Do 1 litru vroucí vody přidáme koření (3 ks nového koření, 3 bobkové listy, 1 lžíce římského kmínu, 1 lž. tymiánu, 1 lž. kari madras, 1 kostka...
více o Veganský indický sójový guláš
Kapustu nakrájejte nadrobno stejně jako oloupanou cibuli, česnek, brambory, celer a mrkev. Na rozehřátém oleji osmažte všechnu zeleninu včetně brambor...
více o Krémová kapustová polévka
Římský hrnec ponoříme na 15 minut do dřezu se studenou vodou. Mezitím pokrájíme nadrobno cibuli a v míse smícháme s kysaným zelím a olejem.
Římský...
více o Kuřecí prsa na zelí Institutu Kompliment
V hrnci orestujeme cibuli, přidáme nakrájené maso, a chvíli smažíme. Přisypeme kari, česnek, sójovou a worchestrovou omáčku a necháme podusit.
Až maso...
více o Sýrová kari omáčka
Cibulku osmahmene, přidáme houby a dusíme do změknutí, osolíme, opepříme, kmín.
Housku namočíme do mléka aby změkla, pak si přidáme krupičku, žloutky,...
více o Houbák
Nakrájejte lilek, cibule a rajčata na kostičky, papriky na proužky, tři stroužky česneku na jemné plátky. Cukety rozkrojte podél a nakrájejte na...
více o Ratatouille III.
1) Mouku smícháme s práškovou hořčicí a ve směsi stejnoměrně obalíme kuřecí stehna. Ve velkém kastrolu rozehřejeme slunečnicový olej a máslo a zprudka...
více o Dušené kuře po anglicku
Játra očistíme a odblaníme. Na pánvi osmahneme cibulku, česnek, bylinky a koření. Necháme chvilinku provonět. Přidáme játra - osmahneme do hněda (při...
více o Domácí paštika z kuřecích jater
Polovinu brambor uvaříme ve slupce, oloupeme a romačkáme. Těsně před vytvořením těsta zbylé brambory najemno nastrouháme a odlijeme z nich přebytečnou...
více o Bosáky II.
Okurku oloupejte a rozřízněte ji napůl. Zbavte jadérek a polovinu pokrájejte na malé kostičky. Poduste na másle s posekaným koprem a špetkou soli a...
více o Okurková polévka dle časopisu F.O.O.D.
Na oleji nejprve zprudka opečte ze všech stran maso. Vyndejte a na zbylém tuku opečte cibuli a česnek, asi 10 minut, aby se zelenina nezabarvila. Maso...
více o Vepřové na pomerančích
Kůži na bůčku nařežeme na čtverečky a potřeme směsí medu,rozetřeného česneku, podle chuti soli, pepře a troškou piva. Pořádně vetřeme do masa ze všech...
více o Vepřové maso na pivu s medem
Cibuli nakrájíme na drobno a vložíme do misky s olejem. Přidáme papirku, sůl, pepř a vegetu, promícháme a necháme čtvrt hodiny odležet. Poté odlijeme...
více o Dip na nugetky
Kuřecí prsa nakrájíme na nudličky, dáme do misky, osolíme, přidáme steakové koření, trochu oleje, promícháme a necháme chvíli marinovat. Na troše...
více o Kuřecí nudličky pro labužníky
Kapustu nakrájíme nebo nakrouháme a dáme dusit s trochou vody, přidáme sůl, kmín a podle chuti vegetu. Na pánvičce si mezitím na oleji osmahneme...
více o Jednoduchá dušená kapusta
Omyté kuřecí paličky nebo cokoliv z kuřete i s kůží a kostma vaříme v osolené a opepřené vodě minimálně 2 hodiny, mezitím si nastrouháme nebo...
více o Kuřecí vývar
Rozmícháme tavené sýry. Postupně přidáme jemně nakrájenou cibuli, šunku a okurku. Nakonec přimícháme tatarku. Necháme chvíli uležet v lednici....
více o Pomazánka z taveňáků
Maso si nakrájíme na kousky a dáme do mísy, přidáme sůl, grilovací koření, pepř, kmín, mletou červenou papriku, vegetu, chilli koření a zalijeme...
více o Gemerské tajemství
Nudle si uvaříme podle návodu a pak je scedíme. Scezené v sítku je odstavíme bokem.
Zatímco se nám vařily nudle, jsme si maso omyli a nakrájeli na...
více o Čína po Kauflandsku
Meruňky nakrájejte na velmi malé kostičky. Na 2 lžících rozehřátého oleje poduste oloupanou a pokrájenou cibuli a česnek. Nechte vychladnout. Mleté...
více o Orientální jehněčí kebaby
Vepřovou panenku osolíme, opepříme. Na pánvi rozehřejeme olivový olej. Hodíme na pánev a necháme z obou stran zatáhnout. Potom dáme do zapékací misky...
více o Vepřové medailonky s žampionovým přelivem
Česnek a cibuli nakrájíme na drobno. Kuřecí paličky osolíme a opepříme. Dáme do pánve a ze všech stran dohněda opečeme. Přidáme česnek a cibuli....
