Rýži vložíme do vroucí osolené vody s kapkou oleje a uvaříme téměř doměkka. Po uvaření slijeme, propláchneme chladnou vodou a necháme okapat....
více o Zapečené rizoto česko-italské hospodyně
Fazole namočíme přes noc do studené vody. V téže vodě vaříme cca 15 - 20 minut pod pokličkou. Scedíme a necháme okapat. Dáme do pekáče nebo větší...
více o Pečené fazole
Fazole namočíme den předem a uvaříme spolu s bobkovým listem doměkka. Nesolíme.
V hrnci nebo ve větší pánvi rozehřejeme 2 lžíce oleje a kousek másla a...
více o Fazole s fenyklem
Na trošce oleje osmažíme drobně pokrájenou cibuli dozlatova, pak k ní přidáme slaninu a také orestujeme. Přidáme zelí, cukr, sůl a pepř dle chuti,...
více o Lasagne se slaninou a kyselým zelím
Kuře očistíme a nasolíme(i uvnitř). Z plátků chleba odstraníme kůrky a pokrájíme střídky na kostičky, které dáme do mísy a zvlhčíme je smetanou nebo...
více o Kuře s chlebovou nádivkou
Změklé máslo, mouku a sůl dáme do mísy a začneme zpracovávat. Po částech přiléváme studenou vodu. Zpracujeme hladké těsto, které dáme odležet...
více o Slaný koláč s mangoldem
Chřestu odkrojíme dřevnaté konce, opláchneme a nakrájíme na kousky. V pánvi rozehřejeme cca 2 lžíce oleje a osmažíme nadrobno nakrájenou cibulku a...
více o Masová směs s chřestem
Uvaříme rýži dle návodu. Mezitím si na oleji osmahneme cibulku nakrájenou najemno, přidáme k ní nakrájená rajčata (komu vadí rajčatové slupky, rajčata...
více o Rajčatová rýže II.
Mangold omyjeme, jednotlivé listy nejprve rozřízneme po celé délce od řapíku po list, pak odřízneme řapík od listu. Mladé listy necháme vcelku....
více o Mangold podle tchýně
Rajčata a papriky omyjeme, očistíme, pokrájíme na menší kousky a dáme do mísy. Cibuli jemně pokrájíme, přidáme do mísy, vše jemně osolíme, opepříme a...
více o Rajčatovo-paprikový salát
Uvaříme řídký bešamel: do kastrůlku dáme mléko a pomalu za stálého míchání přidáváme kašicku z mouky (tu jsme si předem řádně rozmíchali v části mléka...
více o Lasagne s mangoldem v bešamelu
Artyčoky necháme okapat a podélně rozkrájíme. Cibuli nakrájíme nadrobno. Maso nakrájíme na tenké proužky, osolíme, pokapeme trochou oleje, promícháme...
více o Kuřecí kousky s artyčoky
Ve větší pánvi rozehřejeme cca 2 lžíce oleje a orestujeme cibuli, mrkev, řapík, celý česnek a pár lístků šalvěje (vše nakrájeno na drobno). Zalijeme...
více o Cizrna s tuňákem a šalvejí
Králíka (bez hlavy) položíme na pekáč, přidáme všechno koření, špek nakrájený na kostičky spolu s pokrájenou cibulkou a sklenici Halali. Přidáme 5...
více o Králík na halali
Na pánvičce osmahneme cibuli a opečeme mleté maso (pokud není solené, tak ochutíme) a tak dlouho do něj štoucháme vařečkou, až jsou z něj opečené malé...
více o Bulharská musaka -Olga
Cibuli a mrkev osmažíme na másle, nebo na sádle, přidáme předem namočenou čočku. Okořeníme dle chuti, můžeme přidat masox. V polovině doby vaření...
více o Čočková polévka s brokolicí
Všechnu zeleninu nakrájíme na kousky. Na olivovém oleji zlehka osmahneme cibulku a mrkev, poté přidáme rajčata a přivedeme k varu. Na mírném ohni...
více o Pomodoro
Cizrnu si namočíme nejlépe přes noc do studené vody a druhý den uvaříme do měkka (asi 3/4 hodiny až hodinu ).
Na troše olivového oleje osmahneme...
více o Lahodná cizrna s česnekem
Cibuli pokrájíme a orestujeme na trošce rozpáleného oleje. Mleté maso dáme k cibuli, orestujeme, přidáme protlak, gyros koření, cukr, rozetřený česnek...
více o Cuketové lasagne
Zelí si nakrájíme na tenké nudličky, přendáme do hlubší mísy, lehce osolíme a pěstí pomačkáme. (Změkne a bude jemnější ).
