Houby nakrájíme, tři minuty svaříme ve vodě, nasypeme do mísy. Přidáme papriku - cca poloviční množství hub - nakrájenou na proužky, dále cibuli...
více o Houbový salát - zavařený
Všechnu zeleninu očistím, oloupu a nakrájím na kostičky a dám vařit do menšího hrnce s vroucí vodou, kromě cibule. Houby nakrájím též na malé útvary ...
více o Bramboračka s houbami
Křídla rozkrájíme na díly (ty poslední na polévku), osolíme dáme trošku papriky, trošku mléka a citronové šťávy a necháme asi 30 minut odstát. Pak...
více o Orientální kuřecí křídla
Oloupanou a nakrájenou cibuli osmažíme. Maso nakrojíme, naklepeme, osolíme, opepříme a obalíme v hladké mouce. Po obou stranách opečeme na tuku....
více o Hovězí maso na pivu
Tvaroh, sýr a pomazánkové máslo utřeme na hladkou hmotu. Přidáme jemně nakrájenou cibuli, na delší nudličky nakrájenou šunku, salám a kukuřici,...
více o Tvarohová pomazánka extra
Fazole propláchneme studenou vodou. A v nové vodě necháme namočené přes noc. Druhého dne můžeme fazole v téže vodě vařit, nebo použít vodu novou....
více o Kubánské kongri
Rajčata, vejce a cibuli nakrájíme na kostičky a dáme do mísy. Přidáme tuňáka (stačí levnější drcený) a kukuřici. Na zálivku smícháme olej, hořčici a...
více o Rajčatový salát s tuňákem
Oloupané cibule nakrájíme na jemno a na oleji osmahneme do zlatova, přidáme mleté maso a osmahneme, poté osolíme - maso pustí šťávu. Pak přidáme...
více o Boloňské špagety a la Krupi
Filet nakrájíme nebo rozdrobíme v hrnci s vývarem, zasypeme brambory nakrájenými na malé kostičky a kořením. Vaříme, až jsou brambory měkké, ale ne...
více o Fish chowder (americká rybí polévka)
Podle vlastních zvyklostí připravíme topinky (někdo dělá na oleji, někdo na sádle, já na másle). Očesnekujeme, posypeme cibulí, poklademe olomouckými...
více o Kovářská topinka
Krkovici nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme, trochu opepříme. Cibuli nakrájíme na kolečka nebo proužky a špek také nakrájíme na slabé plátky....
více o Krkovice po cikánsku
Ve větším hrnci zahřejeme olej: přidáme česnek, cibuli, zázvor, koriandr, kmínu, kari, sůl a pepř; za občasného míchání podusíme asi 5 minut....
více o Mrkvová polévka s karim
Uvařené, vychlazené fazole vložíme do salátové misky, přidáme drobně nasekanou cibuli a šťávu z jednoho citronu. Zelí velice jemně nastrouháme,...
více o Fazolový salát se zelím
Kotlety nažízneme, naklepeme, osolíme, opepříme, poprášíme mletou paprikou a opečeme po obou stranách na tuku. Kotlety vyjmeme a na tuku osmahneme na...
více o Vepřové kotlety v leču
Nastrouháme cuketu, cibuli na kolečka, česnek na plátky a vaříme vše v hrnci cca 30 minut. Poté nalijeme do skleniček a sterilujeme 20 minut. Já...
více o Základ na čínu z cukety
Na zbarvený cibulový základ přidám nastrouhaný Junior (podusíme). Pak přidám kukuřici, hrášek, vegetu, kečup, podle chuti česnek, sůl, pepř. Vše...
více o Špagety "Ála"
Na másle osmahneme cibulku nejlépe do zlatova, přidáme na malé kousky kuřecí maso nebo šunku, zalijeme mlékem. Do horkého mléka dáme rozpustit sýr...
více o Smetanovo sýrová omáčka k těstovinám
Papriky, rajčata, cibuli, česnek, feferonky umeleme na masovém strojku a vaříme 1/2 hodiny. Přidáme mletý syrový bůček, prosáté Deko a vaříme 1 1/2...
více o Tousty s bůčkem
Rajčata, papriku a cibuli nakrájíme na kolečka, v jakémkoliv pořadí navrstvíme do olejem vymazené zapékací mísy, posypeme kořením na pizzu. Nahoru...
více o Zapečená zelenina s balkánem
Ve větším kastrolu osmahneme cibuli do měkka. Přidáme mrkev a sladké brambory a smažíme 10 minút. Zalijeme vývarem, přidáme kousky zázvoru, bobkový...
více o Zlatá polévka
Na másle zpěníme cibuli. Přidáme rozdrobené droždí a pražíme, dokud nezačne vonět. Pak přidáme vločky a ještě chvíli pražíme. Směs zalijeme mlékem a...
více o Vločková pomazánka
Cibuli nakrájíme a osmahneme na oleji do zlatova, přidáme papriku, kmín, muškátový oříšek, ocet a 1/8 l vody. Přidáme syrové, oloupané brambory,...
více o Dýňový guláš
**Nejprve připravíme knedlíčky:** žemle namočíme do vody, cibuli drobně nakrájíme a osmahneme na másle dosklovita. Přidáme nasekanou šunku a dáme...
více o Polévka z cuket se šunkovými knedlíčky
Kysané zelí vysypeme ze sáčku, slejeme, necháme odkapat, ale neproplachujeme. Dáme do mísy a přidáme nadrobno pokrájenou syrovou kapii, nahrubo...
více o Salát z kysaného zelí III.
