česneková krémová polévka
Na velkou pánev dáme nejdříve máslo, na něm osmahneme cibuli a česnek na kousky, smažíme jen do zesklovatění cibule, nesmí mít hnědou barvu, chceme...
více o Luxusní citrusová rýže
Na oleji zpěníme cibuli, přidáme rozmačkaný česnek a uzeninu, kterou krátce osmažíme. Poté přidáme protlak, masox, papriku a mléko. Vaříme do...
více o Dědkův odkaz
Tvaroh, sýr, salám, cibuli a okurku nameleme na jemno. Přidáme hořčici, majonézu, pepř a dle potřeby sůl. Zamícháme.
Pomazánka je výborná na chlebíčky...
více o Královská pomazánka
Květák i brokolici uvaříme. Květák do poloměkka. Do vody na brokolici dejte trošku sody bikarbony, díky ní zůstane brokolice krásně zelená i po...
více o Zapékané těstoviny s brokolicí
Cibuli s česnekem nakrájíme najemno a zpěníme na olivovém oleji, přilijeme smetanu, přisypeme Pasta carbonara s oreganem a povaříme cca 2 minuty. Poté...
více o Špagety s krevetami v sýrové omáčce
Na prut napíchneme nejprve klobásu, na ni hranolek slaniny a nakonec cibuli. V průběhu opékání občas postavíme prut na jeden z krajíců a zachycujeme...
více o Živáňská na prutu
Cibuli osmažíme dozlatova, přidáme papriku nakrájenou na proužky, plátky hub a orestujeme. Přidáme sůl, pepř a kmín, zalijeme kečupem a promícháme....
více o Houbové topinky
Očištěné zelí nakrájíme na nudličky a 10 minut vaříme v mírně osolené vodě. Scedíme, necháme vychladnout. Vmícháme nakrájenou cibuli osmaženou na...
více o Zelí zapečené s krupicí
Uvaříme rýži. V pánvi wok na trošce oleje zpěníme cibuli nebo pórek a postupně přidáváme zeleninu. Nejdříve mrkev na kostičky, necháme trochu podusit,...
více o Zeleninové rizoto III.
Očištěnou cuketu nastrouháme spolu s vysočinou na hrubém struhadle. Orestujeme na oleji cibulku, přidáme cuketu, vysočinu, na hranolky nakrájené...
více o Cuketový nákyp II.
Rýži uvaříme podle návodu. Sóju povaříme asi 20 minut ve vroucí vodě, do které jsme přidali kostku bujónu nebo vegetu. Sóju scedíme a necháme...
více o Sójové rizoto se sýrem
Do pekáče nakrájíme cibuli, přidáme mražené zelené fazolky (pokud máme čerstvé, tak je krátce povaříme). Přidáme pivo, kečup a hořčici a všechno v...
více o Utopenci z pece
Maso nakrájíme na kostky, osolíme, opepříme. Přidáme asi 1 a 1/2 lžíce koření a asi 4-5 lžic sójové omáčky. Necháme přes noc marinovat.
Ráno nebo...
více o Čína pro lenochy
Zeleninu, cibuli a sýr nakrájíme na kostičky. Osolíme (soli stačí méně, už je tam balkán) a přidáme pořádnou špetku pepře. Přidáme smetanu, zamícháme,...
více o Kostkový salát
Kotlety naklepeme, trošku osolíme a opepříme. Poté je vložíme do vymazaného kastrolu. Dáme na ně nakrájenou cibuli a zasypeme je větším množstvím...
více o Kotlety s masoxem
Ponorným mixérem ve vyšší nádobě vyšleháme vejce, postupně vmixujeme ostatní suroviny, kromě oleje. Ten přidáváme po větších kapkách, až je směs...
více o Domácí tatarka
Nakrájíme cibuli a na ni na kostičky maso. Osolíme, orestujeme a zalejeme malým množstvím vody, kterou necháme vydusit. Po změknutí směsi zelí...
více o Plněné bramboráky hlávkovým zelím a masem
Na oleji zesklovatíme cibuli, pak přisypeme nakrájené fazolky, podlijeme vodou, okořeníme podravkou, pepřem, příp. ještě osolíme a dusíme do měkka....
více o Fajnové fazolky s těstovinami
Smícháme olej, cukr a ocet, kečup, plnotučnou hořčici a prohřejeme. Necháme vychladnout. Umeleme salám, nadrobno nakrájenou cibuli a okurky, osolíme,...
více o Salámová pomazánka III.
Vše semeleme na masovém mlýnku, přidáme zbytek ingrediencí a dusíme 5 minut. Horké dáme do sklenic a sterilujeme.
