Ingredience na nálev důkladně smícháme.
Nakrouháme hlávkové zelí a zalijeme nálevem (zelí v něm rychle změkne).
Pak brambory uvařené ve slupce a...
více o Bramborový salát z Hoštic
Hrušky oloupeme a nakrájíme na malé kostičky, česnek prolisujeme, cibule nakrájíme na drobno. Vše dáme do hrnce s odměřenou vodou, olejem, octem a...
více o Hrušková mňamka pikantní
Omyté maso nakrájejte na kousky.
Na rozehřátém oleji v hrnci osmažte na plátky nakrájené cukety a kostičky cibule, přidejte vývar, 200 ml vody a...
více o Drůbeží polévka
Osmažíme cibuli do zlatova, potom přihodíme všechno koření a provoníme.
Na pánev přidáme protlak a prohřejeme.
Vsypeme nakrájená rajčata a podlijeme...
více o Silná rajská omáčka
Nejprve si připravíme zálivku. Cibuli nakrájíme najemno, smícháme s olejem (cca 2 lžíce), osolíme a vytrvale mícháme v hmoždíři po dobu 5 minut (pokud...
více o Ledový salát s extra zálivkou
Do rozpáleného hrnce dáme osmahnout cibulku a na malé kostičky nakrájenou krkovici. Pak přidáme špenát a necháme ho změknout. Když je špenát...
více o Halušky se špenátem
Na pánvi podusíme zeleninu. Nejprve na malém množství oleje zpěníme najemno pokrájenou cibulku, pak přidáme růžičky květáku a brokolice a kousky baby...
více o Kuřecí nudličky se zeleninou II.
Na cibuli osmahneme anglickou, cibuli, žampiony a játra. Osolíme, opepříme, zalejeme trochou vody, přisypeme petrželku, prolisovaný česnek a chvilku...
více o Maminčino kuře s brambory
Kroupy propláchněte, fazole (předem přes noc namočené) slijte a spařte horkou vodou. Vše dejte vařit do vroucí vody. Na rozpáleném sádle nebo oleji...
více o Kroupová polévka s fazolemi
Sojové nudličky (kostky) uvaříme dle návodu, scedíme (vodu si dáme stranou), necháme vychladnout, vymačkáme přebytečnou vodu. Pak je naložíme do...
více o Veganská houbová omáčka
Vejce si uvaříme natvrdo a necháme vychladnout. Cibuli nakrájíme najemno a veškeré další ingredience (salám, rajčata, vejce) rozkrájíme na kostičky ...
více o Rajčatový salát s měkkým salámem
Dýně hokkaido rozkrojíme na čtvrtky, vydlabeme jádřince a z každé strany odřežeme několik podkůvek, zbytky čtvrtek nařežeme na drobné kostičky.
V...
více o Dýně hokkaido na kari
Na oleji orestovat cibulku, přidat na drobno nakrájenou kapii, podlijeme vývarem a necháme dusit. Po rozvaření vše rozmixovat, zalít zbytkem vývaru,...
více o Sýrová polévka s kapií
Na másle osmažíme cibulku, až zesklovatí, přidáme tři nastrouhané kedlubny, chvíli necháme restovat, osolíme a zalejeme vodou. Povaříme a až budou...
více o Rychlá kedlubnová polévka
Na oleji asi 5–7 minut smažte nadrobno nakrájenou cibuli a česnek. Rajčata omyjte, spařte vodou a oloupejte. Máte-li konzervovaná rajčata, tento krok...
více o Rajčatová polévka & sýrové minisendviče
Maso naložíme do koření a necháme cca 2 hodiny uležet. Na pánvi si osmažíme cibuli do zlatova a podlijeme vodou. Přidáme maso a chvíli dusíme. Dále...
více o Zeleninový kuskus
Jazyky omyjeme, v tlakovém hrnci rozpustíme sádlo, přidáme na kostičky nakrájený špek a jazyky orestujeme.
Posléze jazyky vyndáme a necháme odpočinout...
více o Luxusní vepřový jazyk s domácím knedlíčkem
Hermelín a cibuli nakrájíme na malé kousky. Do směsi nastrouháme cuketu, salám, česnek a vmícháme koření a olej.
Kuřecí čtvrtky omyjeme a dáme na...
více o Kuře se sýrovou směsí
1.) Opláchnut a očistit kuře, osušit, potřít povoleným máslem, osolit a posypat estragonem.
2.) Bylinky vmíchat do 1/2 ricotty, lehce osolit a naplnit...
více o Kuře na estragonu
Zeleninu, sýr a šunku rozmixujeme, přidáme vejce a vše pořádně zamícháme.
Rozetřeme po vyváleném listovém těstě a zabalíme.
Krájíme po 2cm plátkách a...
více o Šnečci
Kuřecí prsa naporcujeme na menší kousky, osolíme, okořeníme podle chuti (bazalka, oregano, vegeta, grilovací koření a jiné).