Poté přidáme na hrubší...
více o Salát Coleslaw light
Na pánvi rozpustíme máslo, přidáme na drobno nakrájenou menší cibuli, drobně nakrájené žampiony, posolíme a necháme dusit 5- 6 minut. Poté přidáme...
více o Hermelín plněný žampiony a pivní omáčkou
Kuřecí díly očistíme, nasolíme a dáme péct společně s kouskem másla a pokrájenou cibulí. Dle potřeby podlijeme vodou a přelijeme výpekem. Během pečení...
více o Pečené kuře v sýrové omáčce
Necháme rozpálit na pánvi olej, a přidáme najemno nakrájenou cibuli. Mezitím si nakrájíme kuřecí maso a špekáčky na nudličky, vememe marinádu, nejlépe...
více o Foppíkovy ďábelské nudličky
Houby očistíme, pokrájíme a dáme do hrnce s vodou krátce povařit. Pak scedíme. Zralá rajčata přepůlíme, dáme je do hrnce a za občasného míchání dusíme...
více o Houby v rajčatech - nakládané
Uvařená vejce a cibuli nastrouháme nadrobno, smícháme s tvarohem, tatarkou. Přidáme tavený sýr, sůl, koření, vegetu, horčici a dobře promícháme....
více o Evkina tvarohová pomazánka
Kuře očistíme a nasolíme (i uvnitř). Pomleté nebo drobně pokrájené rohlíky dáme do mísy, přidáme neloupanou mladou cuketu, hrubě nastrouhanou,...
více o Kuře s cuketovou nádivkou
Stehna očistíme, nasolíme a dáme do pekáčku s máslem a pokrájenou cibulí péct za občasného podlití a přelití výpekem.
Po 30-ti minutách pečení přidáme...
více o Zeleninová stehýnka - zdravě a chutně
Brambory oloupeme a nakrájíme na čtvrtinky, které následně nakrájíme na asi 2-4mm tenké plátky. Cibuli nakrájíme na kostičky, česnek na plátky, pórek...
více o Brambory jako hlavní chod
Nakrájenou cibuli osmahneme na oleji. Přidáme cuketu, kterou jsme zbavili slupky a jadérek a nakrájeli na menší kostičky. Dále do hrnce vložíme...
více o Cuketové špagety
Jemně nasekanou cibuli zpěníme na másle a polovinu si dáme stranou.
Do druhé poloviny přidáme jemně nasekaný pórek, rozinky, mandle, hřebíček, pepř a...
více o Rýže na kari
V pánvi uděláme smažená míchaná vejce a odložíme stranou. Poté osmažíme jemně nasekaneou cibulku s pórkem, šunku a kuřecí maso a přidáme smažená vejce...
více o Klasická kantonská rýže
**JÁTRA:** Játra nakrájíme na středně velké plátky, nařízneme, aby se nekroutila, opepříme, potřeme 2 rozetřenými stroužky česneku (bez soli) a...
více o Pečená vepřová játra s pikantní omáčkou
Na oleji zpěníme třený česnek a nadrobno nasekanou cibuli, přidáme na menší kousky nakrájená rajčata, protlak a koření a lehce zředíme vodou (1-2 dcl)...
více o Chilli omáčka II.
Mladé cukety omyjeme a pokrájíme na slabé plátky. Cukety neloupeme. Na oleji, ve větší pánvi nebo kastrolu necháme zesklovatět drobně pokrájenou...
více o Cuketová směs - bezmasá
Na pánvi rozehřejeme lžíci oleje. Na něm zlehka osmahneme na drobno pokrájenou cibuli. Na cibuli nasypeme mraženou zeleninu, přidáme utřený česnek,...
více o Smažené špagety se zeleninou
Nejprve připravíme omáčku. Prošleháme majonézu se smetanami, hořčicí, paprikou a chilli. Vmícháme pažitku a dochutíme solí. V lednici necháme cca 30...
více o Smažené cibulové kroužky
Na jemno nastrouhané zelí prosolíme a necháme asi 1 hodinu vypotit. Nakrájenou cibuli osmažíme na sádle do zlatova, přidáme zelí, přibližně lžičku...
více o Flíčky se zelím
Tři prostředně velké vařené brambory postrouhat na struhadle, přidáme syrový žloutek, olej, hořčici. Do směsi postrouhat malou cibuli a přidat lžičku...
více o Bramborová pomazánka na chlebíčky
Žampiony očistíme, sloupneme slupky z hlaviček, popřípadě zkrátíme nožky a nakrájíme na plátky. Cukety omyjeme a i se slupkou nakrájíme na plátky....
více o Žampiony s koprem a cuketou
Brambory uvaříme ve slupce a necháme vychladnout. Mezitím si zvlášť uvaříme kroupy do měkka.
Na sádle (v mém případě na olivovém oleji) si orestuje...
více o Zapečené kroupy s brambory a žampiony
Papriku omyjeme, vykrojíme jádřinec a nakrájíme na proužky. Cibuli nakrájíme na kolečka. V pánvi rozehřejeme trochu olivového oleje, přidáme papriku,...
více o Červená čočka se zeleninou (salát)
Potřebné množství hub si nejlépe přes noc namočíme do studené vody.
Na olivovém oleji osmahneme nadrobno pokrájenou cibulku, přidáme pokrájené houby,...
více o Těstoviny s houbami a kapustou
Špecle uvaříme podle návodu na obalu.
Mezitím si na troše olivového oleje osmahneme na kousky pokrájenou cibulku, přidáme obrané a pokrájené maso a...
více o Špecle se žampiony a kuřecím stehnem
Předem namočenou čočku uvaříme doměkka a vodu slijeme. Pokud použijeme čočku červenou,namáčet nemusíme.
Osmažíme cibulku a přidáme rajčata nebo kečup....
více o Čočka po Španělsku
Omyjeme rajčata a nakrájíme je na kostičky. Vložíme je do menšího hrnce a rozmixujeme do hladka. Přidáme zeleninový bujón, bazalku a utřený česnek....
více o Rajčatová polévka s bazalkou a česnekem