Drobně pokrájenou cibuli a malé kostičky slaniny lehce zpěníme na oleji, přidáme hrášek a víno a dusíme do měkka, ale ne dlouho, hrášek by zešedl a...
více o Hráškové pyré se slaninou
Brambory oloupeme, nastrouháme, přidáme vejce, sůl, mouku a vymícháme nelepivé těsto, ze kterého uděláme válečky (v průměru asi 1,5 cm), které nožem...
více o Bramborové noky s houbovou omáčkou
Uvaříme špagety ve slané vodě, zcedíme, pokapeme olivovým olejem a zamícháme. Na pánev dáme máslo a necháme ho roztát, pak do něj dáme na kolečka...
více o Špagety Albor Royale S.A.R.
Kuřecí maso nakrájíme na kostičky, smícháme s kořením fajitas a necháme přes noc uležet (nebo alespoň na pár hodin). Druhý den dáme tortilly ohřát...
více o Mexické fajitas
Kuřecí maso nakrájíme na velmi tenké plátky asi 5 cm dlouhé. Dáme do misky, osolíme a opepříme. Přidáme na větší kusy nakrájenou cibuli, česnek a...
více o Čína po pudlovsku
Listové těsto do tenka rozválíme, pokud možno do kruhového tvaru, dáme-li ho na pečící papír, usnadníme si práci s přenášením a vytahováním hotové...
více o Tenoučká pizza z listového těsta
Cibule oloupeme, nakrájíme na kolečka tak 5 - 7 cm tlusté. Vejce rozšleháme s mlékem a troškou soli, přidáme sýr a mouku podle hustoty tak, aby...
více o Smažené cibulky
Mouku smícháme s pepřem a majoránkou, játra překrájíme na půlky. Jednotlivé kousky obalíme v mouce s kořením, zavineme do plátků slaniny, naskládáme...
více o Zapečená (nejen) krůtí játra
Kuře i s kůží naporcujeme na menši kousky, čtvrtiny nebo i osminky. Spolu s 1 - 2 cibulemi a stroužky česneku lehce opečeme kuře na oleji, zalijeme...
více o Palestinské makloubeh
Na drobno nakrájený špek orestujeme na pánvi, přidáme na jemno nakrájenou cibuli. Necháme zpěnit a přidáme osolené kuřecí maso nakrájené na nudličky a...
více o Kuře s kysanou smetanou
Nejdříve si připravíme těsto, protože budeme čekat, než nakyne. Do misky nasypeme mouku (na jednu středně velkou pizzu připadne tak 120 g mouky, ale...
více o Skvělá italská pizza
Připravíme si 8 ks palačinek (já dělám v poměru 3:2:1 mléko, voda, olej plus 200 g hladké mouky a 2 vejce, špetka soli). Máslo s olejem ohřejeme na...
více o Palačinky se sýrem a špenátem
Cibuli nakrájíme na malé kostičky a orestujeme na rozehřátém oleji. Osolíme, opepříme a přidáme na kostičky nakrájenou šunku a hříbky. Hermelín...
více o Labužnický hermelín
Pokrájenou cibuli orestujeme v hrnci na oleji, přidáme omyté kuřecí maso, zalijeme litrem a půl vody, trošku osolíme, opepříme a vaříme alespoň 3/4...
více o Kuřecí polévka se sýrem
Nakrájíme bramboru na malé kousky a uvaříme ve vývaru, přidáme také najemno nasekaný rozmarýn. Na oleji zesklovatíme najemno nakrájenou cibuli s...
více o Výtečný cizrnový krém
Vykoštěné koleno pokrájíme mřížkou, do které vetřeme česnek, hořčici, sůl, pepř, kmín a papriku. Koleno srolujeme a převážeme provázkem, vložíme do...
více o Vepřové koleno na černém pivě
Brambory umyjeme, dáme na plech, upečeme a necháme vychladnout. Slaninu nakrájíme na kostky, rozškvaříme, přidáme cibuli nakrájenou na drobno a...
více o Plněné pečené brambory II.
Kuře rozporcujeme na menší díly, osolíme a opepříme, cibuli nakrájíme.
Do pekáče dáme rozporcované kuře, cibuli, moravanku (já trošku zeleninu...
více o Kuře a la HAIN
Cibuli nakrájíme na plátky, česnek utřeme se solí přidáme kečup,chilli, olej a vše promícháme. Naplníme směsí uzavíratelnou sklenici. 5-7 dní necháme...
více o Naložená cibule
Rohlíky si pokrájíme na kostičky, dáme do větší mísy a zakapeme je mlékem. Brokolici povaříme ve slané vodě - 5 minut bohatě stačí, zcedíme, nahrubo...
více o Brokolicová nádivka
Nakrájíme slaninku na malé kousky, dáme do hrnce, až slaninka pustí trošku tuku přidáme cibulku na drobno nakrájenou. Cibule musí být mírně do červena...
více o Indiánská jednoduchá polévka
V pánvi rozehřejeme sádlo, na kterém orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli. Houby očistíme, nakrájíme na plátky a přidáme do pánve s cibulkou. Osolíme...
více o Vejce s houbami a sýrem
Penne rigate uvaříme v osolené vodě podle návodu. Cuketu nakrájíme na plátky a širší nudličky, brokolici rozdrobíme nebo okrájíme na drobné růžičky a...
