Těstoviny uvaříme do měkka. Na olivovém oleji necháme zesklovatět nadrobno nakrájenou cibulku, orestujeme kuřecí nudličky (kostky), podlijeme vodou ...
více o Zapékané špagety s kuřecím masem (božské)
Nakrájenou kýtu, sůl, koření, víno a citronovou šťávu promícháme a necháme přes noc marinovat. Pak maso vyjmeme a na oleji prudce orestujeme,...
více o Kančí guláš II
Stehna prošpikujeme slaninou, osolíme, zalijeme vínem, přidáme jalovec a necháme uležet přes noc v chladu. Pak stehna rozložíme na máslo do pekáčku,...
více o Pečená zaječí stehna
Očištěnou cibuli, mrkev a celer nasekáme nadrobno. Cibuli, polovinu mrkve a celeru orestujeme na másle. Kostičky masa přisypeme k zelenině, zalijeme...
více o Jelení vývar s knedlíčky
Mrkev, cibuli, celer očistíme a posekáme nadrobno. Vepřové i telecí maso pokrájíme na kostičky, smícháme s olejem a přidáme k zelenině. Do směsi...
více o Křepelky v nádivce
Čočku uvaříme ve vodě. Na oleji osmažíme nakrájenou cibuli a česnek dozlatova. Přidáme uvařenou čočku, zalijeme vínem, přidáme vegetu a necháme...
více o Čočkový salát s kukuřicí
Smícháme mouku a sůl, přidáme máslo a uděláme tzv. drobenku. Poté přidáme vodu a vypracujeme těsto, které odložíme na cca 30 min do ledničky. Poté...
více o Zeleninový koláč (quiche)
Plátky masa rozklepeme hranou ruky. Na každý plátek masa položíme plátek slaniny a čtvrtku kyselé okurky a cibule, srolujeme tak, aby náplň nevypadla...
více o Hovězí na víně
Cibuli zpěníme na oleji, přidáme mleté maso. Když je maso opečené, přidáme vodu (horkou), sůl, koření, sýr a povaříme až je sýr roztavený. Potom...
více o Pórková polévka s mletým masem
Řízky pokrájíme na malé kostičky, stejně tak salám a cibuli. Vše smícháme, vmícháme lečo, brambory nastrouhané jako na placky, vsypeme solamyl,...
více o Kuřecí placičky Bianca
Baklažány se nasucho upečou v troubě, až slupka zhnědne, skoro zčerná, po vychladnutí se oloupou a nahrubo nasekají. Na oleji se osmaží do růžova...
více o Kaviár z baklažánu podle mamky
Oloupané brambory, předem namočené houby a vymačkané zelí zalijeme trochou studené vody a uvaříme do měkka. Z tuku, cibule a mouky připravíme jíšku,...
více o Polévka postaru, zvaná černá
Maso naklepeme, opepříme, osolíme a poprášíme moukou. Řízky opékáme na másle po obou stranách asi 4 minuty, pak vyjmeme a uložíme v teple. Papriku i...
více o Řízky ve smetanové omáčce
Mleté maso ochutíme troškou soli a černým pepřem. Klobásku si nakrájíme na kostičky. Na pánvi rozškvaříme nakrájenou slaninu a na ni vložíme mleté...
více o Mšenský plněný bramborák
Vepřová játra, slaninu a cibuli nakrájíme na slabé plátky. Na rozpálenou pánev dáme anglickou slaninu (je-li libová, přidáme lžíci oleje) a necháme ji...
více o (nejen) Vepřová játra na cibuli a slanině
Na lžíci másla necháme zesklovatět najemno pokrájenou cibuli. Přisypeme mrkev, lehce jí opečeme, osolíme, podlijeme vodou(3 dcl) a přiklopenou dusíme...
více o Mrkev po bengálsku
Králíka naporcujeme a osolíme. Petržel a cibuli oloupeme, pokrájíme a nasypeme do pekáče. Na zeleninu rozložíme maso, které poklademe kousky másla....
více o Králík na petrželi
Celer oloupeme, pokrájíme na kostičky a uvaříme v osolené vodě téměř doměkka, scedíme a necháme vychladnout a oschnout. Knedlík pokrájíme na kostky....
více o Knedlík s vejci a celerem
Pokrájené zelí uvaříme ve slané vodě s kmínem a scedíme. V kastrolu na sádle dozlatova osmažíme pokrájenou cibuli, do které vmícháme zelí. Mleté maso...
více o Uherské zelí
V tlakovém hrnci rozehřejeme trošku oleje, osmažíme na něm pokrájený bůček, který jsme poprášili moukou s pokrájenou cibulí a rozporcovaným kuřetem ...
více o Kuře s bůčkem na žampionech
Očištěnou pečeni osolíme, dáme do pekáče s olejem, obložíme drobně pokrájenou cibulí a vložíme do vyhřáté trouby na 160 stupňů. Pečeme za občasného...
více o Vepřová pečeně s dušeným zelím a jablky
Do cedníku dejte kousek plátna a nalijte jogurt. Nechte stát asi 15 minut. Pak dejte jogurt do mísy, vmíchejte škrob a zamíchejte do hladka. Kolínka...
více o Řecká kolínka se špenátem
**Krok 1: **Na trošce oleje zesklovatíme nahrubo nakrájenou cibuli‚ zalijeme vývarem připraveným z bujónu a masoxu‚ přidáme na plátky nakrájený...
více o Sýrová cibulačka
Rozehřejeme olivový olej na teflonové pánvi a orestujeme na něm na kostičky nakrájenou cibulku. Přidáme žampiony, kousky brokolice a podlijeme troškou...
více o Rýžové nudle s brokolicí a žampiony
Maso nakrájíme na tenčí nudličky, cibuli překrojíme napůl a nakrájíme na velmi tenké plátky (můžeme ještě překrojit napůl), žampiony nakrájíme také na...
více o Rychlé a levné rizoto
Pokrájené zelí a brambory vaříme 15 minut ve vývaru. Červenou řepu podusíme na sádle Brick s octem, cukrem a protlakem.
