Česnek a cibuli nakrájíme na drobno. Kuřecí paličky osolíme a opepříme. Dáme do pánve a ze všech stran dohněda opečeme. Přidáme česnek a cibuli.... více o Kuřecí paličky s oříšky
Nivu nastrouhám na jemno na struhadle do misky, přidám cibuli co nejdrobněji nakrájenou. Smetanu na šlehání ušlehám dotuha (neslazená šlehačka),... více o Snadná pomazánka z nivy
Porce králíka spaříme vařicí vodou, opláchneme a necháme okapat. Na tuku dozlatova osmažíme drobně nakrájenou cibulku, přidáme porce králíka, lehce je... více o Králík podle uzenáře
V kastrolu na másle krátce zpěňte najemno nakrájenou cibuli. Přidejte česnek a pórek, nakrájený na kostičky. Lehce zpěňte. Zalijte vývarem, provařte... více o Hrášková polévka s česnekovými krutony se slaninou a bramborové pyré
Oloupaný česnek nakrájejte na velmi jemné plátky. Rajčatům nařízněte slupky a spařte je vroucí vodou. Očištěné fazolky podélně rozkrojte na tenké... více o Těstovinový balíček se zeleninou
1. Den předem namočíme cizrnu 2. Pohanku uvaříme dle návodu 3. V troubě upečeme kuřecí čtvrtky na cibulce 4. Na olivovém oleji mírně osmahneme a... více o Pohankové rizoto s cizrnou a kuřecím masem
Lilek nakrájíme na půlkolečka, nasolíme a necháme vypotit. Až pustí vodu, otřeme ubrouskem a spolu s půlkolečky cukety ogrilujeme na pánvi cibulku... více o Červená čočka a grilovaný lilek s cuketou
Do hrnce dám vypéct klobásu nakrájenou na kolečka. Když je opečená, vyjmu ji a do výpeku vložím kuřecí prsa (klidně celá nebo překrojená na půl),... více o Paella po česku
Brambory opláchneme, abychom je zbavili škrobu. Osmažíme na tuku a přidáme k nim sušené houby (kdo nechce, tak nemusí). Po chvilce přidáme vodu,... více o Bramboračka naší babičky
Bešamel: Do rendlíku dáme rozpustit kousek Hery a přidáme mouku. Stále mícháme, aby se jíška nepřipálila a nebyly tam hrudky. Až bude zpěněná (nesmí... více o Topinky s pomazánkou
V silnostěnném hrnci rozehřejte olej, přidejte oloupanou a nadrobno nakrájenou cibuli a česnek, pak přidejte nadrobno nakrájenou zelenou papriku. Vše... více o Chilli s čokoládou
Chřest: Oloupeme (bílý až k vrcholu, zelený - spodní 1/3), oddělíme horní část a dáme je do kastrůlku. Zbylé části nahrubo nakrájíme a přidáme k... více o Chřestové rizoto s krevetami
Do kastrolu dáme vodu. Zapneme plotnu a dáme vodu vařit. Vodu osolíme a nalijeme do ní troška oleje. Až se voda začne vařit přidáme vrtule. Mezitím... více o Vrtule s tuňákem
Do hrnce nalijte 1,5 l vody, vložte 400 g kuřecího masa (nejlépe prsa), kostku slepičího bujonu,1 cibuli, kousek pórku a osolte. Zvolna vařte do měkka... více o Ostrá polévka s paprikami
Pohanku propláchneme studenou vodou a dáme vařit /stačí 3 minuty varu a následně 30min nechat pod pokličkou stát. Na pánvi rozpálíme olej a osmahneme... více o Pohankový nákyp s nivou a skořicí
Maso nakrojíme na krajích, naklepeme, osolíme, opepříme, potřeme z obou stran horčicí. Na sádle zprudka opečeme maso a vyndáme. Najemno nakrájenou 1... více o Hovězí roštěnka
Z mouky, 1 lžičky soli a 100 ml vody uhněťte hladké těsto. Nechte ho asi 30 minut odpočívat. Propláchnutý a okapaný špenát nahrubo nasekejte,... více o Ispanakli pogaca, špenátové taštičky