více o Kuřecí paličky s oříšky
Nivu nastrouhám na jemno na struhadle do misky, přidám cibuli co nejdrobněji nakrájenou. Smetanu na šlehání ušlehám dotuha (neslazená šlehačka),...
více o Snadná pomazánka z nivy
Oloupaný česnek nakrájejte na velmi jemné plátky. Rajčatům nařízněte slupky a spařte je vroucí vodou. Očištěné fazolky podélně rozkrojte na tenké...
více o Těstovinový balíček se zeleninou
1. Den předem namočíme cizrnu
2. Pohanku uvaříme dle návodu
3. V troubě upečeme kuřecí čtvrtky na cibulce
4. Na olivovém oleji mírně osmahneme a...
více o Pohankové rizoto s cizrnou a kuřecím masem
Lilek nakrájíme na půlkolečka, nasolíme a necháme vypotit. Až pustí vodu, otřeme ubrouskem a spolu s půlkolečky cukety ogrilujeme na pánvi cibulku...
více o Červená čočka a grilovaný lilek s cuketou
Do hrnce dám vypéct klobásu nakrájenou na kolečka. Když je opečená, vyjmu ji a do výpeku vložím kuřecí prsa (klidně celá nebo překrojená na půl),...
více o Paella po česku
Brambory opláchneme, abychom je zbavili škrobu. Osmažíme na tuku a přidáme k nim sušené houby (kdo nechce, tak nemusí). Po chvilce přidáme vodu,...
více o Bramboračka naší babičky
Bešamel:
Do rendlíku dáme rozpustit kousek Hery a přidáme mouku. Stále mícháme, aby se jíška nepřipálila a nebyly tam hrudky. Až bude zpěněná (nesmí...
více o Topinky s pomazánkou
V silnostěnném hrnci rozehřejte olej, přidejte oloupanou a nadrobno nakrájenou cibuli a česnek, pak přidejte nadrobno nakrájenou zelenou papriku. Vše...
více o Chilli s čokoládou
Chřest:
Oloupeme (bílý až k vrcholu, zelený - spodní 1/3), oddělíme horní část a dáme je do kastrůlku. Zbylé části nahrubo nakrájíme a přidáme k...
více o Chřestové rizoto s krevetami
Do kastrolu dáme vodu. Zapneme plotnu a dáme vodu vařit. Vodu osolíme a nalijeme do ní troška oleje. Až se voda začne vařit přidáme vrtule. Mezitím...
více o Vrtule s tuňákem
Do hrnce nalijte 1,5 l vody, vložte 400 g kuřecího masa (nejlépe prsa), kostku slepičího bujonu,1 cibuli, kousek pórku a osolte. Zvolna vařte do měkka...
více o Ostrá polévka s paprikami
Pohanku propláchneme studenou vodou a dáme vařit /stačí 3 minuty varu a následně 30min nechat pod pokličkou stát.
Na pánvi rozpálíme olej a osmahneme...
více o Pohankový nákyp s nivou a skořicí
Maso nakrojíme na krajích, naklepeme, osolíme, opepříme, potřeme z obou stran
horčicí. Na sádle zprudka opečeme maso a vyndáme. Najemno nakrájenou 1...
více o Hovězí roštěnka
Z mouky, 1 lžičky soli a 100 ml vody uhněťte hladké těsto. Nechte ho asi 30 minut odpočívat. Propláchnutý a okapaný špenát nahrubo nasekejte,...
více o Ispanakli pogaca, špenátové taštičky
Maso opláchněte, osušte a nakrájejte na kostičky. Fazolky nechte trochu povolit, oloupanou cibuli nakrájejte nadrobno, 1 papričku na kolečka. V...
více o Pilavli kuzu kavurma, jehněčí pilaf
Stonky rebarbory oloupejte, omyjte a nakrájejte nadrobno. Meruňky nakrájejte na kostičky, oloupanou cibuli a zázvor nadrobno nasekejte. Papričky...
více o Rebarborové čatní
Mouku nasypeme do mísy, uprostřed uděláme důlek, do kterého rozdrobíme větší polovinu droždí, přidáme špetku cukru, zalijeme cca 1dl vody a necháme...
více o Kynuté knedlíky plněné masem
Na trošce oleje osmažíme cibulku, kostičky slaniny a ke konci i nasekaný česnek. Přidáme fazolky, osolíme a opepříme a směs dáme do připravené...
více o Fazolky se slaninou a sýrem - zapékané
Maso pokrájíme na kostky (nudličky), opepříme, posypeme jemně pokrájeným zázvorem, zakapeme sojovou omáčkou (4 lžíce) a olejem (2 lžíce), poprášíme...
více o Masová směs se zázvorem - nakládaná
Necháme povolit máslo a utřeme s tuňákem. Přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, petrželku a ostatní ingredience. Dosolíme dle chuti a přidáme citronou...
více o Tuňáková pomazánka bez majonézy
V papiňáku na oleji zpěníme nakrájenou cibulku, přidáme vepřovou pečeni (v celku), kterou krátce osmahneme po všech stranách, až maso zbělá; zalijeme...
více o Kapustová kaše s vepřovým masem + polévka