Dno sádlem vymazaného...
více o Kuřecí prsa s hermelínem
Do 1 litru vroucí vody přidáme koření (3 ks nového koření, 3 bobkové listy, 1 lžíce římského kmínu, 1 lž. tymiánu, 1 lž. kari madras, 1 kostka...
více o Veganský indický sójový guláš
Kapustu nakrájejte nadrobno stejně jako oloupanou cibuli, česnek, brambory, celer a mrkev. Na rozehřátém oleji osmažte všechnu zeleninu včetně brambor...
více o Krémová kapustová polévka
Římský hrnec ponoříme na 15 minut do dřezu se studenou vodou. Mezitím pokrájíme nadrobno cibuli a v míse smícháme s kysaným zelím a olejem.
Římský...
více o Kuřecí prsa na zelí Institutu Kompliment
V hrnci orestujeme cibuli, přidáme nakrájené maso, a chvíli smažíme. Přisypeme kari, česnek, sójovou a worchestrovou omáčku a necháme podusit.
Až maso...
více o Sýrová kari omáčka
Cibulku osmahmene, přidáme houby a dusíme do změknutí, osolíme, opepříme, kmín.
Housku namočíme do mléka aby změkla, pak si přidáme krupičku, žloutky,...
více o Houbák
Nakrájejte lilek, cibule a rajčata na kostičky, papriky na proužky, tři stroužky česneku na jemné plátky. Cukety rozkrojte podél a nakrájejte na...
více o Ratatouille III.
1) Mouku smícháme s práškovou hořčicí a ve směsi stejnoměrně obalíme kuřecí stehna. Ve velkém kastrolu rozehřejeme slunečnicový olej a máslo a zprudka...
více o Dušené kuře po anglicku
Játra očistíme a odblaníme. Na pánvi osmahneme cibulku, česnek, bylinky a koření. Necháme chvilinku provonět. Přidáme játra - osmahneme do hněda (při...
více o Domácí paštika z kuřecích jater
Polovinu brambor uvaříme ve slupce, oloupeme a romačkáme. Těsně před vytvořením těsta zbylé brambory najemno nastrouháme a odlijeme z nich přebytečnou...
více o Bosáky II.
Okurku oloupejte a rozřízněte ji napůl. Zbavte jadérek a polovinu pokrájejte na malé kostičky. Poduste na másle s posekaným koprem a špetkou soli a...
více o Okurková polévka dle časopisu F.O.O.D.
Na oleji nejprve zprudka opečte ze všech stran maso. Vyndejte a na zbylém tuku opečte cibuli a česnek, asi 10 minut, aby se zelenina nezabarvila. Maso...
více o Vepřové na pomerančích
Kůži na bůčku nařežeme na čtverečky a potřeme směsí medu,rozetřeného česneku, podle chuti soli, pepře a troškou piva. Pořádně vetřeme do masa ze všech...
více o Vepřové maso na pivu s medem
Cibuli nakrájíme na drobno a vložíme do misky s olejem. Přidáme papirku, sůl, pepř a vegetu, promícháme a necháme čtvrt hodiny odležet. Poté odlijeme...
více o Dip na nugetky
Kuřecí prsa nakrájíme na nudličky, dáme do misky, osolíme, přidáme steakové koření, trochu oleje, promícháme a necháme chvíli marinovat. Na troše...
více o Kuřecí nudličky pro labužníky
Kapustu nakrájíme nebo nakrouháme a dáme dusit s trochou vody, přidáme sůl, kmín a podle chuti vegetu. Na pánvičce si mezitím na oleji osmahneme...
více o Jednoduchá dušená kapusta
Omyté kuřecí paličky nebo cokoliv z kuřete i s kůží a kostma vaříme v osolené a opepřené vodě minimálně 2 hodiny, mezitím si nastrouháme nebo...
více o Kuřecí vývar
Rozmícháme tavené sýry. Postupně přidáme jemně nakrájenou cibuli, šunku a okurku. Nakonec přimícháme tatarku. Necháme chvíli uležet v lednici....
více o Pomazánka z taveňáků
Maso si nakrájíme na kousky a dáme do mísy, přidáme sůl, grilovací koření, pepř, kmín, mletou červenou papriku, vegetu, chilli koření a zalijeme...
více o Gemerské tajemství
Nudle si uvaříme podle návodu a pak je scedíme. Scezené v sítku je odstavíme bokem.
Zatímco se nám vařily nudle, jsme si maso omyli a nakrájeli na...
více o Čína po Kauflandsku
Meruňky nakrájejte na velmi malé kostičky. Na 2 lžících rozehřátého oleje poduste oloupanou a pokrájenou cibuli a česnek. Nechte vychladnout. Mleté...
více o Orientální jehněčí kebaby
Vepřovou panenku osolíme, opepříme. Na pánvi rozehřejeme olivový olej. Hodíme na pánev a necháme z obou stran zatáhnout. Potom dáme do zapékací misky...
více o Vepřové medailonky s žampionovým přelivem