Maso opláchněte, osušte a nakrájejte na kostičky. Fazolky nechte trochu povolit, oloupanou cibuli nakrájejte nadrobno, 1 papričku na kolečka. V... více o Pilavli kuzu kavurma, jehněčí pilaf
Stonky rebarbory oloupejte, omyjte a nakrájejte nadrobno. Meruňky nakrájejte na kostičky, oloupanou cibuli a zázvor nadrobno nasekejte. Papričky... více o Rebarborové čatní
Mouku nasypeme do mísy, uprostřed uděláme důlek, do kterého rozdrobíme větší polovinu droždí, přidáme špetku cukru, zalijeme cca 1dl vody a necháme... více o Kynuté knedlíky plněné masem
Na trošce oleje osmažíme cibulku, kostičky slaniny a ke konci i nasekaný česnek. Přidáme fazolky, osolíme a opepříme a směs dáme do připravené... více o Fazolky se slaninou a sýrem - zapékané
Maso pokrájíme na kostky (nudličky), opepříme, posypeme jemně pokrájeným zázvorem, zakapeme sojovou omáčkou (4 lžíce) a olejem (2 lžíce), poprášíme... více o Masová směs se zázvorem - nakládaná
Necháme povolit máslo a utřeme s tuňákem. Přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, petrželku a ostatní ingredience. Dosolíme dle chuti a přidáme citronou... více o Tuňáková pomazánka bez majonézy
V papiňáku na oleji zpěníme nakrájenou cibulku, přidáme vepřovou pečeni (v celku), kterou krátce osmahneme po všech stranách, až maso zbělá; zalijeme... více o Kapustová kaše s vepřovým masem + polévka
Do mixéru dáme jarní cibulku, cibuli, pórek, koriandr, zázvor, petržel, česnek a chilli. Mixujte dokud nevznikne velmi jemná hmota. Přidejte olivový... více o Thaiské zelené kari
Kuře opláchneme a rozdělíme na 4 díly, aby se rychleji propeklo. Vložíme do zapékací mísy a připravíme si směs na kuře. Do misky si připravíme cibuli... více o Kuře ala Kanada
Cibuli nasekáme nadrobno, cuketu nakrájíme i se slupkou na kostičky, pórek na kolečka, brokolici rozebereme na růžičky. V hrnci rozpálíme olivový olej... více o Brokolicovo-cuketová krémová polévka
Ze solamylu, mléka a vejce si uděláme těstíčko (hustší). V něm obalíme nakrájené, osolené a opepřené kuřecí prsa. Necháme chvilku uležet. Rýžové nudle... více o Lehce pikantní Kung Pao
Osmažíme cibulku a přidáme na malé kostky nakrájenou bramboru a také lehce osmažíme. Vsypeme kari, mletý koriandr, kurkumu a česnek a kratičce... více o Čoková polévka - thajská
Připravíme cizrnu dle návodu; pozor musí se máčet cca 10-12 hodin před vařením. Na troše oleje zpěníme cibulku a přidáme na nudličky nakrájené (příp.... více o Cizrna po boloňsku
Plátky na krajích nařízneme, aby se nekroutily. Naklepeme, nasolíme a napepříme. Poprášíme je hl. moukou po obou stranách. Na sádlo si dáme cibulku.... více o Hovězí plátky se žampiony
Nakrájíme rajčata a necháme orestovat na pánvi, mezitím si nakrájíme (kdo chce i oloupe). Na orestovanou cibulku si dáme rajčata a necháme rozvařit.... více o Topinka s rajčatoolivovým salátem
Čočku propláchneme a dáme namočit do studené vody (stačí 1-2 hodiny). Pak ji v téže vodě uvaříme doměkka. Ponecháme v čočce jen malé množství tekutiny... více o Pikantní čočka s kuřecím masem