Na másle zpěníme nakrájenou...
více o Boršč bez masa II
Na sádle Brick orestujeme cibuli dozlatova, přidáme sladkou a pálivou papriku a zalijeme vodou. Do vody dáme maso, osolíme, opepříme a okmínujeme....
více o Hovězí perkelt s galuškami
Vepřovou krkovičku podélně rozkrojíme na polovinu a svážeme do válečků. Osolíme, opepříme a na sádle zprudka opečeme do zlatova. Maso vyjmeme a ve...
více o Krkovička v česnekovém sádle
1. směs opékejte na oleji dozlatohněda. Přidejte druhou směs a duste až je čočka měkká, dokončete 3 lžícemi posekané zelené petrželky, 1 lžící...
více o Arménská čočková polévka
V trošce oleje osmahneme cibulku, do ní přidáme půlku houbového masoxu, kapku soli, na jemno nastrouhané brambory a zasmažíme a zasypeme moukou....
více o Bramborová polévka s houbami a uzeninou
Kuřecí stehýnka částečně vykostíme. Do kastrolu vložíme máslo, na proužky nakrájenou cibuli a slaninu. Zlehka osmahneme, přidame kuřecí stehýnka,...
více o Kuřecí stehýnka na starofrancouzký způsob
Nakrajíme cibuli na kolečka a rozebebereme je na díly. Potom si připravíme mísu a nasypeme do ní hrnek mouky. Po té přidáme vejce a sůl, pepř....
více o Lambordy
Kuskus připravíme dle návodu na obalu, je lepší použít silný masový vývar místo osolené vody.
Pokrájenou zeleninu (lze použít i mraženou směs) dle...
více o Zeleninový kuskus s gyros kostkami
Osolená vajíčka usmažíme na pánvi a necháme lehce vychladnout. Nakrájíme cibuli na malé kousky a smícháme s pomazánkovým máslem, majonézou a...
více o Vajíčková uhlazená pomazánka
Do osolené vody dáme vařit propranou rýži. Mezitím si nakrájíme cibuli nadrobno, stroužky česneku stejně tak (já osobně nepoužívám lis na česnek),...
více o Nejlepší levné rizoto
No oleji necháme zesklovatět na jemno pokrájenou cibulku (v hrnci, ve kterém budeme vařit). Z kukuřiček a žampionů slijeme nálev (nepotřebujeme) a...
více o Kukuřičky na smetaně
Cibulku nakrájenou na jemno si osmahneme na oleji do zlatova. Na dno pekáčku nalijeme trochu oleje.
Oloupané brambory, uzené a mladou mrkev pokrájíme...
více o Francouzské brambůrky - moc dobré
Čočku dáme minimálně 2 hodiny předem do vody (nejlépe přes noc) tak, aby nad čočkou byly zpočátku max. 2 cm vody (trochu nabobtná, ale stále musí být...
více o Čočka úplně jinak
Množství surovin záleží na počtu porcí. Paprika, broskve a ananas jsou přibližně v poměru 1:1, pórku o něco méně. Maso a smetanu dle libosti.
Maso i...
více o Kuřecí frikaso
Kuře uvaříme v osolené vodě s kořením doměkka. Maso zbavíme kostí a kůží, pokrájíme ho na větší kusy.
Na másle zpěníme drobně pokrájenou cibuli,...
více o Kuře v křenové omáčce
Špekáčky a cibuli oloupeme, pokrájíme na kolečka, slaninu pokrájíme na plátky a na kostičky (zhruba stejného průměru jako má špekáček).
Na špejle...
více o Špekáčkové špízy
Oloupané špekáčky rozmixujeme nebo umeleme. Přidáme jemně nakrájenou cibuli, rozetřený česnek, hořčici, pepř, kečup, papriku, chilli nebo tabasco, vše...
více o Tousty se špekáčkovým tataráčkem
Filety osolíme a dáme do misky s pokrájenými bylinkami, zakápneme olejem a necháme odpočinout (2-3 hodiny).
Pak filety lehce opečeme na oleji a...
více o Pangasius se sušenými rajčaty a paprikami
Filety osolíme, opepříme, obalíme v mouce a osmažíme na oleji. Cibuli najemno pokrájíme, česnek pokrájíme na slabé plátky a obojí orestujeme na másle,...
více o Pangasius na listovém špenátu se smetanou
Kuřecí prsa nakrájíme na dlouhé špalíky a dáme na pánev, kde jsme na oleji zpěnili jemně nakrájenou cibulku. Osolíme a opečeme prudce ze všech stran....
více o Kuřecí prsa na zázvoru
Králíka osolíme, opepříme a na másle v troubě pečeme asi půl hodiny - podléváme. Pak maso potřeme hořčicí obložíme ho očištěnou a pokrájenou zeleninou...
více o Králík v zelenině s hořčicí
Na rozehřátém oleji osmažíme pokrájenou cibuli, přidáme kostičky masa a osmažíme, k masu ještě dáme protlak a hořčici, promícháme, osolíme, opepříme...
více o Vepřové nebo drůbeží ragú s celerem
Všechny suroviny smícháme v hladkou hmotu, popřípadě přisypeme trošku strouhanky. Do pekáčku položíme šišku z mletého masa a podlijeme vodou.
Pečeme...
více o Sekaná pečeně s paprikou