Kuře rozporcujeme, osolíme a vložíme do tlakového hrnce. Podlijeme šálkem vody, přidáme na kostečky nakrájenou šunku, drobně nasekanou cibuli, masox a...
více o Kuře se šlehačkou
Na oleji necháme zesklovatět cibulku, přidáme játra a orestujeme. Vsypeme nakrájené žampióny, zeleninu a dusíme, až jsou játra hnědá (asi 10 min.)....
více o Rychlá kuřecí játra
Rozmrazíme sekanou a dáme vařit rýži. Na oleji zesklovatíme cibuli nakrájenou na jemno, vymáčkneme do ní sekanou z toho plastového spacáku a...
více o Rizoto po našem
Cuketu oloupneme a pokrájíme na plátky, posolíme, lehce opepříme, obalíme v mouce a osmažíme na oleji.
Po osmažení naskládáme do pekáčku, nebo...
více o Cuk cuketa
Propereme čočku, dáme do většího hrnce a natočíme vodu 1:1, nadrolíme kostku masoxu, vhodíme bobkové listy, nové koření, pepř (pár kuliček), kousek...
více o Novoroční čočka
Nejprve uvaříme nálev - koření kromě zázvoru, bobkového listu a soli utlučeme v hmoždíři. Vodu a ocet přivedeme k varu, přidáme koření a sladidlo - to...
více o Nakládané masové koule
Cukety oloupeme a nastrouháme na hrubých nudličkách a necháme odstát, aby pustila šťáva, tu pak slijeme. Slaninu nakrájíme na kostičky, česnek...
více o Cuketový bramborák trochu jinak
Vepřové i hovězí maso nakrájíme na nudličky a osmahneme na oleji, přidáme cibulku a jak zesklovatí, přidáme sůl a pepř, papriku a feferonky podle...
více o Konšelské peklo
Ve woku na trošce másla opečeme na nudličky nakrájené osolené maso. Vyjmeme a odložíme. Do woku přidáme na drobno nakrájenou cibulku a prolisovaný...
více o Exotica
Do osolené vody dáme vařit houby, nakrájenou cibuli a kmín. Vaří se asi 1/2 hodiny, pak přidáme další koření a brambory nakrájené na kostičky. Když...
více o Kulajda paní hajné
Jak velká kupka masa, tak velká kupa pokrájené cibule, paprik a rajčat. Krkovička se pokrájí na přibližně na 4 cm silné plátky, osolí, opepří a dá se...
více o Joskovo masíčko
Opláchnuté maso nakrájíme na porce osolíme, opepříme, posypeme grilvoacím kořením a opečeme. Na zbylém výpeku orestujeme na půlkolečka nakrájenou...
více o Samoborský kotlet
Ve woku orestujeme mleté hovězí maso, cibuli na půlkolečka, česnek na plátky. Osolíme a opepříme, přidáme sekaný špenát nebo špenátové listy a...
více o Těstoviny s mletým hovězím a špenátem
Sojové plátky necháme namočit asi 20 min v 1 l uvařené vody s omáčkami, solí, pepřem a bujónem. Poté scedíme a schováme ochuenou vodu na později....
více o Sojové plátky na houbách
Cibuli a česnek nakrájíme na drobno a osmahneme do zlatova na olivovém oleji a přidáme rozdrobené hovězí maso. Když je maso hotové, přidáme všechno...
více o Pravé Chilli con carne II.
Sojové maso nasypeme do vroucí vody, a přidáme 1 masox, celou cibuli a jeden celý stroužek česneku, případně ještě osolíme. Pod pokličkou na mírném...
více o Špagety se sojovým masem II.
Nastrouháme mrkev, cibuli, párek, okurku, přidáme všechny zbývající ingredience a dobře zamícháme. Podáváme s chlebem zdobeným rajčetem....
více o Mrkvová pomazánka III.
Na pánvi rozpálíme olej, ve kterém osmahneme tři stroužky česneku, jednu velkou cibuli a chapadla z olihní (vše pokrájené na malé kostky). Když je...
více o Plněné olihně
Nejprve si omyjeme řepu a uvaříme (nejlépe v papiňáku 20 minut). Do skleněné mísy nastrouháme najemno mrkev, přidáme cibuli pokrájenou nadrobno a...
více o Salát z červené řepy s tuňákem
Mrkev a zelí nakrájíme na malé drobné kostičky, přidáme jemně nakrájenou cibuli a majonézu. Dochutíme solí a pepřem. Promícháme a necháme do druhého...
více o Salát Coleslaw
Nadrobno nakrájenou cibuli zpěníme na tuku, přidáme na plátky nakrájenou vařenou uzenou krkovičku a nakrájené vařené brambory, osolíme, vše osmahneme....
více o Hradečtí votroci
Rohlíky nakrájíme na plátky a zvlhčíme mlékem. Na dno vymazané a strouhankou vysypané formy uložíme vrstvu rohlíků, na kolečka nakrájená rajčata,...
více o Rajčatová žemlovka
Na oleji zpěníme trochu nasekané cibule, přidáme drcená rajčata a konzervované fazole, povaříme, přídáme koření. Podáváme s rýží....
více o Bleskové fazole po indicku