více o Boží penne rigate
Do pánve na paellu si nakrájíme na jemno cibuli, česnek, rajčata a papriku, rozdrobíme kostku masoxu a prolijeme olivovým olejem. Pomalu dusíme....
více o Paella s mořskými plody
Na sádle zpěníte jednu cibuli a asi 50 g slaniny. Na tomto základu z obou stran opečeme osolená a opepřená kuřecí stehna, přidáme asi 3 nadrobno...
více o Kuřecí stehna se smetanovo-nivovou omáčkou
Nachystáme směs masa z ingrediencí. Vedle v misce si připravíme omáčku z hořčice, cibule nasekané na jemno, kečupu, kapky tabasca a pimienta. Nechcete...
více o Americký hamburger
Květák očistíme, rozebereme na růžičky a necháme krátce povařit v osolené vodě. Poté slijeme. Na másle necháme zpěnit cibulku a zaprášíme moukou....
více o Zapečený květák se sýrovou omáčkou
Na másle si zpěníme cibulku, přidáme na jemno nakrájenou slaninu a klobásku a orestujeme. Až pěkně provoní, zalijeme vývarem (cca 1 litr), přidáme...
více o Babiččina zelňačka
Rajčata a cibuli nakrájíme na kousky a dáme vařit se solí do hrnce s vodou (cca půl litru). Až je cibule měkká, přidáme česnek, bazalku a rozmixujeme...
více o Coco-pasta
Hovězí maso nakrájené na větší kostky osolíme a opepříme. Na olivovém oleji osmahneme cibulku a přidáme hovězí maso. Jakmile se maso zatáhne,...
více o Hovězí dušené na sladko
V misce pečlivě rozmícháme měkký tvaroh s rozměklým máslem. Postupně za stálého míchání přiléváme pivo. Cibuli a feferonky nasekáme najemno, přidáme...
více o Pivní pomazánka II.
Rozpalíme asi 3 - 4 lžíce oleje a zpěníme najemno nakrájenou cibulku s česnekem, až začne hnědnout. K cibulce přidáme rajčata i se šťávou a prohřejeme...
více o Arašídová polévka
Tento recept je rodinný, nikde ho nemáme napsaný a celá naše rodina a každý kdo ho kdy chutnal ho miluje. Není to úplná klasika, ale na našem...
více o Speciální bramborový salát s šunkou
Bůček nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme a opepříme. Plátky obalíme v hladké mouce a opečeme z obou stran na oleji. Vložíme do pekáčku. Ve zbylém...
více o Bůček trochu jinak
Celer a mrkev najemno pokrájíme (případně nastrouháme). Na másle opražíme cibulku, přidáme celer a mrkev a krátce podusíme. Osolíme, okořeníme,...
více o Celerová polévka V
Vejce rozšleháme, osolíme, opepříme a přisypeme koření. Cibulku nakrájíme na drobno a společně s rajčaty osmahneme do zlatova. Přidáme šunku...
více o Staročeská omeleta s rajčaty
Pohanku připravíme podle návodu (propláchneme, zalijeme osolenou vodou 1 : 1,5, povaříme 2 - 3 minuty, nesléváme a dáme na cca půl hodiny dojít do...
více o Pohankové bramboráčky (bez BKM a lepku)
Cibuli, ořez z kapra a vnitřnosti vařte ve slané vodě. Po uvaření sceďte, maso oberte a nakrájejte na drobno spolu s vnitřnostmi. Kořenovou zeleninu...
více o Vánoční polévka - Rybí krém s hráškem
Filety z kapra nakrájejte na nudličky. Ze škrobu, vejce, soli a koření vytvořte marinádu, kterou dochutíte např. česnekem, sójovou omáčkou i dalším...
více o Čína z kapra
Na menší kousky nakrájeného kapra, osolte a obalte v klasickém trojobalu (mouka, vajíčko, strouhanka). Následně kousky kapra usmažte a nechte na...
více o Pečenáče z kapra
Filety kapra osolte, celer a cibuli nakrájejte na nudličky, česnek na plátky. Zprudka a krátce opečte porce kapra v pánvi z vyžším okrajem. Olej mějte...
více o Dušený kapr na šalvěji
Filety z kapra nakrájejte na tenké proužky. Jemně nakrájenou cibuli a stejně tak drobně nakrájenou slaninu nejprve trochu osmahněte na pánvi....
více o Pečené kapří ocásky
Ořez z kapra zvolna vařte spolu s cibulí a kořenovou zeleninou na silný vývar. Nezapomeňte osolit a přidat divoké koření. Hotový vývar proceďte a vše,...
více o Rybí polévka s knedlíčky
Na sádle krátce osmahněte jemně nakrájenou cibulku s krájeným špekem, pak po zchladnutí přimíchejte klobásové koření. Tím, že se koření namíchá do...
více o Uzenářský kapr
Dejte vařit brambory, po uvaření sceďte a s máslem vyšlehejte na hladkou kaši. Kaši necháme chvilku vychladnout. Pak do kaše zašlehejte smetanu a...
více o Kapr pod bramborovou čepicí
Na rozpuštěné sádlo dáme neosolené nudličky z plecka, rozkrájený špek a cibuli. Maso necháme zatáhnout,to znamená, že už nebude červené. Potom přidáme...
více o Vepřové masíčko na houbách
Řízky okořeníme, nakrájíme na kostky a osmažíme je i s cibulí. Přidáme vodu, kterou ochutíme podle podle své chuti. Uvedeme do varu a přidáme sladkou...
více o Kuře na smetaně