Uvaříme si pohanku jak jsme zvyklí. Maso a anglickou pomeleme nebo rozsekáme a dáme opékat na sádlo nebo olej pak přihodíme cibuli nadrobno a žampiony...
více o Pohanka s uzeným masem
Maso smícháme se všemi ingrediencemi. Tvoříme koule o průměru 6-7 cm.
Vložíme do pekáče, který jsme vyložili pečícím papírem. Podlijeme bílým vínem na...
více o Masové koule II.
Cukety oloupejte a spolu s parmezánem nahrubo nastrouhejte. Chilli papričky zbavte semínek.
Protlak: na oleji osmahněte nakrájenou cibuli a...
více o Cuketové smaženky s parmezánem
Tortilly: do větší misky nasypte mouku, kypřící prášek, cukr, sůl a přidejte olivový olej. Za stálého míchání pomalu přilévejte vodu, až do...
více o Pravé mexické Buritos
Rozmražené tyčinky lehce osmažíme (nejlépe bez tuku na teflonové pánvi), poté nakrájíme na malé kousky. Cibuli rozkrájíme na kostičky, o stejné...
více o Krabí pomazánka s kari
Na jemno nakrájenou cibulku dozlatova osmahneme na trošce tuku, přidáme paštiku, teplem se pěkně rozehřeje. Až je rozehřátá, zahustíme vajíčkem,...
více o Topinková pomazánka z paštiky
Maso naklepeme, osolíme, opepříme. Slaninu nakrájíme na kostičky a rozškvaříme na pánvi. Cibuli nasekáme najemno a česnek na plátky. Zázvor očistíme,...
více o Roštěnky na zázvoru II.
Na kostky nakrájená prsíčka zprudka osmahneme na rozpáleném oleji a másle, když maso zbělá, přidáme grilovací koření, nakrájenou cibuli a česnek,...
více o Kuřecí v papiňáku
Kuskus vsypeme do mísy, osolíme, zalijeme vařící vodou, promícháme vidličkou a necháme stát 10 min pod pokličkou. Kostky uvaříme dle návodu, scedíme...
více o Rizoto z kuskusu
Syrovou řepu a brambory očistíme a nakrájíme na kostky.
Slaninu nakrájime a osmažíme na ni nadrobno nakrájenou cibuli. Vložíme řepu a za stálého...
více o Guláš z červené řepy II.
Maso nakrájíme na větší kousky posolíme, popepříme, okořeníme česnekem s bylinkami a zakápneme citronovou šťávou (cca 1/4 citronu) a trochou...
více o Minutka s mrkví a hráškem
Obří mušle uvaříme podle návodu na obalu. Cibuli oloupeme, jemně nakrajíme a na rozpáleném oleji necháme společně s česnekem změknout. Špenát umyjeme...
více o Plněné obří mušle
Náplň: cibuli nakrájíme na drobno a na trošce oleje osmažíme. Přidáme špenát, osolíme, opepříme a podusíme, pokud se voda nevypaří. Necháme...
více o Plněné těstovinové mušle
Čočku necháme namočit, rýži nebo kroupy také. Před vařením důkladně propláchneme. Jestli budete dělat z obyčejné rýže, tak se nemusí močit, ale jen...
více o Čočka s kroupami nebo s rýží po řecku
Tvaroh utřeme s pomazánkovým máslem a sýrem. Slijeme tomatovou šťávu z rybiček a zašleháme do tvarohu, pak přidáme cibuli nakrájenou nadrobno, česnek...
více o Rybičkovo-tvarohová pomazánka
Filety opláchneme, osolíme, okořeníme, posypeme paprikou a necháme krátce odležet. na másle osmažíme cibuli a česnek do sklovita, vložíme filety a...
více o Pangasius zapečený se sýrem
Všechny ingredience dame vařit na 45 minut, potom játra vyjmeme a zeleninu nakrájíme na drobné kostičky, vložíme zpět do polévky. Přidáme zvlášť...
více o Polévka z jater
Syrové nebo uvařené brambory nakrájíme na větší čtvrky, osolíme. Zeleninu nakrájíme také na větší kousky a střídavě napichujeme na špejle - brambora,...
více o Bramborový špíz s česnekovo-sýrovou omáčkou
Nastrouháme všechnu zeleninu, včetně cibule. Klobásu nakrájíme. To vše restujeme na trošce oleje, dokud nám zelenina nezhnědne. Občas podlijeme. Poté...
více o Polévka s nivou a klobásou
Lilek rozpůlíme, vydlabeme a naplníme směsí uvařené rýže, nakrájené cibule a upečeného kuřecího masa. V troubě zapečeme a před koncem ještě posypeme...
více o Zapékaný lilek s rýží
V papiňáku nejdříve lehce na másle nebo olivovém oleji osmažte cibuli nakrájenou na půlkroužky a česnek na plátky, přidejte šunku, pak brambory...
více o Francouzská specialita z Alp Tartiflette
Králíka naporcujeme na 1/4, osolíme a opepříme.