Vhodné jako zeleninová příloha k...
více o Harissa
Uvaříme zvlášť hřiby a zvlášť podusíme cibuli a papriky. Poté vše smícháme a přidáme kečup, olej, ocet, cukr a sůl. Sterilujeme na 100 °C a ihned...
více o Nakládaný houbový salát
Játra nakrájíme na proužky, obalíme v mouce smíchané s paprikou a prudce osmahneme. Přidáme cibuli nakrájenou na větší kostičky a dusíme. Nakonec...
více o Játra pana Buriana
Cibuli nakrájíme a necháme zesklovatět na oleji, přidáme pórek nakrájený na kolečka, 4 posekané nebo utřené stroužky česneku a fazole i se šťávou,...
více o Fazolový guláš vegetarián
Na oleji zpěníme cibulku, až začne trošku hnědnout, přidáme na nudličky nastrouhanou mrkev a chvilku smažíme. Přidáme celer a petržel též na nudličky....
více o Polévka "z nouze ctnost"
Cibuli osmahneme na oleji, přidáme očistěné a pokrájené houby, papriky na nudličky a chvilku dusíme. Potom přidáme nakrájená rajčata, sůl a koření...
více o Houbový guláš IV.
Na oleji osmahneme za stálého míchání cibuli, stejný postup, jako na klasický guláš, tedy nechat zesklovatět a pokračovat, než se cibulka rozplizne....
více o Bramborový guláš II.
2 hrsti kuskusu dáme do vody, aby nabobtnal a promícháme.
Na pánvi na oleji osmažíme nakrájenou cibuli, přidáme nakrájené chilli papričky (množství...
více o Kuskus v páře s rybou a la Jamie Oliver
Na rozpálenou pánev přidáme olej smíchaný s troškou másla a orestujeme jemně nakrájenou cibulku. Po chvilce přidáme asi tři stroužky česneku nakrájené...
více o Špenátovo-smetanové spaghetti
Naporcovaného králíka osolíme, česnek nastrouháme a králíka potřeme po všech stranách.
Smícháme hladkou mouku a grilovací koření a kralíka obalíme....
více o Králík ala babča
Hermelíny podélně rozkrojíme, do připravené dózy (sklenice) vyskládáme vrstvu na plátky nakrájené cibule, na ni dáme hermelíny rozkrojenou stranou na...
více o Hospodský nakládaný hermelín
Cihlu nastrouháme na hrubé nudličky, mrkev na jemné nudličky, cibuli drobně pokrájet, přidat majonézu, sůl, pepř. Lepší nechat odležet v chladu do...
více o Sýrová pomazánka s mrkví
Uvaříme těstoviny. Mezitím sýr nastrouháme na jemném struhadle a hermelín nakrájíme na malé kousky. Cibulku nakrájíme na drobno a na trošce oleje...
více o Těstoviny ala Jaja
Maso nakrájíme na nudličky, osolíme, posypeme grilovacím kořením a v misce promícháme. Necháme uležet. Mezitím nakrájíme cibuli na tenká kolečka a...
více o Zapečené kuřecí nudličky
Z hladké mouky, mléka, rozdrobeného droždí, másla, vajec a soli vypracujeme hladké těsto, přikryjeme a dáme na teplé místo kynout - asi 60 minut....
více o Bábovka se slaninou a cibulí
Zeleninu, šunku a sýr nákrájíme do mísy, posypeme oregánem, posolíme alpskou bylinkovou solí, pokapeme olivovým olejem a octem balsamico (tím nešetřím...
více o Salát jako hlavní jídlo
Mleté maso osmažíme s nakrájenou cibulí, rajským protlakem a sladkou paprikou, polijeme vývarem, ponecháme 10-15 minut, pak osolíme, opepříme, přidáme...
více o Bulharská musaka
Všechny přísady smícháme v misce a naložíme do ní maso (můžeme ji použít na jakékoliv maso - kuřecí, vepřové, hovězí, klokaní, krůtí...). Nejlepší je...
více o Marináda na maso IV.
Nakrájenou cibulku, houby, rajčata, kečup, koření podusíme, přidáme tofu, nakonec sýr - např. uzený, hermelín...
Podáváme s vařenými bramborami....
více o Houby s tofu a bramborami načerveno
Krabí tyčinky, papriku, cibuli nakrájime na jemno. Přidáme jogurt a majonézu, osolíme, opepříme. Dáme vychladit na 1 hodinu do ledničky.
Podáváme na...
více o Salát z krabích tyčinek III.
Buřty nařežeme posypeme pepřem a chilli a položíme do hrnce (nějaký větší je ideální).
Nakrájíme na kolečka cibuli, česnek, rajčata a papriku (já...
více o Buřty na pivu se sýrem a zeleninou
Do hrnce nalejeme olivový olej, vložíme najemno nakrájené cibule a česnek, osmažíme jenom krátce do zesklovatění cibule. Přidáme rajčata z plechovky ...
více o Rajská polévka jednoduše, chutně
Zeleninu omyjeme, osušíme a nakrájíme na kostišky, Salám je možno koupit vcelku, ale i krájený a ještě na kostičky ho rozkrájíme. Přidáme majolku a...
více o Rajčatový studený salát
Cibuli nakrájet na kolečka (čím více šťávy chcete, tím více nakrájejte cibule). Vezměte nejlépe zavařovací sklenici, dá se zavřít a cibule nebude...
více o Cibulová šťávička proti kašli