Kůži na prsíčkách nařízněte šikmými zářezy, prsa osolte a okmínujte. Vložte je do pekáčku a pečte přikrytá při 200 °C asi 15 minut. Podlijte trochou... více o Kachní prsa s jarním salátem
Na pánvi orestujeme na drobno nakrájenou cibulku a klobásku. Přidáme červené fazole, které slijeme, 3 stroužky česneku, bobkový list a podlijeme malou... více o Kovbojské fazole podle Markétky
Dáme si vařit špagety s malou lžičkou olivového oleje. Já osobně je nesolím. Nakrájíme si cibulku a hodíme na pánvičku, bez oleje, pouze s kapičkou... více o Špagety se šmakounem a s hořčicí
Nejdříve si uvaříme těstoviny podle obvyklého návodu (vaříme ve vodě, do které přidáme olej a sůl, dokud těstoviny nezměknou). Mezitím si dáme... více o Těstoviny ála Pepek námořník
Nakrájíme cibuli na drobno, slaninu na kostičky, rajčata na menší plátky. Osmažíme cibuli do zlatova, přidáme slaninu - osmažíme zhruba 5 min.,... více o Penne se slaninou
Nakrájíme cibuli, česnek, papriku i klobásu, do hrnce si dáme spěnit cibulku, přidáme papriku, klobásu a nakonec česnek, malinko osolíme, opepříme a... více o Rychlé fazolové lečo
Maso nakrájejte na kostky, osolte je a opepřete. V kastrolu rozehřejte máslo, osmažte cibuli dozlatova, vložte maso, osmažte ze všech stran, podlijte... více o Fiakr guláš s vídeňským knedlíkem
Cibuli si nasekáme nadrobno. Růžičkovou kapustu zbavíme svrchních zvadlých listů a omyjeme. Plec očistíme a nakrájíme na kostky. Kapustu uvaříme... více o Růžičková kapusta po indicku
Rajčata spaříme, oloupeme a nakrájíme. Cuketu nakrájíme na kostičky i se slupkou. Cibuli nasekáme nadrobno. Žampiony nakrájíme na plátky. Na olivovém... více o Kuskus s mletým masem
Na oleji necháme zesklovatět pokrájenou cibuli, na které orestujeme očištěná srdíčka, přidáme papriku a protlak, krátce zarestujeme, promícháme,... více o Papriková srdíčka
Cibulku nechte v kastrolu na oleji zesklovatět. Přidejte česnek, slaninu a chvíli smažte. Přidejte rajčatový protlak či rajče nakrájené na kostičky a... více o Lentejas con salsa criolla (čočka na peruánský způsob)
1) Brambory ve slupce omyjeme, nakrájíme na kostky a uvaříme ve slané vodě s kmínem. 2) Slaninu nakrájenou na malé kostičky na prudkém ohni osmahneme... více o Smetanové fazolky a kukuřice s masem podávané na bramboru vařeném ve slupce
Zpěnit cibulku a zázvor na mírném plameni, do změknutí, ne do hněda. Přidat mrkev, med a citronovou štávu. Pomíchat. Přidat vodu. Ochutit solí a... více o Mrkvová polévka s medem
Nejprve si plátky krkovice nakrájíme na malé kostičky, na sádle v pekáčku zprudka osmahneme, osolíme, okořeníme dle chuti (používám pepř, sladkou... více o Výborné rizoto
Mouku, sůl a máslo spolu propracujte v míse na drobenku. Vlijte žloutek rozmíchaný se 3 lžícemi studené vody a vidličkou rychle spojte do těsta,... více o Torta di spinaci
Kysané zelí vložíme do hrnce s horkou vodou a 10minut povaříme. Poté scedíme a necháme vychladnout. Na pánvi si zpěníme cibuli na sádle, přidáme na... více o Segedinský salát a toast s bylinkovým máslem
Semolinové těstoviny uvaříme dle návodu ve slané vodě, scedíme a necháme zchladnout. Do větší mísy dáme na drobno pokrájené okurky, cibuli, sýr,... více o Surimi salát se semolinovými těstovinami