Ve velkém hrnci dáme vařit vodu, do které vložíme na půlkolečka nakrájenou mrkev, na jemno nakrájenou...
více o Králík na belgický způsob - Flappy
Na lžíci sádla osmažíme na kostičky pokrájený chléb, který po osmažení odebereme. Na zbytku sádla orestujeme pokrájenou cibuli a česnek nakrájený na...
více o Havířská česnečka
Kuře vykostíme klasickým postupem na plát, který si roztáhneme a osolíme. Z mletého masa si připravíme standartní směs na sekanou pečeni nebo na...
více o Kuřecí roláda s mletým masem
Oloupaný česnek nakrájený na půlky případně čtvrtky stroužků protlačíme z boku do celého hermelínu - doporučujeme si nechat hermelín ohřát na...
více o Nakládaný celý hermelín
Oloupanou a nahrubo nakrájenou mrkev, celer a cibuli s dýni vaříme v co nejmenším množství vody. Když je vše uvařeno do měkka, vodu slijeme a zeleninu...
více o Smetanová dýňová polévka
Kuřecí maso nakrájíme na nudličky a dáme do misky. Přidáme trochu olivového oleje, prolisovaný česnek, sojovou omáčku, sůl, pepř, mletou papriku a...
více o Špagety mojí maminky
Brambory oloupeme a nakrájíme na čtvrtky. Cibuli nakrájíme na kolečka. Vložíme společně s bramborami do zapékací misky a posypeme oregánem, osolíme a...
více o Kuřecí stehna na oregánu
Cuketu nastrouháme na hrubo, sádlo s cibulí zpěníme a přidáme vše mimo protlaku. Vaříme 20 minut, mícháme a pak přidáme protlak. Vaříme ještě 5 minut....
více o Pasta na topinky
Ve vroucí vodě se solí uvaříme špagety - cca jedno balení. Po uvaření je propláchneme ve studené vodě a necháme vystydnout.
**Maso:** na pánvi spěníme...
více o Firinda
Maso dáme do mísy, přidáme jemně nakrájenou cibuli, nasekané rozinky, vejce a koření. Dobře promícháme a utvoříme malé placičky, které usmažíme na...
více o Námořnický biftek
Tuňáka necháme okapat a dáme do misky, přidáme nakrájené krabí tyčinky a spolu rozmačkáme vidličkou. Přidáme najemno nakrájenou cibulku a pórek, pak...
více o Tuňákový sendvič
Houby očistíme a nakrájíme na malé kostičky. Nakrájenou cibuli osmahneme na másle, přidáme houby, pepř, sůl a kmín a dusíme, až se odpaří všechna...
více o Houbáky Jaromíra Trejbala
Veku nakrájíme na plátky a z jedné strany lehce potřeme máslem (tak aby se nepekly na sucho). Druhou stranu potřeme směsí - do sýru vetřeme nadrobno...
více o Zapečené chlebíčky
Do pomazánkového másla nastrouháme romadúr (doporučuji předtím nechat chvíli Romadúr v mrazničce - jde pak lépe strouhat dokonce i na jemném struhadle...
více o Smradlavé jednohubky
Oloupanou cuketu zbavenou od jader nahrubo nastrouháme, k tomu přidáme nahrubo nastrouhaný sýr, salám, vejce, nakrájenou cibuli, prolisovaný česnek,...
více o Cuketová placka do trouby
Než se uvaří (ale ne rozvaří) rýže, na trošce tuku si osmažíme dozlatova cibulku, kterou těsně před dopečením posypeme troškou mleté papriky. Když je...
více o Rizoto s tuňákem a kukuřicí
Necháme si naklíčit čočku. Já ji nejprve přes noc namočím do studené vody, druhý den sliji zbylou vodu, misku postavím na teplejší místo a dle potřeby...
více o Teplý salát s klíčky
Rozebereme listy a spaříme je vodou. Maso opláchneme pod vodou a smícháme s nevařenou rýží a nakrájenou cibulí (já jí rozmiksuji úplně na drobno)...
více o Sarma od Muki
Cibulku a česnek osmahneme na oleji do zlatova, přidáme okapaného tuňáka, trošku osahneme a hned dáme protlak a rajčata v konzervě, vše promícháme,...
více o Těstoviny s tuňákem IV.
Cibuli nakrájíme nadrobno, přidáme olej a dusíme. Zasypeme paprikou, zasmahneme cca 1 minutku. Přidáme pokrájené zelí (já přiliji i vodu ze zelí),...
více o Zelňačka VI.
Ovesné vločky a sušené houby namočíme každé zvlášt alespoň na 1hodinu předem.
Vodu z vloček slijeme a přidáme 2 lžíce vody z namočených hub.
Na sádle...
více o Karbanátky z hub a ovesných vloček
Cibuli nakrájíme na kostičky a osmažíme do zlatova na trošce oleje, vařím na teflonu, tak toho tuku moc být nemusí, přidáme lžíci cukru a když se...
více o Pastašuta
Nakrájíme nadrobno cibulku a na oleji ji do zlatova osmahneme. Nastrouháme jednu mrkev a půlku petržele a přidáme na orestování k cibulce. Poté...
více o Polévka alá rychlovka
Dáme vařit vodu, do které jsme přidali sůl a pár lžic oleje, když se voda vaří, přidáme celé balení špeclí. Vaříme asi 20 minut.
Mezitím nachystáme...
více o Špeclová bašta
Maso nakrájíme na větší kostky.
V hrnci rozpálíme olej a maso zprudka osmahneme tak, aby se nám zatáhlo, poté ubereme teplotu a přidáme na nudličky...
více o Lagman
Na sádle osmahneme cibulku, pak zaprášíme moukou a paprikou, zalijeme vodou a přidáme vše (podle chuti a citu) kromě nakrájených brambor, ty přidáme...
více o Čočková polévka II.
Maso nakrájíme na plátky, osolíme, opepříme, lehce obalíme v hladké mouce a osmahneme na olivovém oleji na pánvi. V hrnci osmahneme cibulku s česnekem...
více o Mrkvové masíčko